שרשור בקשות חדש

freedom rider

New member
הממממ

תכנון לינארי היא בעיה בה יש למצוא נקודת קיצון של פונקציה לינארית בתחום המוגדר על ידי אילוצים לינאריים. קיימים אלגוריתמים רבים לפתרון, הידוע מכולם הוא אלגוריתם הסימפלקס. בעיות דו מימדיות (כלומר, בעיות העוסקות בשני משתנים בלבד) ניתן לפתור באופן גרפי. אם מישהו מוכן להתנדב ולכתוב מאמר בנושא, למה לא? לדעתי, הנושא רחב מדי מכדי שמישהו יוכל להשיב תשובה מלאה בפורום. גם חיפוש בגוגל לא הניב תוצאות בעברית.

ReWom

New member
Jordan-Schoenflies theorem

אני מחפשת ניסוח של ההשערה וההוכחתה. תודה!!

tiktok

New member
../images/Emo29.gifטיפה|../images/Emo70.gif../images/Emo42.gif../images/Emo41.gifשבת שלום לכולם

אני מחפשת בגרויות של 5 יחידות: ישנות (אבל לא יותר מדי) וחדשות. אם מישהו יכול לשלוח לי קבצים/דפים סרוקים/ועוד, אשמח נורא אז תודה וביי בינתיים

Roman1115

New member
חשמל-תרגיל בתורת החשמל

א. אל מקור מתח בעל התנגדות פנימית של אום אחד חובר בטור נגד משתנה(ריאוסטט) ונורה בעלת התנגדות של 8 אום. הנגד מכוון ל-11 אום. מוסיפים למעגל בחיבור מקביל נורה שנייה השווה לראשונה. לאיזו התנגדות יש לכוון את הריאוסטט כדי שעוצמת הזרם דרך הנורה הראשונה לא תשתנה?(הנח שהתנגדויות הנורות קבועות). ב. כמה נורות שוות לכל היותר אפשר לחבר בתנאי סעיף א´.

new html

New member
עזרה

שלום לכולם. אני עושה עבודה על אלברט אינשטיין ורציתי לשאול אם אתם מכירים אתרים בעברית עליו. תודה

uzi2

Active member
פרס נובל לפיזיקה

קיבל פרס נובל לפיזיקה על ההסבר לאפקט הפוטו-אלקטרי. מאז ההסבר הזה, הוא עשה דברים הרבה יותר מדהימים בפיזיקה (והשיא היה תורת היחסות הכללית), אבל לא נותנים לאותו אדם פרס נובל באותו תחום (פיזיקה) פעמיים.

yyy1234

New member
מישהו יכול להסביר לי

איך אני מוכיח שסדרת פונקציות וטור פונקציות מתכנסים לפונקציה מסויימת? (אם אפשר גם עם דוגמא) תודה רבה לכל מי שיעזור

Fingertip

New member
יש כל מיני דרכים...

קודם כל, יש הבדל משמעותי בין להוכיח התכנסות (נקודתית או התכנסות בהחלט) לבין להוכיח שהפונקציה אכן מתכנסת לפונקציה מסויימת. בד"כ, האפשרות השנייה יותר קשה (אני חושב...) בכל מקרה, האפשרות הפשוטה (ולכן המסובכת) ביותר היא לקחת x מסויים, ולחשב את סכום הטור. בד"כ עושים את זה רק כשהטור מאוד מאוד פשוט. אם לא, אז ניתן להעיזר בגזירה/אסכום אבר אבר בשביל להגיע לטורים ידועים (פיתוחי טיילור ושות´). מקווה שעזרתי. אהד.

yyy1234

New member
אממ... אתה יכול לתת לי דוגמא של

שימוש בגזירה? תודה בכל מקרה על העזרה

Fingertip

New member
דוגמה פשוטה במיוחד...

הטור x^n/n (שהוא כידוע פיתוח טיילור של (ln(1+x. תגזור אותו אבר אבר ותקבל את פיתוח טיילור של אחד חלקי x+1. אהד.

yyy1234

New member
לא הבנתי את הדוגמא..

נכון שהטור שנתת מתכנס לפונק´ אבל למה אני צריך לגזור אותו? דרך אגב... נניח והייתה לי פונק´ יותר מסובכת שעשו לה פיתוח טיילור איך אני יודע שהוא מתכנס לפונק´?

yyy1234

New member
מקפיץ כי השרשור גלש כבר לעמוד השני

קפוץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ

adidushim

New member
שאלה קצת לא ספציפית ../images/Emo5.gif

אז ככה יש לי בעיה בהבנת השאלה של בגרות 5 יחידות ,חורך 1989,שאלה 6 סעיף ב למי שיש כח להסתכל שםתשיסביר לי בבקשה מה בכלל רוצים מחיי בסעיף הזה תודה רבה (נ.ב-סעיף א´ עבר בהצלחה)

למעלה