תראה,
קודם כל, אמנם יש הרבה מהסוג שהזכרת. אבל להכריז על זה בתור משהו ששולט ומכתיב את השוק זה פשוט לא נכון. בדרך כלל בכבלים גם תראה יותר פרסומות של עסקים מקומיים שחסר להם תקציב/חזון/רצון. אני לא מצליח לחשוב על מותג כלשהו שמתהדר בפרסומת פשוטה או משעממת. הרבה מהם גם מתהדרים בכל מיני פרסומות בהמשכים או משהו שקשור "לפרסום 360" כמו שהם אוהבים לראות את זה פה. יכול להיות אולי שפשוט לא זיהית חלק מהדברים ולכן יחסת את זה למשהו אחר. ויכול להיות שלא הסתכלת גם במדיות הנכונות ולמרות שאני יודע שהפוסט שלך דיבר על טלוויזיה, אי אפשר להתעלם ממה שקורה ברשת. זה הרבה יותר מושרש פה - לא רק בתור מדיה, אלא בתור דרך חיים. חברות כמו AKQA עושות דברים מדהימים וצריך להכליל את זה גם, שוב, למרות שדיברת על טלוויזיה. Goodby יצאו חודש שעבר עם משהו חדש ל - Got MIlk ? והם עשו את זה בצורה של 4 פרקים שונים של אותה פרסומת. בלתי מובן אם רואים רק חלק. ל Rolling Rock (שזו בירה מגעילה) הם עשו פרסומות אך ורק ב-יוטיוב ובטלוויזיה הם רק שידרו מישהו מהחברה "שמתנצל" על כל מיני פרסומות שמעולם לא שודרו בטלוויזיה. את הפרסומות של comcast לא יכול להיות שפיספסת כי הן רצות כל דקה וחצי. Geico ואיש המערות ראית ? לא כל כך מזכיר את "דוד הכי טוב" ( לא זוכר כרגע של מי זה). הפרסומות של MAC & PC הן פשוט מבריקות, גם כן מדובר בסרייה שלא נגמרת. נראה לי שזה של Chait. Crispin כמובן מוציאים כל שני וחמישי שטות אחרת ורק לאחרונה הם יצאו עם "קוק זירו" שבעייני רוב הקמפיין מעולה. העבודה שהם עשו פה עם ברגר קינג היא אמנם רמה נמוכה אבל הם הוכיחו שאפשר לקחת מוצר מת ולהחיות אותו אך ורק בעזרת פרסום יצירתי. ראית פרסומות שלהם כשהיית פה ? שיחות מטומטמות בין "אב ובנו" שנראים כמו המבורגר היו האחרונות שראיתי. הפרסומות האחרונות שלהם לוולפסוואגן עשו פה קרקס שלם. יצא לך לתפוס את הפרסומות שבהן אנשים נוסעים במכונית ופתאום מישהו מתנגש בהם ? Venables Bell מפרסמים פאקינג PG&E שזו המחלקה של העירייה שאחראית על גז, חשמל וטלפון. מה שהם עשו לנאפסטר גם נחמדה. Dial House עשו משהו אדיר לפאקינג שקיות אשפה !!! ובאמת שאני לא צריך אפילו להתחיל לדבר על כל מה ש "באד לייט" מוציאים לאוויר (נראה לי ליאו ברנט או מישהו אחר משיקאגו עושים להם את רוב העבודה ). ויש עוד הרבה, זה סתם הדברים הראשונים שקופצים לי לראש עכשיו. אני חושב שהרבה מזה קשור לכסף באמת, אבל הדבר הכי שונה זו התפיסה של הלקוחות ושל משרדי הפרסום לגבי איך בדיוק צריך להראות פרסום. האמירקאים מתייחסים לפרסומות בצורה הרבה יותר רצינית מהישראלים - ואני מדבר על האדם הפשוט פה. אין לי ספק שהפרסומאים בארץ יודעים את עבודתם, משקיעים ומבינים. אבל בסופו של הדבר אנחנו מתחרים פה על הציבור והציבור פה פשוט חושב אחרת. עם מותג מסוים ייצא עם פרסומת משעממת, או משהו שנוגד את הנורמות/ערכים של קהל היעד הספציפי שלו הם פשוט לא יקנו אותו. החבר'ה פה ממש שופטים את המותגים לפי "האם הפרסום שלו טוב או מסריח" ברוב המקרים. אני לא יודע מה צריך לקרות בארץ כדי שזה ישתנה. אין סיבה למשל שבאינטרנט המשרדים בארץ לא פשוט ייתנו לקריאטיב להתפרע. אין לי סטטיסטיקות רשמיות, אבל בוא נגיד שבעיין בלתי מזויינת, אנחנו מפגרים אחריהם במשהו כמו עשור שלם מבחינת היחס למחשבים, אינטרנט וכו'. אולי יקום איזה משרד חדש (או קיים) שישבור את הכלים ולאט לאט יתחיל להכניס סטנדרטים חדשים ולשבור טאבואים בשוק ? בכל מקרה, חובה להמשיך לנסות...