שרשור בחירות 2003

סבבה

אני מאוד בעד צניעות ועוד משהוא - יש סיבה למה מהפכות לא הצליחו ושינויים קטנים לפעמים כן הצליחו. הכוח קיים כל עוד המין האנושי קיים. יש הרבה סוגים של כוח. כוח כלכלי, פוליטי, תרבותי, צבאי, ידע, מידע, פרסום, תחבורה. הנקודה היא שמישהו צריך לאחוז בכוח הזה, כמו הטבעת בשר הטבעות, הוא אינו יכול להיות ללא בעלים- תמיד אם אתה מפרק אותו בצורה מהירה מבעליו הנוכחיים הוא מתלבש מהר על הבעלים הבא, מנווט גם אותו לשרת את הכוח ולהחזיק בדעות יהירות. זה לא נכון שלא היו שינויים בעולם שלנו שלא הצליחו לשפר אותו. תודה לאל שלא מקריבים יותר בן בכור או בתולות כדי לרצות את האלים. יש שלטון נציגים - שלדעתי טוב יותר משלטון דיקטטורי (אם כי פחות טוב מדמוקרטיה), יש חופש יחסית גבוהה של חופש ביטוי. יש תשלומי העברה. יש אוניבריסטאות. יש מוזיקה, יש זכויות לנשים. יש יום מנוחה פעם בשבוע... כל הדברים האלו הם אינם מובנים מאליהם והרבה אנשים חיו בלעדים וסבלו. רוב הדברים האלו גם יכולים להגביל את הכוח של החזקים - אם כי כוחם לא יעמוד להם אם נזניח אותם. ועוד בהקשר זה יש קישור למאמר של מופעי הכוח:

ANTiADi

New member
מה?..

לא הבנתי למה את מתכוונת.. את יכולה לפרט\להסביר? את מתכוונת שקודם כל צריך להשתנות בעצמי? כי אם כן, אני לא יכול להסכים אתך יותר :)

sunj

New member
כן בקלפי

אני יודע שאני חוזר על כמה קלישאות שחוקות אבל בכל זאת: הדמוקרטיה היא השלטון הפחות גרוע מכולם , לכן נדרשת התייחסות רצינית יותר. מי שרוצה לעמוד על הבעיות האמיתיות , החשובות ביותר בעולם צריך להידרש ללימוד הנושאים הרציניים של השפעות הגלובליזציה: משבר החוב , המאבק בחברות התרופות , סדנאות היזע, תאגידים , נפט ,אקולוגיה , סחר בנשק , איידסועוד... כל מי שלומד את המערכת הזאת מבין שהמסקנה היא לא תגובות ילדותיות על נוגשים ורשע אלא מאבק יומיומי, מורכב שבו הפוליטיקה תופסת מקום מרכזי שבו משתנים הדברים במציאות, לא בעולם הוירטואלי. הבריחה מהפוליטיקה היא הבעיה , כי אם אתה משאיר את הפוליטיקה לבעלי ההון אז ככה היא בדיוק תיראה, והבחירה של חלקים(לא כולם) בשמאל לצאת מהמשחק הפוליטי היא זאת שהעלתה לשלטון את גדולי אויביהם. רלף ניידר העלה את ג´ורג´ בוש לשלטון , בדיוק כמו שערביי ישראל העלו את שרון לשלטון כאשר בחרו לא להצביע. לכן אי ההצבעה או ההצבעה למפלגות שאין להן סיכוי להיכנס לכנסת , היא טמטום המאפיין ילדים קטנים שגם שהם היו קטנים אם הם לא קיבלו בדיוק את מה שרצו התחילו לבכות,ובכי כמו שכולנו למדנו לא פותר שום דבר אבל נותן לנו תחושה נורא טובה שאנחנו יפים וצודקים. הערה: ההתנחלויות לא קמו בגלל בעלי הון וגם לא יפונו בגלל בעלי הון , ישראל לא נכנסה ללבנון בגלל בעלי הון וגם לא יצאה מלבנון בגלל בעלי הון, כלומר הטענה שכל החיים שלנו מנוהלים ע"י שלטון רשע היא ילדותית במקרה הטוב ( זה לא אומר שהם אנשים טובים או ישרים , זה אומר שהם מעונינים לעשות כסף , והפוליטיקה צריכה לשים להם את הגבולות איפה שצריך).

למעלה