שקרן שכמותי

שקרן שכמותי

כולי מלא בושה וכלימה על הטקס הביזארי שערכתי זה עתה למרות היותי רחוק ממנו כרחוק ריטה ממרן הגרי״ש. הילדים חיכו בעיניים עצומות למחצה עד אישון לילה כדי שאבדוק את החמץ. ואני עשיתי אותו עם כל ה׳קנייטש׳, לו היה גיהנם לאנוסים, כנראה שהיו מענישים אותי על המשחק המעולה יותר מאשר על עצם המעשה. צר לי רבונו של עולם, הריני לפני עצמי ככלי מלא בושה וכלימה. יאללה, עפתי להתקלח לשטוף את הגועל של עצמי. בבקשה אל תביאו לי ראי בשנה הקרובה.

אגס 10

New member
מה נבהלת כעת?

זה פעם ראשונה שאתה עושה את זה?זה פעם ראשונה שאתה עובד על הילדים ועל כל הסביבה?

sec op

New member
ובשביל מה הגועל?

אנשים עושים משחק בכל יום ויום בחייהם. אם זה להיות נחמד לבוס הבלתי נסבל. אם זה לחייך ללקוח חשוב. אם זה להחמיא לילד על משהו שהוא לא יותר מידי מיוחד. ועוד ועוד דוגמאות למכביר, כל אחד מחייו הוא. ובכלל עם ילדים, כמה סיפורים ממציאות האמהות לילדיהן, על הילד שפעם לא התרחץ ונהיו לו פצעים, ועל הילד שלא אכל ונהיה חולה כיד הדמיון הטובה עליהן. וכמה פעולות עושים הורים בשביל ילדיהם אפי' שבשביל עצמם לא היו מתקרבים לכאלו דברים. אז זה עוד אחד מהדברים שאתה עושה בשביל המשפחה והילדים, יש טקסים שכולם שם מרגישים בהצגה, אבל מקיימים אותם, כיון שזה נותן מסגרת מסויימת, ולכולם ברור מה צריך לקרא, מעין כללי נימוסין מחייבים. הרי לך עוד טקס המתקיים סביב מעגל השנה, ושובר את השיגרה, ומכניס עניין לפחות בחיי הילדים. אולי אתה לא מאמין, אולי חסר משמעות עבורך, אך משמעות אחרת ודאי יש כאן. משמעות של שבירת שיגרה מעניינת, משמעות של חגיגה משפחתית. אבותינו עשו זאת לשם קיום מצוה, זכר ליציאת מצרים. ואנו עושים זאת לשם שמירת המסורת, זכר למעשי אבותינו...

קשה להתווכח

עם תחושות אך דומני שלא יהיה זה מוגזם לקבוע שמה שמציק לך אינו בהכרח הטקס הביזארי הזה אלא משהו אחר.אנו עורכים טקסים מגוחכים בחיים למען הילדים פעמים רבות ללא בעיה. אגב הילדים שלי שכחו כבר והם לא מזכירים לי על הטקס.

לחוד

New member
דווקא אני מבין אותך

הגם שבדרך כלל השקרים והחיים המשולשים לא מפריעים, פעמים שמגיע מיאוס עצמי כזה שמתגבר על כל ההסברים ההגיוניים והנכונים של כל אלו שמעלי. ומנסיונך - זה עובר. אצלי בדיקת חמץ היא חוויה משותפת עם הילדים סטייל משחק מטמון. כל ילד חמוש לו בנוצה, ומעביר אותה בפנלים ובכל פינה כדי לעזור לי למצוא חמץ. מדי פעם מגניבים לי רמזים איה מקום עשרת הפירורים הקדושים, ולקול צהלתם אני מוצא עוד אחד ועוד אחד.

עץ שתול

New member
למרות שחוץ מבדיקת חמץ

אני עושה עוד הרבה דברים אחרים שבא לי להתפוצץ מהם, אבל מישום מה גם אני הרגשתי הרגשה נוראית בבדיקת החמץ משהו שאני לא יכול להסביר את זה.

mik504

New member
אנסה קצת להסביר את תחושתך

בדיקת חמץ לדעתי הפכה למשחק גם אצל המאמינים בני מאמינים החל בזה שזה נהיה משחק חם קר כשהזאטוטים מחכים לך ב"פינה" לתפוש אותך בקלקלתך כשלא מצאת את העיתון המצ'וקמק וכולם יודעים שבמאה השנים האחרונות אף אחד לא מצא פירור לרפואה אבל ככה ממשיכים כי מי יעז להפסיק אז יאללה שיהיה חג שמח

סוג ב

New member
נהייתי ממש גויה

שכחתי מזה לגמרי..... משום מה, הילדים לא זכרו.. <בזמן האחרון אני מרגישה שהילדים נהנים מכל מה שאני שוכחת...>

ויאמר ה' סלחתי

אכן אמרתי מרבר שקר תרחק אך גם אמרתי והלכת ברדכיו אז בעניני אמונה מותר לשקר

אנא עיזרו לי

מכרתי את הסדור עם החמץ ואינני זוכר את נוסח הקללות שמוסיפים החסידים בשריפת החמץ

מצאתי

יהי רצון מלפניך ה' אלהינו ואלהי אבותינו. כשם שאני מבער חמץ מביתי ומרשותי, כן ה' אלהינו ואלהי אבותינו תבער כל החיצונים, ואת רוח הטומאה מן הארץ, ואת יצרנו הרע מקרבנו, ותתן לנו לב בשר. וכל הסטרא אחרא והקליפות וכל הרשעה כולה בעשן תכלה ותעביר ממשלת זדון מן הארץ, וכל המעיקים לשכינה תבערם ברוח בער וברוח משפט, כשם שביערת את מצרים ואת אלוהיהם בימים ההם בזמן הזה אמן. מקוה שאת לא כלולה בקללה הזאת חג שמח לך

mister xy

New member
חזרתי עכשיו משריפת חמץ

היה שם איזה דתל"י שטען שכל הנושא של חמץ שבלב וכו' הגיע מהנצרות שאצלם רוב ענייני הדת הם אמונה.

כל הדתות יונקות זה מזה

וכולן נובעות מרוחו של אדם ורוחו של אדם מנשמת רוח אלוהים שנאמר ויאמר הנוצרי אל המוסלמי אתה ממש כמו יהודי יא אללה

מינוי שליחות

לדעת הסוברים שבמומר יש שליח לדבר עבירה הריני ממנה אתכם שלוחי לקנות עבורי חמץ ולאכלו ואע"ג דזה נהנה וזה מתחיב לא אמרינן מיגו דמהני שליחות אראייה מהני אאכילה דהא איתקשו אהדדי

נכון

במקור הפסוק זו קללה על בנות ירושלים של זמנו של ישעיה הנביא הן כנראה היו מחרמנות רצח יש לו עליהן יציאות מדהימות

sec op

New member
אצל הדוסים הנוצרים, נשים הן פרי הטומאה

לא אצל היהודים. שוב תערובת...

למעלה