שרימפס על האש

בארבאבא

New member
שרימפס על האש

מעולם לא בישלתי פירות ים,תמיד הם הגיעו לי מוכנים לצלחת


אשמח להסבר,איך מכינים שרימפס טוב על האש,כזה שהוא כבר מקולף ונקי.
והאם גם אפשר להשאיר אותו בצידנית עם קרח?איך אפשר לשמור עליו בצורה טובה ביותר?
[אנו יוצאים לטייל,והאוכל יהיה בשלב קצת מאוחר יותר]
 
אז ככה

לעשות להם מרינדה של שמן זית מלח פלפל שחור גרוס מעט שום כתוש וקצת יין לבן\מיץ לימון טרי
לא מרינדה ש"ישחו" בה אלא מספיק הברשה\מריחה

כשהמנגל חם לשפד אותם ולהניח על הרשת או ללא שיפוד
לרוב יהיו מוכנים תוך דקה - כשמשנים צבעם
להפוך ולסיים צלייה
להתענג על הטעם

** אפשר להוסיף עשב תיבול למרינדה
 

salo22

New member
מה מקור השרימפס ?

כי בקניית מקולף ונקי את מתכוונת כנראה לשקיות הקפואות של קילו מהמקררים של מקומות כמו טיב טעם, שם השרימפס קטן יחסית וכבר מבושל ולכן צבעו כתום, הרבה מה לעשות איתו על האש אין, מעבר ללהפשיר ואולי לשפד ולצרוב עם רוטב לשניה. יש קריסטלים בשקיות קילו שאינם מוכנים, גם הם לטעמי לא מציאה גדולה לעל האש כי אינם גדולים ובשרניים במיוחד, אבל אפשר לעשות משהו בצריבה מהירה מאוד. לגבי שאלת האיכסון לטיול לא בדיוק הבנתי, אני מתאר לעצמי שאת לא מתכוונת להשיג שרימפס טרי שאינו קפוא מראש אלא שקית קפואה.
 

בארבאבא

New member
זהו,אנחנו קונים קפואים

גם כי..מעולם לא התעסקתי עם שרימפס,
וגם כי יש לי בעיה עם צורתם המקורית

איזה רוטב אפשר לעשות?

ומלבד טיב טעם,
יש עוד רשתות או מעדניות באזור כפ"ס הוד"ש שמוכרים?
 
מעדניית פיטר הומל

בצומת דרור

אם תהייה נחמדה אפילו ייתנו לך טיפים מקצועיים בעיניין ובכל עיניין
מעדנייה מיקצועית שמנוהלת על ידי שף מצוין
 

סמבטיון

New member
לטיול הייתי לוקחת

סיר, מלח , שרימפים מנוקים, בצידנית כמובן. ורוטב קר (נגיד אלף האיים)
כשמגיעים ליעד. מרתיחים מים בסיר, קצת מלח, מכניסים את השרצים לסיר, ל7 דקות בדיוק,
שופכים את המיים וטובלים ברוטב שבחרת.
נסיעה נעימה.
 

tch111

New member
נשמע הכי פשוט והכי טעים

לא הייתי מכין זאת על המנגל, אף פעם לא ראיתי פה שמגישים שריפמס צלוי.
 

salo22

New member
בספרד

שרימפס טרי צלוי על הפלנצ'ה או גריל אמור להיות משהו מאוד פופולארי וטריויאלי, אולי פיספסת ? מופיע בפרקים לא מעטים של on the road again עם באטאלי, פלטרו, בביקורים בגליציה ולא רק. שרימפס צלוי כאשר טרי ובעיקר כאשר מקורו "גמבס רציני", בכיף ובשמחה הולך לאסכלה לצליה קצרה.
 

salo22

New member
אבל יש כמובן הבדל גדול

בין שרימפסים טריים גדולים ובשרניים לבין השיט משקיות בטיב טעם, אני לא חושב שהייתי עובד קשה בלהדליק מנגל במיוחד בשבילם. הצרה עם שרימפסים משמעותיים יותר - המחיר והקושי להשיג סחורה מעניינת מספיק בארץ.
 

tch111

New member
טוב בישראל באמת קשה להשיג

פה גם הקפואים יש גדולים ובשרניים ויש קטנים, אנחנו את הקטנים לא קונים בכלל, אין לי סבלנות לקלף אותם ובסופו של דבר אין מה לאכול.
 

tch111

New member
אתה צודק, אני אף פעם לא נתקלתי

אולם ליתר ביטחון שאלתי כרגע את אישתי, והיא אכן אישרה שגם עושים על הפלנצ'ה, אולם הפופולרי ביותר הוא מבושל, עם הקליפה או גם ללא הקליפה וכן כמובן בפאליה של פירות ים.
 

בארבאבא

New member
אגב,משהו שבאמת אשמח לדעת

מה ההבדל בין שרימפס מקולף לבין שרימפס נקי?
 

tch111

New member
ההבדל הוא שאת הנקי...........

מישהו כבר ניקה עבורך.
 

akavishon

New member
בבקשה

שרימפסים במרינדה אסייתית על הגריל

עבור המרינדה יש להכניס לקערה כף גדושה של ג'ינג'ר קצוץ דק. על מנת לקצוץ את הג'ינג'ר דק – דבר ראשון פירסו פרוסה אחת (לאחר הקילוף) והעמידו את הג'ינג'ר על החלק הפרוס על מנת שיהיה יציב. פירסו לרצועות דקיקות ככל הניתן, סובבו ב-90 מעלות ואז פירסו בכיוון הנגדי לקבלת קוביות קטנטנות של ג'ינגר.

בנוסף לג'ינג'ר נוסיף עוד כף (או יותר, בהתאם לטעם) של פלפל אדום חריף, קצוץ דק וחופן קטן של כוסברה. נכניס את הכל לתוך קערה ונמזוג כף של רוטב סויה.


בנוסף, נוסיף לקערה שתי כפות של שמן זית, חצי כפית שמן סומסום וארבע כפות של רוטב צ'ילי מתוק. נערבב את המרינדה היטב ונוסיף חצי ק"ג של שרימפיסים טריים (או קפואים לאחר הפשרה) ונערבב היטב. את השרימפסים נשרה בתוך המרינדה לשעה או יותר.


אם יש לכם מישהו שידליק עבורכם את המנגל ביום שישי בצהרים בשיא החום ויחסוך מכם את העשן והזיעה, שילחו אותו להדליק את המנגל כחצי שעה לפני הארוחה. אם אין לכם אחד כזה, אכלתם אותה… לכו אתם להדליק את הגרילר כחצי שעה לפני הארוחה. כאשר הלהבות כבות ונותרו רק גחלים לוחשות הניחו את השרימפסים על הרשת לדקה וחצי על כל צד. כאשר אתם מניחים את השרימפסים על הרשת – היזהרו שהם לא יחליקו דרך הרשת על הגחלים.
 
למעלה