שרשור בלוגים

עובר את הגבול חדש וגם...

למי ששכח, גם היום כמו בכל יום שישי מתפרסם טור הקריאייטיב שלי ב-NRG: עובר את הגבול. והשבוע כדאי במיוחד לקרוא, מילה שלי, יש בונבונירות אמיתיות. ועוד משהו. אהבתם את הטור? אל תתביישו ותנו בטוקבקים. שנמרודי ישמע. חוצמזה, מתי בפעם האחרונה נכנסתם לבלוג שלי (TIC הכוונה היא אליך. שלא תחשוב שלא שמתי לב ששוב העלית לפורום מודעה שהופיעה אצלי בבלוג...). שבת שלום.מירן

TIC

New member
סליחה, תקלה. ../images/Emo163.gif

שטויות. כולה מודעה אחת. חכה שאני אעשה בשבוע הבא קופי-פייסט לכל הבלוג שלך בלי לתת קרדיט. אז נראה אותך מדבר.
TIC.

barometer

New member
גם לי יש פוסט חדש

במחשבה שנייה,אפשר לקרוא לו ג'רוזלם פוסט

TIC

New member
טוב, אז לחברים הצעירים פה שלא מכירים

את עבר הדני: מדובר רק בקופירייטר הכי דגול שגדל בארץ. אה, כן... ובמאי סוף. כנראה שהבאזזז של הקפה עושה את שלו.
TIC.

johny_abola

New member
תוספת

שחתום על הפרסומות הכי גדולות שהיו בפרסום הישראלי - עידן הפרסומות הגדולות של תחילת ערוץ 2 - קסטרו, תפוזינה, מי-עדן השיירה ועוד. תתחדש!

johny_abola

New member
גם לי יש חדש! ../images/Emo13.gif

נכון תמיד כשהתלוננתם על רמת הפרסום בארץ, ואמרו לכם שבארצות הברית המצב הרבה יותר גרוע, ושהכל שם הארד-קור הארד-סל, ואמרתם שאין מצב? אז הם צדקו!

עם כל הכבוד לך

ובהתחשב בעובדה שאני נהנה לקרוא את הבלוג שלך - הפוסט הזה שכתבת הוא פשוט לא נכון. אני לא יודע במה ובכמה צפית בזמן שהותך אבל אתה טועה ומטעה.

johny_abola

New member
:-O

למה? זה מבוסס על שעות רבות של פרסומות בתחנות שונות - כבלים וברודקאסט, במדינות שונות בארה"ב, על פני זמן. איפה ראית שם זהב?

