שרלילות...

ALON AA1

New member
בדרך כלל

הגבירות האלו בלי אדרת....אפילו בלי המתחת לאדרת. חחחחחחחח

ALON

אני לבושתי כי רב לא מכירה מושגים אלו תודה לך עך ההסבר בסוגריים ששרלילה ??זה נשים סקסיטת ומצליחות שרמוטות??? אלו זולות ולוזריות. אני לא מכירה מושגים אלו על "סוגי" הנשים שלך לכן לדאבוני כי רב לא אוכל להביע דעתי אני רק יודעת שיש כאלו "גברים" שלא כל כך חכמים קראת פעם ספר טוב? ליאור

ALON AA1

New member
את רומזת למשהו?

בוודאי שקראתי וקורא ספרים אבל תמיד מוכן לקבל המלצות לקריאה..

אלון המלצות לספרים?

אבל ראשית לא רמזתי לכלום על קריאת הספרים שלך אני רק לא הבנתי כל כך אם וכאשר באמת מצאת את מה שהבאת לכאן איפה ובאיזה הקשר זה נכתב ןמה ריגש אותך כל כך שהבאת שבחרת לדון בזה בכלל? ואפילו שזה פורום אינטימיות ואני מבינה שבבאת את זה לעוד מקום אולי יותר אז תהיתי, מותר אבל אני בכלל חושבת כי לכל שרלילה יש גם שרליל ולכל שרמוטה יש גם שרמוט, אז מה דעתך מי הוא שרליל? ומי הוא שרמוט? האם הם דומים? יש קשר בניהם? יש מכנה משותף? אז שטרחת והבאת את דברי החוכמה האלו לכאן ולעוד כמה וכמה מקומות.... נראה לי איך לומר .. אבל לעינין הספרים המלצה? 1.אז הספר של מאיר שלו הדג והיונה 2.אני קוראת עכשיו שוב את "האחים קרמזוב" שכתב פיודר מיכאלוביץ דוסטויבסקי ממולץ 3.תראה את ה"חטא ועונשו " גם פיודר דוסטוייבסקי כמובן אני הייתי רוצה לקרוא שוב אבל אני מסתכלת עליו כעל ספר לבחינת בגרות וזה מקלקל לי ת'חשק 4.את גבריאל גרסייה מארקס "100 שנים של בדידות" אמנם לזכור את כל השמות המסובכים של כולם מעצבן אהל מדהים 5. "אהבה בימי כולירה" גבריאל גרסייה מארקס 6. אהבתי את "באדולינה" של גבע ניצן 7. יצחק באשוויס זינגר האחוזה וגם הנחלה 2 ספרים נפלאים 8."אגף הסרטן" אלכסנדר סולז'ניצין 9."גיא אוני" של שולמית לפיד 10."עשאהל" של אהרון מגד(לגלות לך סוד? קראתי את הספר לפני המון שנים ,ושקראתי אותו ממש התאהבתי בעשאהל נשבעת לך, ) 11."חיי אהבה" צרויה שלו 12."המאהב" א.ב יהושוע 13.עיין ערך אהבה דיויד גרוסמן טוב יש גם את הספרים רוחניים כמו של לואיז היי כמו "הכוח טמון התוכך" או למשל "כוחו של התת מודע" של ג'זף מרפי אבל אלו ספרים רוחניים שמתאימים יותר לבנות אלו השרלילות והשרמוטות שדיברת עליהם רחמנא לצלן שבנוסף לכל השירלולים אוהבות לקרוא, לפחות פעם ו הם קראו יותר אז שלא היה להן מחשב ועכשיו הן גם טרוטות עיניים נו עברו את גיל 40 שבת שלום אלו המומלצים שעולים לי כרגע בראש ליאור

עוד אחת קטנה על הרשימה

כי עף לי לפני הזמן אם תרצה עוד המלצות יש בטח שיש עולם ומלואו אני פה ליאור

ALON AA1

New member
תודה ליאור

אכן רשימת קריאה משובחת וקלאסית, חלק גדול קראתי ואת השאר בטח במהלך החיים אשלים. את יודעת לפעמים דווקא מעומק המצולה רואים את פסגות ההרים ואת אכן מצביעה על הדרך לגבהים הרוחניים. תודה....

בבקשה ALON

אלו הספרים שככה נשלפו לי מהראש ספרי מופת תענוג ואחר כך נזכרתי גם בתהילה של שי עגנון ותודה לך על על המילים החמות על הגבהים הרוחניים שלי אני משתדלת לחפש אותם האמת? לא תמיד מצליחה לגעת ליאור

ALON AA1

New member
שלא מצליח אז לא בושה להתייעץ..

ספרים מומלצים: 1. העבד - בשביס זינגר 2. קאובוי יהודי - ראבוי 3. שורשים - אלכס היילי ערב פורה!

