שרון הופקר

שרון הופקר

אני מניח שב"הדסה" עושים מאמצי על להציל את שרון.יחד עם זה,לא מוקדם מידי לשאול ולתמוה: 1. כיצד זה זמן הפינוי לבי"ח היה כפול מהמקובל לכל בן תמותה במדינת ישראל ? 2.מה פירוש "רופא אישי" אם הוא לא נוכח בחווה ערב הצינתור ? 3.מדוע לא היתה תרגולת ברורה להיכן ואיך מפנים ראש-ממשלה מחוותו ? 4.האם הטיפול בקלאקסן שהנו שגרתי ומקובל לא לווה בעוד מדללים כמו קומאדין ואפילו אספירין,בגלל החשש ההסטרי מעוד קריש ? 5. אם סברו הרופאים שהחור בין מחיצות הלב הוא הגורם לאירוע הראשון-כיצד זה לא דאגו לבצע את צינתור לסתימתו במיידי,אלא חיכו שבועיים ? כן,זכות הציבור לדעת ומייד,מדוע ראש-ממשלתו הופקר לנפשו כמעט,גם אם ידוע ששרון לא אהב בתי חולים ורופאים.הדברים נכתבו ללא כל קשר לביקורת על פועולו בשנים האחרונות.

iftach

New member
שרון לא הופקר !

אולי היו טעויות, אבל הוא קיבל מעל ומעבר לכל אזרח וידוען אחר. הבעיה הינה ההעמסה הבלתי אפשרית לגילו בניהול מדינה + מפלגה + חווה + משפחה. גם וולבו חדיש יקרוס אם יעמיסו עליו משא מעל ומעבר ליכולתו לנסיעה בשטח הררי במהירות מוגזמת. נא לא להאשים את המוממחים בטעויות החולה עצמו. יהי רצון שיבריא במהרה ויחיה עד 120 בחוותו.

גל ים..

New member
הציבור לא צריך להיות מעורב כל כך ..

בחייו הפרטיים של אדם שהיה צלול בריא בנפשו ומשפחתו היתה לצידו..זכותו של אדם לבחור את חייו,וזכותו גם איך לסיימם..זה מה שהוא רצה וכך מן הסתם קרה ואירע! ואל לנו לחטט יותר מידיי איך כמה ולמה?? אם מישהו יחשוב שהיתה התרשלות תוקם ועדת חקירה ועד אז יש להפסיק את מחול השדים הזה.. לא מספיק שמקפיצים כל שעה את מנהל בית החולים כדי שיוציא הודעה לעיתונות החטטנית הזאת?? לא מספיק שבית החולים מוקף בצלמים ובכל מיני ארחי פרחי שמנסים להתגנב כדי לצלם אולי שערה מראשו של ראש הממשלה..ובית החולים עבר למצב קטסטרופלי,בל נשכח שיש עוד אזרחים בירושלים ובארץ שזקוקים לבית החולים הזה..ומן הסתם הוא הפך לאיזה חמ'ל וקשה להגיע לשם.. מי קבע שהיתה התרשלות כמה מומחים שהביאה התקשורת??רק הוא אשם שחזר לעבוד במקום לצאת למנוחה בביתו..מי חוזר לעבוד אחרי יומיים במצבו??אחרי אירוע קטן ככל שיהיה?? ומעליו מרחף צינטור???אז מי אשם הרופאים???

Benjamin Turner

New member
חביבי, התואיל להציג את תעודת הרופא

שלך? שמא אתה נוירוכירורג במקצועך? מדהים איך תוך כמה יממות הפך עמישראל כולו לנוירולוג+קרדיולוג מומחה. בכל אופן, אני אישית אסיים את התמחותי בנוירוכירורגיה רק בעוד כעשר שנים (וגם אז לא אבין במערכת הקרדיו-וסקולרית יותר משאני מבינה היום).

