שפך מנוע?

לשונאי10

New member
שפך מנוע?

כותרת משנה בוואלה: "ליאור נרקיס פתח בטירוף להיטים את הופעתו בנוקיה, אבל אז *שפך מנוע* והסתבך עם ביצועים בעייתיים ומחוות מיותרות סטייל הקדשת שירים לגלעד שליט. חגי אוזן קורא לדוקטור" שפך מנוע? מהיכן הגיע הסלנג החדש הזה?

sailor

New member
אנגלוז?

אני מכיר את זה משנות ה-60, לפני כן חברי ואני לא שמענו על מכוניות אז גם לא את המושג הזה. תחילה אכן שמעתי אותו כתאור ממשי של ארוע או מצב מכונית, אך די מהר גם את השמוש בהשאלה.

יאקים

New member
אה מצוק, זה היה עוד בטרם האקדמיה

נכנסה לעובי הקורה, ישבה על המדוכה והביאה לנו תחדישים לשוניים לרכב, שלא ידענום אז: בלם, בלם יד, האצה, תיבת הילוכים, מצמד, מאייד ועוד ועוד....

sailor

New member
אתה מדור אחר

במלון "מכונית" תשט"ו מופיעים כל המונחים האלה בעברית. נכון שבגראז' לא השתמשו בהם ואף עשו פעולות כלאיים כמו שלייף סופאפים, אבל כשהתחלתי ללמוד על רכב למינהו הכרתי את המונחים האלה, גם אם לצורך ההבנה השתמשתי במונחים הגראז'יים המקובלים.

יאקים

New member
איני יודע לאיזה דור את שייך,

אך למרות שלא למדתי מכונאות רכב, כי אז הלכו ללמוד מקצועות אלה רק כאלה שלא הצליחו להיכנס לבתי ספר עיוניים נחשבים, בכל זאת הכרתי את מונחי הרכב המוכרים שעדיין לא קנו שביתה בציבור הרחב. המשיכו לדבר בברייקסים, בקלאצ'ים ובאגזוז... ותדה, איני קוגלאגר!

sailor

New member
אתה נולדת לפני פרוץ המדינה

אני אחרי, זה הבדל ממשי, מהכרות אישית עם אנשים.

יאקים

New member
העיקר שאתה פרצת החוצה עם המדינה.

השאלה המכרעת מה הרבותא בכך באשר להכרת המושגים, הרי הפער בינוני אינו של שלושים שנה... אבל, אם אתה רוצה להתהדר בכך, נעבעך, תתהדר ותתבשם ויבושם לך...

יאקים

New member
זו גישה תבוסתנית, לידיעתך. שהרי אם

אינך מצטרף ליוזמה צרכנית מבורכת רק משום שאין היא נוגעת לך/ בך אישית וכלכלית, מה תעשה כשאחרים לא יצטרפו ליוזמה שבכל זאת תפגע בכיסך או בהרגליך הצרכניים? ועל כגון זה כבר נאמר משהו קיצוני, שקשור להיעדר מעורבות בתקופת הנאציזם, ואני מתאר לעצמי שהדבר מוכר לך, אם כי זו עלולה להישמע או להיראות כזילות של העניין, אך המבין יבין... ולגופו של עניין, תודה על התיקון, אך אני מעדיף להיכנס לעובי הקורה, אך מאפשר לך בהחלט להיכנס בראשך בתוכה.

מוגג

New member
זכותך להיכנס לתוך הקורה

אך אם חפץ אתה להתהדר בביטויים עתיקים, כדאי שתלמד את הצורהנכונה.

יאקים

New member
אסיר תודה אני לך מעומקא דליבא

הן על העצה הטובה והן על ההדרכה. ובמקום לתקן לכל העולם ולאשתו, ראוי שתוסיף משהו משלך לגופה של הסוגיה הנדונה, ואם איל לך מה לתרום, עדיף שלא תוסיף הערותיך המיותרות והמתנשאות, בבחינת "והמשכיל בעת ההיא יידום.

fedele

New member
האם באמת אינגלוז?

נשמע שכן המונח המקביל באנגלית הוא Blown the Gasket כלומר "פיצץ את הפאקונג ראש מנוע" אז נכון שהתרגום הוא לא אחד לאחד אבל המשמעות זהה ובכל זאת ייתכן שהמקור הוא דווקא בצרפתית או גרמנית שגם להן כמובן הייתה השפעה מכרעת על הטרמינולוגיה הגראז'ית וראו הצירוף המדהים שמישהו כבר הזכיר כאן - שלייף סופאפים Schleif Soupap צירוף לא פחות מרהיב מיאללה ביי

יאקים

New member
מלח, אהלנים. מצד אחד אתה קובע

בצדק רב שזהו סלנג עתיק-נושן של נהגים מקצועיים בדרך כלל, ומצד שני אתה פונה אל העלם הצעיר, לשונאי, ומציין שהוא אינו מעודכן. ממה נפשך, הרי הוא ינוקא שאינו יכול יודע דבר וחצי דבר על מונחים מקצועיים של בלגולעס משנות החמישים-שישים, ולכן אינו יכול להיות מעודכן ואגב, לי זכור הביטוי הלועזי "שפך לאגר". הא יש קרבה כלשהי לסוג של בירה הנקרא לאגר?

sailor

New member
אתה קוגלאגר או מה?

אתה לא יודע מה זה לאגר? עלינא?

למעלה