שפת TCL

S h a r k 1 8

New member
שפת TCL

רציתי לשאול אם מישהו מכיר את השפה ומשתמש בה בעבודה. לאילו שימושים/יישומים בד"כ TCL טובה?

choo

Active member
אם אתה מדבר על "tickle" - זו שפה שכמעט אינה בשימוש כיום

&nbsp
אם אתה מדבר על שפה אחרת שנקראת באותו שם - אין לי מושג.

choo

Active member
אוקי, זו השפה שהתכוונתי אליה. אין טעם ללמוד אותה כיום

&nbsp
יש עוד שימוש בשפה בגלל תוכנות שנכתבו בה בעבר (דוגמא מהתעשיה בארץ: בזמנו באינטל היא היתה בשימוש בתוכנות ה-CAD שלה) - אבל אם אתה מעוניין ללמוד שפת סקריפט כיום - לך לפייתון.

S h a r k 1 8

New member
תתפלא אבל היא עדין בשימוש ברוב חברות החומרה היום

יצא לי לראות כמה סקריפטים שלה וזה היה די מגעיל. מפתיע אותי שעדיין משתמשים בה.
כנראה זה מסיבות של legacy. יש מערכות וסקריפטים שנכתבו לפני די הרבה שנים, וזה המון-המון עבודה "לתרגם" אותם לשפות אחרות.
&nbsp
&nbsp

choo

Active member
לא מתפלא - זה חלק ממה שכתבתי - שימוש בגלל סיבות הסטוריות

&nbsp
ככל שאני יודע, גם באינטל התחילו להשתמש בשפות סקריפט אחרות לקוד חדש שהם כותבים.
&nbsp
ולגבי פרל - לרוע המזל, ובעקבות הפיאסקו הבלתי-מסתיים של פרל 6 - השפה איבדה מומנטום לטובת פייתון.
&nbsp
כמובן שבפייתון עשו טעות דומה עם פייתון 3, מה שכמעט עלה להם באובדן המומנטום. במקרה של פייתון מוקדם לאמר אם השפה תצליח לעבור סוף סוף לשימוש בלעדי בגרסה 3 בפרוייקטים חדשים - או שגם שם הפרגמנטציה תשחק לידי שפה אחרת (לא שאני רואה שפה אחרת שנמצאת במקום המתאים כדי לנצל את הטעות הפייתונית של גרסא 3).

choo

Active member
אין סיכוי - זו לא שפת סקריפט, והיא גם לא באמת פתוחה

GuestOfHonor

New member
לא הייתי שם על זה את הכסף

כמי שהתנסה בשתיהן, אני מוצא את פייתון יותר קריאה ויותר נוחה לפיתוח מהיר ואיכותי.

וזה, גם אם מתעלמים משלל מחלות הילדות שסוויפט סובלת מהן כרגע, כמו למשל שגיאות-זמן-ריצה בלתי שמישות בעליל ו variable inspector הזוי (נבדק בשני IDE-ים שונים. מצאתי את עצמי עובד שוב ושוב עם הדפסות דיבאג)

האספקט היחידי של שפת תכנות שבו מבחינתי כרגע יש לסוויפט איזשהו יתרון הוא הגדרת מחלקות וממשקים, אבל זה בעיקר טעם אישי.

איפה הטעות?

בפרל הם פיצלו באופן ממשי את השפה לשתיים. פרל 5 ופרל 6 בלי איזשהו מיזוג נראה באופק. בפייתון הוגדר מראש שפייתון 3 היא העתיד ואנחנו עכשיו רואים מעבר מדורג של כל האקו-סיסטם לפייתון 3. החל מהחבילות בהפצות השונות של לינוקס, דרך ספריות פופולריות שעוברות לפייתון 3 ועד קוד חדש שיותר ויותר ממנו מתבסס על 3. הטעות היחידה שנעשה הייתה שניסו לעבור לפייתון 3 מהר מדי ולכן נאלצו לעשות back porting לגרסאות מסדרה 2. בכל מקרה, כבר הודיעה שפייתון 2.7.8 תהיה הגרסה האחרונה בענף הזה ככה שנראה שדברים הסתדרו.

choo

Active member
הטעות שלא שמרו על תאימות לאחור

&nbsp
זו טעות שחוזרת ביותר מדי מקרים - חושבים "נו, אי אפשר לשמור על כל הטעויות שעשינו בעבר - בואו נעשה גרסה שבה נסדר הכל" - ובאותו רגע מאבדים כל משתמש שיש לו תוכנה גדולה שפותחה בשפה הזו - הללו לא ישקיעו את זמנם בלבצע את ההתאמות לגרסה החדשה - זה תהליך מאוד יקר (לא משנה אם אומרים לך "יש לנו משהו אוטומטי שעושה את ההתאמות" - זו הצהרה שאין מאחוריה שום כיסוי), שאינו מביא שום תועלת בטווח המיידי - ולכן מעדיפים במקום זה להמשיך לעבוד על גרסת השפה הקודמת.
&nbsp
בנוסף, ברגע ששברו לך תאימות לאחור פעם אחת - אתה מבין שזה עלול להתרחש שוב, ומאבד אמון במתכנני השפה ומטרותיהם.
&nbsp
העובדות מדברות בעד עצמן - יש המון פרוייקטים מבוססי פייתון - ורבים מאוד מהם משתמשים בפייתון 2, ולא בפייתון 3. אני לא מדבר על פרוייקטי קוד פתוח בלבד - אלא על פרוייקטים proprietary של חברות (אלו נתונים שלא תמצא סטטיסטיקה טובה שמכסה אותם, באופן טבעי).
&nbsp
לגבי 2.7.8 אחרונה? הרשה לי לתקן אותך - יש כבר גרסת 2.7.10 (יצאה בחודש מאי), ואם מפתחי השפה חפצי חיים - הם יוציאו עוד גרסאות 2.7 נוספות אחריה.

נכון, עשו טעות

הכירו בזה, ולכן עשו BACKPORTING והאריכו משמעותית את זמן התמיכה בענף 2.
לגבי 2.7.10 - זו גרסה הכוללת תיקוני באגים בלבד. כמו כל הגרסאות שיהיו בעתיד בענף 2.

S h a r k 1 8

New member
Perl, למשל, יותר שימושית היום?

לאיזה שימושים/יישומים משתמשים בה?

Bubllik

New member
לדעתי כן

בשתי החברות (חומרה) שעבדתי בהן, היה שימוש לא מועט בפרל ולא נתקלתי בכלל בTCL. השימושים היו אוטומציה של הרצות טסטים, מניפולציה של קבצי טקסט, הדפסה של קוד ורילוג רפטטיבי.

GuestOfHonor

New member
גם בפרל אני מעריך שמשתמשים בעיקר בגלל קוד לגאסי וידע בארגון

דוגמא אחת היא לא מדגם מייצג, אבל אני מכיר חברת חומרה גדולה שעושה את המעבר מפרל לפייתון למרות הקשיים ברכישת ידע תכנותי חדש (בכל זאת, מהנדסי אלקטרוניקה) ולמרות שים של קוד כתוב בפרל.

Bubllik

New member
דווקא אחת החברות

היא סטארט אפ חדש לגמרי בלי שום לגסי קוד. נחמד לדעת שיש מקומות שעוברים לפייתון, כבר התחלתי לקבל את הרושם שלמהנדסי חומרה יש איזשהו קטע עם פרל..

למעלה