שפעת החזירים

אוצה

New member
חלינו בזה...

התסמינים היו כמו שפעת רגילה: חום גבוה, נזלת, שיעול, צמרמורות. בגלל שהגדול אסמטי- קיבל תמיפלו (זו התרופה נגד תופעות הלוואי של השפעת ואל נגד המחלה- אין תרופה לשפעת!). נשארנו בבית כמעט שבוע. בסוף הוא בכה ורצה ללכת לגן כי הרגיש מעולה אבל אני חששתי. הקטן- הצטנן אבל לא קיבל את השפעת... לצערי- בגן מלא חולים היום וזה בגלל הורים ששולחים ילדים חולים עם "אקמולי"... מה שהרופא שלנו אמר זה לא ללכת לבקר אנשים חולים, לשטוף הרבה ידיים ולהתרחק ממצוננים.

leezi

New member
שאלה לגבי התמיפלו

גם אנחנו אסמטים וחוששים להדבק בטיול לחו"ל, אז קראתי קצת והיום הייתה כתבה לגבי התרופה הזאת, שיותר משהיא מועילה לילדים היא לא עוזרת, לכן רציתי לשאול איך הגדול התמודד עם התרופה? היו לו תופעות לוואי מכך? בן כמה הוא? תודה רבה!

אוצה

New member
עונה

כעקרון- לא הייתי לוקחת תרופה למניעה. כמו שכתבתי מקודם- התרופה לא מונעת הדבקה ולא מטפלת בשפעת אלא מחלישה את תופעות הלוואי של שפעת החזירים. ולפיכך, אם כבר נדבקתם ואתם בקבוצת סיכון- תקבלו אותה. למניעה זה עדיין לא כל כך אפקטיבי עד כמה שהבנתי- התייעצי עם הרופא. כמו כל תרופה יש לה תופעות לוואי למזלנו לא זכינו אבל שמעתי שיש כאלו עם כאבי בטן איומים ובברושור של התרופה כתוב שלאסטמטים יכולה גם להתפתח אסטמה (שבמילא התחיל הלנו עם השפעת... אז אני לא תולה את זה בתרופה...). הגדול בן 4.

leezi

New member
תודה :)

לא תכננתי לתת לה בתור מניעה אלא רק אם חס וחלילה נחטוף את זה...

בוליפלג

New member
שמי בוליפלג ואני היסטרית חזירית...../images/Emo109.gif

טוב נו, אני היסטרית מטבעי
... האמת שההיסטריה קשורה בעיקר להריון. אני בוחרת בקפידה את המקומות אליהם אני הולכת, עם ובלי רוני. אני פחות 'חוששת' עליה והרבה יותר עליי. המוטו - 'מה שצריך לקרות יקרה' מאד עוזר לי להמשיך...כשבמקביל אני לא מתכוונת 'לעזור' ל'חזיר' למצוא אותי

רעיגאני

New member
בולי, אני ממש בדילמה

כל כך רצינו לנסות להיכנס להריון והחזרזרונים האלה הכניסו אותי ללחץ, מתחיל החורף, אני מורה שנכנסת לכמה כיתות כפול 35 תלמידים בכל יום והטרימסטר הראשון הוא הכי חשוב. אז מצד אחד רופאת הנשים שלי הסתלבטה עלי: "יופי. נחכה שיגמרו המחלות ואח"כ המלחמות וגם האסונות ואז אולי תהרי". אבל אני ממש בדילמה.

חורף75

New member
כמובן כל המחלות אף פעם לא יגמרו

מה שמפחיד אותי במחלה הזאת שבשביל להמנע מסיבוכים אני צריכה לקחת תרופה, שפשוט עוד לא נוסתה מספיק זמן כדי לדעת איך זה משפיע על העובר. לא רוצה להיות שפן נסיונות, לא רוצה להיות בלחץ כמה חודשים עד הלידה מחשש שאולי נגרם נזק. גם כמה אנשי רפואה שדיברתי איתם על זה (רופאת משפחה, חברה שהיא אחות בבית-חולים וחברה של אמא שהיא רופאה) אמרו שכדאי לחכות. זאת הייתה התלבטות די קשה, אבל החלטתי שעדיף ככה.

חורף75

New member
אני בדעה שכולנו נחטוף בכל מקרה

הילדים בגן, ומוקדם או מאוחר מישהו בטוח יבוא חולה. אז אני לא מונעת מאיתנו שום בילוי, מה שיהיה - יהיה. מה שכן, החלטתי לדחות כניסה להריון לסוף החורף.

jojo04

New member
חושבת על זה ה מ ו ן אבל לא עושה כלום נגד זה

אין דרך להגן. מה שכן, אני התחלתי לתת לילדה שלי תוסף מזון טבעי + בשבוע הבא נתחיל טיפול בויטמין לחיזוק הגוף לפני חזרה לגנים (בתקווה שזה יעזור!)

jojo04

New member
../images/Emo163.gifשכחתי! אסתכל ואגיד לך הערב או מחר או וג

גם בקשתי הפניה מהרופא שלה לבדיקת דם.

jojo04

New member
בדקתי לך!

הסירופ: טננבלום (ירוק עם תמונה של ילדה הולנדית עליו) ויטמינים - משהו שנתן לי הרוקח שנה שעברה (דובונים)

memko

New member
אצלנו אחיינית שלי בת 6.5 חלתה בזה.

חצי גן שלהם נדבק. תאכלס זה היה כמו שפעת רגילה, שבוע בבית, חום גבוה, והכל עבר. במטוס ללונדון היו הרבה אנשים עם מסיכה, פה הצליחו להפחיד אותי...

למעלה