שריון הג'אפה...

Blade Of Fire

New member
שריון הג'אפה...

אוקיי.. אחרי צפייה בעשרות פרקים (כן.. אני עוקב אחרי הסידרה מאז הפרק הראשון בערוץ 1... או לפחות מנסה) הגעתי למסקנה- השיריון של הג'אפה לא יעיל בגרוש- לא עמיד בפני כדורים, לא בפני מטות, לא בפני זאט-גאנס... בפני מה הוא *כן* יעיל לעזאזל?! תודה על התשובה מראש:)

Echelon

New member
חלודה ../images/Emo3.gif?

סתם, תאמת הג'אפה האלה לא שווים גרוש, ונראה לי היתרון היחיד שלהם זה שהם בכמות מספרית יחסית גדולה (תלוי באל-השקר כמובן). חוץ מזה שנראה לי שחלק מהתפקיד שלהם זה להפחיד, את האיכרים הפשוטים, ולכן הם צריכים להיראות מאיימים כאלה. אבל בתכלס אתה צודק, כל זבוב קטן הם נופלים.

nzkiwi

New member
השריון של הג'אפה עשוי מחומר מיוחד..

השריון של הג'אפה עשוי מחומר מיוחד מאוד סטאיג'און (stageon). הדבר שמיחד את החומר הזה הוא הרגישות להוראות בימאי. כאשר החומר מזהה הוראת בימאי הוא מגיב אליה בדייקנות שאף חומר אחר לא מסוגל. לדוגמה בפרק הראשון, הבמאי נתן הוראה ועם כל היריות הג'אפה בקושי נפגעו, לעומת זאת בפרקים אחרים הם נפלו כמו זבובים (כן, מוטיב הזבובים) בגלל שזו היתה דרישת הבמאי, והחומר הגיב בהתאם. אם כן, אין ספק שהסטאיג'און הוא חומר מעולה שנותן לבמאי שליטה מלאה, אבל הוא גם די יקר ולכן הפסיקו לצייד את הג'אפה בקסדות, ובמקביל ניתנה הוראה לירות בהם רק בכיוון הבטן. וכעת אקח לי כדור נגד עיוותי מציאות ואשב לי בפינה... וילמה!!!!!

Blade Of Fire

New member
טיהי:) תודה לשניכם:)

זה בדיוק כמו שחשבתי-לא יעיל

Niro85

New member
שמתם לב למשהו:

בסרט "סטארגייט" איזה 2לוחמי ג'אפה הצליחו לנצח כמעט את כל הצוות של אוני'ל,והם היו ממש חזקים,והיו להם מסיכות כאלה ממש יפות{אחד שהופך לנחש אחד לנץ וכ'ו..}אבל בסדרה נאדה.. וכאילו הג'אפה פי100יותר מתקדמים מאיתנו ועדיין לא הצליחו לפתח מגן שעמיד לכדורים ואיך זה בדוגרי הגיוני? שכפץ קרמי מצליח לעצור כדורים,אז השריון הסופר מתקדם שלהם לא מצליח?

nzkiwi

New member
תראה זה די פשוט...

אם היו משתמשים בתבור בסרט הכל היה נראה אחרת... סתם!!! סתם!!! סתם!!!

Niro85

New member
אתה בן אדם אדיוט...

סתם!!! סתם!!! סתם!!! התבור מיועד לSG יא טמבל לא לגואולד..

highlander19

New member
יכול להיות שאני מסתכן כאן אבל...

אתה ממש מביא את זה על עצמך את רוב הדיונים על הסדרה שבהם אתה משתתף אתה בד"כ הופך לדיון על יעילותם של כלי הנשק ולפעמים טורח ומוסיף הערות ושמות תואר לחברי הפורום אותי פחות מעניין דיון על כלי נשק ויותר על הסדרה ויכול להיות שאני טועה אבל זה מה שמחפשים רוב האנשים כאן. אני מציע לך (ברצינות), פנה להנהלת תפוז לצורך פתיחת פורום בנושא כלי נשק ותחמושת. אני אשמח להגיע לשם ולהחכים מידענותך בנושא.

nzkiwi

New member
בן אדם למה לקלל?

זאת היתה בדיחה! לא הייתי רושם אותה אילולי ראיתי שגם אתה התלוצצת על הנושא כמה לפני כמה ימים. מעבר לבדיחה לא היה שום מסר נוסף (בעד/נגד/SG/גואולד/וכו..), ולא היה משהו אישי כלפיך כך שאני לא מבין על מה מטר הקללות הזה(?) מצטער אם נעלבת ממשהו שרשמתי.

gamus

New member
ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו

הוא שהשריון לא עמיד נגד כדורים בגלל שרק אנשים מכדוה"א משתמשים ברובים "פרימיטיביים" כאלו (לדברי תור שביקש עזרה נגד המשכפלים בפרק מן המעולים-> הוא הציע שאולי "חוסר התיחכום" של בני האדם יעזור להם - ואכן זה מה שקרה...- אבל אני גולש בטירוף). בקיצור העולם הנאור עבר לנשק אנרגייה מתקדם ומתעלם ממה שכבר שכח. (כמו הסכנה היום ממשחקי מחשב הנגועים בוירוס מלפני 15 שנים - לא בטוח שהאנטי-וירוס הנוכחי יזהה וירוס כל-כך פרמיטיבי. טוב, נגמר לי האוויר, בי.

