שרשור|אוף|

יא אללה.

התפרסמו ציוני הפסיכו' ועל כן אני רוצה לקפוץ מבניין אמדו (בניין חיפאי מפורסם בשל נטיותיו האבדניות). בכ"מ, זין רציני (ותסלחו לי על השפה), 697! זה גם ציון די מאפען, אבל יותר מזה שהוא מאפען הוא ממש מעצבן. למה מעצבן? כי פספתי את מלגת ההזדיינות (הצטיינות) הכי מסקנה ב3 נק' מזדיינות. ז"א, שאפילו לא עמדתי במינימום שהצבתי לעצמי. ההתפלגות עוד יותר מסריחה: 143 אנגלית, 138 מילולי, 127 כמותי. אנגלית-בסדר, מילולי-צפוי (כמה שלא חרשתי על האוצר מילים עדיין היו 2 מילים שלא ידעתי..), כמותי-WTF?! לא ירדתי מ140 באף סימולציה. אמנם למדתי הפעם פחות מחודש (3 וחצי שבועות ליתר דיוק), אבל בגלל שזה לא הפעם הראשונה שלי זה לא ביג דיל. בכ"א, הפעם התמקדתי בעיקר בלעשות סימולציות, ולהוציא איזה פאשלה או שתיים, לא זכור לי פחות מ140 בכמותי. וזה ממש, אבל ממש מעצבן, כי אני מרגיש שעשקו אותי על לא עול בכפי. שיזדיין המרכז הארצי הזה. אבל, ב"ה, יש גם הודעות כאלה שעושות טוב על הלב ומעוררות מחשבה אודות האמינות של הזבל הזה (הפסיכו'.. וסליחה אם דעתי קצת משוחדת). מה עוד ז'? שבחודש הזה שלמדתי לפסיכו' בקושי עבדתי, וכך, בעקיפין, הפסדתי איזה 2000 ש"ח, ובדיעבד מסתבר שדי סתם. מה בסדר? שהפעם לא הוצאתי אגורה שחוקה על המבחן עצמו (למדתי מספרי קידום שנשארו לי מהתיכון ומסימולציות שקיבלתי חינם מתיכון ת"א). מה עוד ז'? שהלך חלום ההדרכה שלי, אבל זה הכי פחות מפריע לי, כי במילא אף אחד לא היה מקבל אותי עם הרקע ה'עשיר' שלי בפיקד והדרכה.. אם הייתם מספיק משועממים כדי לקרוא את השטויות האלה, אני אפצה אתכם עם כמה תמונות נחמדות (?) מהעת האחרונה. (אני מכריז בזאת גם על שרשור תמונות)

g I L 20

New member
מגדל אשכול יותר מגניב!

אתה מתקבל לאן שרצית? זה כל מה שחשוב.. ובקשר למלגה, אתה בטוח שצריך 700 וזהו? נראה לי *קצת* חשוד !!!Don't worry be HAPPY

מה אתה אומר, להתחיל לעבוד על הערבית שלי?...

ובקשר למלגה-דה. מה ציפית? זה אונ' חיפה, לא אוקספורד. 700-מלגת הזדיינות על סך 50% מהשכ"ל (לפחות לשנה הראשונה, אא"ט). 730-מלגת הזדיינות מלאה. תזכיר לי כמה קיבלת? (ואיך זה לקבל 150 באנגלית בלי ללמוד..? תחושות, מחשבות..?)

g I L 20

New member
חחחחח

אם פסיכולוגיה אז לא... :) תראה, אני ממש לא יודע בקשר למלגה, אתה יכול להפנות אותי ? אני זוכר שראיתי ש730 זה רק אחד מהתנאים למלגה, לא היחיד. הם שמו איזו כוכבית קטנה שם. הלו, לא לזלזל באוני חיפה,יופי של מקום. כאשר מדובר בתואר ראשון מאוניברסיטאות בארץ, ברוב החוגים, זה לא ממש משנה... באופן אישי, לא הייתי רוצה ללמוד באוקספורד, לא בהרווארד ולא במלבורן את התואר הראשון שלי. אני קיבלתי מספיק כדי להכנס בדיוק לאן שרציתי (כאמור, קיבלתי שכל והחלפתי את פסיכולוגיה באנגלית) ולא קיבלתי 150 בחלק של האנגלית :) וכמו שכתבת, ואני מקווה שאתה באמת חושב שככה, אתה תראה כבר אחרי סמסטר אחד שפסיכו ולימודים באוניברסיטה קצת שונים.

