שריון עור דרקון

שריון עור דרקון

במו"ד 3 שריון עור דרקון הוא די עלוב, 8+ לדרג"ש, מחסר שריון 6-, תוסף זריזות מירבי 1+, מהירות 6 מ' ו35% כישלון לחשי מאגיה?! זהו זה? אין איזה יכולת מיוחדת? כל האגדות על העור הקשיח, הקליל והבלתי חדיר של דרקונים בעל יכולות קסם אגדתיות, ולפתע כשהדמות של החבורה לובשת את העור הזה הוא נהיה חסר תועלת? טוב, א כל כך חר תועלת, אבל עדיין, שריון מעוקר דרקון, מצפים שהוא יהיה חזק יותר, וחוץ מזה, 3300 מ"ז מחיר? שריון לוחות שהוא חזק בדיוק כמו שריון עור דרקון עולה 1500, נכון, עור דרקון הרבה יותר נדיר, יקר וקשה להשגה מפלדה אך עדיין, זו ממש הגזמה! מי שהוא פה יכול להציע שריון עור דרקון חלופי? דווקא המצאתי שריון אחר, אך חוות דעת לא תזיק, ואני אשמח להצעות טובות יותר או להצעות לשיפור, הנה השיטה שלי: 4+ על כל רמת גיל הדרקון, 5% התנגדות לקסם על כל רמת גיל הדרקון וחסינות ליסוד בו השתמש הדרקון כנשק נשיפה, כל 3 שעות לאחר מות הדרקון שממנו בא העור העור נחלש ועוצמתו פוחתת ונהיית שווה לעוצמה של עור דרקון בדרגת גיל אחת פחות, העוצמה ממשיכה לרדת עד שהדרקון חוזר לחיים (ואז העור מקבל בחזרה את מלוא עוצמתו) או עד שמי שהוא עם כישרון יצירת נשק ושריונות קסומים יבוא ויהפוך את העור לשריון (העור שומר על כוחו הנוכחי מרגע שמתחילים להפוך אותו לשריון), אם מי שהוא עם מיומנות מלאכה (שריונות) בא ומכין שריון מהעור, עוצמת העור ממשיכה לפחות. שריון עור דרקון נחשב כשריון קל ללא מחסר שריון וכשלון לחשי מאגיה, ברגע שהשריון יורד לחצי כוחו, הוא הופך לשריון בינוני עם מחסר שריון 3- ו20% כישלון לחשי מאגיה, כשהשריון מאבד את כל כוחו הוא הופך לשריון שבספר

Nihau

New member
so what you are saying is...

to get the best dragon skin armor what you need to do is kill the oldest dragon you can find, skin it as fast as possible and then revive the dragon back to full health. take the wet skin away before the dragon realized what you have done and get someone with dimond coated drills and superb sewing skills with steel wires to sew you a suit out of that skin. and there you have it. the best dragon armor ever.

לא בדיוק

העור מקבל בחזרה את עוצמתו המלאה רק אם הוא מחובר לדרקון שחוזר לחיים, חוץ מזה נראה לי שלחשי החזרה לחיים יצמיחו לדרקון עור חדש או שהעור הישן יעוף פתאום אל הדרקון ויעטוף אותו מחדש, ואם לא, הדרקון ימות די מהר, כי זה בלתי אפשרי לחיות בלי עור, העור מגן עליך ממחלות ומפגיעות גופניות, ומתחתיו יש הרבה כלי דם שבלי העור יזדהמו בקלות תוך כמה דקות, כך שהדרקון יהיה סופר רגיש, שאלה אם כן הוא יקבל את העור שלו בחזרה, או שיצמיח עור חדש באופן טבעי או בעזרת כישוף, או שיהפוך לחסין למחלות ולפצעים, או שיתחבא כל חייו במקום סטרילי שאין בו בכלל אשפרות להיפגע (אם הדרקון קיבל חסינות למחלות המקום לא חייב להיות סטרילי) אז הדרקון ימות תוך כמה דקות, שעות אם כח הקסם שלו ממש גדול

Nihau

New member
קסם החייאה ראוי לשמו גם מרפא לגמרי

והדרקון יצמיח עור חדש בעודו חוזר לחיים. העור הישן בהחלט לא יעוף חזרה אל הדרקון- זה רעיון עוד יותר מזוויע מהרעיון שלי. מזכיר לי בית משיר אהוב: at your command before you here I stand my heart is in my hand eeeuuch

