שרשור בחירות 2003

סתם תהיונת

מאוד יכול להיות שאני טועה, אבל כל כותבי הטורים/פלייריסטים/נודניקים שמטיפים להחרמת הבחירות מטעמי אנטי כיבוש-אנטי הון-אנטי פוליטיקאים, הם כל מה שפוליטיקאים תומכי כיבוש שנשלטים על ידי בעלי הון יכולים לאחל לעצמם. רוצים לפעול בדרכים אחרות? פעלו. אבל זה לא תירוץ כדי לחסוך לעצמכם את השעה-שעה וחצי של ללכת ולהצביע בקלפי. הואקום שתשאירו יעבור מבלי שיבחינו בו, והימנעות לא תשמוט שום קרקע מתחת לשום מוסד דמוקרטי. עדיף לאטום את האף ולהצביע. נכון, תרגישו פחות אנארכיסטים לכמה דקות, אבל כך תשפיעו.

שולדינר

New member
הפיכה אמיתית לא עושים בקלפי

את הבחירות הללו אעבור כראש קלפי, משכורת של כ-2500 שקלים ל-22 שעות עבודה, לא רע עבור הקשקוש הגדול בעיר. מעולם לא היה זה נכון יותר לתאר את "חגיגת הדמוקרטיה" כביכול כחגיגת מריונוטות מחזורי הנשלטים בידי בעלי ההון, הנותנים לעמך ישראל את תחושת האשליה המתקתקה כאילו יש לו איזושהי השפעה אמיתי על המדיניות כאשר הוא מכניס פתק לקלפי. סנוניות אמיתיות לשינוי חברתי אמיתי יגיעו בין השאר כאשר הבריקדות יבערו ובעלי הון יחששו להסתובב ברחוב כאשר נקמת קורבנותיהם של הנוגשים מגלגלי העיניים (ראה דוד כהן בעלי של ככר הלחם)ומשרתיהם תהפוך להתנהגות נורמטיבית. רק אחרי ניתוץ שלטון הרשע הקפיטליסטי, ניתן יהיה לגשת למלאכת הבנייה הנחוצה.

elad2040

New member
אני מסכים + למה להצביע לעם אחד

אגב, אני חושב שהיום יש לנו הזדמנות גדולה לחזק מפלגה עם פוטנציאל להיות המפלגה הסוציאל דמוקרטית של ישראל. אני אישית הולך להצביע ל"עם אחד". אני לא משתגע על עמיר פרץ, אבל אין ספק שהוא העביר כמה חוקים חשובים והציע לא מעט הצעות חוק חשובות בכנסת (תבדקו באתר הכנסת- אגב, מומלץ בצורה כללית: שם ניתן למשל לראות שהצעת החוק הכי משמעותית שהציע טומי "מעמד הביניים" לפיד היא הצע שנועדה להגן על העשירון העליון, שלא לומר, המאיון העליון, היינו שתשלום כל המסים לא יעלה על 50% מהמשכורת). הנקודה החשובה יותר היא שפרץ החליט להקיף את עצמו באנשים מהנוער העובד והלומד (חגי אלון ופסח האוספטר), שהם בלי שום ספק סוציאליסטים, כך שזה מראה, מבחינתי, את הכיוון שהמפלגה הזאת הולכת בה. מה אתם אומרים?

all about eve

New member
113 שקל לשעה!!! אחלה ג´וב!!!!

במיוחד שלא עושים בו שום דבר. דמוקרטיה זה עסק יקר ביותר, וחבל שהנבחרים שלנו מייצגים רק את עצמם. בבחירות האלו אני הולך להצביע פעם ראשונה, חשבתי הרבה ועדיין לא החלטתי למי להצביע, אני רק יודע שאחרי הבחירות אני אצטער על כך.

tookmy

New member
למה לא להצביע לעם אחד

אז לפני כמה חודשים היו בעיתונים כמה נתונים עם דירוג לגבי הצעות חוק חברתיות שהעבירו המפלגות. מתוך המפלגות המכנות את עצמן חברתיות, במקום האחרון מבחינת יוזמה ודחיפה של חוקים חברתיים היו עם אחד וש"ס, חברתיות עלק. במקום הראשון כמיפלגה, הייתה מרצ, כשהח"כ הבודד שיזם הכי הרבה הצעות חוק חברתיות היתה כמובן ח"כית, תמר גוז´נסקי. בכלל, גם במרצ, הסתבר שהח"כיות היו יותר פעילות מהח"כים ובכלל בכנסת נשים יזמו יותר ודחפו יותר מגברים. אז לא שהשתכנעתי בגלל זה להצביע מרצ, אני לא. ולתמר גוז´נסקי ניטלה ממני האפשרות להצביע הפעם, לצערי, אבל אלה הנתונים. לקחת בחשבון שלא כל מה שבמצע אכן בא לידי ביטוי בשטח.

