שרשור אוכל בהריון

Nat3nat

New member
טוב אז היום נפל לי אסימון בגלל פיתה דרוזית

עם לבנה..יצא לי לאכול עד עכשיו איזה 3 פעמים בהריון (שבוע 29 כרגע טפו טפו טפו )ולא נתפס לי בכלל שלבנה בטח לא מפוסטרת...
, כל הדודות הדרוזיות שיושבות בקניון ומוכרות את זה...אני לא רוצה להיכנס לסרט אבל כמובן קצת חוששת עכשיו עד מה שהיה היה עכשיו... מישהי יכולה להרגיע?..
 
תרגעי

לא מבינה מה נוצר פחד כזה מגבינות לא מפוסטרות.
זה נכון שחיידק הליסטריה מסוכן והוא יכול להיות קיים במוצרים כמו בשר ודגים נאים ומוצרי חלב לא מפוסטרים , אבל דוכן בקניון יש לו תחלופה יומית ותנאי אחסון נאותים.
אם היה מופץ שם מחלה היו שומעים על זה. אף אחד לא היה לוקח את הסיכון.
אי אפשר כל היום לפחד ממחלות, נכון שצריך להזהר, אבל אין מה להלחץ אם פעם ב.. בטעות אכלנו משהו "מקבוצת הסיכון".
זו דעתי לפחות.
 
ועוד משהו

כשהמחלה מתפרצת יש הרגשה של מחלה , אבל אם את ממש דואגת תבקשי מהרופאה בדיקת דם, לפי ויקיפדיה אפשר לאתר את החיידק בתרבית דם.
 

EcoT

New member
סבבה על השרשור בדיוק חשבתי על זה

התעדכנתי אצל הרופאה על המלצות חדשות (אגב אני בחול אז הן אולי שונות). הבנתי שלא הרבה השתנה, קפה במידה, אסור בשר ודגים נעים או בכלל אוכל מוכן שעומד פתוח בסופרים למשל.
אבל לשמחתי בתור בחורה שלא אכלה סטייק בהריון הקודם כי אני אוהבת אותו חצי נע וגם חביתות כמעט שלא כי אני אוהבת את הביצת עין שלי נוזלית, מסתבר שאין בעיה בביצים נעות או מבושלות חלקית.
נכון שיש את עיניין הסלמונלה אבל היא המליצה לשטוף את הביצה לפני שפותחים אותה (שלא יעבור זיהום אם יש) וגם הסלמונלה לא פוגעת בעובר. כלמר היחידה שבסכנה כאן זאת אני וזה לא משנה הריון או לא הריון, וכיוון שיש לי קיבת ברזל ששום וירוס לא מצליח לנגוע בה אני מבסוטה שיש מאכל אחד לפחות שאני לא צריכה לוותר עליו.
 
זו המלצה שונה מבארץ

רוב הסיכויים הם שבארץ יותר הסיטריים/מחמירים.
אם הביצה לא מבושלת 100% ממליצים להמנע לחלוטין.

לגבי השטיפה, אני מכירה בדיוק ההפך, שאסור לשטוף ביצים וחיפשתי על זה שוב באינטרנט וזה מה שמצאתי "שטיפת ביצים יכולה לגרום לחדירת החיידקים לתוך הביצים, לכן בישראל חל איסור לשטוף את הביצים."
 

Luring Monkey

New member
גם אני מכירה איסור מוחלט לשטוף את הביצים

קרוב משפחה שלי מומחה בתעשיית הביצים ברחבי העולם, והוא סיפר שבארה"ב המשווקים של הביצים שוטפים את כל הביצים לפני שהן מגיעות לחנות כי אסור מבחינתם שיהיה על הביצה שום קקי (רק בגלל מראית עין, בלי קשר לעניין בריאותי), אבל בארץ סוברים שזו טעות כי חיידק הסלמונלה (שנמצא על גבי הקליפה) נכנס פנימה לתוך החלבון בעת השטיפה.

בקיצור - אני נמנעת לחלוטין מאכילת ביצים לא מבושלות לחלוטין, והייתי ממליצה לכל מי ששואל גם לנהוג ככה.
 

EcoT

New member
מעולם לא שמעתי על זה

אבל הסתכלתי באתר משרד הבריאות ושם כתוב:
"ניתן לשטוף את הביצה מיד לפני השימוש, וכך לא יהיה מספיק זמן להתפתחות החיידק."
שזה בדיוק מה שהרופאה אמרה לי.

מעבר לזה כוונתי הייתה שמותר לאכול ביצים שאינן מבושלות לגמרי כמו ביצת עין גם במהלך ההריון כי אין חשיפה לעובר. כמובן שזה רק למי שאוהבת (אני מכירה הרבה אנשים שלא מסוגלים בכלל לחשוב על לאכול ביצה שאינה מבושלת לגמרי) אבל זה גם תקף למי שאוהבת מוס שוקולד
 

EcoT

New member
הלינק לאתר

משרד הבריאות הישראלי וזה גם מה שתנובה אומרים
אבל האמת שאני מעולם לא שטפתי ביצים ככה שמעולם לא חקרתי את הנושא עד עכשיו
 