באמת חושב ככה :)

פסיכו' זה דבר טפשי. כלי לסינון מועמדים ותו לא. ונכון לפי שעה, לצערנו, גם הכלי האופטימלי ביותר (בהעדר אלטרנטיבה ראויה). בקשר למלגה-לא ממש מצאתי ברשת או באתר של האונ', אבל למיטב זכרוני: מתן המלגה מותנה גם בהשתתפות בפר"ח (ללא פגיעה במרשרשים שאתה מקבל מפר"ח). אז כנראה זה מה שסמלה הכוכבית. לגבי האונ'-באילו חוגים זה כן משנה (באיזה אונ' לעשות את התואר הראשון)? לא קיבלת 150 באנגלית? בשפת האם האמיתית שלך?:-O ותגיד, בנוגע לשינוי חוג. אני מתחיל לחשוב יותר ויותר לכיוון כלכלה-מנהל עסקים. עד מתי אפשר להודיע על שינויים\הוספות? (הבנתי שזה תלוי אך ורק במקומות הפנויים, כמובן כל עוד אתה עומד בסף קבלה. פראווילנה?)

g I L 20

New member
יש פטור :)

באלו חוגים כן? זה תלוי.1 .מבחינת מעסיקים בארץ . 2. מבחינת אוניברסיטאות בחו"ל. אני יודע שהחוג לכלכלה בחיפה הוא מאוד מאוד טוב והוא חלק מתוכנית ארסמוס (ERASMUS) שמשותפת לכמה אוניברסיטאות מובילות באירופה. שמעתי שגם פסיכולוגיה ומשפטים בחיפה הם מעולים.כמו כן ריפוי בעיסוק (בשיתוף עם הטכניון) שרף הקבלה רק עולה ועולה משנה לשנה. מדעי המחשב והנדסות למינהן, לטכניון ולעברית יש יתרון על חיפה. שוב, זה תלוי במחלקה שלך, ובלא במוניטין ה"כללי" של האוניברסיטה (אין לי מושג למה יצא שם כזה לחיפה ..). אם במחלקה שלך יש פרופסרים מעולים וידועים, אין בעיה. תבדוק באופן עצמאי ותראה. אבל ההבדלים כל כך לא משנים כל עוד זה אוניברסיטה. אני לא הייתי מוציא אגורה על מעונות או כל דבר בסגנון בגלל "שם" מפוקפק כזו או אחר. עדיף לחסוך את הכסף, זה רק תואר ראשון. אנגלית--נו, ראית מה זה? כנראה ששבועיים לא מספיקים :) כלכלה-מנהל עסקים-- באתר כתוב עד ה-31.5 אבל תתקשר אליהם ותוודא.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מסכימה איתך לגבי הפסיכומטרי

מדובר בכלי שנשלט על ידי האליטות - ובאמצעותו הם קובעים קריטריונים לסינון של אוכלוסיות שונות - עולים חדשים, לקויי למידה ועוד אוכלוסיות שלא נכנסות ל"שבלונה" שנקבעה ע"י העריצות האינטלקטואלית בישראל... לצערי, מכירה את הנושא הכאוב על רקע פעילות לקידום זכויות של לקויי למידה ואף השתתפתי בישיבות של ועדת החינוך של הכנסת בנושא - אבל, אנחנו חלשים מדי... את דעתי בנושא כבר כתבתי מזמן - כאן... המצב של העולים החדשים אפילו קשה יותר מזה של לקויי הלמידה - והיום קראתי במעריב שמחקר חדש מוכיח שלעולים חדשים יש אפילו פחות סיכויי הצלחה בפסיכומטרי, בגלל בעיות שפה והטיה תרבותית... דרך אגב - באיזו שפה נבחנת?....

