שרות הקפצה

ציפי ג

New member
הרפתקאות אליס בארץ הפלאות ../images/Emo104.gif

קראתי את הספר המוער השבת, ונהניתי מאוד. אלא מאי, קראתי בסוף את תקציר חייו של הסופר, והוא נשמע לי פדופיל מדופלם, שאולי לא שלח ידו בפועל אל הילדות, אבל היה בהחלט שטוף יצר שכזה. והבנתי,שבאותה עת, היה די מקובל "משחק" כזה עם ילדות. הכך הצטירה אנגליה הויקטוריאנית בעיניכם?

זה ידוע

שלואיס קרול היה חובב ילדות קטנות. זה מוסיף נופך מאוד מאוד מאוד מעניין לספר ומציג אותו, לגעתי, באור אחר לגמרי ממה שראיתי אותו כשקראתי אותו בילדותי. שלא לדבר על מעבר למראה

מה ששוב גורם לי לחשוב

שחשוב לעשות הפרדה בין היצירה לבין מי שכתב אותה. הספר לא פחות טוב בגלל שהסופר היה (אולי) לא מוסרי.

מה שמחזיר אותנו לכל אלה

שהפסיקו לקרוא את סאראמאגו פתאום. אבל בקשר לאליסה: לא הייתי מספרת את העובדה הזו לילדים קטנים שקוראים את הספר. אני יותר אהבתי את הספר כשגדלתי, ולפי דעתי לא תמיד חייבים לעשות הפרדה, כי אותי זה די מגניב כל הקטע הזה, זה מוסיף איזה מימד שונה וקצת מעוות לספר, וזה מעניין. חוץ מזה שהספר גם ככה אחלה.

tarfon

New member
זה ויכוח ישן

אם צריך או לא להפריד בין דעותיו של אמן ליצירותיו - עיין ערך השמעת וגנר בישראל, או לחלופין ספרי רון ל. האבארד (נביא הסיינטולוגיה המתועבת) או ארתור ס. קלארק. לדעתי יצירה נמדדת בפני עצמה קודם כל. אם יש צורך בהיכרות מוקדמת עם חיי האמן כדי להבין את/ להינות מהיצירה היא לא שווה הרבה. מצד שני לעיתים קרובות יצירה הופכת למשמעותית יותר עם ההיכרות עם האמן. ואגב בעניין קרול נשאלת השאלה השניה בנושא זה - אם הוא רק חשק בילדות (ובאליס באופן ספציפי) אבל לא יישם את זה אף פעם - האם ניתן לזקוף זאת לחובתו ? האם אין שופטים אדם רק על מעשיו ? הרי לכולנו יש לעיתים מחשבות שאינן עולות בקנה אחד עם המוסר והחוק, אבל אנחנו מקבלים את הנורמות של החברה בה אנחנו חיים ושומרים את המחשבות שלנו לעצמנו. זה בדיוק מה שעשה קרול. ואגב, אם אתם חושבים שאנגליה הויקטוריאנית הייתה מושחתת - מה לגבי צרפת של אותה התקופה כפי שהיא משתקפת בכתבי המרקיז דה-סאד ??? (גמרתי לקרוא לפני שבועיים את "ייסוריה של המידה הטובה" פורנוגרפי מעט אבל משעשע ביותר)

Boojie

New member
אני אשמח מאד לשמוע

מה בדיוק מתועב בסיינטולוגיה. לא שאני בין מעריציה הגדולים בעצמי, אבל לא ברור לי למה לקלל.

ציפי ג

New member
מה בין קרול לסאראמגו ../images/Emo104.gif

לדעתי. אם היה קרול פדופיל, הרי שלא באדיאולגיה עסקינן. פדופיליה פוגעת באדם הפרטי. קרול מת מזמן, ואיני מפרנסת אותו. אם סארמאגו אנטישמי, הרי אנטי שמיות היא נגע אדיאולוגי. אנטישמיות פוגעת בקבוצה. סאראמגו מקבל תמלוגים על כל ספר שנרכש.

וזה שזה פוגע באדם פרטי זה טוב יותר?

פדופיליה היא נתעבת כי הוא פוגעת בחלש ובתלוי ביותר שבבני האדם - הילד. אני חושבת שעם כל הכבוד, תהיה לי יותר בעיה עם פדופיל מאשר עם אדם אנטישמי. אבל מה שאמרת בקשר לסופר מת לעומת סופר חי נכון מאד.

סאראמאגו לא אנטישמי

זו בורות וצרות מוח להגיד דבר כזה. וחבל שמנהלת הפורום היא זו שאמרה את זה.

