שרשור אופטימי

שרשור אופטימי

כלות - שתפו אותנו במשהו אחד טוב שהחמות שלכם עושה.
חמיות - שתפו אותנו במשהו אחד טוב שהכלה שלכם עושה.

חמותי

טיפלה לנו בילדה על בסיס יומיומי במשך שנתיים, צריך להגיד עוד?

אם כן אז היא גם:
קונה מתנות כל הזמן לילדה
מפנקת בביביסיטרים וזמן איכות
קונה מתנות מושקעות ליום הולדת
מבינה את מקומה, לא מתערבת ולא מפריעה
רגישה, מכילה, מכבדת, חכמה ויפה, והרשימה ממשיכה עוד ועוד...

אהבתי את הכינוי שלך

ברי הייתה הדמות האהובה עליי בעקרות בית נואשות. כמה איפוק ורגש יש באישה הזאת. יפה, אהבתי.

mykal

New member
כלותי--מדהימות,

מה שחשוב לי--שהן גם ביניהם חברות טובות ומסתדרות.
הן שונות מאוד, אבל כל אחת מיוחדת בדרכה--
הן חרוצות, הן נעימות שיח, יודעות לכבד. מסתדרות יפה עם הבנים שלי.
אני אוהבת לשוחח איתן, אנחנו גלויות ביניננו.
בקיצור--זכיתי בכלות איכותיות יפות וטובות.

ayaht

New member
ביקום אחר, בזמן אחר, היינו יכולות להיות חברות.

תכלס, יש לה חוש אסטתי מפותח, הבדלים של כל כך הרבה שנים בינינו, ובכל זאת מתלהבות מאותם דברים.
בזמנים טובים יותר היא היתה "חברהמנית", אדם שקל להתיידד איתו, רחבת אופקים, ציונית, אשת שיחה מרתקת.

נקודת המוצא כשהכרתי אותה, היתה "היא אמא שלו, היא גידלה אותו והוא יצא אדם מדהים, הכל בזזכותה, אני מעריצה את האדמה שהיא צועדת עליה".

הדסהש1

New member
לי אין כלות רק 4 חתנים...אך יחסי בנותי עם החמות

טובים ביותר..מכבדים אחד את השני...ביתי הגדולה כמן בת עבורם...
והשתיים האחרות יחסים טובים עוזרים עם הנכדים .בתחילה היה קשה מעט
לקבל שהבן היקר כבר שייך לאשה אחרת..אבל הכל עם הזמן השתפר...

כולן פה סוגדות לבעל שלהן?

נראה לי שמשהו לא בסדר איתי. אני ממש לא מעריצה את האדמה שחמותי צועדת עליה, ולא נראה לי שהיא עשתה איזה משהו מופלא בכך שהיא גידלה את בעלי (מה גם שסבתא שלו גידלה אותו לא מעט, והאמת שהקשר שלי עם הסבתא שלו היה באמת טוב מאוד - ולא כי היא עשתה כך וכך, אלא כנראה בגלל כמה שבעלי היה קשור אליה - הקשר הוא זה שעבר אליי, לא ההערצה על כך שהיא הצליחה לייצר משהו כה מופלא. לצערי היא נפטרה השנה).

רזאי

New member
אם לא הייתי חושבת שמגיעה לה תודה

על כך שגידלה את בעלי האהוב, היה לי הרבה יותר קשה להתנהל איתה.
אהבתי את הסבים והסבתות שלו, אבל הם כבר לא בחיים. עם חמותי, אני מסתדרת. לא הערצה, אבל כאמא אני יודעת כמה משקיעים בכל ילד עד שהוא פורח מן הקן.

מירי,

New member
אני תופסת את ההערצה כמילת הדגשה.