לא צריך תעודת רופא

על מנת לפקוח עיניים. כל אחד יכול לראות שראש הממשלה קיבל טיפול יותר גרוע מאחד האדם דווקא בגלל היותו ראש ממשלה. הוא מיהר להשתחרר, מיהר לחזור לעבודה. אני רוצה לראות אדם מן השורה ממהר כל כך לחזור לעבודה בגיל כזה אחרי אירוע כזה ועם תרופות כאלו. עוד הייתי מצפה שכל אדם יתאשפז ערב לפני התערבות כמו צינתור. מה שבטוח. אבל הוא ראש ממשלה! - צריך להראות לכולם שהוא מתפקד! הוא עוד רצה להיבחר שוב... הוא או יועציו כשלו בגדול, לדעתי, בשמירה על בריאותו. וחוץ מזה, אם הוא ראש ממשלה ועוד עם בעיה כפי שהייתה, מדוע זה לא היה לו רופא צמוד ולא במרחק שעה נסיעה?! יתרה מכך, יקירתי המתמחה, בוגר אוניברסיטה (שלמד 3-10 שנים) לעולם לא יידע את שבוגר אוניברסיטת החיים (20-30 שנה) כבר יודע...

Benjamin Turner

New member
למרבה הצער אני רחוקה מלהיות מתמחה

ומרבית הודעתך מחזקת את דבריי, אם כי ללא בדיקה מקיפה, לא ניתן לפסוק פסיקות חד משמעיות. על פי דברייך, זה לא שראש הממשלה קיבל טיפול גרוע, אלא שהוא בחר לפעול AMA. למרבה צערם, רופאים אינם מוסמכים לכבול מטופל למיטתו מיד לאחר אירוע או ערב צנתור רק משום שלדעתם המקצועית זה המקום בו עליו לשהות. בכל מקרה, בל נשכח ששרון הוא גם אדם ככל האדם, זכותו להחליט כרצונו בנוגע לבריאותו ואין לאיש זכות להאשימו על בחירותיו כל עוד הן נמצאות בתחום חייו האישיים. היות ושרון הוא בכל זאת ראש הממשלה, יש להניח שמאחורי "הפקרוֹת" 1-3 עומדות סיבות, שהציבור הרחב כנראה אינו מודע אליהן. לגבי "הפקרוֹת" 4-5, עם הכבוד לכם, ללא ידע רפואי מתאים (=MD), אין ביכולתכם להסיק דבר משום שאינכם מודעים לשיקולים רפואיים ו/או אחרים העומדים מאחורי החלטות טיפוליות ואינכם מסוגלים לשפוט נכונות או אי נכונות של טיפול. אגב, כאמור, אינני מתמחה אלא כולה סטודנטית שנה ג' עם אפס נסיון בקליניקה, ולכן גם איני מעזה לקבוע קביעות דיאגנוסטיות/טיפוליות מכל סוג שהוא. כמו כן, חלילה לי מלזלזל באוניברסיטת החיים, אולם תואר ברפואה היא עדיין לא מקנה, למיטב ידיעתי. אה, והתמחות בנוירוכירורגיה אורכת 5.5 שנים, כך שמדובר ב-13 שנות לימוד. aequitas, חלקה הראשון של הפסקה השניה בהודעתי עונה גם על תגובתך, ואני מצטרפת אליך באיחולי רפואה שלמה לשרון.

טלי06

New member
אנחנו מעלים שאלות ורוצים תשובות

אנחנו בטוחים ברופאים שעשו כמיטב יכולתם את גם מתפרצת לדלת פתוחה אנחנו לא יודעים וגם את לא, מה היו בחירותיו של שרון ומה היה כתוצאה מהשפעה של אחרים שהשפיעו עליו, אנחנו גם יודעים שרופאים רבים לעיתים מתרשלים, ובטוחים שלא זה היה המקרה, רופאים הם בני אדם ומתוקף זה הם גם טועים טוב שתדעי זאת בבואך להתמחות במקצוע הרפואה. רופא הוא רק אדם וטעות היא עניין אנושי. חובת הציבור לשאול שאלות ולקבל תשובות. הטלת הספק היא מחוייבת המציאות ותצטרכי להשלים עם זה, לאורך כל שנות עיסוקך ברפואה. חבל שאת מחזקת את הדעה בדבר שחצנותם של חלק מהרופאים (בלי קשר למקרה של שרון)

טלי06

New member
צודקת, ועוד שאלות רבות נותרו פתוחות

מדוע לא הוטס במסוק מדוע לא נשאר בקירבת בית החולים, ערב לפני הצינתור ועוד ועוד.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo45.gif

