"שרון אילון היא קלפטע"

שארעלע

New member
האם עדים אנו למומחיות בתחום ?

ולפני שמישהו יקח את ההערה ברצינות יתר
סתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתם אלא אם כן , יש פה באמת מומחים להולכות על ארבע

קלאפטע = "קליפה" אצל ביאליק

ובלע"ז = " קסאנטיפה" (כשם הקלאפטקאלע של סוקראטס)

וכמובן של"קליפה" יש משמעות מטפיסית

נוספת. מאין לך שהוא השתמש ב"קליפה" כמקבילה עברית לכלבטע היידית.

חייםלוי

Member
מנהל
קליפה הוא מושג קבלי - כוחות הרע

העולם מתואר, בין השאר, כאגוז. הפנים הוא עולם האלוהות - הספירות הנאצלות זו מזו מאין סוף עד ספירת מלכות =השכינה. הקליפה היא כוחות הרע, כוחות הטומאה.

שארעלע

New member
שאבין - כל זה יצא לכם מקלאפטע ???

ותסלח לי נועם שכך אני כותבת את זה , כי כלבתא לא נשמע חמוד כקלאפטע

חייםלוי

Member
מנהל
את רואה, מכל דבר אפשר להפליג

לספרות עליונות או תחתונות, לצורך העניין.

גאטליעב

New member
נכון היא איז יענע כלבתא

אגב כלבתא זה לא במובן של קללה כמו שאומרים בעברית העכשווי: יאַ כלב! זה יותר כשרוצים להגיד על מישהי שהיא חוצפנית תחמנית...

צו אלע שווארצע יארן - המחבט

מי זאת שרון אילון, הקלאפטע, המלעונה, בת האלף הזו ? אי אפשר לתת לה זאפטה עם המחבט, או סתם איזו כאפה ?

חייםלוי

Member
מנהל
אפשר. אין לך בני משפחה צעירים

שראו את התוכנית האלמותית (שלא ראיתי אף פעם אחת) קחי אותי שרון (שאלתי הרגע את הבת שלי איך קוראים לתוכנית). כמו שהבנתי שרון הנ"ל היתה צריכה לבחור גברבר אחד מבין 13 והתוכנית הציגה את התלבטויותיה והתלבטויות הגברברים. בשבת היה הפרק האחרון.

פארשטאנען

דאס ווארט'ל זאגט, " די שלעכטע הונט באקומען די בעסטע ביינער" ווייס איך נישט, ווער האט פארשפילט. אדער געוונען. זי אדער ער... דער אמת איז אז איך האב געוויסט וועגן דעם שפיל, אין "ערוץ 2" ס'איז מיר נישט אריין אין זינען. כהאב צווי זון. קיין ווארט יידיש פארשטייען זיי נישט. חוץ דעם זענענען זיי אין ארדענונג. איבער געלאסט מיך אליין. "טאנץ א ביסעלע כלבתא" אפשר וועט דאס געפעל'ן דיין טאכטער.

../images/Emo8.gif יא !

אויף דעם האט געזאגט מיין זיידע : " א מחייע איז א ווילדע חייע !"

למעלה