שפירא חידה בשבילך

אגב מאיר, תיקון קל

במקום: SCHUTZENGRABENVERNICHTUNGSPANZERKTAFTWAGEN צריך להיות: SCHUTZENGRABENVERNICHTUNGSPANZERKRAFTWAGEN למען הפשטות, תתחיל לספור מימין לשמאל: האות ה- 9 צריכה להיות R ולא T

לא חביבי, זה לא טנק, זה כמו שכתבתי

רכב משורין להריסת ביצורים. יכול להיות שהכלי הזה הוא טנק, אבל לא טנק רגיל. כי טנק רגיל אומרים בגרמנית Tank, והמהדרין מכנים אותו Kampfwagen - רכב מלחמה. הכינוי הכללי לשיריון = Panzer. אלו היו 60 שניות על השריון הגרמני

אז קח עוד שישים שניות

ובכן כטנקיסט לשעבר, וכמי שחבר בעמותת השריון, וכמי שערך ותיכנן את תערוכת הטנקים בלטרון (אם לא נערך שינוי, יש לי את התכנית עם ההסברים, כולל הטנק שהולך על ביצים....[של פליקס ביאטוס)), וכמי שחקר את נושא השריון (ברשותי הספר הראשון ללוחמת טנקים שתורגם לעברית "טאנק-נשק התקפה" של רב סרן ארקדי). כל מה שאמרת זה נכון, אלא שזהו שמו הראשון של הטנק, כיוון שכאשר נבנה הטנק הראשון הוא נבנה בצורת טרקטור מסוג "הולט" שמטרתו היתה להרוס חפירות על המתבצרים בהם, אחר כך הוסיפו לו חימוש ועד תותח וכך הוא התפתח . כשלמעשה גם ההמצאה שלפניו של ניקולאיו קיניו היתה בעצם טרקטור קיטור להריסת חפירות וחומות 1769, וכך גם רעיונות של דה וינצ'י וגם רעיון דומה של הולצשוהר שלא יצא לפועל, ואפילו רעיון של ג'יימס קאואן 1855 על רכב קיטור משוריין, עם המעבר לרכב זחלילי לפי הרעיון של פיודור בלינוב המפורסם ב-1880 , והוא שבנה את הטרקטור ששימש רכב משוריין להריסות חפירות, אותו כלי שהבריטים תכננו עליו במירוץ נגד הגרמנים, עד שהלורד קיצ'נר שר המלחמה הבריטי (זוכר אותו מה-pef?) התנגד בטענה שרכב זחלי לא יצלח למלחמה, וכך מירוץ היצור של השריון היה בין הגרמנים לרוסים כאשר הבריטים מהססים והאמריקאים מפגרים מאחור ויפן עוד מתרברבת עם 35 המקלעים שלה. אז בקיצור, כי אחרת אני עוד יכול לכתוב עוד כהנה וכהנה, המונח הארוך הזה הוא שמו הארוך של הטנק.

מאיר, המומחיות שלך מדהימה, אבל

אני מתרכז במונח הגרמני בלבד! אגב, לא סיפרת לנו מאיפה נלקח המונח הזה. על כל פנים, אם תאמר לגרמני Tank או לחילופין Kampfwagen (שזה לדעתי נושא גייסות משוריין), הוא יבין על מה אתה סח. אבל אם תגיד לו את הקללה ההיא, קרוב לודאי שהוא לא יבין בדיוק על מה אתה מדבר. שוב, המונח Panzer, הוא מונח כללי לשיריון, וזה מתוך ניסיון ההדרכה שלי עם גרמנים.

עוד 10 שניות

מה זה "פריג'ידר"? מקרר? לא, זה שם של חברת מקררים שהפכה למותג. מהו "פלפון"? טלפון נייד? לא, שם של חברה ראשונה לטלפונים ניידים שהפכה למותג (כבר שמעתי מישהו מבקש פלפון של אורנג) מה זה "אגד"? אוטובוס? לא, שם של חברת אוטובוסים שהפכה למותג של אוטובוסים (שמעתי: מחכה לאגד של קוים) אותו דבר בנושא השריון, אני לא נכנס למינוח הגרמני, אני לא מומחה לגרמנית, אבל הטנק נקרא בכל מקום בשם טנק ואילו בגרמניה הטנק המנצח במלחמת העולם גם אם הוא הפסיד, הרי הוא היה גאוות הגרמנים בכל הדורות , וזהו כמובן הטנק מדגם "פאנצר" (פנתר) שהיה מלכת הקרב במלחמת העולם השניה (בראשונה היה דווקא טנק בשם טיגר/נמר כשהוא עומד בשורה הראשונה עם השרמן האמריקאי ויוזף סטאלין הרוסי שעד היום נחשב לטנק ברמה) כאשר מול הפאנצר המציאו את הסופר שרמן וכלים אחרים כיוון שתעשיית השריון הגרמנית הקדימה את כולם, ורק הכניסה למלחמה האיצה את הפיתוח ביתר הארצות (והיפאנים הגיעו כבר ל-20.000 מקלעים...) אגב, בביקור עבודה שלי בגרמניה, בעת שצפינו בתמרוני ציוד משטרתי דיסקסנו בנושא, והתברר לי כי מפקד הבסיס היה קצין שריון, וכך היינו כבר חברים, בצבא ובמשטרה הגרמנים המשוריין נקרא כמו אצלנו:"נושא גייסות משוריין" רק שאצלנו זה מקוצר לנגמ"ש וכדומה ואצלם השם הוא מלא, והוא כמובן הודה שלטנק קוראים טנק רק פאנצר הוא הכינוי שלו. אגב, בסיור עבודה בשבדיה גם היינו בתמרון (כולם אוהבים להשויץ, רק שוכחים שהישראלים יותר מקצוענים מהם) הציוד שלהם מפגר מאוד, הטנקים הם או ה-זד השבדי השטוח או סנטוריון מארק3 שלא קיים בצהל כבר משנות השישים ורק"מ ממלחמת העולם נראה לי אפילו הראשונה, השכפ"צים שלהם עם לוחות עופרת (שמו עלי אחד ונפלתי ארצה) וקסדות עם שפיץ......