אני לא יודע מה היה שם בדיוק, אבל רשלנות זה הדבר האחרון שאני חושב שהיה שם! הרופאים עושים עבודתם נאמנה, אם זאת העובדה שאין לנו רקע רפואי לא מונע מאיתנו לשאול שאלות קריטיות אלה. סך הכל מה הוא שאל? רופא אישי לא צמוד? למה? האם לצינתור לא צריכים להתאשפז לפני? כן או לא (בתקשורת אומרים שלרוב כן) האם הוא שוחרר ממבית החולים בפעם הראשונה מסיבות פוליטיות או לא
אין פה תיאוריית קשר, אבל יש מקום לשאול שאלות, ראש הממשלה הוא דמות ציבורית ושהוא בבית חולים, המדינה בחרדה, אני מפסיד בבורסה והמצב רוח שלי חרא! אני באמת מקווה שהטיפול לרידוד הרדמה של ראש הממשלה, ישא פרי וראש הממשלה יחזור אלינו.
רפואה שלמה ותחזור אלינו.

טלי06

New member
לא ראיתי בדברי קקטוס שום יומרה

כל המונחים שהזכיר ידועים לרוב האנשים, - צינתור, אספרין, וכו', ומי שזה לא מוכר לו- טוב שילמד! אני חושבת שהשבוע הזה לימד אותנו הרבה (את מי בנו שלא ידע) יש בהחלט שאלות רבות שצריכות להישאל ולבטח עוד יישאלו, מה קרה פה ולמה. כדי לדעת מהי האונה השמאלית או הימנית, ממש לא צריך תואר ברפואה, אפילו לא בפסיכולוגיה. אנשים שסבורים כך, מפגינים בורות.

Benjamin Turner

New member
בהתחשב בעובדה שהמוח מחולק לארבע

אונות בכל המיספרה ( אינסולה), ולא לשתי אונות, את ודאי צודקת. כמו כן צודקת את בכך שראוי לו, לבור אשר אינו יודע רפואה כהלכתה, שילמד את אשר לומדים אחרים (פראיירים שכמותם) במשך למעלה משתים עשרה שנים, בשבועיים-שלושה המהווים את תקופת חוליו של ראש הממשלה. הנה נמצא פתרון בזק למועמדים הרבים המשחרים לפתחי הפקולטות לרפואה בארץ-תואר מן המוכן, מסופק על ידי התקשורת ו/או נסיון חייהם של אזרחי המדינה ובקרוב גם מאושר ע"י המל"ג. לאחר קבלת התואר, מיד מוסמך לו כמובן ה"בוגר" לבצע בדיקה פיזיקלית בשלט רחוק, לספק אבחנה מבדלת ולקבוע את אופן הטיפול המומלץ. אגב, חשבת פעם על כך שאולי, בהתאם לחוק זכויות החולה, לא כל פרטי התיק הרפואי של שרון ידועים לציבור? חשבת פעם על כך שאולי שרון עצמו הגביל את רופאיו פרוצדורלית או אחרת? את באמת מעזה לצאת חוצץ כנגד רופאים מן השורה הראשונה, שהידע הרפואי שפרח מזכרונם עולה על ידיעות כל חברי הפורום יחדיו (אלא אם כן מצוי ביניהם רופא)? חסה וכרפס, בל יובן מדבריי שאני טוענת כי רופאים הנם חסיני טעויות, אולם את טעויותיהם-לכאורה צריך לקבוע איש מקצוע, ולא ההדיוט המצוי. בקיצור, לולא היה פורום זה מגביל את פרסום התגובות בו (אני אורחת כאן, הגעתי בעקבות פרסומכם בעמוד הראשי) הייתי שופכת חמתי על התקשורת ועל אנשים כמרקי קקטוס וכמוך לאורך שרשור שלם, אולם למרבה המזל (של שני הצדדים) אין לי כל כוונה להמתין מדי שליחת תגובה שעות אחדות עד לפרסומה, ואז שעות נוספות עד לקבלת תשובה. נסתפק, אם כן, בדברים הללו. אה, ותתפלאי כמה אנשים מבלבלים בין ההמיספרה השמאלית לימנית. בערך כמספר האנשים שיאמרו כי ביבי עומד לשמאלה של שרה בתמונה מצ"ב.