ANTiADi

New member
הבעיה היא לא בלהרגיש

פחות אנרכיסטים לכמה דקות.. אלא לתת את הקול שלי לאנשים שמנוגדים *מעצם תפקידם* לאינטרסים שלי (ולדעתי גם של כולם). חוץ מזה, הרי ברור שאחרי שמבטיחים כ"כ הרבה יש שיקולי קואליציה\תקציבים וכו´ וכו´ וכו´... עוד נושא חשוב או לפעול בעצמנו, ולא לתת את הכוח שלנו לאנשים אחרים שלא מסוגלים וכנראה גם לא רוצים לייצג אותנו. חוקים חברתיים הם אולי התקדמות מסוימת, אבל המאבק האמיתי צריך להתחולל מחוץ לכנסת, בתודעה של כולנו.

tookmy

New member
יפה אמרת ../images/Emo45.gif

אחת הבעיות המרכזיות של רובנו היא לדעתי הציפיה שמישהו אחר יעשה עבורנו ויפתור לנו את הבעיות. חלק מהעניין באקטיביזם, לכל סוגיו השונים, הוא לקיחת אחריות וניסיון לשנות. חלקנו מנסים לשנות על ידי השפעה על המערכות הקיימות, חלקנו על ידי ניתוק עד כמה שניתן מהן, וחלקנו על ידי שילוב של השניים. הכל לגיטימי, כשמילת המפתח בעייני היא אחריות. לא לצפות מהפוליטיקאים שיפתרו לנו את כל הבעיות בחיים. אני לא אשכח איך כשברק נבחר כתב אחד העיתונאים שכולם חושבים שהוא יכול הכל, אפילו להוריד גשם. לצאת מזה, ולתחיל לסמוך על עצמנו, כל אישה על עצמה ועל המעגל הקרוב, על החברים, על הקבוצה שבתוכה פועלים. בחירות זה בסדר (לפעמים), אבל אחריות אישית זה הרבה יותר משמעותי.

iceviper

New member
האחריות האישית מתבטאת

גם בלנסות להשפיע על הרכב השלטון (גם אם השפעה מזערית). שינוי דפוסי חשיבה לא חייב להיות בצורה קיצונית,ולא בהכרח מתנגשים עם הרצון (או אולי החובה?) לנסות ולהשפיע על מנהיגות והמדינה.

elad2040

New member
אני מסכים.

אני לא חושב שכדאי לוותר על הדמוקרטיה. יכול להיות שהמוסדות הדמוקרטיים נחלשו מאד מול ההשפעה של ההון, אבל זאת בדיוק הסיבה לחזק את מה שנותר מהם (אתם יודעים, רק בתור ביטוח, למקרה שקריסת הקפיטליזם לא תתממש והמהפכה לא תגיע).

ANTiADi

New member
העניין הוא

שאחריות אישית לא יכולה לבוא לידי ביטוי בהשפעה על הרכב השלטון, מאחר ששלטון על בני-אדם סותר בהכרח אחריות אישית, שכל אחד לוקח על עצמו - לעומת בני-אדם (ח"כים) הלוקחים אחריות בשביל בני-אדם אחרים.

elad2040

New member
מי כתב את הכתבה

ולמה הוא קורא בדיוק "חוק חברתי"? אני לא הולך לפי כתבות בעיתונים אני בודק בעצמי ואת מוזמנת להעיף מבט. הצעות חוק שקשורות לשכר מינימום, הצעות חוק שקשורות להגדלת הגירעון הממשלתי והצעות חוק שקשורות להגבלת קבלני כוח-אדם. היתרון הנוסף הוא כמובן הקשר עם האיגוד המקצועי, שמאפשר הפעלת כוח ("סחטנות") מול ההון.

elad2040

New member
אגב "חברתי"

אפשר לקבל הצעה של דני גוטווין מאוניבסיטת חיפה שמציע להתייחס לחקיקה חלוקתית בנפרד מחקיקה חברתית. היינו, נסיון לחלק מחדש את העוגה הוא דבר שונה מ"חקיקה חברתית" שהיום פירושו יכול להיות כמעט כל דבר.

goldyboy

New member
שרשור בחירות 2003

לכאן, ולכאן בלבד. תודה.

