שרשור אוכל בהריון

Fragile rose

New member
אין בעיה עם הגבינות

את זה אני מבינה לגמרי
אבל התבלינים!!! מלח פלפל זה בסיס ומובן
אבל פפריקה ובהרט?

bioc1

New member
תיקון קטן...סלמונלה זה חיידק ולא וירוס

מצטערת...בתור ביולוגית הייתי חייבת...

OrlyNL

New member
סלמונלה לא פוגע בעובר באופן ישיר

אך עלול לגרום להתייבשות של האמא כתוצאה משלשולים קשים וע"י כך לפגוע בהריון.
אני באופן כללי מסכימה מאוד עם הגישה שלך, רק כדאי להבהיר את הדברים כדי שלא יחשבו שלחלות בסלמונלה בהריון זה עניין של מה בכך.

אגב, לדעתי הלא מלומדת, יש פחות סיכוי לחלות בליסטריה (החיידק שבבשר) מאשר בסלמונלה, אז אין כל כך טעם להימנע לגמרי מבשר, מה גם שאם את אוכלת בשר מבושל אין סיכוי לחלות בליסטריה בכלל.

bioc1

New member
הרופאה שלך ...

אסור לשטוף ביצה!
זה הדבר הכי מסוכן שאת יכולה לעשות.
על קליפת הביצה יש פורות (חורים) שדרכם העובר אמור לנשום ולא נדיר שיש זיהום על הקליפה (בד"כ קקי של התרנגולת או זיהום סביבתי מהלול) ברגע שאת שוטפת את הביצה, הזיהום הזה (חיידק/ וירוס/פרזיט) חודר פנימה ואם הביצה לא עוברת טיפול תרמי מספיק טוב, הזיהום לא מושמד.
כמו כן, יש לרכוש ביצים רק ממקום מוסמך (עדיף סופר גדול) ומקורר עם חותמת כי יש הברחות של ביצים מהשטחים...לא תאמינו כמה ואיך הם מבריחים...הם למדו אפילו לזייף את החותמת המוטבעת על הביצה.
והדבר הכי חשוב זה לשמור בקירור ועדיף בקרטון המקורי.

EcoT

New member
תראי מה כתבתי למעלה - גם משרד הבריאות אומר

שמותר לשטוף ביצה אם זה מייד לפני השימוש, אסור לשטוף ואז להכניס לאחסון.

אכלתי לצהריים לאפה עם שווארמה

זה היה נחמד בזמן שזה נמשך
אבל עכשיו אני מרגישה כמו בהריון עם תאומים
חה חה חה

טאקי ממ

New member

הזכיר לי שפעם היינו אצל חברים, שיש להם כלב קטנטן ורזה, וקנינו לאפה בשווארמה. באיזה שהוא שלב הלכנו למטבח לדקה, והשארנו את השווארמה בסלון, והכלב פשוט בלע את כל המנה, שהייתה פיזית בגדול שלו... במשך שעתיים אשכרה היה לו צורה של לאפה והוא בקושי יכל לזוז.. מה שכן הוא נרדם מאושר.

חחחח.... זה מזכיר לי גם...

פעם היתה לי כלבה ברניזית, יפהפייה, רק מה? גרגרנית שלא ראיתי דבר כזה. פעם, נסעתי לטיול והשארתי אותה עם בייביסיטר שהשאיר "סוליה" של חשיש על השולחן.
אני מבינה שזה דבר די גדול. לא כמו הכלבה, אבל אמור להספיק לבנאדם שמשתמש בדברים כאלה להרבה זמן.
טוב, היא אכלה את זה.
עוד כשחזרתי היא הלכה כמו שיכורה. זה היה מאוד מצחיק.
וזה דבר מוזר אחד שהיא אכלה. הכלבה היתה פותחת את ארון המטבח, מגלגלת החוצה צנצנת של ריבה, מגלגלת אותה עד שהיתה נשברת, ואז מלקקת את הריבה מבפנים, ביחד עם שברי זכוכית אקראיים פה ושם.

לא הפורום היום אש

אני צוחקת פה כבר רבע שעה הכלב מסתכל עלי כאילו התחרפנתי
צורה של לאפה אוי רק מלחשוב על זה

למעלה