שפירא חידה בשבילך

pinzo01

New member
שפירא חידה בשבילך

כמה ישוביים עירוניים וישובי בת +כפריים היו לטמפלרים בארץ?

אני לא מומחה לטמפלרים

אבל. רשמית הוקמו הישובים: 1. חיפה 1868 2. נויהרדורף (טירה/טירת הכרמל) 3. וולדהיים 1906 (אום אל עמד/אלוני אבא) [מחנה הריכוז הגרמני] 4. בית לחם 1906 5. שרונה 1871 (הקריה) 6. וילהלמה 1902 (בני עטרות) 7. ירושלים 1878 אלא שאנחנו יודעים שהופמן הסתכסך עם הרדג ועבר לגור במושבה האמריקאית ביפו, אבל בנוסף הוא בנה מושבה לא קטנה במתחם הרכבת הטורקית, שכונת וולהלה, ועד היום יש שם 17 מבנים של הטמפלרים בחלקם מבני מגורים ובעיקרם מפעלי תעשיה שנבנו ברוב מחשבה בצמוד לתחנת הרכבת הטורקית שכללה מסילה לירושלים ודרומה ולחיפה ולנמל יפו (מסילת דקוביל) ובתחנה עצמה יש 9 מבנים בנוסף לשכונה הטמפלרית, שבין היתר יש בה בית ובו אריחים צבועים, שני "אחים" וציורי קיר יפיפיים. זה מה שאני מעלה בזכרוני כעת, ידוע לי שהיו גם התיישבות בודדים בכל מיני מקומות בארץ.

pinzo01

New member
כל הכבוד אוסיף לך מפה של ההתישבות

הטמפלרית בארץ ,ומסתבר שהיתה להם קהילה גם באלכסנדריה וצידון מכיון שאני לא מצליח לצמצם את "משקל " המפה אנסה לשלוח לך דרך מיכה באי מייל

קבלתי את החומר. תודות לשניכם

הסימונים המשולשים מסמנים את מה שקראתי "חוות בודדים" אבל היו יותר מארבעה. אמנם רק עיינתי בחומר, אבל למשל קרל אולדורף שהחליט לעבור לאישדוד גרם לכך שאוליפנט יוכל להגשים את שאיפתו ולהשתבץ במושבה הגרמנית בחיפה כאשר הוא קנה את ביתו של אולדורף. מה שחשוב לי זה לדעת על המשפחות שגרו במושבה ופולקלור, כמובן לצורך הדרכה במושבה כשכבר היום אני יכול לנהל שם מסלול בן שעה וחצי-שעתיים, ויש צפיה גדולה מהספר של נלי שומאכר ש-מיכה נמצא כמטחווי-קשת להניח עליו יד. אגב, החומר הזה לא נראה לי שהוא מאיזה שהוא ספר מספרי הטמפלרים שיש לי. מהיכן החומר?

אני חושב איך אפשר לעשות את הטוב ביו

אני מצרף את מפת הפריסה הטמפלרים על פי החומר ששלחתם לי אתמול. המפה ברזולוציה טובה בדוא"ל עכשיו.

טמפלרים בארץ

אפשר להוסיף את החווה החקלאית הטמפלרית בעמק בית שאן עם שדרת דקלי הוושינגטוניה המפורסמת ליד שדה אליהו (ראה תמונה בספרו של דב ניר:בקעת בית שאן(1989) עמ'100. דבר נוסף,השבוע כתב ישראל מגניגר,שהמבנים הראשונים של גניגר נבנו ע"י הטמפלרים (לפני שהיה שם הקיבוץ).

ומה זה: TEMPELGESELLSCHAFT

"אגודת הטמפלרים". בכלל לגרמנים יש נוהג מוזר לחבר מילים וליצור מושג. המילה הארוכה ביותר שאני מכיר בגרמנית: SCHUTZENGRABENVERNICHTUNGSPANZERKTAFTWAGEN שוצנגראבנורניכטאונגספאנצרקראפטואגן יש לי מצגת עם המילה הזו ואני שואל את המטיילים: מה פירוש המונח הזה, בעברית במילה אחת בת שלוש אותיות?

מאיר, כלל ידוע הוא שהגרמנים מרכזים

משפט שלם במילה אחת. לא בדיוק, אבל בערך

ואני לתומי חשבתי שהמילה

Grenzenschutzpolizeioffizier, זו המילה הארוכה ביותר שראיתי. הכוונה בסך הכל ל"קצין משמר הגבול"

אני יוצא עכשיו, כאשר אחזור אתרגם לך

את המונח, צריך עבורו יום לימודים ארוך חהחהחהחהחהחה

קצת מסובך, אבל זה הולך פחות או יותר

כך: אם אני מנסה לפרק את הנחש הזה למילים בודדות, אז: SCHUTZEN - הגנה GRABEN - חפירות VERNICHTUNGS - הריסות PANZERKTAFTWAGEN - רכב משא משורין לכן לדעתי זה: "רכב כבד משוריין להריסת חפירות הגנה (ביצורים)"

למעלה