עברית,

אבל זה לא הפריע לי. מה שיכול קצת להפריע זה אנגלית, שלרוב העולים ולערביי ישראל מדובר בשפה שלישית, כאשר ל'ישראלי הממוצע' זו שפה שניה (וכמו שכתב פעם מישהו בפורום, "שפה שמוזרקת בארץ מגיל 0"). ופה העולים בהחלט נדפקים, כי לא רק שמדובר בשפה שלישית עבורנו אלא גם מי שהתחיל ללמוד אנגלית במולדת, לרוב בקושי יודע את השפה (בגלל רמת ההוראה במקצוע במדינות ברה"מ לשעבר, שאמנם הולכת ומשתפרת מדי שנה, אבל עדיין רחוקה מזו בארץ). אבל מאידך, התלונות לגבי אנגלית גם לא הכי מוצדקות, משום שגם מדובר רק ב20% מהציון הכללי וגם, ככלות הכל, ידע\כלי בסיסי ללמוד באוניברסיטה. תראי, אמנם אני ממש לא מתומכי הבחינה הזאת, אבל כרגע זה הדבר הכי טוב שיש.

OK - אבל בשביל עוד 3 נקודות היה יותר עדיף

(רק לדעתי... ) לעשות את הבחינה ברוסית - אם ניתן....

אבל המילולי לא ממש הפריע לי..

אמנם נפלתי פה ושם על אוצ"מ, אבל זה רק כי לא שננתי מספיק טוב את המילון. חששני שלא מדובר במילים שגורות במיוחד בשפה העברית, אי לכך היתרון שיש פה (אם בכלל) לילידי הארץ, הוא זעום למדי (לפחות במקרה שלי).

../images/Emo27.gif מי אני שאתווכח איתך, אבל... רק 3 (!!)

נקודות הפרידו בינך לבין היעד... ואני מניחה שלא היית מתנגד לעוד 20 נקודות (ובטוחה שבתנאים מתאימים יהיית מצליח להשיג את היעד)...
ב מ ק ר ה - מצאתי בבית את הכתבה של יובל לידור מעריב (3/5/2007), אבל - לא מצאתי את הכתבה ב- NRG... כך, שלא אוכל להכניס קישור... אבל - בכל זאת, טרחתי ומצאתי מצגת של המחקר המדובר - "הערכת תפקודי שפה בסיסיים בשפה העברית אצל סטודנטים עולים" (תמר בורנשטיין-המחלקה למדעי ההתנהגות, אוניברסיטת בן-גוריון, ענת בן-סימון נורית ענבר - המרכז הארצי לבחינות ולהערכה). כתובת מלאה של המצגת - ראו למטה (נורא ארוךךךךךךךךךךךךךך......... אי אפשר לצרף ככתובת נלוויית) ... http://www.karev.org.il/upLoadFiles/%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA%20%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%99%20%D7%A9%D7%A4%D7%94%20%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%A9%D7%A4%D7%94%20%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA%20%D7%90%D7%A6%D7%9C%20%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%93%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9D%20%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D.ppt לשימושכם
דרך אגב - בהתייחס לטיעון שלי לגבי ה"פלצנות" של האוניברסיטאות, מעניין שדווקא במכללת רופין "הרימו את הכפפה".... . על פי מעריב - המכללה האקדמית ברופין החליטה לאמץ את המסקנות ולהעניק התאמות בבחינות לכל סטודנט שעלה ארצה ב- 10 השנים האחרונות. בין היתר, זכאים הסטודנטים העולים להארכת זמן בבחינה, הקראת שאלון הבחינה, בחינה בכיתה מבודדת ובחינה בעל פה. ראש המחלקה למדעי ההתנהגות ברופין, ד"ר אייל גמליאל, אמר "המחקר הזה מוכיח שקיימת בעיה אצל עולים חדשים וחייבים לסייע בידם. אפילו שהם כבר נמצאים למעלה מ- 10 שנים, לא מסוגלים למצות את רמת הידע שלהם במבחן שהם עורכים בשפה העברית ולכן חובתנו לעזור להם ולעשות זאת". לגבי ההצעה שלי לבחינה בשפה הרוסית, נראה שהיא לא כל כך במקומה - ד"ר גמליאל טוען (שם): "צריך לקחת בחשבון שמבחנים בשפת האם של העולים גם אינם פתרון, משום שהם נעזרים בה פחות ופחות"...