aa24

New member
ובנוסף

כנראה שהשריון באמת לא נועד להתמודד עם נשק קליעים (אני מניח שמקסימום חץ וקשת). וחייבים לזכור שהג'אפה אכן מסתמכים על טרור, ולא על כוח אמיתי ע"מ להשליט סדר. כפי שצויין בעונה 5 בפרק the warrior, גם נשק המטה הוא נשק לא יעיל במידה מחרידה, אבל במובן של להטיל אימה, הוא עושה את העבודה "This (pointing to a staff) is a weapon of terror, this (pointing to a gun) is a weapon of war."

kanshoof

New member
יופי, אז עכשיו עולה עוד שאלה:

למה טיאלק מעדיף להסתובב עם מטה ? גם לא ארוך בטירוף וגם (מסתבר) לא יעיל ללחימה... הרי הוא כבר עבר את הגיל של "להפחיד", הוא פה בשביל להילחם. שיקח רובה ! כנראה שישנם יתרונות למטה הישן והטוב. ד"א, אני עדיין בשלי - הזאט זה הנשק הטוב ביותר ש"קיים", נקודה.

subatoi

New member
אני די בטוח ששאלו אותו על זה מתישהו

אבל אני בטח לא הבנאדם לשאול מתי ומה הוא ענה. וחוצמזה, שאם הוא רגיל אליו במשך שנים, והוא מרגיש כאילו הוא חלק ממנו, זה ברור למה הוא לא מחליף. *אם* זה מה שהוא מרגיש.

morashtty

New member
לפעמים הוא דווקא משתמש

ב-P90 כמו כל השאר אני מניח שבד"כ במשימות מחוץ לעולם שהוא בא במגע עם ג'אפה אחרים הוא מעדיף שלא להראות שונה וגם כדי שג'אפה אחרים יסתכלו עליו כעל אחד מהם ,וכמו שsubatoi כתב-אחרי עשרות שנים שאתה מתרגל למשהו די קשה לשנות את זה.

Niro85

New member
המטה:

מעבר לכלי נשק הוא מכיל בתוכו כבוד רב של אותו ג'אפה... שימו לב שהמטה ניטען באנרגיה אין סופית,בעוד רובה רגיל אחרי מספר מחסניות כבר לא יעזור לך. אז זה כבר בונוס אדיר לטובת המטה בנוסף לפי מיטב ידעתי הטווח ירי של המטה עומד על מאות מטרים,בעוד קליע של רובה לאחר 150מטר משנה כיוון{P90 אחרי 50מטר}. ושימו לב שהוא משמש גם כנשק הגנתי לטווחים קצרים{קרב מגע}אין ספור פעמים טיאלק השתמש בנשק לצורך הגנה עצמית בקרב קרוב{הכוונה ללא ירי}. בסה"כ אני חושב שהכול עניין של מומחיות,אחרי הכול אל תשכחו שמטח ירי אחד של המטה הורג כמעט כל אחד. ולאלה שאמרו שהם לא מפתחים הגנה בגלל שאנחנו פרימטיבים: אז תלחו לי לומר אבל זה נשמע ב-ו-ל-ש-י-ט אם אין לכם משהו חכם להגיד אז אל תגידו אותו,אבל אל תבלבלו ת'שכל ותגידו שזה בגלל שאנחנו פרימטיבים. ובכלל אם ההינו פרימיטיבים אז לגואולד היה קל יותר להמציא הגנהלכלי נשק שלנו,ועובדה שהם לא עושים את זה. אני פשוט חושב שהם עכשיו מתים תוך שניה בגלל שככה הבמאי רוצה,בסרט תראו קטעים שהם רוקנו עליהם מחסניות שלמות ולא קרה להם כלום. היוצרים של הסדרה היו יכולים להקדיש פרק אחד נניח להמצאת קליע חדש חודר שריון או משהו{יש כאלה בעולם אבל לא נגד שריון של גואולד}במקום להביא את הP90 הדפוק הזה ולתת להם לירות על כל גואולד שהם רואים. וואי ושמתי לב לעוד משהו: הטקטיקת לחימה של הגואולד בשטח היא הכי גרועה שראיתי בחיים שלי,שמתם לב איך הם מסתערים? אף פעם אין כוח גיבוי שיושב מרחוק ונותן כוח אש לגיבוי,אין להם רימונים או רובי צלפים,רק את המטות האלה. הקיצר יש על מה לעבוד.

sphinxy

New member
../images/Emo46.gif

אין שום סיבה להעליב את המשתתפים האחרים בפורום. יש כאן סיעור מוחות פורה והרבה פעמים תגובה שנראית לא לעניין מתגלה כנקודה טובה והגיונית. ולידיעתך, למטה אין אנרגיה אינסופית. קרטר ציינה פעם שהוא עובד על נאקוודה נוזלית.

Chelnak

New member
אז ככה:

כמו ש-sphinxy ציינה זה לא יפה להעליב, קודם כל, וחוץ מזה, המטה באמת משתמש בנאקוואדה נוזלית - כלומר - גם אם יש לו אנרגיה רבה, היא לא אינסופית. חוץ מזה - בעניין הפרימיטיביות: זה לא טיעון אידיוטי בכלל - כבר ראינו (למשל בפרק The Nox) שהמגן האישי של הגואולד (מעין מחסום אנרגיה), לפחות בדגמים הראשונים שלו, היה חסין מפני יריות, אך לא הדף סכין ששוגרה לעברו. הסכין היא יותר "פרימיטיבית" מהרובה, אך עדין היא היתה זו שיכלה לעבור את המחסום (מכיוון שהמחסום נועד לעצור דברים הנעים במהירות גבוהה). וגם האסגרד כבר השתמשו כמה וכמה פעמים ב"פרימיטיביות" של הטאורי כדי לפתור בעיות (עיין ערך המשכפלים).

למעלה