שפה אוטיסטית.

nati6589884

New member
שפה אוטיסטית.

עכשיו אני קראתי דיון על שפה האוטיסטית ועל השוני בין שפה " טבעית" כללית רווחת לבין שפה פנמית, לכל אדם יש כמה וכמה סוגי שפות ולכל אדם יש כמה וכמה פירושים. השאלה היא אילו שפות אנו מדברים ואילו שפות הם מדברים. לפי דעתי הש]ה שלנו היא יותר " לבפנים" והשפה הנטי"ת היא " לבחוץ" עכשיו כאשר הבחוץ רוצה להיכנס אל "הפנים" הוא צריך לעבור דרך מסיומת שהיא כמובן דו כוונית, הטענה שהנ"ט לא מבין אוטיסט ברורה לי מאוד אבל לדעתי גם לאוטיסטים ישנו פער ויש שנו מחסו להבין את "הנ"ט" לכך יש מה שנקרא התנגדות בין האני לבחוץ, הבין האני לשני ומה שקורה שיש התנגשות בין שני שפות שיש בני אדם שהם שונים באופן בולט. עכשיו האם אפשר לסדר את השפה האוטיסטית כדי שתהיה ברורה לנטי או שהוא מתוכנת ככה שהשפה א. לא תהיה מקשורת לשפה ב. שהאני לא

יפגש עם הפנים? מה גורם לאוטיסט להשמע כל כך " מטורף" " לא ברור" לעומת פעמיפם בם הוא נשמע צלול, חד, מבריק, ישר? מה גורם לקו הזה העקום פתאום להיתשר? אני חושב שיש קצר חשמלי שלפעמים הזרם עדיין מתחיל לזרום ואז כן יש ניצוץ של קשר, בין הורה לילד, בין האוטיסט אפילו לעצמו, מצבים בם הוא מבתגר או מבובל זה מצב של " התכנסות פנימית" בריחה מן הרעש, ותהו ובהו לא בריחה

מהציאות אלא הסתכלות תלת מימידית אלא והכסות פנמית, זה מה שאני מרגיש. לכן הם נראים " לא מבינים , לא מבעים רגש" לעומת הפרץ שיוצא מהם לא מעט, במצבים בם הם הכי חברתיים, הכי מצחקים ומשגעים, וזה למה? כי הוולן הורד לרגע, כי התחלפה לה המסכה, כי השתנ הזווית, לעומת הנורמה שהיא מישרת קו, ואבוי ליסטות לכן הנ"ט משתנה לאט יותר, פחות דנאמי, ופחות נסחף ופחות מעורבל הליה לנוע מסביב עצמו ולהתפרץ וולהטבע כמו מערבולת, זה דעתי.

arana1

New member
לדעתי מה ששונה זה לא השפה אלא עצם היחס לשפה

בגלל זה אוטיזם זה שונות שפתית ותקשורתית,
וכיוון שגם שפה זה מסכה אז הדבר מתבטא באופן מאוד ניכר אבל בו זמנית גם מאוד לא מוכר כיחס שונה מהמקובל בין ההיבט הממוסך והמתווך של הזהות והקיום לבין ההיבט הישיר והמיידי,
בין העקיף והישיר, בין העקום והישר....

בגלל שהמתח האוטיסטי בין הממוסך ללא ממוסך, בין הישיר ובין המתווך, מתבטא כסוג של עומק לא ליניארי, האוטיסט כשהוא נדחס לכללים ולכלים הנורמטיבים נע בחדות מפתיעה בין שיתוק והצפה,
ובתנאים ההולמים יותר לזהותו הוא יכול לזהות ולחוות ולבטא יקום שלם בשניה,ולהכליל מהפרט הכי זעיר את הכל, ומייד.

בגלל זה אוטיסטים הם גם מאוד שתקניים וגם מפליאים להתבטא,
כאילו לוקים שפתית אבל כל הזמן ממציאים את השפה מחדש,

הפנים והחוץ הם תמיד גם רק יחסיים,
יחסית לנורמה האוטיסט הוא מאוד פנימי,
זה גם המקור של המונח אוטיסט כי יחסית לדרך שבה אנשים נורמטיבים נאחזים במתרחש האוטיסט נראה ונתפש כמאוד מנותק וכמאוד בועתי ופנימי, הוא לא, למעשה האוטיסט הוא הרבה יותר "בחוץ" מהאדם הנורמטיבי ומכאן גם הרגישות לכל צליל ותנועה ומבט ומילה,
גם בגלל שכמו שנגזר מזהות שהיא גם ישירה וגם עקיפה בו זמנית המילה עצמה שקולה לגוף, התיאור למעשה, המבט למגע...

גם הפרץ הוא ביטוי של זהות שמצד אחד היא לגמרי ישירה ולא ממוסכת ומצד שני היא לובשת אין סוף מסיכות,
ומכאן גם הנטייה לרב רבדיות קונקרטית, מיידית, לא ממוסגרת כתפקיד אלא נוכחת תמיד כ"זרימה טבעית",
כמו גם תחושה של מרחב רב פירושים בו זמנית, כזה המושתת על יחס לא ליניארי בין סיבה לתוצאה.

