שרשורי סכין תמוהים

למבינים בסכינים.

מהי הסכין החדה ביותר בעולם? האם יש סכין שהלהב של חד כמו להב של סכין גילוח? אני מחפש משהו ממש ממש ממש ממש ממש חד.

שיעורי ארניס בחיפה - תזכורת ../images/Emo124.gif

ביום ג' הקרוב (07.06.2005) תיפתח ב"ה
, בחיפה - כיתה ללימוד אמנויות לחימה פיליפניות של בית הספר CSSD . הלימודים יהיו בכל יום ג' 20:00-21:30 בסטודיו של עידו פורטל: רח' יפה נוף 120 (מול מלון הולידיי-אין) על הכרמל. השיעור הראשון יוקדש כולו - לסכין
כולם מוזמנים
. גיא ויובל.

shay1703

New member
ארניס בכ"ס?

היי שלום לכולם. אני התחלתי להתעניין באמנויות לחימה לאחרונה, ואני בודק סוגים שונים של א"ל (היום למשל אני מתכוון ללכת לשיעור איקידו לנסיון). לראשונה נתקלתי בפורום זה בארניס ומאוד סיקרנן אותי (ביקרתי גם באתר) שאלות: (1) האם מתקיימים לימודי ארניס באיזור כ"ס? (2) האם ארניס כוללת פילוסופיה או טכניקה בלבד? עוד שאלה שכשורה דווקא לקונג פו: (3) מה ההבדל בין שיטות הקונג פו השונות? האם מישהו יכול לעשות לי "סדר בבלאגן"? תודה לכולם, ושיהיה לכם יום נפלא:))

שאלה: אם יש לי סכין בכיס למטרות

הגנה עצמית, ומישהו חזק תוקף אותי, ואף-אחד לא נמצא בסביבה כדי לשמוע את הצעקות נסיונות להימנע ממצבים כאלה לא תמיד מצליחים, למרות ההגבלות והמאמץ), מה אני יכולה לעשות כדי שהוא לא יחטוף ממני את הסכין וגם כדי שאני אדקור אותו בעזרתו? ואיך ואיפה בדיוק לבצע את הדקירה כך שאני אוכל להתחמק בעזרתה?

שלום../images/Emo140.gif

היי גרינשיריה
קודם כל ,ראיתי בכרטיס שלך שאת בת 14,האם זה נכון? אין לי מושג היכן את גרה,ובאיזו סביבה את מסתובבת,יתכן שאת נמצאת בסביבה עויינת ואלימה ולכן את חשה צורך ללכת עם סכין בכיס למטרות הגנה עצמית (או רוצה בכל אופן) אולם,אין שום סיבה שבת 14 תסתובב עם סכין!!! מכמה סיבות: 1.זה לא חוקי (ולא רק במדינת ישראל),ולכן אם יש לך אפשרות להסתובב עם גז פלפל כמו שנכתב כאן,זה חוקי ואף אפקטיבי יותר למצבך. 2. אם אין לך ידע בהתגוננות כלשהיא, או בשימוש הגנה עצמית עם סכין, רוב הסיכויים שהסכין תשתמש נגדך, במצב של תקיפה,ולא להגנתך,ולכן הפציעה שלך תהיה גדולה יותר (במקרה הטוב,במקרה הרע,את עלולה להדקר ולמות מהסכין שלך). 3. לגבי איפה בדיוק לבצע את התקיפה,לא ניתן לענות על השאלה הזו,מפני שאין לדעת במקרה של אמת חלילה, היכן תותקפי ובאיזו צורה,לכן אין לכך תשובה חד משמעית. אני מבינה את הכוונה שלך,והרצון להיות בטוחה מפני תקיפות,הן בגלל ההסלמה בארץ באלימות והן כהיותך בחורה. לכן כבחורה גם כן,כל מה שיש לי לומר הוא,שתהיי זהירה,מודעת לסביבה שלך כמה שניתן,אל תכנסי לקטטות כדי להיות צודקת,נסי להמנע מהן. לגבי מקרי אונס או סתם תקיפה כאשר את לא מוכנה לה,תעשי הכל על מנת לנסות להחלץ,קודם כל תנסי להמנע ממקומות חשוכים,ואם חלילה הותקפת,ואף אחד אינו שומע,תנסי להתגונן בצורות האינסטינקטיביות ביותר שהן לדוגמא שליחת אצבעות לעיניים,התזת ספריי,מכות לפרצוף,מכות לאף,בעיטה באשכים (תמיד עובד) וצרחות כמה שניתן,יתכן מצב שהתוקף יראה שאת לא מוותרת ונלחמת ומראה בטחון,וירפה,החשוב הוא לא להכנס למצב של הלם,וקפאון. סכין במקרה הנ"ל - ללא ידע בשימושה, רק תזיק לך!!! כמו כן את יכולה ללכת ללמוד סוג אומנות לחימה שתגביר לך את הבטחון העצמי,ותלמד אותך שיטות התגוננות,לכי לכמה שיעורי ניסיון ותמצאי את זו שאת הכי מתחברת אליה. אני מתאמנת בארניס,שזו אומנות לחימה פיליפינית,שעובדת עם סכינים,חרבות ומוטות,שם אנחנו לומדים שיטות תקיפה עם סכינים לדוגמא,לגבי גילך אני חוששת שאת צעירה מדי אך תוכלי בכל זאת לברר אם יש לך יכולת ללמוד. שיהיה לך בהצלחה,ומקווה שלא תצטרכי לעולם להשתמש בסכין נועה

אני לא בת 14. סתם רשמתי בכרטיס שנה

אחרת מזו שבאמת נולדתי בה, מכל מיני סיבות. אני לא קטינה.