מצנע עובר על החוק

עמרם מצנע עובר על החוק ברשימה זו אציג כמה עניינים הנוגעים להתנהלות הכספית של מפלגת העבודה ומצנע. נציג כאן את תקציב המפלגה לעת הזו, תרומות אסורות שקיבל מצנע לכאורה, את צעדי הזהירות בהם נוקטים כמה אישים, את השכר שנוטל לעצמו עמרם מצנע מהעיר חיפה בצורה לא תיקנית, למרות שהוא מקדיש את מיטב זמנו לתפקידו החדש בראשות העבודה. חוק מימון מפלגות מגביל מפלגות ויחידים. החוק אינו מאפשר להם לקבל כספים, מעבר למסגרת המותרת מפורשות. אלא שבמקומותינו - אישי ציבור מתחכמים לחוק, ומתמרנים בדרך לא דרך, המאפשרת להם להנות, במקביל, מכמה עולמות. כך נוהג, בימים אלה, עמרם מצנע. מצנע נבחר כידוע ביום 19.11.02 ליושב-ראש העבודה. ממצנע, שהציג עצמו כתקווה הלבנה של העבודה, ניתן היה לצפות שיתפטר לאלתר מתפקידו כראש העיר חיפה, ויעביר את התפקיד לאחד מסגניו שם. ההתפטרות פותחת למעשה את מערכת הבחירות לראשות העיר. אחרי הכל, ברור כי מצנע ייכנס לכנסת - כניסתו מובטחת מעצם זאת שנבחר כמס´ 1 ברשימת העבודה; וברור כי תפקידו כיושב-ראש מחייב אותו, ערב בחירות גורליות, כדבריו, להשקיע את מיטב זמנו בעבודה קשה בתוך העבודה ומחוצה לה. והנה, למרות זאת, מתברר כי מצנע לא רק שאינו מתפטר מראשות העיר, ולא רק שאינו מוציא עצמו לחופשה פורמלית כדי לאפשר פתיחת הליך בחירות, ולא רק שהוא ממשיך - בחוסר אחריות, להחזיק באחריות המשפטית לפעולות הנעשות בלשכתו. מתברר, כי מצנע ממשיך לקבל שכר מלא בתקופה זו. ומדובר בשכר בגובה של כ-30 אלף ש"ח לחודש, על-חשבונם של תושבי העיר מוכת האבטלה. מכיוון שמדובר בחודשיים ו-9 ימים עד הבחירות, הרי שמדובר בהטבה שהוא לוקח לעצמו, מקופת העיריה, בסכום כולל של 70 אלף ש"ח. פניתי אל עיריית חיפה, שהיא-היא האמורה לנהל את עניינה כחוק. התגובה שנמסרה: "אין תגובה". מצנע נקלע, שלא בטובתו, במהלך הפריימריז שניהל מול בנימין (פואד) בן-אליעזר, למאבק משפטי. תוך כדי המאבק, שהחל בגלל חשבון תרומות שנפתח לטובתו בארה"ב למימון ריצתו בעבודה, התגלו פרטים חדשים, השופכים אור על צורת פעילותו של מצנע וגורמים הקשורים אליו. חלק ניכר מהפרטים הוצנעו, עד עכשיו. בן-אליעזר - שיוצג על-ידי עו"ד חיים כהן, איבד עניין בנושא, ולכן, כנראה, לא פרץ הדבר לתקשורת. העיקרי שבהם: מצנע קיבל, במהלך הפריימריז, לפחות שתי תרומות אסורות משני תאגידים בחו"ל האחת בסכום של 7,000 דולר - מחברת HARARI 1997 FAMULY TRUST; והשניה בסך 5,000 דולר - משותפות THE HAUSER FOUNDATION INC. סעיף 28 ד´ לחוק המפלגות, אוסר על מפלגה ו/או מועמד לקבל תרומות מתאגיד - בארץ ובחו"ל. והנה נראה עתה, כי מצנע קיבל תרומות אסורות משני תאגידים. עו"ד יאיר אבני, שייצג את מצנע בנושא זה, אמר בתגובה, כי באשר לחשבון הראשון, מדובר בחשבון משפחתי ולא בתאגיד ולאחר שהתבררה הטעות, הוחזרה התרומה. במהלך ההתקוטטות בין מצנע לבין-אליעזר התגלה עוד, כי החשבון שנפתח לטובתו של מצנע בחו"ל לא נרשם על-שם אביו, אלא על שמו של אחר. בית הדין של מפלגת העבודה (בהרכב-שלושה) קבע ביום 30.10.02 כי: "ביום 4.9.02 פתח מר מיקי קליסמן, לבקשתו של מר מצנע, חשבון בבנק צ´ייז מנהטן ונתן לו השם ´מיכאל בן-צבי´". ובהמשך, לאחר שקבע כי בגלל הגילוי המוקדם של החשבון (על-ידי יריביו של מצנע) "לא היה סיפק בידו לחטוא בשימוש במכשיר אשר טרם הוכרע אם חוקי הוא אם לאו", קובע ההרכב: "מאחר ונאמר לנו במפורש כי הסכום של 1,000 דולר אשר הופקד בחשבון לא הופקד כתרומה ומעמדו אינו אלא ´דמי פתיחת חשבון´ (הלוואה? מענק? מתן בסתר?) אנו מורים כי סכום זה יוצא ממעגל הבחירות באורח מוחלט ויועבד מיידית לאיל"ן...". בהחלטה אחרת שהתקבלה ביום 11.11.02 על-ידי יו"ר המוסד לבירור עתירות, עו"ד שפרה גליק, עולה כי בנוסף למתפקדים הכפולים בין הליכוד והעבודה; הרי שנמצאו גם מתפקדים כפולים בין מרצ לעבודה. בתחילה נטען, כי מדובר בכ-1,000 איש. השופטת קבעה בסופו של דבר: מדובר ב-457 איש, מתוך רשימה של 1,800 איש. הנה כי כן, גם בעבודה ובמרצ חטאו במעשים בלתי תקינים. הנה כי כן: המערכת הפוליטית נגועה כמעט כולה.