אני כן חושבת שהיא עשתה עבודה טובה באיך שגידלה אותו (עם כל הפשלות...)
איכשהו זה קרה כשהפכתי לאמא, אולי כי אני רוצה גם לנכס לעצמי את המוּצלחוּת של הבנים שלי

זה מעניין, כי כשאני הפכתי לאמא

זה גרם לי להעריך ולהעריץ את אמא שלי על הקושי שהיא הייתה צריכה לעבור כדי לטפל בי. בכלל לא חלף לי בראש העניין של המוצלחות או לא - מבחינתי כולנו בני אדם, אבל כן חלף העניין של כמה קשה זה לטפל בתינוק בן-יומו. אבל לרגע לא חשבתי על חמותי בהקשר הזה. אני גם לא יודעת מי טיפל בבעלי מתי, ומה עבר עליו או עליה - אני כן יודעת מה היה במקרה שלי ושל אמא שלי.

מירי,

New member
אני כן יודעת

ובגלל הסיפור האישי שלנו את אמא שלי תמיד הערצתי.
ואני ממש לא דיברתי על תינוק בן יומו (למזלי כשהפכתי לאמא בכלל לא היו לי הקשיים הללו, הבכור שלי היה תינוק מהאגדות), אלא על החלומות שלי לעתיד.

לא כל כך הבנתי.

בכל אופן, לי אין חלומות לעתיד, וכאמור, מבחינתי כולנו בני אדם, וזה לא שחלקנו מוצלחים ומדהימים ומישהו אחראי לזה - יש כאלה עם בעיות שנובעות מטיפול הורי גרוע, ואת זה לא הייתי רוצה, כמובן, אבל מי שגדל באופן סביר יוצא בסדר, וזהו. אני לא מעריצה אף אחד על איך שהוא גידל את הילדים שלו, ולא משנה מה הם עשו בחיים.

מירי,

New member
אני אנסה.

אני מאוד רוצה לייחס לעצמי לפחות חלק מההצלחות של הילדים שלי (הכישלונות זה בגלל אבא שלהם והחינוך שהוא קיבל מהחמות
).
הבכור שלי בחור מאוד מנומס (למשל) כשזרים אומרים לי אני מייד מפרשת 'חינכת אותו טוב'.

.

האמת שנימוסין באמת נשמע עניין של חינוך, אז מהבחינה הזאת את כנראה טופחת לעצמך על השכם בצדק.

מה הקשר לסגידה לבן הזוג?

יש תרבויות שנותנים כבוד מיוחד למבוגרים/הורים. לא רואה שום דבר רע בזה,
במיוחד כשאני אמא, ואני רואה איזו אמא חמותי (לא מושלמת, אבל עושה הכי טוב שלה וזה ראוי להערכה/הערצה איך שתקראי לזה, כי אני גם רואה אמהות שעושות את המינימום שאפשר).
&nbsp
להעריץ את החמות זה הדבר הכי פחות גרוע שאפשר, בטח לא גרוע כמו להעריץ איזה סופר/שחקנית/זמר.
יש אנשים שלא מעריצים מטבעם, וגם זה בסדר. כולם בסדר.

הגבתי למשפט

"היא אמא שלו, היא גידלה אותו והוא יצא אדם מדהים, הכל בזכותה, אני מעריצה את האדמה שהיא צועדת עליה".

אני מניחה שזה לא נכתב באופן מילולי

וגם בעלי מדהים!
וכשהוא לא הוא בלתי נסבל ;)

ayaht

New member
לא צריך להתרגש יותר מדי מהמשפט הזה. ככה זה כשמאוהבים.

הכל נראה מושלם. פרחים ופרפרים כזה.

אח"כ מגיעה המציאות, שהיא, מה לעשות, לא מושלמת.
יש בה טוב ויש בה רע, ומה שהיה עם חמותי הכאיב לי.
ברור לי שזה לא היה מרוע אלא מחולי ומצוקה ,וצר לי עליה.

בלי שום קשר, אני עדיין מאוד אוהבת את הבן שלה ויש לנו חיים טובים יחד.
אני לא בקשר איתה, ולא מתערבת בקשר שלו איתה.

דבר אחד טוב?? היא עושה הרבה מאוד דברים טובים

ואני לא שוכחת לה את זה.
כל הטוב שהיא עושה עוזר לי, בזמנים שקשה לי איתה.

למעלה