שרשור דיוני סדרות #22

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

*אפשר להמשיך לכתוב בשרשור הקודם אם רוצים להגיב על מה שנאמר שם.

nerdkey treky

Active member
BULL עונה 5 שני פרקים ראשונים - הסדרה השניה שראיתי אשר מתייחסת למשבר הקורונה. בלי ספוילרים, יצאתי מאוד מבולבל מהפרקים. הלכתי לחפש בגוגל הסבר בנוגע למסכות בסדרות טלוויזיה וראיתי יותר ביקורת מוסרית כלפי אי עמידה בהנחיות, מאשר ביקורת לחוסר עקביות של שמירה על הנחיות.
כלומר, פחות משנה לי מה הסדרה מקרינה לצופים כאשר דמות לא עוטה מסכה. אכפת לי למה הדמות (שאמורה לחיות במציאות של היום) לא חובשת מסכה ולמה אחרים לא מעירים לה על כך.
חלק עוטים, אצל חלק זה על הצוואר ולאחרים אין את זה אפילו. בלי הסבר אחד קונקרטי למה הדברים נראים ככה. מסכה בעידן קורונה זה לא "אופס, שכחתי להגיד להתראות בטלפון", זה עלול להיות עניין של חיים ומוות גם בתוך העולם הפנימי של הסדרה, צריך להתייחס לזה. מה שהם משדרים לי זה "שימו לב, הסדרה צולמה בזמן קורונה". אם בעוד עשר שנים אני אצפה בפרקים האלה, אני לא אבין כלום. בעצם... גם היום לא הבנתי כלום.

JEEPERS CREEPERS 2

Well-known member
ראיתי את Tiny Pretty Things של נטפליקס ואני ממליץ עליה למי שאוהב סדרות כמו שקרניות קטנות וריברדייל. יש בה תעלומה, רומנים, סקס בכמויות שלא יביישו את משחקי הכס (יש על זה כתבה במאקו) וסוף פתוח עם תעלומה חדשה.

כמובן שיש בסדרה דמות של גיי בשם שיין ( :love: ) שהוא האהוב עליי והוא עובר בעיות שרוב הגייז יכולים להזדהות איתו, ולדעתי הוא היה צריך להיות הדמות הראשית כי כל שאר הדמויות או משעממות או מעצבנות.
והדמות השנואה עליי היא השותף שלו לחדר ומי שצפה בסדרה יכול להבין למה. (n):mad:

didalf

Well-known member
ראיתי את Tiny Pretty Things של נטפליקס ואני ממליץ עליה למי שאוהב סדרות כמו שקרניות קטנות וריברדייל. יש בה תעלומה, רומנים, סקס בכמויות שלא יביישו את משחקי הכס (יש על זה כתבה במאקו) וסוף פתוח עם תעלומה חדשה.

כמובן שיש בסדרה דמות של גיי בשם שיין ( :love: ) שהוא האהוב עליי והוא עובר בעיות שרוב הגייז יכולים להזדהות איתו, ולדעתי הוא היה צריך להיות הדמות הראשית כי כל שאר הדמויות או משעממות או מעצבנות.
אני בפרק 6 עדיין כי אני נהנית לראות פרק ביום ולא בינג' אז זהירות עם ספוילרים.
וכן שיין נסיך איזה מותק|מאוהב||מאוהב|

nerdkey treky

Active member
את לא אוהבת לראות מרתונים? של שום סדרה? לא עשית מרתון ל- 100?
ראיתי את Tiny Pretty Things של נטפליקס ואני ממליץ עליה למי שאוהב סדרות כמו שקרניות קטנות וריברדייל
את שקרניות קטנות לא אהבתי, היא ממש תסכלה אותי. אבל אני די מרוצה מריברדייל. אז אני על הגדר, כי שאר התיאור שלך גם לא בדיוק משך אותי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל

האמת שהתלבטתי אם לראות את הסדרה ודי שכנעת אותי שלא לראות אותה כי אני לא אוהב את שקרניות קטנות וריברדייל.
אם לפחות הגיי היה הדמות הראשית אז כנראה כן הייתי רואה..

