שפה שניה

teach23

New member
שפה שניה

האם יש גיל מסוים שאפשר להתחיל לדבר עם התינוק למשל מדי פעם באנגלית בנוסף לעברית? כלומר גיל שבו זה יהיה רלוונטי מבחינת הקליטה? כלומר לא להבין מה אני אומר אלא בכלל להבין שאני מדבר אליות

שאלה נוספת בעניין, האם זה יכול לגרום לקשיים ברכישת שפת האם (עברית)?

פיץ40

New member
אני מדברת גם באנגלית עם הבן שלי מאז שנולד.

לא יודעת אם יש גיל מתאים- נראה לי תינוקות קולטים דברים מגיל 0... אבל תכלס בטח בשלב שהוא מתחיל לתקשר באמת זה השלב שהוא קולט מילים ושפה.
לגבי השפת אם- לפי מה שאמרו לי- זה רק תורם לילד ברמה של התפתחות תקשורתית. אבל יש מצב שיתחיל לדבר קצת יותר מאור בגלל זה..

AlicePJ

New member
אנחנו גרים בארה"ב ולכן הילדים שלי חשופים לשתי

השפות. הגדול כמובן שולט בשתיהן, הקטן עוד קטן מידי אבל מבין עברית מצוין, לאנגלית הוא לא כל כך חשוף עדין אבל זה זמני.
השאלה היא האם את מדברת אנגלית ברמת שפת אם. כי אם את מדברת ברמה גבוהה, אבל עדין סה"כ לא ברמת שפת אם, עם מבטא, עם טעויות לפעמים (כמו כולנו כמעט), עדיף שלא תדברי עם הילדים אנגלית. אם רוצים ללמד אותם שפה נוספת כדאי שילמדו ממי שזאת שפת אימו, בלי מבטא ובלי טעויות.
אם זה באמת המצב שלך, שפת אם, מציעה שתדברי איתו כמה שיותר באנגלית. עברית הוא ישמע בכל מקום, מאבא שלו, מהמשפחה, חברים, בגן, בטלויזיה, ברדיו, בסופר, בכל מקום. לא תהיה לו בעיה ללמוד עברית והוא ידע אותה מצוין (בהנחה שאת גרה בישראל). אבל אם את תדברי אנגלית הוא ידע גם אנגלית וזה יהיה מצוין. זה לא יעכב את העברית, והמחקרים מראים שזה תורם להתפתחות הקוגניטיבית.

teach23

New member
תודה. שפת אם זה לא אבל

במקצועי אני מורה לאנגלית אז לדבר עם טעויות אני לא. מבטא כמובן שזה לא מבטא של אנגלית שפת אם, יחסית לא כזה רחוק מזה. כלומר זה לא מבטא כמו של ישראלים שמדברים אנגלית.
&nbsp
השאלה האם זה מספיק או שעדיף כבר לחכות עם זה לגיל 6-7 וללמד אותם אנגלית רגיל. כמובן שאז כנראה יהיה קצת יותר קשה

daffyness

New member
ילדים דו לשוניים

מחקרים מראים כי ילדים דו לשוניים (שנחשפים לשתי שפות ורוכשים את שתיהן כשפות אם- משמע רצוי מגיל אפס) הם בעלי יתרון קוגניטיבי לא רק לשוני.
אם האנגלית שלך טובה וללא טעויות הייתי מדברת עם הילדים אנגלית בלבד. ואם את חוששת למבטא אז נותנת להם לשמוע מוזיקה באנגלית וכשיגיע הזמן גם טלויזיה.
קחי בחשבון שהתחלת הדיבור לרוב מתאחרת אפילו בשנה ואל תדאגי בגלל זה. וגם שבהתחלה יעשו הרבה טעויות ויחליפו מילים בין השפות.
אבל בסוף הם יודעים שתי שפות ברמת שפת אם

AlicePJ

New member
למיטב ידיעתי במחקרים החדשים הם כבר הראו שאין איחור

בהתחלת הדיבור כשיש חשיפה לשתי שפות. כמובן שכל ילד מתחיל לדבר בגיל שונה ויש ילדים שמתחילים יותר מאוחר מאחרים, אבל חשיפה לשפות נוספות היא לא הסיבה לכך.
עם כל השאר אני מסכימה לחלוטין.
אגב, בארה"ב הם גם ממליצים ללמד את שפת הסימנים, החל מגיל ארבעה-חמישה חודשים לחשוף את התינוקות אליה. הם אומרים שמבחינה קוגניטיבית של המוח זה כמו חשיפה לשפה נוספת ונותן יתרונות בכיוון הזה, וגם מאפשר לתינוקות לתקשר עוד לפני שהם יודעים לדבר, כי יותר קל להם ללמוד ולבצע את הסימנים של שפת הסימנים מאשר לדבר, וככה הם לא מתוסכלים כשלא מבינים אותם. זה גם עוד משהו שכדאי לחשוב עליו.