תראה,

קודם כל, אמנם יש הרבה מהסוג שהזכרת. אבל להכריז על זה בתור משהו ששולט ומכתיב את השוק זה פשוט לא נכון. בדרך כלל בכבלים גם תראה יותר פרסומות של עסקים מקומיים שחסר להם תקציב/חזון/רצון. אני לא מצליח לחשוב על מותג כלשהו שמתהדר בפרסומת פשוטה או משעממת. הרבה מהם גם מתהדרים בכל מיני פרסומות בהמשכים או משהו שקשור "לפרסום 360" כמו שהם אוהבים לראות את זה פה. יכול להיות אולי שפשוט לא זיהית חלק מהדברים ולכן יחסת את זה למשהו אחר. ויכול להיות שלא הסתכלת גם במדיות הנכונות ולמרות שאני יודע שהפוסט שלך דיבר על טלוויזיה, אי אפשר להתעלם ממה שקורה ברשת. זה הרבה יותר מושרש פה - לא רק בתור מדיה, אלא בתור דרך חיים. חברות כמו AKQA עושות דברים מדהימים וצריך להכליל את זה גם, שוב, למרות שדיברת על טלוויזיה. Goodby יצאו חודש שעבר עם משהו חדש ל - Got MIlk ? והם עשו את זה בצורה של 4 פרקים שונים של אותה פרסומת. בלתי מובן אם רואים רק חלק. ל Rolling Rock (שזו בירה מגעילה) הם עשו פרסומות אך ורק ב-יוטיוב ובטלוויזיה הם רק שידרו מישהו מהחברה "שמתנצל" על כל מיני פרסומות שמעולם לא שודרו בטלוויזיה. את הפרסומות של comcast לא יכול להיות שפיספסת כי הן רצות כל דקה וחצי. Geico ואיש המערות ראית ? לא כל כך מזכיר את "דוד הכי טוב" ( לא זוכר כרגע של מי זה). הפרסומות של MAC & PC הן פשוט מבריקות, גם כן מדובר בסרייה שלא נגמרת. נראה לי שזה של Chait. Crispin כמובן מוציאים כל שני וחמישי שטות אחרת ורק לאחרונה הם יצאו עם "קוק זירו" שבעייני רוב הקמפיין מעולה. העבודה שהם עשו פה עם ברגר קינג היא אמנם רמה נמוכה אבל הם הוכיחו שאפשר לקחת מוצר מת ולהחיות אותו אך ורק בעזרת פרסום יצירתי. ראית פרסומות שלהם כשהיית פה ? שיחות מטומטמות בין "אב ובנו" שנראים כמו המבורגר היו האחרונות שראיתי. הפרסומות האחרונות שלהם לוולפסוואגן עשו פה קרקס שלם. יצא לך לתפוס את הפרסומות שבהן אנשים נוסעים במכונית ופתאום מישהו מתנגש בהם ? Venables Bell מפרסמים פאקינג PG&E שזו המחלקה של העירייה שאחראית על גז, חשמל וטלפון. מה שהם עשו לנאפסטר גם נחמדה. Dial House עשו משהו אדיר לפאקינג שקיות אשפה !!! ובאמת שאני לא צריך אפילו להתחיל לדבר על כל מה ש "באד לייט" מוציאים לאוויר (נראה לי ליאו ברנט או מישהו אחר משיקאגו עושים להם את רוב העבודה ). ויש עוד הרבה, זה סתם הדברים הראשונים שקופצים לי לראש עכשיו. אני חושב שהרבה מזה קשור לכסף באמת, אבל הדבר הכי שונה זו התפיסה של הלקוחות ושל משרדי הפרסום לגבי איך בדיוק צריך להראות פרסום. האמירקאים מתייחסים לפרסומות בצורה הרבה יותר רצינית מהישראלים - ואני מדבר על האדם הפשוט פה. אין לי ספק שהפרסומאים בארץ יודעים את עבודתם, משקיעים ומבינים. אבל בסופו של הדבר אנחנו מתחרים פה על הציבור והציבור פה פשוט חושב אחרת. עם מותג מסוים ייצא עם פרסומת משעממת, או משהו שנוגד את הנורמות/ערכים של קהל היעד הספציפי שלו הם פשוט לא יקנו אותו. החבר'ה פה ממש שופטים את המותגים לפי "האם הפרסום שלו טוב או מסריח" ברוב המקרים. אני לא יודע מה צריך לקרות בארץ כדי שזה ישתנה. אין סיבה למשל שבאינטרנט המשרדים בארץ לא פשוט ייתנו לקריאטיב להתפרע. אין לי סטטיסטיקות רשמיות, אבל בוא נגיד שבעיין בלתי מזויינת, אנחנו מפגרים אחריהם במשהו כמו עשור שלם מבחינת היחס למחשבים, אינטרנט וכו'. אולי יקום איזה משרד חדש (או קיים) שישבור את הכלים ולאט לאט יתחיל להכניס סטנדרטים חדשים ולשבור טאבואים בשוק ? בכל מקרה, חובה להמשיך לנסות...

johny_abola

New member
...