מילי08

Well-known member
גם אני נראה לי לא זוכר כמעט כלום. אבל נראה לי שלראות שוב את עונה 4 בכלל לא יעזור כי צריך גם לראות את העונות הקודמות כדי לזכור הכל.
תסתמי את הפה על הולדן החמוד.
אני חושבת שמההתחלה לא הבנתי בכלל את הפוליטיקה שם. אני אהיה חייבת צפייה נוספת.
ולא אמרתי שהולדן לא חמוד. הוא פשוט חסר כריזמה והתפקיד הראשי לא מתאים לו.
יש סוג כזה של סדרות שאחרי כמה עונות כבר יש בהן אוסף של דמויות מעניינות שגורמות לכך שיש מבחר של עלילות שונות ומקבילות
זה בהחלט מה שקורה כאן. אם כי אני עדיין ממש נהנה כי הכל מעניין אותי ואת רוב הדמויות לפחות אני אוהב.
אני מסכימה
היא מספרת להולדן שהבן שלה (פיליפ) הוא גם הבן של הבלטר-טרוריסט מרקו אינאריס. (ואני חשבתי שהוא כבר יודע את זה, כנראה לו היא לא סיפרה)
גם אני חשבתי שהוא כבר יודע
מה שמוזר זה שלא רואים אותה בכלל בפרק השני. (זה מסוג הדברים שקורים כשיש מיליון עלילות מקבילות)
ואת איימוס לא ראינו בכלל בפרק 3
אז נראה שהיא פשוט זונה שעזרה לו כשהוא היה ילד (נראה לי כבר נרמז או נאמר בעבר שהוא היה זונה ממין זכר בתור ילד).
באמת? לא זכרתי. חשבתי שזאת אמא שלו
יש את כל הקטעים שהוא רואה אישה מטפלת בילד ברחוב ובעיקרון רק מאוחר יותר אמורים להבין שהוא בעצם רואה את עצמו בתור ילד עם האישה הזאת, אבל בגלל שאמזון נותנים מידע על השחקנים כשעושים פוז על תמונה אז ידעתי שלילד קוראים טימותי ולכן מהר הבנתי שזה הוא.
מזל שלא עצרתי בקטעים האלה. זה ממש מספיילר. רק בסוף הפאר הבנתי את זה.
אבל הוא נשאר אופטימי כי הוא אלכס
הוא כזה חמוווווד |מאוהב|

תודה על הסיכום. זה עזר וסידר לי כמה דברים שממש לא זכרתי או הבנתי.
כמו שכבר כתבתי, יש לא מעט בעיות בסדרה אבל היא מצליחה להיות טובה למרות הכל.

dilia snake

Well-known member
משהו קטן, לפרקים הראשונים.

והדמות השנואה עליי היא השותף שלו לחדר ומי שצפה בסדרה יכול להבין למה.
רק אני חושבת שהסיבה שאורן הסכים לשכב עם שיין קשורה גם לאנורקסיה שלו? אני לא חושבת שהוא גיי בהכחשה עמוקה או משהו כזה רק מתוסבך לגמרי בגלל האנורקסיה.

JEEPERS CREEPERS 2

Well-known member
נכן! רק בזכותו סבלתי את כל 10 הפרקים. ומה דעתך על השותף שלו? :poop:
האמת שהתלבטתי אם לראות את הסדרה ודי שכנעת אותי שלא לראות אותה כי אני לא אוהב את שקרניות קטנות וריברדייל.
אם לפחות הגיי היה הדמות הראשית אז כנראה כן הייתי רואה..
איך אתה לא אוהב את שקרניות קטנות??? :-0 מילא העונות האחרונות שהיו טראש אבל 3 העונות הראשונות היו טובות. בכל מקרה חבל שתפספס לגלות את שיין אבל החלטה שלך. וריברדייל לא ראיתי וגם לא מתכוון לראות כי הביקורות אחרי עונה 1 היו נוראיות.

