אדריכלות עצמית
אין לי ויכוח איתך - פשוט סיכמתי בשורה אחת ("בכל מקרה, האוניברסיטאות לא יסכימו לאף אחד מהפתרונות הללו, כי זה יעמיס אותן מאד ויפגע ב"חופש האקדמי" שלהן") את כל הטיעונים שהעלית בפירוט רב... אז בשביל מה לכתוב רעיון ריק? לגבי ציון סףו- נורמות - אתה בעצמך טוען שצריך סינון, אך באותה נשימה סותר את עצמך ("מי בדיוק יקבע את הרף הזה"... - שעם זה אני דווקא כן יכולה להסכים).... אני לא סתרתי את עצמי. ניסיתי להראות איך נראה הרעיון שלך לקבוע ציון פסיכומטרי 600, או "כלשהו", כמדד לקבלה.את בחרת לשלוף את המשפט הזה מהרצף ולנתקו מהבא אחריו, כדי שיסתדר עם מה שאת רוצה לראות. "ומדוע שהרף הזה יהיה יותר "הוגן" מספי הקבלה ה"לא הוגנים" של היום?" ספי הקבלה נקבעים תוך התחשבות במספר גורמים, אני סומך על מי שקובע אותם. מי אמר שמכללות לא עובדות? אבל מכללות לא טובות כאוניברסיטה. לגבי "פלצנות". קודם כל אני חייב לכתוב שזו אחת המילת הכי מכוערות בעברית לטעמי., אם הייתי יודע למה את מכוונת כאשר השתמשת בה, הייתי יכול להגיב באופן מדויק יותר. אני שייכתי את ה"פלצנות" שכתבת לסינונים של האוניברסיטה. אם את מתכוונת לכך שאין הקלות לעולים באוניברסיטה, את טועה. יש לי מספר ידידות "עולות" שמקבלות סיוע מהאוניברסיטה חינם-אין-כסף. תכתבי בגוף ראשון יחידה, לא רבים. בבקשה. מי מונע? לא כולם יכולים להיות רופאים, עורכי דין, אדריכלים, ציירים פסלים, סופרים משוררים, מתכנתים, פיזיקאים, מתמטיקאים, בלשנים, כלכלנים, משפטנים כבאים,נגרים, מכונאים וכ.ה. וכ.ה. מה לא ברור? רוצה להיות רופא? יופי, עלייך לעמוד בדרישות 1,2,3,4,5,6 רוצה להיות אדריכל? נפלא, עלייך לעמוד בדרישות 1,2,3,4,5,6,7 כל אחד צריך לקחת אחריות על החיים שלו ולהתמודד בצורה הטובה ביותר כדי להגיע למטרותיו. לאף אחד לא מגיע שום דבר, החיים הלאה הם אך ורק מה שאדם עושה איתם, לא פחות ולא יותר. על זה יעידו ההישגים? ומהם בדיוק תעודת בגרות ופסיכומטרי? האם אלו לא הישגים ראויים? זה מה שהאוניברסיטה דורשת, וזה מה שמי שרוצה ללמוד אצלה צריך להמציא בשבילה, לא להיפך. אני חושב שמה שכתב רק רצה מסטיק בומבה, לא נכתב ברצינות שאת מייחסת לה. אני חושב שזה נכתב בקשר לקושי בחלק הכמותי של הבחינה, ולתשלום עבור הבחינה לא בפעם הראשונה.