שרוך-חוקי הצבא

superyal

New member
שרוך-חוקי הצבא

אני מקווה שמישהו יול לענות לי על השאלה הזאת ואני אשמח גם לקבל הוכחה כתובה מאיזה שהוא מקור בכל מקרה אני הייתי מ"Fית טירונים בזיקים ולפני זמן מה יצאתי מהתפקיד (שלא ממש ברצוני) עכשיו אני באותו בסיס בתפקיד אחר שהוא לא תפקיד הדרכה. מבחינת הרישום אני עדיין כתובה בצבא כ"מדריכת כיתת טירונים" ועדיין לא פסלו לי מקצוע (נראה אותם מנסים). בכל מקרה אמרו לי שאסור לי ללכת עם השרוך שקיבלתי בסוף הקורס בבסיס כי צריך להבדיל ביני לבין אנשי הסגל בבסיס וזה מובן אבל לאחרונה אמרו לי שגם מחוץ לבסיס אסור לי ללכת ם השרוך. לדעתי זה לא נכון כל עוד מבחינת תפקיד אני רשומה כמ"כית. מישהו יודע אולי אם זה נכון או איפה אני יכולה לברר דבר כזה אני אשמח לדעת.. תודה ובהצלחה לכולם איפה שתהיו... זה דיי דחוף לי כי השרוך שלי חשוב לי ואני לא אוהבת שאומרים לי ללכת בלעדיו תודה

כלב קר

New member
איזה חוצפנים

קודם כל תתעקשי שאת רוצה לעבוד בתפקיד שלך!!!!! לא סתם עשית קורס!! ותלבשי את השרוך בכוונה!! אם לא בבסיס אז כשאת יוצאת הביתה!

sagamit

New member
פני לנציב קבילות חיילים-

וספרי להם את הבעיה, הם יבררו לך את זה.

מאד פשוט...

אדם שלא מתפקד במקצוע שבעבורו קיבל את השרוך, לא זכאי לענוד אותו! נניח שמש"קית ת"ש תועבר מתפקידה להיות סמב"צית (כתוצאה מצורך מבצעי) או סתם תהפוך לפקידה - לא תוכל להמשיך ולענוד את השרוך הסגול! מה גם, שלאחר 4 חודשים שאינך משמשת כמ"כית, המקצוע שלך נפסל אוטומטית בשלישות (במחשב) - ואז בכלל אין לך זכות ללכת עם השרוך! הדבר היחיד שלא יוכלו לקחת ממך זה הסיכות המעידות על הקורסים שעברת... המשמעות של השרוך היא למעשה סמכות - סמכות ת"ש, סמכות הדרכה, סמכות חינוך כדומה... כשאת לא בתפקיד שבעבורו קיבלת את השרוך, התפוגגה הסמכות, ואיתה השרוך! כל הזין! ש.צ.

n123

New member
בקשר לשרוך

השרוך הוא שרוך הדרכה ולכן אסור לך ללכת עם השרוך אם את לא בתפקיד הדרכה כמו שבמסלול קרבי המכי"ם הולכים בטירונות עם שרוך מכיוון שטירונות זה כמו קורס שהופך את האזרחים לחיילים ואח"כ בסוף הטירונות הם מורידים את השרוך.

החוק לא בדיוק לצידך...

השרוך לא מקובע בפקודות הצבא, ולכן בסמכות מפקד היחידה להחליט מי מחייליו ילך עם שרוך ומי לא. הוא יכול להחליט גם שממחר את הולכת עם שרוך בצבע זהב עם נקודות ירוקות, לצורך העניין. אל תפני לנציב הקבילות כי חבל על הזמן. אם הכבוד חשוב לך - שימי את השרוך כשאת יוצאת הביתה. ו...אין כל קשר בין המקצוע שמוזן לך לבין השרוך...

החוק לא בדיוק לצידך...

השרוך לא מקובע בפקודות הצבא, ולכן בסמכות מפקד היחידה להחליט מי מחייליו ילך עם שרוך ומי לא. הוא יכול להחליט גם שממחר את הולכת עם שרוך בצבע זהב עם נקודות ירוקות, לצורך העניין. אל תפני לנציב הקבילות כי חבל על הזמן. אם הכבוד חשוב לך - שימי את השרוך כשאת יוצאת הביתה. ו...אין כל קשר בין המקצוע שמוזן לך לבין השרוך...

למעלה