LULlK

New member
לא
לשטוף ביצה לפני שפותחים אותה

לעולם לעולם לא לשטוף ביצה, הקחיפה עלולה להיות סדוקה ואז את מכניסה פנימה את החיידקים
ביצה שוטפים רק במידה ואת מכניסה לבישול ארוך כמו בחמין שהורג את כל החיידקים
את המידע הזה למדנו בתדמור על ידי מישהו בעל סמכות ממשרד הבריאות שמלמד נהלי ושמירת מזון לכן לעולם לעולם לא לשטוף ביצה שאוכלים כחביתה
 

vanilla coffee

New member
אני חושבת שלכל רופא המלצה אחרת, לא משנה איפה

גם אני בחול, והרופא שלי אמר לי לא לשתות בכלל קפה או תה, ואם אני ממש רוצה אז אחד ביום.
לא לאכול שום דבר נא בדגש על ביצים ובשר.
חברה שלי כאן אמרה לי שהרופא שלה אמר לה שהיא יכולה לשתות 3 (!) כוסות קפה ביום... שתינו גרות באותה עיר...
לשמחתי לא מתחשק לי לשתות קפה אז אין לי בכלל התלבטות.
ואני כל הזמן שומעת אזהרות לגבי ביצים, לדעתי כדאי לך להתאפק ולא לאכול ביצה נוזלית. (גם אני חולה על זה
)
 

EcoT

New member
קראתי שוב ושוב את ההוראות

הם מדברות בפירוש שהפגיעה האפשרית היא מחלה של האמא ואין מעבר לעובר, זאת גם הסיבה שממליצים שלא. אני סומכת על הקיבה שלי כי ככה אני אוכלת כל החיים ומעולם לא חליתי. מבחינתי אם אין מעבר לעובר לא אמורה להיות הגבלה. הדבר העיקרי הוא שאישה בהריון חולה זה פחות סימפטי מאשר אם לא היית בהריון. לגבי בשר, כאן כן מדובר על מעבר לעובר וגרימת מומים אז כמובן אני נמנעת.
אבל כל אחת עושה את ההחלטה שלה. חשבתי שכדי לעלות את זה כדי שיהיה אופציה לעשות החלטה מושכלת ולא מאזהרות כלליות.
 
אגב בזה את צודקת, החיידק לא אמור להיות מסוכן

לעובר. מצד שני גם אמא חולה זה לא כיף גדול.
באופן כללי מסכימה עם הגישה שלך, כל אחת צריכה להכיר את ההמלצות השונות ולהחליט מה שמתאים לה.
בדיוק כמו שיש נשים שמעשנות בהריון בצד אחד של הסקאלה לנשים שנמנעות כמעט מכל דבר ומאוד סטריליות מצד שני.
 

nushi156

New member
הידבקות בסלמונלה

לא קשורה לקיבה שלך.. אלא למערכת החיסונית שלך. והמערכת החיסונית שלך בהריון מוחלשת- זה למה נשים בהריון הן קבוצת סיכון. כך שאין קשר אם חלית או לא חלית בעבר. כי זה או שלא נתקלת בסלמונה לפני, או, שכמו הרבה אנשים שלא בסיכון המערכת החיסונית שלך התמודדה עם זה כך שזה לא הורגש. ולכן, זה שלא חלית בזה בעבר לא מוציא אותך חסינה. עכשיו סלמונה זה וירוס דיי שכיח, והוא גורם לשלשולים קשים והתייבשות- כך שלא באופן ישיר, אך באופן עקיף זה אכן יכול לפגוע בהריון ובעובר. לשיקולך.
 

EcoT

New member
נכון "קיבת ברזל" זה רק ביטוי

ושוב למרות השינויים של הגוף בהריון, אני מכירה את הגוף שלי בדיוק כמו שאני מעדיפה לא לקבל חיסון שפעת שהומלץ לי עליו כי נשים בהריון הן יותר בסיכון וגם שפעת זה לא נעים בהריון וזה גם וירוס די שכיח.
מהכרותי עם הגוף שלי גם בהריון הקודם, דברים של הקיבה לא עוברים אצלי קשה וכנ"ל שפעת.
יש לי חברה שגם ביום טוב תצליח לקבל הרעלת קיבה גם אם היא רק נוסעת לעיר אחרת ואוכלת בחוץ אז היא בטוח לא תסתכן אף פעם ובאמת בכל מצב מבשלת את כל האוכל שלה למצב של well done

הקביעה שלי כמו שאמרתי, של מה לאכול או לא זה האם יהיה מעבר וגרימת נזק לעובר ולכן אני אוכלת עכשיו בשר טחון בבולונז ולא סטייק (כי אני לא אוהבת לאכול סוליה
) גם אם הסיכוי קטן אני לא אקח אותו. כנ"ל שתית אלכוהול (ועישון אין מה לדבר אני שונאת מראש).

שוב פעם כמו שאמרנו ההחלטה צריכה להיות אישית, אני יכולה לציין שבהריון הקודם לא ידעתי האיסור הוא רק בגלל האם ושסלמונלה לא יכולה לעבור לעובר ולכן לא אכלתי ביצים כמו שאני אוהבת ואני חושבת שידע זה חשוב על מנת לעשות החלטה מודעת.
 

LULlK

New member
את לא הכרת את סבא וסבתא שלי


יש דבר כזה קיבת ברזל

בחי אלוהים היו דברים שרק מלהסתכל עליהם היתה לי בחילה

והמריבות עם סבתא שלי מה נחשב פג תוקף או מתי הדבש בבננה זה בכלל לא דבש


ועוד הרבה הרבה דברים כאלו חוצמיזה שסבא שלי היה אוהב לאכול גם את השרוף כלומר הוא בכלל לא אהב אוכל אז להכל היה לגביו אותו הטעם


ולא הזכרתי את אבא שלי שדוחף לחביתה שלו כל דבר שעומד שתי שניות בשקט... בקיצר יש דבר כזה, לא לי, אבל קיים
 

eikib

New member
חשבתי

שה"דבש" בבננה היה המצאה של הסבתא הפולניה שלי

גם לחמי וחמתי יש קיבת ברזל, ופג תוקף (+ עוד כמה חודשים וקצת ירוק בלמעלה של הגבינה...) זה משהו סמלי לחלוטין.
 
למעלה