קודם כל - זו עובדה - ראיתי כמה עשרות ברייקים על פני כמה ימים, כמה מדינות, כמה תחנות והרבה מותגים. ABC, NBC, פוקס, כבלים, הכל. אז את גייקו שהכרתי כמובן מהארץ, ראיתי ונהנתי מאוד. כנ"ל לגבי באד ו-VW. קוק-0 - ענק, אבל ראיתי רק את האתר ושילוט בנקודות המכירה. לא TV. לגבי BK - ראיתי רק פרסומות מעפנות עם המלך שלהם. אבל זה היה נדיר. כל הפרסומות לרשתות פאסט-פוד למשל - ממק' וברגר קינג ועד טאקו ו-וונדיז - כולם היו מכירתיות - הציגו מוצר חדש או מבצע. הכל 10 שניות, ללא עלילה, כשהדגש הוא על מחיר התנסות. לגבי רכבים - כולם כולם כולם היו באותו הפורמט (המוכר אגב לכל מי שנוגע קצת באדפורום ושותפיו) - introducing the new + רכב נוסע + שקופית תנאי תשלום. את כל שאר הפסטיבלים שאתה מתאר לא ראיתי. חלק אני מכיר מהארץ, אבל כלום לא היה באוויר. אגב got milk - אתה מתכוון לפרה שמובאת לחללית החייזרים או לפרסומת עם העיר שאין בה חוקי כוח משיכה? (שתי הסדרות ע-נ-ק-י-ו-ת). וכמובן שכל מה שהתייחסתי אליו מדבר רק על TV. אינטראקטיב לא בדקתי. פחות מעניין אותי. אני אופליין.

פאסט פוד ?

יעקב בקופסא נותן בראש כל פעם. זאת שהוא יושב בסלון עם ההורים, הבן שלו בבית ספר, הבעל שבוגד באשתו ? מקדונלדס עם ה"דולר-מיליונרים" ? טאקו עם כרמן אלקטרה (עלוב אבל בכל זאת) והאריות בספארי ? וונדיז באמת קצת חלשים, אבל עדיין הם יצאו עם המוצר החריף החדש שלהם והפרסומת של "מי הכי גבר שלא שותה". רכבים - אמנם, קטגוריה לא מי יודע מה, אבל טויוטה עושים אחלה דברים עם הטנדרה שזה הטראק החדש שלהם. המפלצת מלוך נס (שראיתי דרך אגב שמישהו בארץ גנב והעתיק בכלל בלי בושה למרצדס), המגרש גרוטאות והמפלצת שאוכלת טנדרים ? האמר עם הילד בשלג והפרסומת של הרכב שנכנס למים ? היה את הבחור של ניסאן אלטימה שחי ברכב שלו 10 ימים וכל פעם הראו משהו אחר. VW כבר אמרנו ואפשר להוסיף את החדשות של " THREE VW FOR UNDER 17,000" אפילו פורד עשו אמנם משהו נוראי עם הסדרה של - BOLD MOVES, THEY HAPPEN EVERY DAY אבל עשו. שברולט הלכו על קליפ משעמם באמת. מכוניות זה משהו קשה מסיבה שלא ברורה לי רובם באמת משעממות. אבל כל מה שכתבתי פה זה דברים שרצים בחודש האחרון ובטח את הכל תוכל למצוא ברשת. אני באמת מאמין שכמעט כל דוגמא שתיתן של מותג רציני אני אוכל להוכיח לך אחרת ובגלל זה כתבתי מלכתחילה את התגובה שלי. לא יודע מה להגיד לך. אולי זה קשור למדינה שהיית בה או שפשוט סתם נפלת על כמה ימים חלשים מבחינת מדרוג ומה שראית היה בהתאם. GOT MILK אכן עם הפרה. גדול ביותר. Goodby באופן כללי הם מספר אחד לדעתי.

johny_abola

New member
את ג'ק לא ראיתי

אבל נשמע ששנינו רואים או ראינו TV אחרת לגמרי בסטייטס. כל מה שאתה מספר נשמע כמו adforum במיטבו. חלק כאמור גם קיים באתר. כל קשר בין זה לבין מה שרץ על המסכים שאני ראיתי שם - מקרי. איפה אתה גר שם?

