שרה אנג'ל

danieljj

New member
שרה אנג'ל

אני לא בטוחה עד כמה זה יעניין אתכם אבל אני עדיין חייבת לשתף. יצא לי לשמוע כמה וכמה פעמים על אנשים ששיבחו את ספריה של שרה אנג'ל , אני תמיד נרתעתי מספריה והחלטתי שאין סיכוי שאני אקנה אותם בגלל הסיבה הפשוטה שהכסף שלי ( או של כל אחד אחר) לא מגיע לרוצחת ( או יותר נכון שותפה לרצח) . עד עכשיו שיוצא לי לדבר עם אנשים על ספרים אני שומעת מחמאות על הספרים שלה ועלתה בי השאלה אם לקחת את אחד מספריה מהסיפריה כי אז יוצא שגם לא שילמתי עליו, אבל, מצד שני אני גם לא בטוחה שאני רוצה לתת לה במה. הספרים שלה באמת כל כך שווים או שאני רבה עם עצמי לחינם? מה אתם אומרים?

שרה אנג'ל.

ובכן, עד היום יצא לי לקרוא שני ספרים שלה: "שנת החתול" ו-"מלאך או שטן" ואני חייבת לציין כי שניהם מ-ק-ס-י-מ-י-ם! וזה לא כזה נורא, רק שתדעי ששותפים לפשעים ואנשיםפ שביצעו פשעים בעצמם הם יכולים להיות כותבים מצוינים!

danieljj

New member
נכון,

אני לרגע לא מפקפקת בעיניין פשוט אני לא בטוחה עד כמה אני רוצה לקרוא משהו של אנשים כאלה , ומאוד קשה לי להחליט. תודה בכל אופן:)

danieljj

New member
היא סופרת בין השאר

אבל היא היתה שותפה לרצח פעם , של מישהו חף מפשע, ואחרי שהיא יצאה מהכלא אנשים התחילו מאוד לאהוב אותה משום מה , אני גם חושבת שהיא הולכת להתארח באחד הפורומים כאן החודש אם זה מעניין אותך.

Rivendell

New member
היא תתארח בתפוז

אני לא זוכרת כרגע מתי ואיפה, אבל אני מבטיחה לברר

gocome

New member
דניאלג'י ../images/Emo34.gif

דגל הגאווה משך את עיניי. אפשר לקבל דוא"ל לאחוות
?

Guy K

New member
"מי כתב את הספר"

בעקרון בד"כ לא ממש משנה לי מי כתב את הספר שאני קורא כל עוד אני נהנה מהספר. את "זכרונותיה של גיישה" קראתי בשקיקה למרות שהסופר הוא סתם בחור לבן שלא ממש היה גיישה בעצמו, ולמרות הנופך האוטוביוגרפי של הספר - הוא כולו בדוי (אמנם נעשה בו מחקר אבל הוא עדיין בדוי). במקרים מאוד מאוד ספציפים הדמות של הסופר כן הופכת למשמעותית. בעיקר בקריאת ביוגרפיות. אותי למשל מאוד מעניינות ביגרפיות שנכתבו ע"י אנשים שהיו מעורבים בחיי מי שעליו הספר - דווקא בגלל שהם מציגים את דעתם שלהם והם לא אובייקטיבים, בניגוד לעיתונאים / סופרים שמנסים לתת את התמונה השלמה. עוד מקרה שבו נורא הפריע לי הסופר היה במקרה של סרמגו שאחרי ההתבטאויות שלו נגד ישראל לא הצלחתי לקנות ספר שלו. מה לעשות, ציוני (עאלק) אני. בכל אופן אני מתאר לי שאני לא אקרא ספר של סופר מסויים (בכל מה שקשור לחייו האישיים ולא לאיכות הכתיבה שלו) רק במידה והוא מייצג משהו שחורה לי במיוחד. במקרה של שרה אנג'ל אין לי שום בעיה עם מה שבחרה לעשות בחייה - גם אם מדובר בחיים של פשע - היא עשתה מה שעשתה ולמיטב ידיעתי שילמה על זה ביוקר. ולגבי הרומנטיזציה של פושעים בימינו, מה אני אגיד לך, מצד אחד חבל נורא שמישהו שרוצח מישהו אחר מרוויח מליונים ממכירות ספרים (פחות בארץ אבל בהחלט בחו"ל) - אבל אני יכול לאמר לך בוודאות שביום שבו מוציא סקוט, הבעל של קייסי שרצח אותה (זו חקירה שקיבלה המון חשיפה כאן בארה"ב אני לא כל כך יודע עד כמה הסיפור הזה הגיע לארץ) ספר - אני רץ לקנות. הסקרנות, הסקרנות. ובכלל אנחנו אוהבים לקרוא על דברים שלא רק מוצאים חן בעינינו אלא גם כאלה שלא. הייתי קורא ספר על היטלר, כמו שאני קורא מאמרים אנטי - הומואים. לפעמים צריך להכיר את מי שעומד מולך.

danieljj

New member
אצלי זה קצת אחרת

אני מוכנה לקרוא את כל מי שהולך נגד דעותי ( אפילו אם זה פוגע בי). אני גם מוכנה לקנות ספר של סאראמגו, שההתבטאויות שלו מגעילות אותי בצורה לא רגילה, אבל הן רק מילים , כל עוד סופר יפגע במילים אני אולי אפגע אבל זה לא ימנע ממני לקנות את הספר שלו , לעומת זאת כשזה מגיע למעשים זה מפריע למצפון שלי , אני יודעת שאני ארגיש רע אם אני אקנה ספר של שרה אנג'ל. בקשר ללקחת אותו מהספרייה אני עדיין בהתלבטויות.

danieljj

New member
היום ב"פגישה לילית"

שרה אנג'ל ערוץ 2 לכל המעוניינים

danieljj

New member
אני חייבת להביא כאן תיקון

שמעתי בתוכנית של קובי מידן "פגישה לילית" ששרה אנג'ל אומרת שהיא זוכתה מאשמה ברצח, אני אמרתי שהיא היתה שותפה לרצח ולא ידעתי שהיא זוכתה מאשמה. אני ממש ממש מצטערת (אני יודעת שחלקכם לא יתיחסו לזה ממש ברצינות, אבל אני מרגישה נורא שאמרתי משהו לא נכון).

למעלה