שקרים

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
שקרים ../images/Emo67.gif

אוחחחח אני כל כך שונאת שאנשים משקרים (אומרים שכאשר אומרים את האמת, לא צריך לזכור מה שאמרנו, כי באמת אנו עקביים). אני יושבת באוטובוס בבוקר, השמש על עיניי ומסנוורת אותי, מוציאה את משקפי השמש מהתיק ואז בא המשפט - "היי גם לי יש כאלה"
. סליחה? (אני חושבת בלבי). רק אתמול אמרת שאין לך משקפי שמש, כי את לא אוהבת בכלל משקפי שמש, אז מאיפה פתאום "נולדו" לך משקפי שמש, שהם בדיוק ודווקא כמו שלי, האם היתה לידה אתמול ולא ידענו? תפסתם אותם על חם - שיקרו לכם
מה אתם עושים במקרה כזה? אני - תלוי במי מדובר. אם זה מישהו שחשוב לי, אני אסביר, אשב ואומר בעדינות - שמע, זה לא לענין לנסות "לסבן" אותי עם הסיפורים האלה, אמרת אתמול ככה וככה, אשאל בעדינות למה משקרים לי ואם יש סיבה כלשהי לכך. אם זה אנשים שלא איכפת לי מהם, אז בד"כ גם השמיעה שלי סלקטיבית, נכנס דרך אוזן אחת והופ מייד יוצא דרך האוזן השניה (אבל מודה שלפעמים נהנית בלב מזה, שאנשים בונים להם "מציאות" משלהם, קצת משעשע הדבר).

spirit noa

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif שקרים בעעע

שקרים.. בעעע.. אני פשוט שונאת שקרים.. ומי שמשקר לי הוא לא חבר! ( וגם מי שמעביר לערוץ אחר לא חבר! חחחחחחח מכוכבי השכונה..
נעבור לעיניינו), אהממ.. גם אני חושבת כמו שושי. שזה תלוי........ אם זו חברה טובה שלי.. או ידיד טוב שלי, אני פשוט יברר איתו ת'עיניין למה הוא שיקר ואם היה לו תירוץ בכלל לשקר לי, ויכול להיות שזה סתם שקר לבן.. כאילו רק בשביל שיהיה לי טוב. וכדי לא לפגוע, אבל בכל זאת זה שקר וזה מעליב
, ואם זה מישהו שאין לי איתו קשר טוב ושרק היכרנו והוא כבר משקר לי אני יעדיף לא לשמור איתו יותר על קשר ולנסות טיפ'לה להתרחק, אבל אם הוא מבקש סליחה על השקר, אני עוד איכשהו יסלח....,אבל לא ישכח שהוא שיקר לי.. שקרים בעעעעעעע

וונקי

New member
שקר זה רע

אני שונאת שקרים למרות שאני משקרת מדי פעם בשביל דברים מסיומים אבל אני משדלת לשקר כמה שפחות. אם אני תופסת משהו משקר לי אני בדרך כלל אומרת לו תפסתי אותך או שאני מתחילה לשאול שאלות מעצבנות תולי במצב

non sence

New member
חיה לה במציאות אחרת

יש אחת שלא אזכיר את שמה תמיד לא מבינה למה כועסים עליה ואף פעם לא מבינה מתי עשתה משהו רע היא בסך הכל רוצה אהבה סך הכל הזדהות אבל זה הפך אצלה לנכות בדברים הקטנים ביותר הייתה משקרת ולכל מקום הייתה מאחרת " הייתי ב.. ככה" "נתקעתי שם... " הייתה אומרת "אחרי האוטו זבל עם הנהג הסטלן!" הקיצר העובדה שהייתה בעקרון אדם טוב ..לא עזר לה בגרוש , כי לפה שלה לא רצה להכנס אפילו יתוש היה שם כל כך צפוף מכל השקרים, והתירוצים שהאחרים כבר התמלאו גיצים ושכבר נמאס להם.. אמרו לה "כבר נמאס!" היא הבינה ואמרה "דיי חלאס.." אז זהו מאז היא לא שיקרה יותר! טוב נו לפחות עד היום שתרצה לרצות זר אחר

non sence

New member
מה גורם לאנשים לרצות לשקר?