Nihau

New member
משהו פלאי ומרשים שעושה את העבודה,

כל העבודה. לא רק את העבודה המינימלית שהוא יכול לעשות כדי לצאת ידי חובה בהתאם לפירוש המילולי של השם. לדעתי קסם החייאת מתים שמחזיר את הדמות ל1 HP (או המקבילה של כל שיטה אחרת לHP) הוא דבר עלוב מאוד שיוצא ידי חובה כיוון שבדרך כלל יש סיבה למוות ומן הראוי לתת לדמות סיכוי טוב לחיות על ידי ריפוי מלא בדרך. הדבר היחיד שיותר עלוב מזה הוא קסם החייאה שמחזיר אותך ל-9 HP במצב יציב ומשתפר עם טיפול רפואי אינטנסיבי. אם שחקנים היו צריכים להתמודד עם קסמי החייאה כמו בנסיכה הקסומה הם היו תולשים שערות. (ולא בטוח שאלו יהיו השערות שלהם...)

BluePrint

New member
דוגמא נהדרת.

אם החייאה, אז רק לפי The Princess Bride:
"do you think it'll work?" "it'll take a miracle"​

Nihau

New member
זה טוב מאוד בסרט אבל...

אני לא רואה איך חבורת מ"ת הרגילה לקסמי ההחייאה של מו"ד תסכים להגביל ככה את הקסם. ווסלי חזר לתחייה מוצלחת ביותר ועקרונית למלוא כוחו בתוך שעה. הוא מת כי שאבו ממנו את כוח החיים שלו אם לא היו דואגים לבריאות מושלמת לפני התחלת הניסוי עם המכונה הוא לא היה קם לתחייה כל כך בקלות כי היו לו כל כך הרבה בעיות גופניות לתקן שמיד היה מת שוב. בעיות כמו "חסר עור" הם בעיות די רציניות למי שמנסה להשאר בחיים כשר יש לו רק נקודת פגיעה אחת.

snift

New member
נכון, אבל בילי קריסטל הוא יהודי

וככזה הרי מטרתו היא להרויח הרבה כסף, לא? רוצים גם לרפא אותו אחרי התחיה? - שלמו לעוד נס...

