שריון עור דרקון

זה פשוט מאוד

כמו כשאתה מכניס את שתי הידיים שלך לתוך מים ומשתמש בהם בתור קערה, ככה עושים הדרקונים עם זהב, כמובן שהדרקונים יעדיפו לא ייקחו את הזהב בכפות הידיים שלהם למערה אלה לשים אותו בתיבות או בשקים שככה יותר נוח לסחוב

tapas tapas

New member
טוב אולי

זה תלוי איזה דרקון. במהדורה השלישית יש ציור של הדרקון האדום. כהדגמה של גדלים של יצורים. הרגליים שלו נראות בצורה כזאת שהוא לא יכול להחזיק איתם כלום. אין לו את התופר האחורי הזה. וחוץ מזה אני לא רואה איך הוא מחזיק שק קטן או תיבה עם הרגליים הענקיות שלו. הרי אין שקים במיוחד לדרקונים.

הוא יכול

גם אם אין אגודלים, ניתן להחזיק דברים, רק צריך לקפל את האצבעות זה אל זה ושביניהם יהיה החפץ, כלומר שהדרקון יצטרך להחזיק חזק נורא בקצה השק, זה נורא קשה אבל אפשרי, וכמו שאמרתי, כאשר אתה משתשמש בכפות ידייך כקערה אתה משתמש באגודלים, לא, אז דרקון יכול לקחת זהב, חוץ מזה, מה זה משנה איך הדרקון נראה בספר, מילא מרבית הציורים לא מצוירים כמו שצריך.

הם לא אוספים

האוצר נמצא שם לפניהם, והם פשוט אוכלים את הבעלים הקודם. בכלל, הרעיון של דרקון ששומר על אוצר הוא יווני במקורו, ובדרך כלל הדרקון מקבל מינוי לשמירה על האוצר, והאוצר לא באמת שלו - אבל כמו כל נגד אפסנאות, סביר להניח שאחרי זמן מה הוא מפתח כלפיו תחושת בעלות.

ננסק

New member
וואו, ממש כדי שתקרא קצת על הדרקונים

של שחר האדמה. הם דוגמא ומופת לדרקונים מעניינים - הרבה יותר מהתבנית שאתה מציע כאן.

tapas tapas

New member
זה מעלה באמת שאלה מעניינית.

אני יודע שאני אקבל על זה תגובות מיוחדות. האם אפשר לעשות שריון עור מעור של בן אדם? כלומר, האם העור של החייה הוא הרבה יותר קשה וחזק מעור של בן אדם? או שפשוט התהליך שעושים לעור של החייה הופך אותו לקשה ולכן זה גם יעבוד על עור של בן אדם. פשוט מעניין אותי לדעת אם העור של החייה הרבה יותר עבה או קשה או משהוא כזה. ואם כבר, האם ניתן לעשות שריון מעור של פיל למשל? והאם עשו כזה דבר באפריקה למשל?

לא, אי אפשר

עור האדם חלש הרבה יותר מעור החיה, בגלל שעור החיה רגיל לתנאים קשים יותר ולכן הוא חזק יותר, עור של בני אדם שחיים בתנאים קשים הוא טיפה יותר חזק מעור אדם רגיל אך הוא בכלל לא משתווה לעור של חיה, ולכן אפילו שעור אדם עובר את תהליך הייבוש והטבילה בכל מיני שמנים וחומרים מיוחדים, השריון שייצא מזה יהיה עלוב, נכון, תוסף הזריזות המירבי שלו יהיה גבוה וכישלון לחשי המאגיה יהיה נמוך, אך התוסף לדרג"ש יהיה עלוב, אולי איזה 0.111111111+

Shadowmage

New member
זה נכון, אבל לא מהסיבות האלה.

לחיות מסוימות יש עור עבה, זה הכל, לכן ניתן להשתמש בעור שלהן בתור שריון. לאדם יש עור דק וגמיש - לכן העור שלו אינו מתאים לעשיית שריון בצורה פשוטה. ישנן מספר שיטות לעשיית שריון עור. הפשוטה ביותר היא לקחת עור של חייה שיש לה עור עבה (לרוב פרות), ובעזרת הרתחה להקשות אותו וליצור שריון. ניתן להשתמש בעור של כל חייה בעלת עור קשיח כמו קרנף (עשו את זה), תנין (עשו גם את זה). בנוגע לפיל אני לא בטוח שזה נעשה, אבל אני לא רואה את הבעייה (פרט ללשכנע את הפיל לוותר על העור שלו). שיטה שנייה היא להדביק מספר עורות ביחד במהלך ההרתחה (כנראה שמרתיחים עם שמן ומורחים שרף כלשהו - אני לא בטוח) ואז מקבלים שריון עבה מעורות דקים יחסית. לרוב השתמשו בעורות של סוסים בשביל זה, אבל אני מניח שאם מישהו היה מספיק פסיכי אז גם עורות של הרבה אנשים יוכלו לעבוד. למזלי לא שמעתי על מישהו שעשה את הניסוי המזוויע הזה.

לא כל שריון עור עבר הקשייה בהרתחה

יש כאלה שרק עברו עיבוד - ולפעמים שיבצו בהם ניטים לחיזוק. ואיך השריון מתקשה בהרתחה? בדיוק כמו שהביצה הקשה מתקשה בהרתחה - משהו עם חום ומולקולות חלבון.