שאלתי את עצמי את השאלה הזאת עשרות פעמים אם לא מאות הקטע הוא שזה לא השאלה הנכונה , יש כאלה שלא בדיוק רוצים לשקר אלא זה יוצא להם ,
זה מתוך המנטליות ששקר זה בסדר ולא יהרוג אף אחד, או שהם פועלים מתוך האינטרסים האישיים שלהם
מצד אחד יש כאלה שעושים את זה בשביל, להראות שהנה גם הם מבינים עניין וגם הם בקטע כמו שאמרת, שוש, על החברה שלך עם המשקפיים " היי גם לי יש כזה.. " לפי דעתי במקרה שלה היא פשוט רצתה להרגיש יותר קרובה אליך.. אולי דומה לך (ואני מבינה אותה את ממש אחלה!!!
חחח חנפנית שכמותי..) וזה רלבנטי כל אחד רוצה להשתלב, להתקרב.. מה אף פעם לא שאל אותך מישהו "מה השעה? אין לי שעון.." למרות שראית אותו מנצנץ על היד שלו?? זה משיקולים שונים..
אבל כמובן שלא כל השקרים נובעים בעצם מרצון טוב : מהצד השני יש את אלה שמשקרים בלי בושה רק כדי להגן על התחת שלהם! רק כדי שיוכלו לקבל משהו רק כדיי.. לשמור על האינטרסים שלהם יש כאלה והם רבים והם עולים לי על העצבים!
!! זה בכלל לא מקובל עליי שקרים כאלה, הם מנסים להתחנחן כזה , ומצטערים כאשר תופסים אותם בשקר אבל ת'אמת? ההתנצלות שלהם תזרקו לפח כי היה להם 'אומץ' לשקר לכם בפרצוף לא תהיה להם גם בעיה להתנצל התנצלות שהיא בכלל לא אמיתית ואפילו יסתכלו לכם ישר לתוך העיניים את אלה צריך לשלוח לטיפול פסיכולוגי דחוף
!! תביאו אותם אליי לאברבנאל ! אני אטפל בהם!

נינושש

New member
בעע שונאת שקרנים..!

לרוב שקרנים משקרים מקנאות כמו במקרה שלך... ככה זה לדעתי אנשים שמשקרים אי אפשר לתת בהם אמון שוב.. גם אני שיקרתי אבל לא כי רציתי מתוך אממ לא יודעת להסביר שלא רציתי לפגוע במישהו מסויים אז שיקרתי לו לגבי איפה שאני נמצאת.. טוב ולשאלתך... אני במקרה כזה עם אנשים שקרובים אליי מדברת על זה.. ועם אנשים שאין לי אליהם קשר קרוב אני מוציאה להם את זה בפנים כלומרר גם א זה ישמע מגעיל לעשות את זה אני יורדת עליהם... באיזה זכות הם ישקרו לי??? זהו..! בייוש נינושש

יפתח14

New member
שקרים...

אני לא סובל שקרים. אני בחיים לא אהיה עם מישהי ששיקרה לי או לעצמה. מצד שני- צריך לחשוב למה אותו אדם היה צריך לשקר לי...למה הוא לא יכול להרגיש מספיק בטוח ולדבר איתי בכנות ובלי שקרים. אסור להאשים מיד את האדם ששיקר. ברגע שגיליתי את השקר אני אקח לי כמה שעות לחשוב, מה עשיתי שגרם לו לשקר לפני שאגיב. אם השקר נעשה בזדון ובמטרה לפגוע- אין מחילה. אם השקר הוא מה שנקרא "שקר לבן" יש מחילה ויש סליחה...אך מאוד חשוב אין שחיכה. זוהי דעתי בכל אופן...

שקרים ...

הסתבכתי מליון פעמים עם שקרים , עד שהבנתי שאין דרך אחרת מלבד התלם. אני לא מתעצבנת כשמשקרים לי , כי אני מנסה להבין מאיפה זה בא . אם מישהו שיקר לי סימן שהוא הרגיש שלא בנוח לספר לי את האמת , כנראה משהו לא בסדר בי ? אם אני מרגישה שאין דרך אחרת מלבד לשקר לאותו האדם , אני אספר שקר "לבן" ואנסה לעשות הכל בשביל "לפצות " אותו.

תות15

New member
אממ..

יש אנשים שידועים לי כשקרנים כרוניים..אז אני לא שם עליהם זין.. חברים שלי לא משקרים לי..אם יש משהו שהם לא ירצו להגיד הם יגידו שהם לא רוצים להגיד ואנחנו מכבדים אחד את השני.. כל השאר..ששמעתי אותם משקרים לי באחת הפעמים הראשונות..יסבלו ממני..אני אתחיל לרדת עליהם בלי התחלה ולצחוק עליהם כי כזה אני... אבל יש הבדל..יש מקרים שבהם אנשים משקרים שקרים לבנים ויש לזה סיבה..בזה אין צחוק וגם אם גיליתי שהבנאדם שיקר זאת זכותו ואני אכבד אותו ואת הפרטיות שלו.

non sence

New member
אישים!

מלבד העובדה של איך הייתם מתמודדים עם זה מה לדעתכם גורם לאנשים לשקר??

למעלה