רק אני חושבת שהסיבה שאורן הסכים לשכב עם שיין קשורה גם לאנורקסיה שלו? אני לא חושבת שהוא גיי בהכחשה עמוקה או משהו כזה רק מתוסבך לגמרי בגלל האנורקסיה.
בהתחלה חשבתי שאורן הוא גיי בארון או ביסקסואל אבל אח"כ הוא אמר שזו הדרך שלו "לשחרר מתחים" והוא בסה"כ ניצל את שיין והוא לא מאוהב בו. וכן הוא מקנא בגוף של שיין כי יש לו בעיה עם המראה שלו למרות שהוא הכי שרירי וחטוב מבין כל הבנים אז זה נשמע לא הגיוני. לדעתי הכותבים של הסדרה פספסו בענק את ההזדמנות להפוך אותם לזוג והפכו את אורן לסטרייט גמור

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member

אממ מעניין אבל איך זה קשור לדעתך?
ואני לא שונאת אותו בכלל אגב.

dilia snake

Well-known member
אממ מעניין אבל איך זה קשור לדעתך?
אומרים ששורפים מלא קלוריות בזמן סקס... ואני חושבת שהוא יעשה הכול כדי לנסות לרדת במשקל.

אני גם לא שונאת אותו, חוץ מזה שהוא אחד הכי חתיכים שם.

didalf

Well-known member
אומרים ששורפים מלא קלוריות בזמן סקס... ואני חושבת שהוא יעשה הכול כדי לנסות לרדת במשקל.
אה את חושבת? לא יודעת. אבל יכול להיות שיש קשר. חשבתי שהתכוונת יותר בקטע פסיכולוגי. נגיד בפרק הראשון היה קטע אחרי שהם שכבו שהוא ממש התאבסס על איזה חלק בגוף של שיין שהוא לא מצליח להיראות ככה (לא שאני מבינה מה הבעיה שלו יש לו ריבועים מושלמים).
או אולי שהוא מרגיש ששיין יותר מעריך את הגוף שלו מבט? לאדעת.
חוץ מזה שהוא אחד הכי חתיכים שם.
חחחח תכלס. אף קצת ארוך אבל לא נורא.

dilia snake

Well-known member
אה את חושבת? לא יודעת. אבל יכול להיות שיש קשר. חשבתי שהתכוונת יותר בקטע פסיכולוגי. נגיד בפרק הראשון היה קטע אחרי שהם שכבו שהוא ממש התאבסס על איזה חלק בגוף של שיין שהוא לא מצליח להיראות ככה (לא שאני מבינה מה הבעיה שלו יש לו ריבועים מושלמים).
או אולי שהוא מרגיש ששיין יותר מעריך את הגוף שלו מבט? לאדעת.
מהכרות עם אנשים עם הפרעות אכילה, גם עם גוף מושלם הם חשבו שמשהו אצלהם לא בסדר ורצו להוריד עוד ואז הם גם עשו דברים מטורפים כדי לרדת עוד. אני לא יודעת אם הוא מקנא בשיין בגלל שהוא מוחצן והכול, אבל כול הדברים שהוא עשה אופייניים לאנשים עם הפרעות אכילה.

didalf

Well-known member
את לא אוהבת לראות מרתונים? של שום סדרה? לא עשית מרתון ל- 100?
נופ, ה100 ראינו בין פרק לשניים ליום וחפרנו עליהם פה אחד אחד. חווית צפיה פי מליון יותר מהנה בעיניי מלראות הכל בשבוע.
כשאני עושה בינג' זה לרוב 4 פרקים ליום גג.
לעיתים נדירות יוצא יותר.
לא מזמן ראיתי דאש ולילי הכל בערב אחד והרגיש לי שזה היה יותר מידי, אפילו שמדובר ב8 פרקים קצרים.
הקצב הכי טוב לדעתי זה פרק-שניים ליום. בינג' מטורף לא מאפשר בכלל להנות מהסדרה , וגורם לי לפחות איזה תחושת בלעעע כזאת, כאילו אכלתי יותר מידי מחטיף שאני אוהבת ועכשיו בא לי להקיא ממנו. והמתנה של שבוע בין פרקים יותר מידי.

