שרשור בישולי אבות לשישבת

חנול

New member
שרשור בישולי אבות לשישבת../images/Emo71.gif

אצלנו השבוע-זירו, נאדה, גורנישט, נול..כלום. שום בישול. אוכלים בחוץ ואצל הסבתאים וסבתאות.
 
ואצלינו- חגיגת יום הולדת לילדים

אבא ממנגל ל50 בני משפחה וחברים . אמא דואגת למסביב. הערב- קדירת בקר עם בטטות .
 
הפעם (שוב) פיקניק בשבת

ותפקידי, הפעם, צנוע יותר (לאור ריבוי המשתתפים והיותי לא-מארגן...):
פשטידת אטריות ובשר
סלט אורז (אותו מתכון משבוע שעבר, כיוון שהיה מוצלח מאוד
) זהו, הפעם צנוע, שקט, אין הרבה זמן... ארנון
 

חנול

New member
מה זה סלט אורז?

בתור חובבת-עד-מאד-אפילו-אוהבת-במיוחד-לא-יכולה-בלי-אורז, זה מעניין לשמוע במה מדובר. אולי גם אעשה השבוע, אבל לא הסופשבוע הזה, הפעם אצלנו במטבח לא מבשלים...
 
אעלה את המתכון אח"כ, אם תרצי, אך

בעקרון זהו סלט על בסיס אורז (כמו שיש סלט פסטה קר), אליו מוסיפים קצת ירקות, חמוצים, תבלינים ורוטב טעים... יאמי... ארנון
 
סלט אורז / "מהמטבח בקלי קלות"

(ספרה של רות סירקיס) חומרים לארבע-שש מנות 2 כוסות אורז מבושל (קר) 1 כוס גרגרי תירס (קפואים, לאחר הפשרה, או משומרים) 4 מלפפונים כבושים, חתוכים לקוביות קטנות 3 בצלים ירוקים, קצוצים, חלק לבן וירוק 4 כפות שמן זית מאיכות טובה 2 כפות מיץ לימון 1 כפית חרדל מלח, פלפל שחור 4 כפות מיונז 1 כף שמיר טרי, קצוץ דק (אני וויתרתי על השמיר, בגלל ה -
) הכנה 1. שמים את האורז בקערה ומוסיפים התירס, המלפפונים והבצלים הירוקים. 2. טורפים את השמן עם מיץ הלימון, החרדל, המלח והפלפל ויוצקים על הכל. מערבבים ומשאירים במקרר לספיגת טעמים. 3. לפני ההגשה מוסיפים את המיונז והשמיר ומערבבים היטב. בתיאבון
 

מחשבות

New member
שום בישול מאחר ומחר זה חלק מהביקור

הדו-שבועי אצל חמותי ושם יש אוכל בשפע, זכר לימי הגטו. אוכלים ברציפות 4 שעות ואולי "אתה רוצה תה?" אבל השבוע ניסיתי והצלחתי לעשות סירות בצק כאלה ובמרכזן ביצה עם קצת גבינה, פפריקה, פלפל שחור, שום כתוש. הבצק מקמח חצי מלא.
 

מחשבות

New member
אבל אני יכול לתת את כל התוספות של

כל יום בצהריים, מתפ"א, בטטה ועד אורז ופסטה. יש ביקוש?
 

akavishon

New member
כלום. אוכלים שאריות. טסים ביום א'

לחופשה בחו"ל בלי הילדים אז מרוקנים את כל מה שיש במקרר. הדבר היחיד שאני אכין זה מרק ירקות לקטן.
 
למעלה