Boogieman

New member
פעם הסתובבתי עם סכין.

זה היה כשהייתי ברוסיה והייתי מסתובב, לפעמים, בלילה או במטרו עם תיק צילום ששווה (במונחים רוסיים) פרנסה למשפחה שלמה לשנה. אח"כ הבנתי שאני עושה שטות, סכין זה נשק ולא מסתובבים עם נשק שלא יודעים להשתמש בו, נקודה. הבנתי שהסיכוי שאני אחתוך את עצמי או אאבד את הסכין תוך כדי קרב הוא לא פחות גדול מאשר שאוכל להגן על עצמי בעזרתו. בעיה נוספת של נשיאת נשק היא שזה מעניק תחושת ביטחון מדומה שיכולה לגרום לך, אפילו לא במודע, להכנס למצבים שיכולת להמנע מהם. ההחלטה שלי לעצמי היא שאני לא אסתובב עם סכין עד שאני אהיה מיומן מספיק בשימוש בו ועד שאני אדע שאני לא מתחיל להרגיש גבר גבר בגלל זה.

אז כשתיתייחסי לעצמך ברצינות

נתייחס אילך גם אנחנו כך. בטח כשמדובר בנושא בעייתי מכל בחינה: חוקית, טאקטית וערכית.

אז עדיין

אני בדיעה של קודם,עצם זה שאת לא קטינה רק מרגיע אותי. נכון שללכת עם סכין בכיס,נותן תחושה של האדרה,בטחון,ותחושת "אינדיאנה ג'ונס",אולם ללא ידע בהתגוננות מינימלית,זה רק יכול להזיק לך,ולא שווה את זה.(שלא לדבר על הנושא שזה אינו חוקי). אני מבינה את הפחד בתקיפה,ולכן תלכי ללמוד אומנות לחימה שתעניק לך בטחון וכלים על מנת להתמודד עם תקיפות בהצלחה.

לכל המגיבים: רק שתדעו, שקראתי

בארכיון של הפורום הזה, שירשור מלפני כמה שנים שבאמצעו דנו בשימוש בסכין (אחרי לימוד ידני בקורס, כמובן), והגיעו למסקנה שזאת השיטה הכי יעילה להגנה עצמית! ובפורום הזה כתבו את זה!

בפורום _הזה_ כתבו את _זה_?!

הכי יעיל להגנה עצמית זה לא אומר מוסרי, חוקי או שמישהו יכול להרגיש נוח בנשיאת סכין (לכל כלל יש יוצא מהכלל). אני לא מבין מה את מנסה להראות.

אין לי מושג

מדוע הגישה שלך היא בנימה כל כך מתגוננת,שאלת שאלה,ואני באופן אישי ניסיתי לעזור לך,זה שנכתב שרשור כזה או אחר בפורום? אז נכתב....אז מה? זה אומר שזה נכון? לא!! לפי אופן שאלתך הראשונה,אני קבלתי את הרושם שאין לך ידע בשימוש בסכין,גם בקורס מקוצר,ולכן עניתי לך את מה שכתבתי. אין ספק שלאחר קורס,היעילות שלך להגה עצמית תשתפר, אך עדיין, אני מתאמנת בארניס עם סכינים שלוש פעמים בשבוע,האם זה אומר שאם אותקף חלילה בשלב זה של חיי אני אתגונן עם סכין? גם לא!! האמת? זה יהיה טמטום מצידי לפעול בצורה הזו, אם חלילה אני אותקף אני אעשה הכל לצאת עם מינימום נזק גופני (ומה לעשות במקרה של תקיפה,כתבתי לך)אולי לאחר שנים של פרקטיקה,ארשה לעצמי להגיב אחרת. תרשי לי לומר לך עוד דבר,אם חלילה תותקפי על ידי גבר,חזק פיזית,וגדול ממך במשקל,שיפיל אותך ארצה,חביבתי,הסכין לא תעזור לך בשום מקרה!!! לכן עדיף שתלמדי טכניקות של התגוננות עצמית אחרות. אז נכון,לדעת להתגונן עם סכין,במיוחד במקרה של בחורות שאין לנו יתרון של כח פיזי,ויש לנו יכולת להגיב בטכניקה,זה מומלץ ועוזר,במצב של תקיפה יש לי יכולת להתגונן עם הסכין ולא להגיע למצב של הפלה ארצה וכדומה אבל זה דורש מיומנות,לימוד ובלי שום ידע ופרקטיקה, זה פשוט יפעל לרעתך!!

הכל נכון

סכין זה כלי יעיל אם את יודעת איך להשתמש בה. סכין גם מאוד מסוכן ולא חוקי לשימוש, בין אם יודעים איך להשתמש ובין אם לאו. איך משתמשים? לומדים בצורה מסודרת, בדיוק כמו שלומדים איך לתת אגרוף, להטיל מישהו או לשלוף חרב ולחתוך. מה תעשי עם הידע שצברת? אם את בגירה זה כבר עניין שלך. אני מאמין שלאחר שתתחילי ללמוד בצורה מסודרת, תראי שאין פיתרון קסמים, ושלהכנס לקרב (עם סכינים או בלי) זה הרבה יותר קל מאשר לצאת ממנו טוב. כדי לדעת מה לעשות כדאי מאוד ללמוד באופן מסודר. רן.

למעלה