ועוד קצץ בנושא

אנטישמי=שונא יהודים קל מאוד להגיד שהוא אנטישמי מכיוון שהשווה אותנו לנאצים, אבל האין זה אומר שהוא נגד האידיאולוגיה של הנאצים, שהרגו יהודים? אם הוא היה אנטישמי וודאי היה אומר דבר כגון זה: "מגיע ליהודים שהנאצים שרפו אותם". אם אנחנו לא מסכימים עם הדיעות שלו, ואם זו הייתה סתם פליטת פה מטומטמת זה ממש לא הופך אותו לאנטישמי. ואני, אישית, מתה על הכתיבה שלו, ואתעלם לחלוטין לשטויות שהוא פולט מהפה, ואמשיך לקרוא את הספרים שלו.

ציפי ג

New member
אם קראת היטב את דברי ../images/Emo104.gif

מן הסתם שמת לב שסיגתי את דברי במלה אם. "אם סארמאגו אנטישמי"...

אז אני מתנצלת שהתלהמתי

פזוט כל הנושא הזה קצת משגע אותי. אנשים ישר קופצים וצועקים אנטישמי אנטישמי, כשזה בכלל לא קשור.

אז סאראמגו סתם בור

או טפש, ואסתכן בלומר - אנטישמי לטנטי, לא מודע. ספוג בזה מתוקף חינוכו הקאתולי. ובכל מקרה - היות והוא מתעקש לשוב ולחזור על דבריו ולהשוות בין מאבק על טריטוריה לבין אידאולוגיה ששמה לעצמה למטרה להשמיד עם מעל פני האדמה. היות ולא שמענו ממנו כלום על הטרור הפלסטיני - שום גינוי (אפילו לא עם "האבל" המקובל שאנחנו גורמים להם להיות פראי אדם. ראו איך הם מתנהגים בינם לבין עצמם. ראיתם אתמול איך עושים שם לינץ ?) היות ובשיחה עם המו"ל שלו כל שעניין אותו זה שימשיכו להפיץ את ספריו פה (כדי ללמן את משעי השטנה שלו לאזור?) - המינימום שאני עושה זה מכניס את ספריו לאפסון ארוך ועד להודעה חדשה. אני שמח שנעמי-נעמי היא המעוט. הרוב מצביע ברגליים : עובדה - האיש סולק מרשימות רבי המכר, סטימצקי (השולטים בשוק הספרים) והאחרים הסירו אותו מחלונות הראווה. ולי זו נחמה פורטא ומעט כבוד עצמי בעת צרה.

ברור שלא הייתי מספרת את זה לילדים

קטנים. אם אין חובה לחשוף אותם לעובדות חיים מסוימות, עדיף שלא (אני כן מאמינה שצריך להזהיר אותם מפני פדופילים, אבל באופן שמתאים לגילם ולהבנתם, ורק כי אני חושבת שעדיף שהם ידעו יותר מדי תיאורטית, אפילו דברים מציקים, מאשר ידעו פחות מדי ואז לא ידעו איך להגיב אם משהו יקרה להם). בקשר לאנשים מבוגרים, גם להם לא הייתי מספרת את זה. למה? מה טוב זה עושה? אחרי שקוראים אולי זה פרט מעניין. מה עוד שלדעתי אם זה לא הוכח ואלו רק שמועות או עיוותים של עובדות, בכלל צריך להמנע מזה.

Boojie

New member
מה בדיוק לא מוסרי???

נניח שבלואיס קרול היתה משיכה מינית לילדות. לא ממש ברור אם זה היה ככה, אבל נניח. האיש שמר את דחפיו לעצמו, ולא מימש אותם אפילו פעם אחת. אם בכלל, אני רואה באדם כזה אדם מוסרי מהמדרגה הראשונה, ולא אדם לא מוסרי. לעניות דעתי, אדם שיש לו דחפים אנטי חברתיים והוא מדכא אותם כל חייו, הרבה יותר מוסרי מאדם שאין לו דחפים כאלה בכלל. אחרי הכל, אדם לא יכול לשלוט בדחפים שלו - רק במעשים שלו.

שאלה מתבקשת:../images/Emo4.gif

אם האדון קרול שמר את דחפיו לעצמו, איך אנחנו יודעים עליהם? האם לא שמר אותם לעצמו? האם הם פיקציה? האם איזה פסיכולוג עם ראש פרוידואידי פשוט הוציא את זה מתוך אליס?

ציפי ג

New member
לא צריך להיות בעל דפלומה ../images/Emo104.gif

הבנאדם עסק אובססיבית בצילום ילדות עירומות, ותיעד כל פעולה כזו שלו. השאלה שלי לא היתה אם זה מוסרי או לא, מכיוון שלדעתי מוסר זה דבר משתנה. השאלה שליה היתה האם לנוכח מה שידעתם על המוסר הנוהג באנגליה באותה עת, צילום ילדות בעירום מלא, נראית לכם חלק טבעי מהחיים.

למעלה