קח 5 שניות ועיין במילון גרמני-עברי

ותראה: Panzer = שיריון. אגב איך אומרים שמן בעברית? מגד

אם נדבר בעברית, אף אחד לא יבין

לזה היתה פעם פרסומת: מהי החולצה? בגד במה נוסעים? אגד השמן במטבח? מגד למשל בעברית: "הט מרצופך מן הקמטר" (בעברית עממית: תסלק את התיק שלך מעל הבופה) הבעיה שלא יודעים להבדיל בין סלנג לבין לדבר בשגיאות חמורות (כאילו כזה) שני הדברים שמכעיסים אותי במיוחד (פעם נהגתי לכתוב "מזעימים" וחשבו שאני מקלל): 1. שרוב הצעירים עונים תשובה בסימן שאלה. 2. חוסר מילים בהתבטאויות גורם לשימוש במילים לא מתאימות לסתימת החורים. השיבוש הנפוץ ביותר "כאילו", כשהמשתמשים במילה הזו למלא פערים ברצץ או בסיום ההתבטאות בעצם אומרים את ההיפך. מכיוון שפירוש המילה כאילו היא "כמו לא", או בקיצור "לא".(המקבילה ל-"כביכול"). השאלה= "אתה מורה דרך כאילו?" כוונת השאלה= אתה מורה דרך? בעברית= אתה לא מורה דרך? שלא להיכנס בכלל לחוסר הידע בעברית כשכותבים בשגיאות מדהימות ולא מדובר בטעויות בהקלדה , זה קורה לכל אחד וגם לי, ממש לא יודעים לכתוב. פשוט גדל דור מדהים, לשלילה. לגבי פאנצר: זה בדיוק מה שאמרתי. שם של מותג שהפך למושג.

מאיר שוב תודה

על המפה המשופצרת. כבר שמרתי אותה. אשמח מאוד לקבל ממך את מערך ההדרכה, למרות שבימים אלה אני עוסקת יותר ב"ללמד את ילדי ישראל א.ב."... לגבי המילה הארוכה בגרמנית - בשנה שעברה (אחרי שהצגת אותה בפורום) הבאתי אותה לקבוצה בה היה דובר גרמנית, ונהננו מאוד לראות איך הוא נאבק איתה, עד שפרק אותה לחלקים הגיוניים וניתן היה לומר את פירושה בעברית. יתכן שסיבת הויכוח לגבי השם, היא בשל היותו של הטנק כלי נשק שהספיק לעבור שינויים בשמונים השנים שבהם הוא קיים בפועל. הוא הרי הופיע לראשונה במערכת הסום במלחמת העולם הראשונה. צורתו ותפקידו אז היו שונים למדי, מתפקידיו החל ממלחמת העולם השניה.

וקצת מידע - לא יכולתי להתאפק:

במהלך מלחמת העולם הראשונה הפעילו הבריטים את הטנקים הראשונים. השם "טנק" נולד כאשר הבריטים השיטו אותם מעבר לתעלה לחופי צרפת, כמטען מכוסה המסומן "טנק" (מֵיכל - באנגלית). המטרה - להסוות את זהותם. הקרב הראשון בו השתתפו טנקים בפועל היה קרב הסום ב- 15.9.1916. שם השתמשו הבריטים ב49 טנקים בתוצאות די מאכזבות. מעט יותר משנה מאוחר יותר, בנובמבר 1917, חדרו 400 טנקים בריטים את קווי ההגנה הגרמניים בסמוך לקמברי, כשהם שובים כ- 8000 לוחמי אויב וכ- 100 מכונות יריה. During World War I (1914-1918) the British invented and implemented the first working tank. The name tank came when the british shipped them to battle's in crates marked "tanks" trying to cover up what they really were. The first battle in which tanks were implemented was the Battle of the Somme, on September 15, 1916, when the British used 49 tanks with disappointing results. Little more than a year later, however, in November 1917, 400 British tanks penetrated German lines near Cambrai, capturing 8000 of the enemy and 100 guns.

המדהים ביותר - מהירות ההחלטות

הסיבה לייצור הטנק - העליונות הגרמנית במכונות יריה הטנק במתכונת המוכרת לנו באופן כללי ביצע ניסוי שטח ביום 2.2.1916 מארס 1916 ניתנה הוראה להקים יחידת טנקים יולי-אוגוסט נמסרו מאות טנקים לידי הצבא 15.9.1916 הקרב הראשון ואז המכונה נקראה "טנק".

נהדר יעל, איך הפורום מתחיל לפרוח

מחדש. מספיקה רק ממילה אחת כדי להקפיץ את המומחים והידענים. מאיר שים לב, מהתמונות שיעל צירפה, הורדתי את הכלי הבא, ושים לב לכינויו: "Kampfwagen A7V - 1917"

למעלה