g I L 20

New member
פסיכומטרי בשילוב הבגרויות

זה הדבר הכי טוב שיש כרגע לסינון מועמדים. לא רק בארץ. יש לך רעיון יותר טוב? עם הפיחות במעמד הבגרויות יש אף צורך לסנן יותר. באוניברסיטה אין חוכמות, מי שנכשל פשוט הולך הביתה.

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif רעיונות טובים יותר..

הזדמנות שווה:
תנאי קבלה בסיסי = בגרות + בדיקת רמה באנגלית.
כולם מתחילים ללמוד מה שהם רוצים על בסיס תכנית הלימודים הנוכחית (שלא יתחכמו ויבנו לנו מסננים חדשים).
מי שלא שורד שנה ראשונה = מחפש מסלול אחר יותר מתאים או נפלט. רעיון ריאלי יותר:
אין לי בעיה שלא יבטלו את הפסיכומטרי (היות וחייבים בדיקת סף באנגלית, מתמטיקה ועברית), אבל יאפשרו לכל מי שעבר סף מסויים (נגיד 600) להירשם לאיזו פקולטה שהוא מעוניין בה ובאותה השיטה שציינתי אם יצליח, יישאר... אם לא - ייפלט...
במאמר מוסגר - הבחינה הפסיכומטרית היא סרגל "עקום" למדי, אבל - כפי שכבר כתבת - אין כלי מדידיה אחר, אז... בכל מקרה, האוניברסיטאות לא יסכימו לאף אחד מהפתרונות הללו, כי זה יעמיס אותן מאד ויפגע ב"חופש האקדמי" שלהן. אז, ייתכן שהפתרון הסביר ביותר הוא באמת לפתוח כמה שיותר מכללות ומוסדות אקדמיים שמציבים תנאי קבלה סבירים וליצור תחרות. כשאוניברסיטאות יראו שהן מפסידות תלמידים (וכסף...) בגלל הפלצנות שלהן - הן ייתגמשו...

