שרשור בעד\נגד..

yaeltyl

New member
שרשור בעד\נגד..

יודעת שטיפה לא קשור לחיים אבל רוצה לדעת על דעתכם.. שימוש בעניבה- בתור בנדנה.. אחד משימושיה הרבים והמופלאים- או ביזיון ואי כיבוד העניבה? זה בהשפעה מהתקלות באנשים מהנהגה אחרת שאיכשהו קישרו את השימוש בתור בנדנה לאחד משימושיה ומשהו שבהדרכה 2000..

cohen shir

New member
שנוי במחלוקת ותלוי במצב המצוי.

בעיקרון אני נגד! ממש נגד! יש לעניבה תקפיד אחר, ייצוגי ומכובד. אבל כמו שבמצב חירום תורידו חאקי ותאלתרו מממ... ברח לי איך קוראים לזה... מממ אלונקה! וכמו שהעניבה יכולה לשמש כעוצרת דם במצב פציעה וכדומה... הייתה לי פעולה שלמה על זה בקורס חמישיות.
אז אם אין כובע וממש אין מה לעשות אז להוריד ולהפוך לכובע/בנדנה, אין מה לעשות, בטיחות מעל הכל, אבל במצב שיש כובע והכל לא להסתמך על העניבה ככובע.

yaeltyl

New member
נכון..אבל-

יש הבדל בין חניך ד' שישכח כובע (וגם זה לא יתנו לו אצלנו נראהלי) לבין מדריך שאמור להוות דוגמא ולא מביא כובע מהבית..?!

YogevLevi

New member
מה הקשר?

ומדריכים הם גם בני אדם.....מותר להם לעשות טעויות אני בטח שאף אחד לא שוכח את הכובע בכוונה

YogevLevi

New member
אההא.....

זה גבר מששהו אחר... תגיד אתה לומד במקרה עם שניר בכיתה / שכבה?

YogevLevi

New member
יש מצב שעמל אם אני לא טועה

לא בטוח..... אבל הוא מכיר את השבט שלכם.......באיזה שכבה את?

yaeltyl

New member
מה שקרה איתם היה בכרמל לא גלבוע

נראהלי.. אוף כבר התבלבלתי>< וזה היה ביום שני קיצר.. ואני שישיסטית:)

נכון!

לא מספיק שזה מכוער..
זה גם לא קשור כזה.. זה ממש לא אחד משימושיה ה"נפלאים"!!!!!!!!!! אבל זה גם לא בזיון.. העניבה לא נעלבת מזה.. אבל אם אין כובע ומשתמשים בזה.. או למטרה אחרת כמו חוסם עורקים וזה.. לא יסקלו אותכם.. וחוצמזה עניבה זה לא רק לחאקי.. זה גם חוסם עורקים וזה.. (כבר אמרתי את זה..
)

z e l i g

New member
או.קיי... אז ככה:

אני ממש נגד. לדעתי ללכת עם חאקי פתוח אפילו זה ביזוי החאקי ועדיף כבר ללכת בלי בכלל. וגם עניבה על הראש או דברים כאלה זה נראה מבזה. אבל מסתבר שבאדן לא חושב כמוני... הרעיון המקורי שבעניבה (ככה שמעתי, תקנו אותי אם אני טועה) לא היה יצירת מעמדות בצופים בין חניכים בכיתות ד', ה', וכו'... ובין בעלי התפקידים השונים בשכב"ג.. הרעיון היה (כמו גם בחאקי, שהוא נוח, צבע הסוואה, וכו') שהיא שימושית... לקשור אותה כמו מתלה כשמישהו שובר יד, לחבוש איתה פצע כמו תחבושת... וכן, גם לכסות איתה את הראש במקרה הצורך, כשאין ברירה אחרת... מקווה שזה עוזר למישהו להתגבש על דעה חח (ממתי אני כותב פה בפורום?!?!)

demonic goth

New member
העניבה זה דבר טריקי

אומנם כן, העניבה זה יצוג אבל כמו לכל דבר שקשור בצופים הוא שימושי כך גם העניבה. והיא לא סתם בשביל יצוגיות. באדן פאוול היה בן אדם חכם , למרות שאנחנו לא פועלים לפי שיטה שלו , השיטה שלו היא: הישרדות ובנים ובנות בנפרד, והבוגרים מדריכים ומרשגדים את הקטנים , בנות מקבלות סמלים והבנים מקבלים דרגות . כן חאקי פתוח זה ביזיון , ואין סיבה בכלל ללבוש ככה חאקי . עניבה? אני עשיתי איתה אישית תחבושת שדה יפה מאוד , ואם חאקי עצמו . ככה שעניבה בתור בנדנה למה לא ?

lolita205

New member
נגד נגד נגד נגד ../images/Emo70.gif

החאקי הוא בגד ייצוגי של תנועת הצופים {וכך גם העניבה אשר היא חלק בלתי נפרד ממדי החאקי} ולכן אני אל רואה שום סיבה להשתמש בה בתור כיסוי לראש... זה מלכלך {זיעה משאירה פס חום כזה מגעיל שלא תמיד יורד..} , זה לא יפה וזה לא מכבד את עקרונות התנועה ואת השמירה על חשיבות המדים של התנועה... כמובן שתמיד יש מקרים יוצאים מן הכלל לדוג' אם יש חניך שאיבד את הכובע שלו ואין לו ממי להשיג כובע ובלי זה הוא לא יכול לצאת למסלול אז אפשר אבל ככה סתם אין מצב... בשביל זה יש בנדנות שאפשר להביא מראש מהבית וכובעים...

s h a r o n 7

New member
אסור בנדנות, כאפיות וחולצות../images/Emo126.gif

רק כובעים! שומדבר אחר לא מתקבל אצלינו...

yo yoel

New member
חח אופנת בומבמלה

הראשג"ד הבוגר שלי בסי"ס העביר לנו כל יום שיחת בטיחות... וזאת וואחד שיחה, חצי שעה במקרה הטוב. אז הוא כל הזמן אומר לא ללכת עם כובעי בומבמלה, קרי, בנדנות כאלה שלא מכסות אפילו חצי מהראש.

the useless

New member
דיעה חלוקה..

בעד, שימוש בעניבה ישנה [זאת שלא בשימוש, אם אתה מדריך אז אתה יכול להשתמש בעניבת הקורס שלך וכו' וכו' וכו'.] נגד, ביזוי החאקי. עצה ממני, תשתמשו בעניבה של שנה שעברה XP

cohenet91

New member
אבל מדברים כאן על מצבי חירום

במצבי חירום, כשמישהו שכח את הכובע שלו, אז הוא ישתמש בעניבה שלו (כי אני בטוחה שהוא לא סחב איתו עניבה ישנה בתיק, בזמן שהוא שכח כובע
).

למעלה