Benjamin Turner

New member
ארבע אונות פרופר (פרונטלית,

טמפורלית, פריאטלית, אוקסיפיטלית)+אינסולה, בדיוק כשם שכתבתי. בהחלט ישנן המיספרה שמאלית וימנית, אך המושג "אונה" כפי שהשתמשת בו-שגוי (כל המיספרה מחולקת לאונות, כאמור). זה אולי נחשב לידע כללי למדי (שלך, עובדתית, לא היה, מה ששיעשע אותי למדי לאור התנשאותך בתגובתך הראשונה אלי. אגב, גם לי לא היה אותו לפני שלמדתי נוירואנטומיה), אולם עם כל הכבוד, גם מי שרכש ידע זה עדיין אינו מוסמך לבצע אבחנות ולהציע דרכי טיפול (או להעביר ביקורת על דרכי טיפול של רופא כלשהו), ודאי שלא בשלט רחוק ומבלי לדעת את מלוא הפרטים. אגב, קצת עצוב אם בכה רבים מספרי הפסיכולוגיה המילה "המיספרה" אכן מוחלפת במילה "אונה". אני מקווה שזה לא כך. ברשותך, אגיב במרוכז, היות וההודעה על כך שתגובתי נבחנת במערכת מעלה לי את הסעיף כל פעם מחדש: א. את המילה "בור" את מוזמנת להחליף במילה "הדיוט". התכוונתי לבור/הדיוט בשטח מסוים, ואת סתם נתפסת לקטנות. ב. תודה שחידשת לי, עד כה חשבתי ש"מוח" הנה מילה רפואית סודית המשתייכת לרשימת המילים הרפואניות שהרשיון להשתמש בהן ניתן אך ורק לסטאז'רים שהגישו את עבודת הגמר שלהם
. ג. לגבי מעורבות הציבור והתקשורת, ניאלץ להיוותר חלוקות בדעותנו. אני אישית סבורה שהבעת דעות בלתי מבוססות בעליל בנוגע לאופן התנהלות הרופאים, מבלי לתת לעובדות הרפואיות והאישיות (או במקרה זה, להיעדרן) להפריע, מפחיתה מערך מבטא הדעות ומערך אלו המאזינים לו בשקיקה, אולם זו רק אני. כמובן שמותר לשאול שאלות (ואפשר גם לרצות תשובות אך לא בהכרח לקבלן, וגם זה לגיטימי). כעסי נובע מכך שלא מדובר בשאלות אינפורמטיביות, אלא בשאלות קנטרניות שמטרתן לירות חצי ביקורת מורעלים ככל שניתן בעושים נאמנה במלאכה. ד. מי שלא עושה, לא טועה. מה לעשות, גם רופאים הם בני אדם, והם בהחלט עלולים לשגות. אם את סבורה שאת מסוגלת ליותר, שאת תצליחי להציל את כל מטופלייך ולהימנע לחלוטין מגרימת מוות נמנע לאנשים, be my guest. ולסיום, ברור שדעתי אינה טובה מדעתו של כל אדם אחר כאן! איה ראית שטענתי אחרת? כנראה באותו מקום בו מצאת שאני "מתנשאת".

טלי06

New member
את שחצנית במידה מאוסה,

ולא עושה שום חשק להגיב לך אסתפק בכך שאומר שהידע של הרופאים על המוח דל למדיי, גם על פי הודאתם. לכל יתר הקישקושים שלך לא בא לי להגיב. מעט ענווה רק תועיל לך.

Benjamin Turner

New member
<הולכת לבכות את מר גורלי על שנמנעה

ממני תגובתך
> ולגבי ידע הרופאים על המוח, מה הקשר בין שמיטה להר סיני? תהיי לי בריאה

באמת דעתך אינה טובה או חשובה

לא נותנים קלקסאן,קומאדין ואספירין בו זמנית.שתי הראשונות פועלות בצורה שונה,קומדין צריך לאזן בזהירות רבה ובמעקב צמוד דו יומי. אם הרופאים סברו שהחור שבין עליות הלב זו הסיבה לקריש הראשון היה עליהם לסתום אותו במיידי ולא לדחות בשבועות. הפרוצדורה קלה-תפני לד"ר ברוקהיימר משניידר אם גם את צריכה.

למעלה