שפה זרה - שאלה

lirlurim

New member
שפה זרה - שאלה

היום נאמר לי שתלמידי תואר שני זכאים לקחת קורס של שפה זרה. מישהו יודע פרטים?

deathcaster

New member
תגובה

לא בכל החוגים (למשל בחוג שאני נמצא בו לא), ואפשר לקחת אותו בתור קורס בחירה, לא ברור לי למה אתה מתכוון ב"זכאים" ? מנגד, ניתן להיכנס לקורסים של שפות זרות בהם ניתן להיכנס בתור "שומע חופשי" רציתי להיכנס לאחד כזה בלטינית, אבל הוא מתנגש לי עם קורס חובה
יידיש לעומת זאת סגור בפני שומעים חופשיים

lirlurim

New member
אני לא מדבר על בחירה

מישהי אמרה לי שתלמידי תואר שני, בלי קשר לחוג, זכאים לעשות קורס שפה מחוץ למערכת השעות שלהם. כלומר, בלי נקודות. מבחינתי זה עדיף כי זה בטח רק מוריד ממוצע... אני אבדוק בחוג.

EastGirl83

New member
אני לומדת עוד שני שפות זרות

ואני בתואר שני וזה נחשב כמו כל הקורסים - עם נקודות.

deathcaster

New member
אני לא רוצה ללמוד יידיש

אני רוצה לתרגל יידיש !!! לדעתי יידיש היא ללא ספק השפה הכי יפה בעולם ביידיש הדברים נשמעים הרבה יותר טוב ! איציק שפיציק, גרינע ז'אבע נעמט א שטעקען שלוגט דער באבע דער באבע געשרייט : " אוי אוי אוי איציק מאכט אוט אזוי ! "

למה התכוונת? יש לך מושג מה הפירוש?

כי על פניו זה נראה ביטוי בארמית או שלא ביטאת נכון. אגב ליידיש יש דיאלקטים. תלוי מאיזה מקום אתה בא. יש יידיש של הפולנים והליטאים שהיא היידיש הנכונה, הגבוהה, הספרותית. אפשר לשמוע אותה בהצגות. ויש יידיש "שפת רחוב" שמאפיין בעיקר את אנשים שלא הגיעו מפולניה או מליטא, לדוגמה: הרומנים וחלק מהרוסים. אני שייכת לחלק השני של "שפת רחוב", כי שני ההורים שלי הגיעו מאזור. אבא ז"ל הגיע מרומניה ואמא מרוסיה.

ודיע10

New member
פירוש

ראשי תיבות זה בס"ד שכותבים לפעמים בראשית הדף , הפירוש זה משהו קרוב ל"ברוך השם" .

lirlurim

New member
קרוב אבל לא

מה נסגר אתכם? ארמית זה מאוד דומה לעברית. בס"ד = בסיעתא דשמיא = בעזרת השם. בסיעתא - בסיוע, דשמיא - ה'.

deathcaster

New member
מממממממ

וואס הערצאך מיינע ליבשיין ?
אכן מסכנה הסבתא, זה שיר שסבא שלי היה שר לי שהייתי קטן... הוא גם היה מושיב אותי על הברכיים ושר לי שירי שואה (ברענט אינגאלאך ברענט למשל שזה המקור של "שריפה אחים שריפה") ככה זה ששמך השני הוא ע"ש אחיו הצעיר של סבא שנספה בשואה... ממש חוויות ילדות...

אוהו, גרמת לי להסמיק

כן, אה? אצל סבתא שלי ז"ל היא היתה שר שיר על רכבות ברומנית ואת השיר על הילד שמוכר קלחי תירס שאף אחד לא רוצה. יש לי קלטת עד היום של דודו פישר שר ביידיש ולא מזמן שכן שלנו נתן לנו במתנה קלטת שמישהו הביא לו מחו"ל שמשלבת שירי ביידיש וברוסית. אגב ביו טיוב, יש שירים ביידיש ולחלק מהם יש תרגום לעברית.
זזה לעשות את המבחן המומחשב בפסיכולוגיה חינוכית.
נ.ב. בצבא הייתי משוחחת עם אמא שלי בטלפון ביידיש כדי שאף אחד לא יבין.היו צוחקים כשהיו שומעים אותי מרכלת ביידיש. אחלה נוסטלגיה, הזכרת לי. איך הולך התואר השני?

למעלה