מה שורשים של אלכס היילי ?ALON

ספר מופת??? תראה זה באמת סיפור יפה ואז שיצא כל תינוק קרא אותו בכאילו היה ספר רב כרס , ונקרא ביום יומיים בשליק מה שנקרא אבל כבודו במקומו מונח את שרשים לא הייתי מכניסה לרשימה שלי כספר מופת,מקסימום לטלנובלה מצליחה וכך גם היה סדרה טלנובלית מתקתקה אם כך בוא נחליף את שורשים ב "אלה תולדות" "Ls Storia" של הסופרת האיטלקיה האגדית אלזה מורנטה או גם הספר "כזב וכישוף" Mensogna e Sortilegio של אותה המחברת אני כשלעצמי אהבתי יותר את "אלה תולדות" מדהים חוויה של ממש, ... באשר לראבוי , אייזיק ראבוי קראתי את "פרקי חיים" לא את הספר שהמלצת ועוד ובאשר אחד את יצחק בשביס זינגר אני מאד אוהבת אבל ה"עבד" היה אחד מספרי החובה ב"שמינית" כמו גם ספרו המדהים של אלבר קאמי "הדבר" נפלא נפלא אבל אתה בטח יודע מזה שמה שחובה מקלקל , ולא בא עליו אבל אהבתי שבוע טוב ליאור

ALON AA1

New member
לאו דווקא מופת

אבל ספרים שאהבתי בתקופות שונות בחיי..לא קראתי את ספרי האיטלקיה שהזכרת. למעשה אפילו לא שמעתי עליה. העבד או בשפת היידיש "דער קנעכט" מאוד אהבתי. לאן ברחו ימי השמינית??? שבוע נפלא לי-אור

ה"איטלקיה" לדברייך שהזכרתי ALON

זו אלזה מורנטה Elza Morente כותבת מופלאה הספר "אלה תולדות" La Storia וזו ממש חויית קריאה ובטח שיש עוד

ודאי שיש תרגום

הלוואי שהייתי יכולה לקרוא את הספר באיטלקית ספר עב כרס כל מילה בו חוויה על חייל גרמני שמשוטט ברחובות רומא אונס את אידה אלמנה ואם לילד נינו שמו אם אני זוכרת נכון ובא לעולם אופזה ..... יש בספר הכל לא לפספס ליאור

ALON AA1

New member
אין כמו קריאה בשפת המקור

אז את מן תולעת ספרים? חשבת להתחיל גם לכתוב?

אם כבר רשימת ספרים, את ליאור

את חייבת לקרוא את "המנדולינה של קפטן קוראלי". [לואי דה ברנייר, סופר אנגלי לגמרי עם שם צרפתי לגמרי כתב אותו] לא לראות את הסרט המחריד שעשו בעקבות הספר, לקרוא את הספר. אני חושבת שזה אחד הטובים שקראתי בשמונה השנים האחרונות.

אני אקנה אותו איזה כף לי

תודה מפוזרת ,שמעתי על זה וגם אמא תהנה שהיא מאד אוהבת לקרוא גם בגילה, יש לה תמיד ספר לידה ליאור

tvrui10

New member
לעניות דעתי הקובעת,בסוגייה כל כך

חשובה שהועלתה כאן, כשצד אחד מתלבט בין שרלילה לשרמוטה, (ומה עם פרח'ה,מזדיינת,זנזונת..חבל שהדיון הוגבל רק ל 2 כינויים) וצד אחר כלל לא שמע ביטויים שכאלה בסביבתו (כאילו דא, אנחנו חיים על המאדים ?). דווקא בוויכוח גורלי שכזה,נחוצה לנו דעתה של מנהיגת הדור, האורים והתומים של הפורום,קרי גב' מנהלת. היא חייבת לסכם את הדיון המעמיק במילים פשוטות,קצרות וחכמות (כפי שסיכמה דיון קודם על גירבוץ,במילים הנפלאות "סיפור מהתחת"), שאם לא כן,אנו צפויים לוויכוח משמים עד קץ כל הימים !

ואתה, כרוב כבוש

יש לי שתי הצעות אליך: אחת - לא לקרוא ויכוחים משמימים, או להביע בהם דעה [מאוד לא הכרחי]. שתיים - לא להכנס לויכוחים/פוסטים המשמימים שלי.[זה כבר השני שאתה מגדיר ככה, אז אנא ממך, השתמש במוחך המבריק והסק מסקנות, יש עוד המונים שהבינו והפסיקו כבר, אם אתה רוצה, יש לי חומר שיכול לעזור נגד זה] שלוש - להרגע* *שלוש הוא כמובן בונוס

tvrui10

New member
עוד,עוד, עוד.

ועכשיו למעלה מאחורי הארונות,זהו. המביא דברים בשם אומרם כאילו הביא גאולה לעולם.

למעלה