עוד 10 שניות
מה זה "פריג'ידר"? מקרר? לא, זה שם של חברת מקררים שהפכה למותג. מהו "פלפון"? טלפון נייד? לא, שם של חברה ראשונה לטלפונים ניידים שהפכה למותג (כבר שמעתי מישהו מבקש פלפון של אורנג) מה זה "אגד"? אוטובוס? לא, שם של חברת אוטובוסים שהפכה למותג של אוטובוסים (שמעתי: מחכה לאגד של קוים) אותו דבר בנושא השריון, אני לא נכנס למינוח הגרמני, אני לא מומחה לגרמנית, אבל הטנק נקרא בכל מקום בשם טנק ואילו בגרמניה הטנק המנצח במלחמת העולם גם אם הוא הפסיד, הרי הוא היה גאוות הגרמנים בכל הדורות , וזהו כמובן הטנק מדגם "פאנצר" (פנתר) שהיה מלכת הקרב במלחמת העולם השניה (בראשונה היה דווקא טנק בשם טיגר/נמר כשהוא עומד בשורה הראשונה עם השרמן האמריקאי ויוזף סטאלין הרוסי שעד היום נחשב לטנק ברמה) כאשר מול הפאנצר המציאו את הסופר שרמן וכלים אחרים כיוון שתעשיית השריון הגרמנית הקדימה את כולם, ורק הכניסה למלחמה האיצה את הפיתוח ביתר הארצות (והיפאנים הגיעו כבר ל-20.000 מקלעים...) אגב, בביקור עבודה שלי בגרמניה, בעת שצפינו בתמרוני ציוד משטרתי דיסקסנו בנושא, והתברר לי כי מפקד הבסיס היה קצין שריון, וכך היינו כבר חברים, בצבא ובמשטרה הגרמנים המשוריין נקרא כמו אצלנו:"נושא גייסות משוריין" רק שאצלנו זה מקוצר לנגמ"ש וכדומה ואצלם השם הוא מלא, והוא כמובן הודה שלטנק קוראים טנק רק פאנצר הוא הכינוי שלו. אגב, בסיור עבודה בשבדיה גם היינו בתמרון (כולם אוהבים להשויץ, רק שוכחים שהישראלים יותר מקצוענים מהם) הציוד שלהם מפגר מאוד, הטנקים הם או ה-זד השבדי השטוח או סנטוריון מארק3 שלא קיים בצהל כבר משנות השישים ורק"מ ממלחמת העולם נראה לי אפילו הראשונה, השכפ"צים שלהם עם לוחות עופרת (שמו עלי אחד ונפלתי ארצה) וקסדות עם שפיץ......