g I L 20

New member
פסיכומטרי

הזדמנות שווה: תנאי קבלה בסיסי = בגרות + בדיקת רמה באנגלית. כולם מתחילים ללמוד מה שהם רוצים על בסיס תכנית הלימודים הנוכחית (שלא יתחכמו ויבנו לנו מסננים חדשים). מי שלא שורד שנה ראשונה = מחפש מסלול אחר יותר מתאים או נפלט. --הזדמנות שווה? בניגוד לעכשיו שיש ספי קבלה ומי שלא עומד לא נכנס? כולם מתחילים ללמוד מה שהם רוצים? את יודעת כמה כסף זה יעלה למדינה? כמה בזבוז? גם ככה אנשים משנים חוגים בסדרתיות היום, אז אם ניתן לכל אחד ללמוד רפואה למשל ונעיף אותו אחרי סמסטר, במהרה נוכל לנשק לשלום את לימודים הגבוהים, או פשוט לגבות מיסים מטורפים יותר מהיום. חובה לסנן, גם ככה הכיתות היום עמוסות יותר מידי עם אנשים שממש עושים טובה שהם לומדים . רעיון ריאלי יותר: אין לי בעיה שלא יבטלו את הפסיכומטרי (היות וחייבים בדיקת סף באנגלית, מתמטיקה ועברית), אבל יאפשרו לכל מי שעבר סף מסויים (נגיד 600) להירשם לאיזו פקולטה שהוא מעוניין בה ובאותה השיטה שציינתי אם יצליח, יישאר... אם לא - ייפלט... במאמר מוסגר - הבחינה הפסיכומטרית היא סרגל "עקום" למדי, אבל - כפי שכבר כתבת - אין כלי מדידיה אחר, אז... --רגע ,למה דווקא 600, למה לא 400, למה לא 511 למה לא 342? מי בדיוק יקבע את הרף הזה, ומדוע שהרף הזה יהיה יותר "הוגן" מספי הקבלה ה"לא הוגנים" של היום? הפסיכומטרי על כל מגרעותיו הוא הכלי הכי טוב שיש. הוא מוכח לא רק בישראל, אלא גם בארצות הברית וכן בלימודים מתקדמים. הוא בודק יכולות מסויימות, והנה מתברר שגם אם מישהו יחרוש ויחרוש ויחרוש ,עדיין לא יקבל 800. אז מה זה אומר? שזה לא סתם מבחן. שיש לו משמעות. הלימודים באוניברסיטה הם לא פסיכומטרי של שלוש, ארבע, חמש או שבע שנים, זה ברור. אבל הם כן דורשים, יכולות אנלטיות גבוהות, הסקת מסקנות מהירה, יישום תיאוריות, הבנת הנקרא, אנגלית, אוצר מילים ולוגיקה. בכל מקרה, האוניברסיטאות לא יסכימו לאף אחד מהפתרונות הללו, כי זה יעמיס אותן מאד ויפגע ב"חופש האקדמי" שלהן. --ובצדק. שנה אחת של אסון המצרף הוכיחה את עצמה מעל ומעבר. אליבא לבנתמסתבר שכדי להעלות את אחוז מקבלי תעודת הבגרות פשוט נוריד את הרמה, נפלא. ראינו כמה מבריק היה הרעיון הזה. ממש כמו לשים פלסטר על עורק ראשי שמתיז לכל עבר. אז, ייתכן שהפתרון הסביר ביותר הוא באמת לפתוח כמה שיותר מכללות ומוסדות אקדמיים שמציבים תנאי קבלה סבירים וליצור תחרות. כשאוניברסיטאות יראו שהן מפסידות תלמידים (וכסף...) בגלל הפלצנות שלהן - הן ייתגמשו... פלצנות.. נו באמת. שיפתחו מכללות מתחת לכל עץ רענן, זה לא הזיז, לא מזיז, ולא יזיז. הרמה שלהן מדברת בעד עצמה, שכר הלימוד לא מסובסד עוד יותר מגוחך. שניה, איך בדיוק מישהו שאין לו כסף לעשות קורס פסיכומטרי ישלם 25-30 אלף לשנה במכללה פרטית?

../images/Emo26.gif לגבי שני הרעיונות הראשוניים

אין לי ויכוח איתך - פשוט סיכמתי בשורה אחת ("בכל מקרה, האוניברסיטאות לא יסכימו לאף אחד מהפתרונות הללו, כי זה יעמיס אותן מאד ויפגע ב"חופש האקדמי" שלהן") את כל הטיעונים שהעלית בפירוט רב... לגבי ציון סףו- נורמות - אתה בעצמך טוען שצריך סינון, אך באותה נשימה סותר את עצמך ("מי בדיוק יקבע את הרף הזה"... - שעם זה אני דווקא כן יכולה להסכים).... לגבי ה"פלצנות" - מסתבר שבשטח ובפועל הפתרון של מכללות דווקא עובד ולא רע... ראה התייחסותי לכך - כאן... באופן כללי: תראה, אני גם יודעת לראות את המציאות בעיניים פקוחות. אבל, מפעילותי בארגוני זכויות תלמידים ומהיכרותי עם השיקולים של קובעי המדיניות - הגעתי למסקנה אחת: הם (הממסד) יודעים לדאוג לעצמם טוב מאד ולא צריכים אותי כסניגורית. אנחנו כצרכנים של שירותי חינוך אמורים לא להרפות ולדרוש בכל הזדמנות אפשרית שלא ידרסו את זכויות היסוד שלנו ושלא ימנעו מאיתנו אפשרות לבחור את תחום הלימודים שלנו. אם אנחנו מתאימים או לא - על זה יעידו ההישגים שלנו ולא הסינונים שלהם. כמה זה יעלה למדינה - ממש לא מעניין אותי. אני משלמת מיסים - ושילמדו להפנות את התקציבים למקומות הנכונים שיעודדו התפתחות, השכלה וצמיחה. מי שלא עושה זאת - למרות שזה התפקיד שלו - אסור לנו לתת לו לישון בשקט... ו"מסטיק" ביטא את זה הכי טוב שאפשר "אני מרגיש שעשקו אותי על לא עול בכפי. שי...ן המרכז הארצי הזה"....