נערך לאחרונה ב:

nerdkey treky

Active member
נופ, ה100 ראינו בין פרק לשניים ליום וחפרנו עליהם פה אחד אחד. חווית צפיה פי מליון יותר מהנה בעיניי מלראות הכל בשבוע.
כשאני עושה בינג' זה לרוב 4 פרקים ליום גג.
לעיתים נדירות יוצא יותר.
לא מזמן ראיתי דאש ולילי הכל בערב אחד והרגיש לי שזה היה יותר מידי, אפילו שמדובר ב8 פרקים קצרים.
הקצב הכי טוב לדעתי זה פרק-שניים ליום. בינג' מטורף לא מאפשר בכלל להנות מהסדרה , וגורם לי לפחות איזה תחושת בלעעע כזאת, כאילו אכלתי יותר מידי מחטיף שאני אוהבת ועכשיו בא לי להקיא ממנו. והמתנה של שבוע בין פרקים יותר מידי.
וואו קשה לי להאמין שמרתון דאש ולילי מרגיש כבד. כמו שאמרת, פרקים קצרים. הסדרה קלילה. רק 8. זה מרתון מהקלילים ששמעתי עליהם. את התחשובה הזו של "יותר מדי" אני דווקא אוהב. פתאום את מתחילה לקשר סיטואציות מהחיים למרתון שזה עתה עשית, זה... מבלבל, אבל אני דווקא אוהב את זה. וכמובן אני נכנס עמוק יותר לעולם של הסדרה. למשל, עשיתי מרתון של דרדוויל מיד אחרי שיצאה והרגשתי... שייכות? הרגשה מחברת יותר מאשר לצפות בפרק או שניים ביום. יחד עם זאת, אני מבין מה את אומרת. כנראה מרתון זה לא בשביל כל אחד\ת

dory30

Well-known member
שאלה לגבי מי שצפה גם בפרק השני של בלאקספייס- אם אכן התלמידים ביצעו את הטבח, האם יכול להיות שהמפקדת של דוידי והמנהל (אסי לוי ושי אביבי המעולים) יודעים דבר או שניים לגבי ההתרחשות? שניהם מתנהגים כאילו יש להם משהו להסתיר והם יודעים דבר או שניים שהבלש ואנחנו לא.

Lhuna3

Well-known member
שאלה לגבי מי שצפה גם בפרק השני של בלאקספייס- אם אכן התלמידים ביצעו את הטבח, האם יכול להיות שהמפקדת של דוידי והמנהל (אסי לוי ושי אביבי המעולים) יודעים דבר או שניים לגבי ההתרחשות? שניהם מתנהגים כאילו יש להם משהו להסתיר והם יודעים דבר או שניים שהבלש ואנחנו לא.
אני לא ראיתי ב-2 הפרקים שום רמז למה שכתבת, אבל כמובן שבסדרות מהסוג הזה תמיד מגלים אח"כ שכל מיני דמויות שנראו בהתחלה תמימות בעצם יודעות כל מיני דברים. אז זה לא יהיה כזה מפתיע אם זה נכון.

dory30

Well-known member
אני לא ראיתי ב-2 הפרקים שום רמז למה שכתבת, אבל כמובן שבסדרות מהסוג הזה תמיד מגלים אח"כ שכל מיני דמויות שנראו בהתחלה תמימות בעצם יודעות כל מיני דברים. אז זה לא יהיה כזה מפתיע אם זה נכון.
אני לא מומחה גדול לדברים האלה, אבל משהו בשפת הגוף שלהם משדר את זה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני חושבת שמההתחלה לא הבנתי בכלל את הפוליטיקה שם. אני אהיה חייבת צפייה נוספת.
לא הבנת בכלל, או לא הבנת את ההדברים הקטנים והפנימיים.
כי החלק הגדול מהבחינה הזאת זה יחסי הכוחות בין כדור הארץ (והירח) מול מאדים מול הבלט (The Belt).
החלק המבלבל באמת זה העניינים הפנימיים. מה בעצם התפקיד של אבסרלה בנקודות שונות, מי עומד מולה ומי עוזר לה (בתוך ממשלת כדור הארץ) ולמה. וגם הקבוצות השונות של OPA.
אני חושב שלפני העונה השישית אני אצפה שוב בכל העונות הקודמות.
ואת איימוס לא ראינו בכלל בפרק 3
כן, הפרק נגמר ואני פתאום קולט שהוא בכלל לא היה.
וזה במיוחד מרגיש לא נכון בגלל איך שפרק 3 הסתיים. זה מאוד חשוב איפה איימוס בכדור הארץ כשנוחת המטאוריט. (אבל גם לא ברור מה כמות הנזק שהוא עשה).
באמת? לא זכרתי. חשבתי שזאת אמא שלו
גם אני רוב הפרק חשבתי שזאת אמא שלו. בעצם אולי לא נאמר באופן חד משמעי שהיא לא, אבל איך שהבנתי את זה לפי הסוף זה שהיא פשוט זונה שהחליטה לעזור לו.

