מעולם לא בישלתי פירות ים,תמיד הם הגיעו לי מוכנים לצלחת
אשמח להסבר,איך מכינים שרימפס טוב על האש,כזה שהוא כבר מקולף ונקי.
והאם גם אפשר להשאיר אותו בצידנית עם קרח?איך אפשר לשמור עליו בצורה טובה ביותר?
[אנו יוצאים לטייל,והאוכל יהיה בשלב קצת מאוחר יותר]
כי בקניית מקולף ונקי את מתכוונת כנראה לשקיות הקפואות של קילו מהמקררים של מקומות כמו טיב טעם, שם השרימפס קטן יחסית וכבר מבושל ולכן צבעו כתום, הרבה מה לעשות איתו על האש אין, מעבר ללהפשיר ואולי לשפד ולצרוב עם רוטב לשניה. יש קריסטלים בשקיות קילו שאינם מוכנים, גם הם לטעמי לא מציאה גדולה לעל האש כי אינם גדולים ובשרניים במיוחד, אבל אפשר לעשות משהו בצריבה מהירה מאוד. לגבי שאלת האיכסון לטיול לא בדיוק הבנתי, אני מתאר לעצמי שאת לא מתכוונת להשיג שרימפס טרי שאינו קפוא מראש אלא שקית קפואה.
שרימפס טרי צלוי על הפלנצ'ה או גריל אמור להיות משהו מאוד פופולארי וטריויאלי, אולי פיספסת ? מופיע בפרקים לא מעטים של on the road again עם באטאלי, פלטרו, בביקורים בגליציה ולא רק. שרימפס צלוי כאשר טרי ובעיקר כאשר מקורו "גמבס רציני", בכיף ובשמחה הולך לאסכלה לצליה קצרה.
בין שרימפסים טריים גדולים ובשרניים לבין השיט משקיות בטיב טעם, אני לא חושב שהייתי עובד קשה בלהדליק מנגל במיוחד בשבילם. הצרה עם שרימפסים משמעותיים יותר - המחיר והקושי להשיג סחורה מעניינת מספיק בארץ.
אולם ליתר ביטחון שאלתי כרגע את אישתי, והיא אכן אישרה שגם עושים על הפלנצ'ה, אולם הפופולרי ביותר הוא מבושל, עם הקליפה או גם ללא הקליפה וכן כמובן בפאליה של פירות ים.
עבור המרינדה יש להכניס לקערה כף גדושה של ג'ינג'ר קצוץ דק. על מנת לקצוץ את הג'ינג'ר דק – דבר ראשון פירסו פרוסה אחת (לאחר הקילוף) והעמידו את הג'ינג'ר על החלק הפרוס על מנת שיהיה יציב. פירסו לרצועות דקיקות ככל הניתן, סובבו ב-90 מעלות ואז פירסו בכיוון הנגדי לקבלת קוביות קטנטנות של ג'ינגר.
בנוסף לג'ינג'ר נוסיף עוד כף (או יותר, בהתאם לטעם) של פלפל אדום חריף, קצוץ דק וחופן קטן של כוסברה. נכניס את הכל לתוך קערה ונמזוג כף של רוטב סויה.
בנוסף, נוסיף לקערה שתי כפות של שמן זית, חצי כפית שמן סומסום וארבע כפות של רוטב צ'ילי מתוק. נערבב את המרינדה היטב ונוסיף חצי ק"ג של שרימפיסים טריים (או קפואים לאחר הפשרה) ונערבב היטב. את השרימפסים נשרה בתוך המרינדה לשעה או יותר.
אם יש לכם מישהו שידליק עבורכם את המנגל ביום שישי בצהרים בשיא החום ויחסוך מכם את העשן והזיעה, שילחו אותו להדליק את המנגל כחצי שעה לפני הארוחה. אם אין לכם אחד כזה, אכלתם אותה… לכו אתם להדליק את הגרילר כחצי שעה לפני הארוחה. כאשר הלהבות כבות ונותרו רק גחלים לוחשות הניחו את השרימפסים על הרשת לדקה וחצי על כל צד. כאשר אתם מניחים את השרימפסים על הרשת – היזהרו שהם לא יחליקו דרך הרשת על הגחלים.