שקרנים

שקרנים

שלום! אני ניגשת לבחינה בדצמבר ולומדת כעת בקורס של הייקיו... משום מה, אנו לא מתכוונים ללמוד שאלות שקרנים... מישהו יודע האם זה מבוסס והגיוני? כדאי להאמין להם או ללמוד זאת באופן עצמאי על כל מקרה? תודה...

Tony Reyes

New member
מעניין...

את בטוחה שהם לא מתכוונים ללמד אתכם את הנושא? לדעתי כדי ללמוד את זה, כי אם תופיע שאלת שקרנים קלה במבחן, חבל יהיה להפסיד אותה.

FuryUri

New member
כדאי ללמוד לבד.

בס"ד. הנושא ממש פשוט עם השיטה הנכונה. ממש פשוט. חבל סתם לפספס שאלה במבחן בגלל זה :/ זה גם לא דורש המוני תרגול...

חרגון

New member
שקרנים

ראשית - היי קיו החליטו לא ללמד שקרנים, וחבל. גם במבחן האחרון וגם בזה שלפניו היו שאלות כאלה (ולא בפיילוט), והתלמידים שלהם לא למדו את הנושא... מישהו שם החליט שהשאלות לא מופיעות יותר במבחן... מישהו טעה... תלמדו באופן עצמאי. השיטה הנכונה - כל ה"שיטות" אומרות בסופו של דבר אותו דבר: תציבו אחד מהדוברים כאילו דובר אמת, ותבדקו איך זה משפיע על האחרים. אחר כך תציבו שקר, ותראו איך זה מסתדר. בטבלה, בלי טבלה, סימן פלוס, סימן מינוס, חלוקה לקבוצות...הכל אותו דבר בדיוק. קחו הסבר מכל ספר פסיכומטרי, או מכאן שימו לב שיש לכם לינקים מימין להסברים נוספים על שקרנים (בתוך הסברים למילולי)

שאלת למה לא?

יכול להיות שהם פשוט חושבים שזה לא שווה את זמן הלימוד, או מסיבה טכנית אחרת. שאלת אותם איזה פיצוי יתנו לך אם בסוף כן יהיו שאלות כאלה במבחן?

בהיי קיו סוברים ששאלות כאלה

לא מופיעות יותר בבחינה, אז חבל "לבזבז" עליהן את הזמן. אני באמת לא נתקלתי במבחן האחרון בשאלה כזאת, ככה שאין לי טענות כלפיהם. אבל אם זה ממש מדאיג אותך, דברי עם המדריך שלך, או תלמדי בעצמך.

ohad60

New member
במבחן האחרון היו לפחות

2 שאלות שקרנים שלא היו קלות בכלל!!! אחד הייתה שקרנים יחד עם שיבוץ וסידור או משהו כזה, אם אני זוכר הייטב. בקיצור לא נראה לי הגיוני לא ללמוד שקרנים כאשר בבחינה האחרונה הופיעו שאלות כאלו, ואם הייתי במקומך הייתי דורש מהמדריך שיעבור על הנושא! אלא אם אין לך בעיה לוותר על 2 שאלות בבחינה פלוס מינוס

אני לא נתקלתי בהן

אבל בעיקרון זאת באמת בעיה אם הן הופיעו לא בפיילוט כאלה שאלות

mesoo

New member
למה לקחת סיכון??

שלום לך, אין לסמוך על המכונים בקשר למה שהולך להיות במבחן האמיתי של המרכז הארצי. מצד שני שהם כן עדיין שואלים על "שקרנים" בבחינה בשפה הערבית,אז הם לא ממש שכחו מהם. תלמד את כל החומר ואל תזלזל בכלום מקסימום לא יהיו שאלות עליהם,עדיף משלא תלמד ובסוף יופיעו במבחן. בהצלחה

Bitchhh

New member
אני חייבת לציין שבקטע הזה

אני ממש אוהבת את אנקןרי. המדריך שלנו כל כך הרבה פעמים מזכיר את זה ש"כבר שנים לא הייתה שאלה שאלה בנושא, אבל כדאי שתדעו בכל זאת". זה בטח נישמע כאילו אני מפרסמת, אבל אני באמת שמחה שבחרתי בהם (במסגרת הוואוצ'ר כמובן).

קרמפה

New member
הם טועים

אני למדתי איתם למועד אוקטובר, והאמת שאני ממש מרוצה מהם. אבל בעניין הזה הם טעו. גם אנחנו לא למדנו שקרנים כי "הנושא הוצא מהבחינה" ואני נתקלתי בשאלת שקרנים במבחן.

למעלה