בהתחלה חשבתי שהקטעים עם דראמונד והצוות החדש שלה מיותרים, אבל זה נחמד.
הצליחו להעביר מעולה את זה שהיא רוצה נקמה אבל מתרצת את זה כהחלטה עסקית, ואז בסוף מחליטה להמשיך הלאה.
הייתה לי כל הזמן תחושה שהצוות שלה בשלב מסוים יבגוד בה. אבל אני מקווה שאני טועה לגבי זה כי תכלס הם נראים כמו צוות מגובש.

היה עצוב המפגש של נעמי עם הבן שלה. בעיקר עצוב עליו כי ברור שמנקודת המבט שלו היא חרא שהיא נטשה אותו. אנחנו עוד לא יודעים את הסיפור המלא, אבל אני מקווה שבהמשך העונה נגלה אותו.
הענין הוא שגם קשה באמת לרחם על הבן שלה אחרי שבפרק הראשון ראינו אותו רוצח אנשים חפים מפשע.

הנקודות מתחברות לאבסרלה לגבי מה המשמעות של התקיפה ליד ונוס וזה שאולי מטאוריט מוסווה נשלח לכדור הארץ. אבל אין לה הוכחות מוצקות אז מתעלמים.
ואז היא בעצם מקבלת את ההוכחות לאחר שהיא מקבלת מפרד את ההקלטה של מארקו אינאריס (ההקלטה שדראמונד שלחה לפרד). אבל זה כבר מאוחר מידי כי המטאוריט פוגע בכדור הארץ ובום ענקי.
אבל עכשיו אני אהיה במתח עד שבוע הבא לגבי עד כמה גדול הבום.
אבל הקטע שאבסרלה מקליטה הודעה לבעלה זה לחלוטין הרגיש שעכשיו אלו יהיו הדברים האחרונים שהיא אמרה לו לפני שהוא מת. (לא שאני אומר שהיא חשבה שאלו דברים אחרונים, פשוט מתאים לסדרה לעשות משהו כזה)

אגב, יש עכשיו תוכנית After Show רשמית שמנחה השחקן שמשחק את איימוס ואחד הכותבים של הסדרה (שהוא גם אחד משני הסופרים שכותבים אותה יחד). כל פרק עוסק בפרק אחד והם גם מארחים עוד אנשים. אז בפרק הראשון היה גם הshowrunner של הסדרה, ובפרק השני היה סטיבן סטרייט (הולדן) והבמאי של הפרק.
זה מאוד מעניין לשמוע קצת מאחורי הקלעים, קצת על התמות שמנחות אותם, על הרגשות שמנסים לעורר, על הדילמות, על השחקנים.
אבל אחרי הפרק השני החלטתי להפסיק בנתיים לצפות בזה כי אומנם הם בעיקרון לא מספליירים עלילה של פרקי המשך, אבל הם לא עושים עבודה מעולה. למשל מדברים על דברים מסויימים שיש בשלושת הפרקים האלו ומתייחסים לכך שהם כל העונה או לא כל העונה. או מתייחסים לשחקן מסויים באופן שאפשר להבין שהתפקיד שלו בהמשך העונה יהיה גדול.
אבל זה כן מאוד מעניין אז אני כן אראה את זה לאחר שאני אראה את כל העונה.

אוף זה ממש קשה עכשיו לחכות שבוע לעוד פרק.

למעלה