Soul Cake Duck

New member
ממש לא מסכים

אני חושב שניסי החייאה "פלאיים ומרשימים" מהסוג המתואר כאן מביאים לזילות (כלומר הפחתה בערכם של-) המוות, ההחייאה, כל סוג של פציעה, והמסתורין. בתור התחלה, לדעתי זה פלאי ומרשים שבית החזה של מישהו שעד לפני רגע היה מת בצורה הכי בלתי הפיכה פתאום עולה ויורד ואפשר לשמוע את לבו פועם. הוא בעצם עושה את הצעד חזרה *אל* סף המוות אחרי שעבר אותו. אם זה לא פלאי אני לא יודע מה כן. אם דמות פתאום חוזרת כשהיא רצה, מקפצת, רוקדת ובוהקת באור לבנבן זורח, בלי שום סימן של פציעה, מה זה צריך להיות? מישהו בכלל מבין מה קרה כאן? "פוף, אני חי?" - ברור כאן שכל חוקי הפיזיקה כפי שאנחנו מכירים אותם פשוט לא תופסים, המוות הוא לא רק שלא בלתי-הפיך אלא בכלל לא כזה נורא, כמו ארוחת צהריים לא הכי טעימה. "כן, הייתי מת איזה יומיים, אבל זה עבר לי". בע. ימרטו את השערות? כדאי להם מאוד שימרטו את השערות את אחד מהם נהרג! זה מוות. סוף החיים. האפלה האינסופית. הדבר האחד שכולנו יודעים בוודאות שיקרה לנו והדבר ממנו רובנו יראים יותר מכל (כשלעצמו פרדוקס מעניין). שתי דמויות במערכה שאני מריץ כרגע חזרו לחיים. אחת מהן התחילה שוב לנשום באופן מסתורי ולא מוסבר אחרי שגרונה שוסע - זה אומר גם העורק הראשי וגם קנה הנשימה. איכשהו ביום וחצי שלקח לשאר הדמויות להביא אותה למקום בו תזכה לקבורה נאותה, הפצעים התאחו למידה המאפשרת חיים, והלב חזר לפעום כאילו מעצמו. אם לא די בכך שום כוח ריפוי שמימי לא השפיע על הדמות לאחר מכן. מאוד מסתורי; אף אחד לא יודע איך זה קרה; והדמות עצמה נותרה מנוטרלת לחלוטין למשך חודש בערך, ואני בספק אם אי-פעם תתגבר לחלוטין על השפעות הלוואי. כי מוות זה לא סתם. המקרה השני היה באמת משהו יותר יזום. דמות נהרגה, ודמות אחרת (קרוב משפחה שלה) מצאה דרך להקים אותה מן המתים. זה לא היה עד כדי כך קשה, ודרש בסך הכל: 1. חפץ עתיק ממקור נשכח, בתוספת הידע הייחודי שנדרש כדי להשתמש בו 2. עבודה יסודית להשבת הגוף למצב סביר 3. טיפול אלכימאי יצירתי שאפשר מלכתחילה השבה של הגוף לתפקוד 4. העובדה שהקורבן היה בעל יכולת מוגבלת לשינוי צורה מלכתחילה 5. העובדה שגזע הקורבן נוטה מלכתחילה לאותה יכולת מוגבלת לשינוי צורה 6. תהליך מסובך מאוד ובכלל לא אמין של החזרת הנשמה מעולם המתים 7. לא פחות מאשר הצלע של הדמות שהרגה אותו! 8. שבע שנים מתוחלת חייו של הקורבן 9. נזק גופני ונפשי בלתי הפיכים (במונחים של מו"ד: דרגה אחת ונקודת חוסן) 10. צילוק חיצוני ניכר ושינוי צבע העור למשהו פחות טבעי וכל זה לא כולל את הקשיים הלוגיסטיים של השגת הגופה, שימורה, זמן התאוששות לאחר החייאה וכיוצא באלה. כן, זה למרוט את השערות. אבל אתם יודעים מה? כשהדמויות שלי פגשו בדמות שהוחייתה פעם נוספת, כולה אדומה ומצולקת ועם מבט מטורף בעיניה, נכנס בהם פחד האלוהים. ולמה? למה זה? כי עכשיו הם בכלל לא בטוחים שניתן להרוג אותו באופן תמידי! בעולם שבו לא ניתן לבצע החייאה בשום דרך מוכרת, דמות ששבה לרדוף אותם לאחר עריפת ראש היא דבר מחריד בצורה שלא תיאמן. כי מוות זה לא סתם. אני במאה אחוזים מעדיף, בכל מערכה שהיא לא הומוריסטית מטבעה, שלא יחיו דמות בכלל- או שלכל הפחות יסבלו מתופעות לוואי ובעיות בשפע - מאשר אפשרות של "פוף, נרפאתי". פוף נרפאתי צריך להיות דבר דרמטי בטירוף, אבל מעבר לזה גם יוצא דופן וייחודי, כך שלא ניתן סתם כך לחזור עליו. אתה מגיע לשערי וואלהלה ולוקח אתך את חברך המת (כשהוא בריא ושלם); מלאך האלוהים בכבודו ובעצמו נגלה אליכם ומקים את הדמות כמשרתו האישי, כולו זוהר באור יקרות. משהו כזה, שקורה רק פעם אחת וזהו, ומסיבה טובה. כי החייאה זה כמו סם: ככל שתיתן לשחקנים שלך יותר ממנו, כך הגמילה קשה יותר. ואם לא נגמלים - טוב, הסמים מוחקים את המערכה...
כמובן, כל אחד ואופן ההרצה שלו. עבורי, אם לאנשים במערכה שלי הייתה נגישות לכוח שפשוט מעביר אותך באופן חלק ומהיר מבשר נרקב לאדם מרקד ומקפץ, היה די בזה בשביל שאני הייתי מורט את השערות.

DDN

New member
אם דרקון ילבש את העור שלך, מה אתה

תרגיש? שריון עור דרקון? THATS NOT COOL

היי, היי, היי

גם שריון העור (או העור המחוזק) שדמות שלך או דמות שאתה משה"ם לובשת לבשה פעם חיה

Nihau

New member
דרקונים אינם "חיות"

הם בדרך כלל יותר תבוניים מהאדם\אלף\גמד\הוביט הממוצע (ושאר גזעים דמויי אדם). זה יותר כמו ללבוש שריון עור מרופד מעוד של חצי אורק. ללבוש עור של מישהו שיכל לנצח אותך בשח מט בקלילות זה די זוועתי מבחינה מוסרית אבל להרפתקנים אין בדרך כלל מוסר יותר מידי אז לא משנה.

לא בדיוק

דרקונים לא יודעים שח, הדרקונים המרושעים יסרבו ללמוד ממרבית בני האדם, וגם ככה מרבית הדרקונים לא ייתעניינו במשחק כל כך פשוט וארצי, חוץ מזה, לדרקונים יש הרבה חכמת חיים, ואם הם משקיעים בזה הם יכולים ללמוד טוב ולהפוך לגאונים ממש, הבעיה היא שהדרקונים פשוט לא מעוניינים בזה. כל מה שאכפת להם הוא לצבור אוצרות (ובמקרה של דרקונים מרושעים גם להרוס) כמה שרק אפשר, וכמובן אכפת להם מדברים בסיסיים של החיים, אבל חוץ מזה לא אכפת להם ממש, לדרקונים הטובים יכול להיות אכפת מהצדק והם יילחמו למענו, והדרקונים בדרך כלל אוהבים קרבות ואתגרים, אך מלומדים דרקונים? לא נראה לי

Nihau

New member
מדוע לא נראה לך שיצור כל כך מחונן

לא ירצה וישאף לגדולה בתחום בו הוא כל כך מחונן בו? למה אתה נשען על אגדות אירופאיות שכל פקידן להעצים את כוחו של גיבור אנושי? (להזכירך הנמצחים כותבים את ההיסטוריה ולכן יש להם את היכולת המופלאה להשמיט פרטים מביכים בתהליך) אם כבר יש לך דרקונים בעולם תן להם קצת יותר כבוד מלחיה פשוטה.

אני נותן להם כבוד

אני לא אומר שהםטיפשים, להיפך, הם מאוד חכמים, הם פשוט לא מנצלים את מלוא היכולת השכלית שלהם, דרקונים בני 200-300 יכולים דווקא לתכנן אסטרטגיות קרב מעולות ולדעת הרבה מאוד על הטבע, אפילו יותר מחצי מסדר הדרואידים ביחד, והם יכולים ללמוד גם הרבה על מאגיה ועל המישורים, וגם קצת על דת וגיאוגרפיה, הם יכולים ללמוד בנייה אך גופם לא ממש מעוצב בצורה שתהפוך אותם לבנאים והם לא ממש צריכים לדעת יותר מאדריכלות והנדסה בסיסית על מנת לבנות מערות, הם לא כל כך יצורים של קהילות כך שהם לא ממש צריכים ידע (מקומי) והם טיפוס של טבע כך שהם לא צריכים ידע מבוכים, אומנות? הם דווקא יכולים להיות אמנים מצויינים, רק הבעיה היא שקשה להם להחזיק מברשת ציור וגם אז קשה למצוא מברשת, בד ציור ודלי צבע בגודל המתאים... פיסול הם יכולים עם הטפרים, אך זה דורש ריכוז רב ושליטה רבה בכח הפיזי כך שזה יהיה קשה מאוד, וכל מיני מתנות יום אם וכאלה דברים, טוב, אין להם אגודלים כך שזה כמעט בלתי אפשרי... להכין נשקים ושריונות? הם לא יכולים ממש להחזיק בכלים לשם כך, הם יכולים להשתמש בטפרים וביריקת האש שלהם אבל זה יהיה קשה מאוד, ולא כל הדרקונים יורקים אש... וככה ניתן להמשיך ולעבור על כל המיומנויות והיכולות מבוססות התבונה... ושח? לא שהם לא יכולים ללמוד, פשוט לא נראה לי שאכפת להם ממשחקים כאלה, וגם ככה אין ממש כלים מספיק גדולים בשביל שהם יוכלו להחזיק ולהזיז בנוחות

NacroMittler

New member
כמה נקודות.

א. אני חשבתי שאת ההודעות שלי לא נוח לקרוא, אבל ההודעות שלך ממש זוועה. לא מבחינת התוכן חס וחלילה, אלא מבחינת צורת הכתיבה. אתה לא משתמש מספיק בסימני פיסוק, מה שמקשה מאוד על הקריאה, ובנוסף אתה כותב הכל כמקשאה אחת, דבר שמכביד עוד יותר על הקריאה. על הלחצן אנטר (enter) שמעת? ב. מי קבע שדרקונים לא מנצלים את מלוא היכולת שלהם? מי אמר שהם מבינים דווקא בטבע? (ניהוא, היה איתך איזה דרקון בלימודי ביולוגיה?) מי אמר שהדרקון במערכה שלי הוא לא תולעת ספרים חסר ביטחון עצמי, שמעדיף את צורתו האנושית (אשר מושכת פחות תשומת לב של הרפתקנים מעצבנים), חי בעיר, אוהב לבלות את מרבית זמנו בספריה, שם הוא יכול להשתמש באגודלים של צורתו האנושית בכדי לקרוא ספרים לרוב ולשחזר יצירות אומנות אשר אבדו בזמן? אני יכול להמשיך "להפריך" את טענותייך לנצח. כמובן, שאני לא באמת מפריך שום דבר. אתה יכול לתאר לי את הדרקונים שאתה משתמש בהם בעולמך (לפי מיטב הבנתי-עולם מוד"י סטנדרטי), ואני אתאר לך את הדרקונים שמאכלסים את איניס עיר הדרקונים האגדית בהרי סימור, בחופה המזרחי של גלמנסל המרכזית. אם ככה, מה הפואנטה פה? הפואנטה היא שאין בגדרה מדויקת ל"מהו דרקון?", כפי שאין הגדרה מדויקת ל"מהו אלף?". האלפים של טולקין לא מושפעים מגיל, ויחיו לנצח אלא אם יומתו באופן מלאכותי. האלפים של מו"ד לעומת זאת חיים בערך 700 שנה. אם כן, מה הוא ה"סוג" הנכון? אין סוג "נכון". זה תלוי במה שאתה אוהב. אם אתה מעדיף אלפים שחיים לנצח, אתה תשתמש בהם במערכה שלך, ואם אתה מעדיף אחרים אתה תשתמש בהם. אותו דבר עם דרקונים. אצלך, דרקון הוא חיית טרף רעבתנית וחמדת בצע אשר כל עיסוקה הוא בשחיטה ומציאת אוצרות, והשימוש היחיד של בינתה מתבטא בתכנון אסטרטגי מדוקדק של קרבות. אצלי, דרקונים הם גזע גאוותן ועליון אשר מיחס חשיבות מועטה לכסף אנושי ולא רואה שום צורך להתעמת עם הרפתקנים נחותים. במקום, הדרקונים מקדישים את חייהם בלימוד רזי היקום ובכתיבת יצירות ספרותיות עמוקות. מישהו אחר, יגדיר דרקון כבע"ח חסר בינה, טורף על, אשר כל חיו סובבים סביב אינסטינקטים של הישדות ורבייה. מבין את הנקודה?

IceL

New member
ודוגמה נוספת...

רק כדי להוסיף גיוון. בואנור יש בדיוק 5 דרקונים. הם יצורים של קסם טהור, נוצרו ע"י האלים האדירים כדי לפקד על צבאותיהם במלחמת האלים. זה היה לפני זמן רב. הדרקונים מאז התפזרו בעולם ועוסקים כל אחד בענייניו. הדרקונים בואנור אינם בעלי יכולת שינוי צורה. אך הם מקבלים את התכונות של הסביבה בה הם חיים. דרקון השנהב חי במדבריות, הוא רגיל לחום ועורו מתאים לצבעי החול. הוא משתמש בחול מותך כדי להגן על עצמו בצורה מסוימת של נשיפה. אני לא אמשיך ואתאר את כל הדרקונים, זה לא העיקרון. הדרקונים בואנור כמובן שנבונים ביותר, חיים לנצח, לא יכולים להתרבות. הם לא מתעניינים באוצר או בשום דבר ארצי, עם כבר. את רוב זמנם הם מבלים בהתבודדות עם עצמם ומחשבותיהם. לעיתים הם מוצאים משהו מספיק מעניין בשביל שהם התעסקו איתו כמה מאות שנים. גילם הרב (4000 שנה, עד כה) אפשר להם ללמוד דברים רבים. אם דרקון ואנורי היה רוצה בכך, הוא יכל לפתח את מספר חודשים זרועות שהיו מאפשרות לו ליצור אומנות או להשתמש בכלים. או אם הוא היה רוצה הוא יכל לפתוח כוח טלקינטי שהיה עושה את אותו הדבר. גופם של הדרקונים נתון לגחמותיהם.

Nihau

New member
למה אתה שם כל כך הרבה משקל על אגודל

במבנה האנושי? יש המון דברים שאפשר לעשות עם כף דרקונית מה גם שלפי הפעם האחרונה שהסתכלתי דווקא יש להם טופר אחורי שיכול לתת את אחיזת הנגד האגודלית, במיוחד לדרקונים הקיסריים להם יש מבנה כף דומה לאנושי בצורה לטאית שכזו. בנוסף לפי מה שאתה אומר כל חברה חייזרים ונבונה ככל שתהיה לנצח תשאר מנווונת טכנולוגית פשוט כיוון שחסר להם אגודל- זה אבסורדי גזע תבוני כל כך פשוט יכין לעצמו מכשירים וכלים שיתאימו ליכולות הפסיולוגיות שלו ולא יסתמכו על אגודל אנושי שאין להם.

tapas tapas

New member
יש לי שאלה

לא זוכר אם שאלתי את זה פה כבר או לא. בכל מקרה, בדך כלל בציורים של הדרקונים במבוכים ודרקונים רואים אותם יושנים על ערימה של זהב. השאלה שלי, איך הם אוספים את כל המטבעות הקטנות האלו עם הטפרים הגדולים שלהם, חסרי האגודל השימושית שיש לבני האדם.

למעלה