שרטוט של חושן המשפט

giulietta

New member
שרטוט של חושן המשפט

שלום לכם, אני מחפשת שרטוט של חושן המשפט (בגודל A4 או כזה שניתן להגדיל). חיפושים ברשת לא העלו שרטוט שמתאים לצרכים שלי, חשבתי שאולי כאן תדעו להפנות אותי. תודה מראש.

סוריאל

New member
חשן המשפט - עשי זאת במו ידייך

א. טלי גליון נייר א4 חדש ונקי. ב. באמצעות סרגל, שרטטי ריבוע גדול במרכז הדף. ג. חלקי את הריבוע לארבע שורות שוות ברחבן. ד. כעת חלקי את השורות הללו לשלושה טורים שווים. כעת מונח לפנייך שרטוט של ריבוע מחולק לי"ב משבצות. ה. צבעי את המשבצות בשלל צבעים כראות עינייך. ו. תוכלי גם לרשום על המשבצות את שמות אבני החשן או את שמות השבטים, כרצונך (אך שימי לב: אם לוי בפנים, מנשה ואפרים בחוץ; אם לוי בחוץ; גם יוסף בחוץ ומנשה ואפרים תופסים את מקומם). בהצלחה!

יוסי ר1

Active member
הבעייה היא עם ה"צבעי את המשבצות בשלל צבעים

כראות עינייך." ראשית, לטיבן של האבנים - האם הזיהוי שלנו לשמות האבנים נכון? הבעייה השניה, כמעט בכל הציורים שראיתי, האבנים הן גדולות, חתוכות יפה למלבנים גדולים שוים. נראה למישהו מכם שהאבנים אכן נחתחו למלבנים? או שהיו בעלות גודל אחיד?

סוריאל

New member
אינני גמולוג

לכן איני יכול לענות תשובה חותכת לשאלתך, אולם אני סבור שליטוש האבנים לצורות ריבועיות אינו בלתי אפשרי (אגב, ראיתי כבר ציורים בהם משובצות בחשן גם אבנים עגולות ואליפטיות). ודוקא משום שזיהוי האבנים אינו ודאי, בלשון המעטה, אין כל מניעה בפני השואלת לצבוע את המשבצות כרצונה.

יוסי ר1

Active member
השאלה אינה אם הגברת רשאית לצבוע כרצונה.

להבנתי היא בקשה תמונה שמראה כיצד החושן היה נראה, ולי היה חשוב להבהיר שאין לנו מושג, וכל ציור שהיא תמצא יהיה מבוסס על כשרונו של הצייר ולא על עובדות. לגבי אפשרויות ליטוש, מן הסתם כיום אפשר ללטש הכל לכל צורה. אבל אני מניח (השערה שלי, לא בדקתי) שבימי קדם זרמו יותר עם הקו הטבעי של האבן, בעיקר מפאת קשיי ליטוש טכניים.

eyalnadav

New member
הוספת תשובה לתגובות הקודמות

החושן היה מסודר כמו שכתב סוריאל לפי הכתוב בתורה 4 שורות ובכל שורה 3 שבטים(אבנים). מתחת לכל אבן של השבט היה שם השבט . ועוד נוספו שמות האבות - אברהם יצחק ויעקוב(ישראל) ושבטי ישורון (שהאותיות שלהם התפזרו בין השבטים). במדרשים מובא איזה אות ושם ומיקום היה לכל שבט בחושן. אין שבט אפרים ומנשה לחוד אלא יש שבט יוסף (שכולל את אפרים ומנשה) . ולכן יש גם שבט לוי. לענין צבע האבן - מובא ברבינו בחיי האבנים ומהם ובעיקר מה צבע האבן , הדוגמא הפשוטה -האבן של ראובן שנקרא אודם- היא בצבע אדום. לענין תבנית האבן, לכל אבן היה בית קיבול ששמו שם את האבן בצורה מרובעת

למעלה