מאוד ללמד חדו"א על רגל אחת, ולא נראה לי שהפורום יכול לעזור לך כאן (לראיה: לא ממש עוזרים לך בינתיים). אנחנו יכולים לעזור רק באופן נקודתי, ולא בגלל שאנחנו אנשים רעים, אלא פשוט כי המדיום של האינטרנט לא בנוי לסוג כזה של עזרה. שבוע וחצי לפני מבחן? זה ממש לא מאוחר, ואם יש לך רצון וכח התמדה, בהחלט אפשר לסגור את הפער. זה ידרוש ממך הרבה מאוד עבודה קשה, אבל בהחלט אפשרי. ההמלצה שלי: אם יש לך כסף - מורה פרטי/ת עם נסיון יכול/ה לחולל פלאים. אם לא, אז לפחות, לשבת עם חבר או חברה שיודעים טוב את החומר, ולעבור שלב שלב מההתחלה על החומר. ותתפלאי: גם המורה בבי"ס ישמח/תשמח לעזור לך. ניסית לגשת בהפסקה ולשאול?
בס"ד יש לנו ועד תלמידים, ויש 32 תלמידים בועדה. (1 מכל כיתה). כעת רוצים לבחור תת ועדה של שש תלמידים. אני חושב לעשות את זה בצורה הבאה. דבר ראשון נחלק את 32 התלמידים ל - 4 קבוצות ע"פ המחלקות שלהם. כעת, קודם נבחר את ה - 4 הראשונים של תת הועדה, 1 מכל קבוצה. מהקבוצה הראשונה יש 8 אפשרויות. מהקבוצה השניה גם יש 8 אפשרויות וכו´. ביחד יש 8*8*8*8 אפשרויות לבחור את ועד הכיתה. כעת נשארו בכל קבוצה 7, וזה נותן לנו ביחד 28 תלמידים. צריך לבחור מתוכם 2 כאשר אין חשיבות לסדר. מס´ האפשרויות לזה הוא
(28 , 2)
הכוונה למקדם הבינומי כאשר 28 זה המספר העליון ו - 2 זה התחתון. לכן מס´ האפשרויות בסה"כ הוא: