המטה:
מעבר לכלי נשק הוא מכיל בתוכו כבוד רב של אותו ג'אפה... שימו לב שהמטה ניטען באנרגיה אין סופית,בעוד רובה רגיל אחרי מספר מחסניות כבר לא יעזור לך. אז זה כבר בונוס אדיר לטובת המטה בנוסף לפי מיטב ידעתי הטווח ירי של המטה עומד על מאות מטרים,בעוד קליע של רובה לאחר 150מטר משנה כיוון{P90 אחרי 50מטר}. ושימו לב שהוא משמש גם כנשק הגנתי לטווחים קצרים{קרב מגע}אין ספור פעמים טיאלק השתמש בנשק לצורך הגנה עצמית בקרב קרוב{הכוונה ללא ירי}. בסה"כ אני חושב שהכול עניין של מומחיות,אחרי הכול אל תשכחו שמטח ירי אחד של המטה הורג כמעט כל אחד. ולאלה שאמרו שהם לא מפתחים הגנה בגלל שאנחנו פרימטיבים: אז תלחו לי לומר אבל זה נשמע ב-ו-ל-ש-י-ט אם אין לכם משהו חכם להגיד אז אל תגידו אותו,אבל אל תבלבלו ת'שכל ותגידו שזה בגלל שאנחנו פרימטיבים. ובכלל אם ההינו פרימיטיבים אז לגואולד היה קל יותר להמציא הגנהלכלי נשק שלנו,ועובדה שהם לא עושים את זה. אני פשוט חושב שהם עכשיו מתים תוך שניה בגלל שככה הבמאי רוצה,בסרט תראו קטעים שהם רוקנו עליהם מחסניות שלמות ולא קרה להם כלום. היוצרים של הסדרה היו יכולים להקדיש פרק אחד נניח להמצאת קליע חדש חודר שריון או משהו{יש כאלה בעולם אבל לא נגד שריון של גואולד}במקום להביא את הP90 הדפוק הזה ולתת להם לירות על כל גואולד שהם רואים. וואי ושמתי לב לעוד משהו: הטקטיקת לחימה של הגואולד בשטח היא הכי גרועה שראיתי בחיים שלי,שמתם לב איך הם מסתערים? אף פעם אין כוח גיבוי שיושב מרחוק ונותן כוח אש לגיבוי,אין להם רימונים או רובי צלפים,רק את המטות האלה. הקיצר יש על מה לעבוד.