תשמע חבר,

צר לי לאכזב אותך, אבל Adforum לא היה מעורב בתהליך כתיבת ההודעות שלי ובאמת שאין לי מושג מה ראית שם. אני בקליפורניה. אין לי שום כוונה לנסות לריב איתך או משהו, אבל מסיבה שלא כל כך ברורה לי אתה מתעקש להתווכח עם המציאות. אני אומר שוב - כל מה שכתבתי לך זה דברים שרצים ממש עכשיו. הכל מהחודש האחרון. נחמד מצידך להצהיר שהקשר של כל מה שכתבתי לבין מה שרץ הוא מקרי ביותר, אבל אני לא המצאתי פה כלום ולא חידשתי שום דבר. בסך הכל תיארתי לך את המצב הקיים. קשה לי להבין למה אתה מסרב בתוקף לקבל את זה. ובגלל זה גם אני קצת עצבני עכשיו. אני מנסה להיות עדין ולכתוב לך שאתה טועה, במקום לכתוב שאתה מדבר שטויות. לכתוב לך שאולי נפלת על כמה ימים לא טובים, במקום לכתוב שאתה טיפה יומרני ואפילו שחצן להציג "עובדות" אחרי תקופה כל כך קצרה. לכתוב שאולי לא הבנת או שהערוץ היה שונה, במקום לכתוב שפיספסת דברים (שלפי סיכוי סטטיסטי) רצו לך מול העיינים בזמן שישבת עם המחברת בשקיקה מול המסך. אני לא מנסה להוציא אותך טמבל או משהו כזה, אבל באמת שכל הדוגמאות שנתת לי פשוט היו לא נכונות. אנחנו יכולים להמשיך להתווכח על זה שעות ואולי אפילו בסוף תמצא איזו דוגמא שלא תהיה לי תשובה אליה. אני אגיד לך יותר מזה - אין לי ספק רק מקריאה של דבריך שאתה בן אדם יותר מנוסה ולא פחות אינטיליגנטי ממני. בגלל זה גם נזהרתי בדבריי ותיארתי לך רק עובדות. ויכול להיות שבסוף שהניתוח שלך יתברר כנכון - ביחס למה שהיה פה לפני כמה שנים. לא יודע. אבל אולי די ?

johny_abola

New member
חבל שלא קראת לעומק

כתבתי "כל קשר בין זה לבין מה שרץ על המסכים שאני ראיתי שם - מקרי" (חוזר, שאני ראיתי), ובגלל זה שאלתי איפה אתה גר, כי אני הייתי בחוף המזרחי. אז חו"ח אל תתעצבן לך שם בקליפורניה
אתה רואה X מצוין במערב, אני ראיתי Y שונה לחלוטין במזרח. וכמובן שמחברת. תמיד צריך אחת צמוד. have a nice day.

מקבל את דבריך. ../images/Emo45.gif

אבל זה גם אומר שהלקחים שלך מהביקור תקפים לצד המזרחי ולא לכל היבשת. זה נראה לי מוזר כל הסיפור הזה. אני אבדוק את זה. צ'אק היה ה - North America Executive Creative Director of TBWA\CHIAT\DAY Chait סגרו את המשרד שלהם בסן פרנסיסקו והוא יצא לדרך חצי עצמאית. הוא עשה על זה בדיחה גדולה ביו-טיוב. תחפש את Mcbride's Revenge אם אני לא טועה. האיש זה הסטריאוטיפ הכי גדול שתפגוש אי פעם של קרייאטיב דירקטור. זז בקצב של מכונה, יורה עליך עובדות שבכלל לא היה לך מושג שקיימות, על קוקאין רוב הזמן - והבן אדם הוא גאון. הפרסומות שהוא עשה הן אגדה וכל מי שיצא לו להיפגש עם התופעה לא יכל להישאר אדיש. הוא העביר לי כמה שיעורים וזאת היתה חוויה פשוט מאלפת. אמנם קרע את כל מה שהראיתי לו לגזרים, אבל נתן עצות מדהימות. רק חודש אחרי הבנתי סוף סוף למה שהוא התכוון. הוא מדהים. בן אדם חריף בצורה מדהימה.

johny_abola

New member
ולגבי מק ופי-סי

הם של TBWA כמובן, ולכן chiat/day קשורים דרך היותם כיום TBWA NY ו-TBWA LA

כן. הם גם פירקו את המשרד

שלהם בסן פרנסיסקו וצ'אק מקברייד (מלך, גאון, ענק, אליל, סמל מין) פתח משהו חדש תחת שם אחר.

למעלה