באפריקה לא ממש השתמשו בשריונות

מסיבה מאוד פשוטה - ההזעה המוגברת תגרום לך למות מהתייבשות הרבה לפני שתתקל באוייב, ואילו מגן יהיה הרבה יותר קל ופרקטי. כדי לייצר מגינים, אפשר להסתפק בעור של שור, שהרבה יותר נגיש ונוח לעבודה מאשר עור של פיל. מה גם שכדי לצוד פיל בעידן שלפני אבק השריפה לא פעם דרש לחורר אותו בכידונים לרוב, מה שהפך את העור שלו ללא שימושי במיוחד. הלוחם האפריקאי הממוצע השתמש במגן עשוי עור מתוח על מסגרת נצרים, באמצעותו חסם את החניתות והאלות של יריביו. במו"ד זה יהיה קצת בעייתי לשחק את זה כך, כי השיטה פשוט מתעלמת מהמגן והופכת אותו לגורם זניח וחסר חשיבות, במיוחד בהשוואה לשריון כמה שיותר כבד.

major mouse

New member
מזכיר את שריון עור אוסידימן

משחר האדמה. אובסידימן הם גזע תבוני בעלי סממנים של אבן ורק אנשים "מסויימים" יסכימו ללבוש דבר כזה. אין צורך לציין שאובסידימן ממוצע הרואה אדם כזה יתקוף אותו ללא כל היסוס וחברי שאר הגזעים בעולם גם לא ממש מתחברים לרעיון.

tapas tapas

New member
זה לא יותר כמו שריון קשקשי דרקון?

עד כמה ש"ידוע" לי לדרקון יש קשקשים כמו לנחש למשל. מלבד לייצר שריון קשקשים מקשקשי דרקון אני לא רואה איזה עוד שריון אפשר לייצר. ונראה לי ששריון קשקשים יהיה תמיד יותר חלש משריון לוחות בגלל נקודות התורפה שיש לקשקשים מכיוון שהם לא עשויים מקשה אחת. ובגלל שהם צריכים להיות תפורים למשהוא.

לא בדיוק

קשקשים הם תאי עור מתים המצפים את העור החי ומגנים עליו, בניגוד לעור החי הם קשיחים ביותר, ולכן הם מגנים עליו, אולם כאשר היצור גדל הציפוי הזה לא גדל יחד איתו, אז מתחילה תקופת ההתנשלות, שבה שכבת העור הרעננה והחיה הופכת לכפולה, ואז היא מתחלקת לשתי שכבות, השכבה העליונה הופכת לקשקשים, ובמהלך כל זה ציפוי הקשקשים הקודם נפרד לאט לאט מהעור, עד שבסוף הוא יורד ומפנה מקום לשריון קשקשים חדש ונוצץ, הסיבה ששקשקשי דרקון לא עוברים את התליך הנ"ל הוא שהם קסומים, ולכן גדלים יחד עם הדרקון, ובגלל שבספר אין הפרדה בין שריון עור דרקון לקשקשי דרקון אז כנראה בחוקים הבסיסיים הקשקשים מחוברים לעור בקשר נצחי, או קשר שכמעט בלתי ניתן להפרדה

tapas tapas

New member
יש פה פרדוקס.

אם הקשקשים מחוברים לעור בצורה כל כך קסומה וטובה, אזי איך זה שהרפתקנים מצליחים to skin the dragon? זה השריון הכי טוב בעולם, רק הבעיה שהשריון הזה לא היה מספיק טוב שביל להגן על הדרקון מפני ההרפתקנים.

לא בדיוק

שריון הדרקון הוא הגנה מצוינת, הכי טובה בעולם, אך עדיין ניתן לקלף אותו מעל דרקון מת, זה פשוט לוקח טונות של זמן, כמובן, שככל שיש יותר אנשים וככל שהם יותר חזקים, וככל שהנשק שלהם יותר טוב, זה לוקח פחות זמן, והשריון היה מספיק חזק בשביל להגן על הדרקון ממרבית ההרפתקנים, עובדה שההרפתקן הממוצא לא יכל לפגוע בו, וההרפתקנים מעל הממוצע, רק מעטים יכלו לפגוע בו, וגם אז להסב נזק נורא קטן יחסית, שהיה נרפא במהרה לאחר הקרב, ולכן כמעט בלתי אפשרי להרוג דרקון, אולם עדיין, זה אפשרי, הכל אפשרי, במיוחד בעולם שבו הקסם שולט...

tapas tapas

New member
אני לא מבין מה זמן קשור לזמן

או שיש לך כלי מתאים לקלף את השריון או שלא. כמה זמן זה לוקח זה לא רלוונטי. השאלה כמה השריון הזה עמיד בפני הכלים שברשותך, כי זה גם יקבע את העמידות שלו בפני כלי נשק. למשל, לא תוכל לחצוב בסלע עם האגרופים שלך לא משנה כמה זמן יש לך. אבל אם יש לך כלי מברזל, אז תוכל לחצוב, והזמן הוא כבר פחות רלוונטי.

למעלה