ANTiADi

New member
גירסה סופית של הפלאייר נגד הבחירות

יהיו גם עותקים בסלון מזל אם מישהו רוצה לקחת ולחלק

דניאלמ

New member
שתצליח לשנות את אחד ממידותיך הרעות

בצורה מוחלטת כגון:עצלנות ,כעס,אכילה מוגזמת,חמדנות,ואם אין לך אחד מאלו אז כזאת שיש לך.. תתחיל לחשוב לשנות את האנושות... הכי קל לדבר בססמאות גדולות..

שינוי אישי ושינוי החברה

הם לא שתי פנים מנוגדות כי אם פנים משלימות. מצד אחד חשוב מאוד לפעול למען תיקון אישי. כי אם אינך יכול לשנות לטובה את עצמך , איך תוכל לשנות לטובה את העולם? ומצד שני אם נחכה לתיקון עולם רק על ידי תיקון אישי, נתעלם מזה שמערכות הכוח דואגות לזה שמי ששולט - בכלכלה, בפוליטיקה, בתרבות - זו מערכת שמחזקת את החזק ומחלישה את החלש, מערכת שמשחיתה כל אדם הגון שנכנס אליה או מקיאה אותו. אם נתעלם מכך ימשיכו לההרג אנשים טובים ורעים, ימישיכו להכחד חיות וצמחים ועתיד המין האנושי כולו מוטל בספק בכל שעה שמתקדמת. תיקון עצמי נגרם לא רק על ידי התבוננות פנימה אלא גם על ידי עזרה לזולת. ולא רק על ידי עזרה כמו נדבה או מגע אישי אלא גם על ידי שינוי חברתי כולל. תיקון אישי ותיקון עולם - שניהם דברים שנמשכים זמן רב, מעטים מגיעים לשלמות באישיותם או להערה רוחנית, ובינתיים אין מניעה לעסוק גם בשיפור פני החברה - גם אם בגלל שלא שיפרנו את עצמנו אנו יכולים לבצע משגים שהיו נמנעים אם חשבנו קודם ופעלנו אחר כך, למחשבה אין קץ, ובעולם הזה אנו מצויים רק רגע חולף.

דניאלמ

New member
אני לא טוען שלא צריך לעשות כלום...

מבחינה חברתית אפילו שאני לא בטוח ששנינו מסכימים על איזה שינוי ערכי וחברתי העולם זקוק לא. אך הכוונה שלי שזורקים ססמאות באוויר כמו "לשנות את היחסים ביננו על-מנת יחד לבנות עולם חופשי שיהיה כדאי להלחם ולחיות למענו."או "לפרק את מערכות הכוח..." אלה ססמאות שמאד קל להגיד אותם אבל המרחק בינהם בין המציאות הוא אין סופי כמעט וזאת הסיבה ששום מהפכה צודקת וחכמה ככל שתהיה לעולם לא החזיקה מעמד זמן רב בגלל יצרו הרע של האדם שקשה מאד לשנות ובתרגום חופשי (לא מדוייק) מהגמרא "קשה יותר תיקון מידה אחת באדם מקריעת ים סוף" אז במקום לבזבז זמן על מהפכות שגם אם יצליחו לא יחזיקו מעמד או על חלומות עלlove peace & harmony שלא יקרו אלא אם כן כמובן המשיח יבוא בקרוב ואז יתקיים הכתוב "וגר זאב עם כבש" ו"לתקן עולם במלכות ש-ד-י" ונדאג בינתיים לנסות ולתקן את עצמינו ואולי להשפיע בצורה חיובית כזאת על קרובינו ושכנינו ובצורה עקיפה כזאת על המדינה והעולם. אני מדגיש שזה לא סותר מאבק חברתי מסויים רק אני מציע שנהיה קצת יותר צנועים עם החשיבה הזאת שדווקא אנחנו נצליח לעשות את המהפכה המושלמת והנכונה שתחזיק מעמד לנצח....

למעלה