התנודה בין יציאה החוצה והתכנסות אינה מהותית לזהות האוטיסטית,
היא רק תוצאה של הפגישה שלה עם מציאות נורמטיבית,
בהינתן אדם אוהב, מבין, לאוטיסט, התנודה הזאת מותמרת לקוהרנטיות שיכולה להיות מאוד מאוד יצירתית ואפילו מאוזנת יותר מזו הנורמטיבית.

זה הסיכוי והקושי באוטיזם
לדעתי ומנסיוני ומחווייתי

כל זה יכול להיות הכי קשה בעולם
אבל גם הכי יפה

nati6589884

New member
שלום.

anti is back

New member
הנה, ביססתי את הטענה שהובאה לעיל בשמי...

המממ. להלן. הכיווניות פה מאוד דינמית.

nati6589884

New member
כן....

אבל לעולם אני לא ידע מה הם חשבו, לכן.... זה מבאס לפחות אותי.

arana1

New member
גם זה לא בהכרח מהותי, או לפחות רב משמעי ואפילו הופכי

כי מבחינה מסויימת אין דבר יותר יפה מהעדר המאבק, מקיום ללא קושי, ללא עימות, רק שהדרך לקיום כזה היא הכי קשה, ואולי הדרך היא חלק מהמהות,

זה האמירה הזאת לא נכונה בדיוק כשם שהיא נכונה

nati6589884

New member
נכון.

" יקום ללא מאבק" זה יקום ממש יפה אבל לא נתקלתי ביקום כזה ולו לרגע בודד אחד.

anti is back

New member
נכון, אבל התרגום הרווח "מאבק" אינו מדויק כלל

ההוראה המילולית של המשפט היא "קשים היפים" או טיפ-טיפה יותר אידיומטית "קשה הוא היופי". ואם להתבסס על חווייתי בחודשים האחרונים, אין אמירה מדויקת יותר.

nati6589884

New member
קושי הוא יופי? מה טוב לך שהיה לך קשה....

אם הכוונה שלך שאת היית מוכנה לסבול את הקושי בשביל היופי אולי אבל עדייף ללא קושי למה הכל צריך להיות כזה מסובך?

anti is back

New member
לא

לא שהקושי הוא יופי, אלא היופי עצמו הוא קשה.
אין לי מושג למה, אני לא אחראית לזה, אני רק מתעדת תצפיות.

nati6589884

New member
היופי עצמו הוא קשה? אולי...

אני חושב שצריך להרחיב את הגדרה ולהסביר יותר למה את מתכוונת. אולי שהייתי נער טיפש לפני כמה חודשים חשבתי שכיף הקושי ואהבה קשה היא יפה והיופי הוא גם קושי וזה בא ביחיד. היום אני לא יודע ,באלוהים לא יודע מזה יופי מזה קושי ומי זה אני...

nati6589884

New member
תעלומה? הכל הוא תעלומה קשור מאיזה נקודת מבט אתה מסתכל.

ועל מי אתה מסתכל.

arana1

New member
זו תעלומה מהותית מאוד לדעתי

כזאת שאף אחד לא נתן לה תשובה סבירה
למה הכל כל כך קשה ונורא ומזעזע וזוועתי אם ברור שבסוף יהיה נפלא
למה הדברים בנויים דווקא כך

אולי אנחנו חווים ורואים את הדברים מנקודת מבט אגוצנטרית מדי
לא יודע
למשל
הזרע נאבק באדמה קשה על מנת לבקוע לאור
או בתנאים קשים מאוד על מנת להפרות את הביצית
יש לזה סיבה טובה כנראה
אבל לנו כזרע זה מציאות די מדכאה

nati6589884

New member
נכון אבל לפי דעתי כל התעלמות הם תעלומה אחת.

שמתחברת לכמה וכמה סעייפים כלומר הכל מחובר זה בזה זה לא " תעולמת השפה" או " התנועה" זה תעלומה שהיא אחד שהיא שורשית, ובעצם הכל הוא אחד אבל הכל גם הוא אחר. מקווה שאת מבין אותי.

arana1

New member
עדיין, יש כיווני חקירה מבטיחים יותר, תבניות מקדמות יותר

למשל
החיפוש אחר החלקיק הכי קטן (למרות שברור שאין דבר כזה ולכן דבר כזה לא ימצא לעולם) הוא סוג של תעלומה שהנסיון לפתור אותה מביא והביא לתוצאות מדהימות,
ההתרכזות בשאלה זאת בלבד היא הבסיס לטכנולוגיה למשל.

חלק מהעניין זה לבחור תעלומה מהותית מספיק על מנת לקשור את הכל לשורש אחד

nati6589884

New member
כן נכון תמיד יש "יותר" לטעמי השאלה על אהבה.

היא הפתרון הגדול ביותר היא הנשגב ביותר היא האלוהים והיא האמא המזינה של כל התכונות וכל מכלול היקום. אחרי אהבה צריך לרדוף.

למעלה