g I L 20

New member
אדריכלות עצמית

אין לי ויכוח איתך - פשוט סיכמתי בשורה אחת ("בכל מקרה, האוניברסיטאות לא יסכימו לאף אחד מהפתרונות הללו, כי זה יעמיס אותן מאד ויפגע ב"חופש האקדמי" שלהן") את כל הטיעונים שהעלית בפירוט רב... אז בשביל מה לכתוב רעיון ריק? לגבי ציון סףו- נורמות - אתה בעצמך טוען שצריך סינון, אך באותה נשימה סותר את עצמך ("מי בדיוק יקבע את הרף הזה"... - שעם זה אני דווקא כן יכולה להסכים).... אני לא סתרתי את עצמי. ניסיתי להראות איך נראה הרעיון שלך לקבוע ציון פסיכומטרי 600, או "כלשהו", כמדד לקבלה.את בחרת לשלוף את המשפט הזה מהרצף ולנתקו מהבא אחריו, כדי שיסתדר עם מה שאת רוצה לראות. "ומדוע שהרף הזה יהיה יותר "הוגן" מספי הקבלה ה"לא הוגנים" של היום?" ספי הקבלה נקבעים תוך התחשבות במספר גורמים, אני סומך על מי שקובע אותם. מי אמר שמכללות לא עובדות? אבל מכללות לא טובות כאוניברסיטה. לגבי "פלצנות". קודם כל אני חייב לכתוב שזו אחת המילת הכי מכוערות בעברית לטעמי., אם הייתי יודע למה את מכוונת כאשר השתמשת בה, הייתי יכול להגיב באופן מדויק יותר. אני שייכתי את ה"פלצנות" שכתבת לסינונים של האוניברסיטה. אם את מתכוונת לכך שאין הקלות לעולים באוניברסיטה, את טועה. יש לי מספר ידידות "עולות" שמקבלות סיוע מהאוניברסיטה חינם-אין-כסף. תכתבי בגוף ראשון יחידה, לא רבים. בבקשה. מי מונע? לא כולם יכולים להיות רופאים, עורכי דין, אדריכלים, ציירים פסלים, סופרים משוררים, מתכנתים, פיזיקאים, מתמטיקאים, בלשנים, כלכלנים, משפטנים כבאים,נגרים, מכונאים וכ.ה. וכ.ה. מה לא ברור? רוצה להיות רופא? יופי, עלייך לעמוד בדרישות 1,2,3,4,5,6 רוצה להיות אדריכל? נפלא, עלייך לעמוד בדרישות 1,2,3,4,5,6,7 כל אחד צריך לקחת אחריות על החיים שלו ולהתמודד בצורה הטובה ביותר כדי להגיע למטרותיו. לאף אחד לא מגיע שום דבר, החיים הלאה הם אך ורק מה שאדם עושה איתם, לא פחות ולא יותר. על זה יעידו ההישגים? ומהם בדיוק תעודת בגרות ופסיכומטרי? האם אלו לא הישגים ראויים? זה מה שהאוניברסיטה דורשת, וזה מה שמי שרוצה ללמוד אצלה צריך להמציא בשבילה, לא להיפך. אני חושב שמה שכתב רק רצה מסטיק בומבה, לא נכתב ברצינות שאת מייחסת לה. אני חושב שזה נכתב בקשר לקושי בחלק הכמותי של הבחינה, ולתשלום עבור הבחינה לא בפעם הראשונה.

למעלה