Cafe Latte

New member
אני לא חושבת שעניין האיחור בדיבור מגובה במשהו. אני חושבת שזה

מיתוס.
אמרו לנו את זה הרבה (אנחנו דוברים 2 שפות בבית, מאז ומעולם), ולא רק שלא היה עיכוב בדיבור, הילד עוד לא בן שנתיים ומדבר ב2 השפות (ומרכיב כבר משפטים קצרים). את רוב המילים, פשוט יודע בשתי השפות. מחליף מילים כשבא לו.

השיטה המדעית ממך והלאה, מה? שוב מקרה יחיד מפריך

הכל?
בלי לנקוט עמדה בשאלה אם, למשל, בדרך כלל לילדים דו-לשוניים יש ב-מ-מ-ו-צ-ע אוצר מילים קטן יותר (תלוי גם איך סופרים - אם בשתי השפוות או בכל אחת מהן), המקרה הפרטי שלך פשוט לא אומר כלום, ולא הופך שום דבר למיתוס (ושוב, אני לא אומרת שזה לא מיתוס, רק שמהילד הפרטי שלך אין לך דרך לדעת).
סטטיסטית, רוב הסיכויים שיום אחד תביני את העניין הזה.
עד אז, אני פה לשירותך.

AlicePJ

New member
זה מיתוס כי בשנים האחרונות המחקרים הפכו את

מה שחשבו על הנושא וכיום יודעים שזה לא נכון. המקרה הפרטי שלה תואם את המחקרים החדשים ולכן היא ציינה אותו.
פעם חשבו שיש איחור בדיבור כשחשופים לשתי שפות, היום יודעים שזה לא נכון, ולכן זה מיתוס.

זה מה שאת אומרת, לא מה שהיא אמרה.

היא לא מכירה את המחקרים (ושוב, לא ניכנס לשאלה מה הם בדיוק אומרים), היא מבססת את הדעה שלה שזה מיתוס על סמך הניסיון הפרטי שלה, שלא אומר כלום.

AlicePJ

New member
היא כתבה בתגובה אלי, תקראי את ההודעה שלה

בהקשר המתאים וזה יעזור לך אולי להבין.

קראי שנית את ההודעה שלה

ותראי שההקשר לא משנה את התוכן של ההודעה. המחקרים שציינת לא הם מה שמשפיעים על העמדה שגיבשה, אלא הניסיון הפרטי שלה.
אבל תודה על הניסיון לעזור לי להבין.

אגב, אם התכוונת שההודעה שלה היא תגובה ישירה

להודעה שלך שמעליה (כלומר, משורשרת אליה), זה גם לא נכון.

Cafe Latte

New member

michal@gal

Active member
מנהל
לא מדי פעם

אם את רוצה לחשוף לשפה שניה, את צריכה לדבר איתו רק באנגלית ובן הזוג ידבר רק בעברית, וכך תהיה לו הפרדה בין שתי השפות.
&nbsp
אם את תדברי אליו קצת באנגלית וקצת בעברית יווצר אצלו בלבול. הוא לא ידע שאילו שתי שפות שונות.
&nbsp
אם זו לא שפת אם שלך, עדיף שלא. אפשר לחשוף אותו לאנגלית על ידי סדרות טלויזיה לא מדובבות.

michal@gal

Active member
מנהל
שנתיים ומעלה לדעתי

זה תלוי כמובן בבשלות של הילד, אבל זה גיל סביר כדי להתחיל.
במקום שהילד יראה מדי פעם סדרות מדובבות, מקפידים להשיג לו סדרות באנגלית כשפת מקור.
&nbsp
בגיל יותר מוקדם את יכולה להתחיל אפילו עם שירי ילדים באנגלית.

למעלה