שעת סיפור..

שעת סיפור..../images/Emo29.gif

אני מציע שכל אחד יספר על איזה מקרה משעשע, מעניין, משעמם, מיוחד, חריג, רגיל או בנאלי שקרה לו או שהוא היה עד אליו בתקופה האחרונה. אז אני אתחיל עם קוריוז קטן מהימים האחרונים. ובכן, בליל הסדר הייתי חלק מצוות השמירה בבסיס, והייתי במשמרת ששמרה בשעות הקטנות של הלילה. אז תארו לעצמכם: בסיס צבאי, לילה, שקט, בכל עמדות השמירה מפוזרים כמה חיילים מנומנמים כאשר בכל עמדה יש מכשיר קשר (מירס) שמאפשר לך ליצור קשר עם כל עמדת שמירה אחרת והמפקד/קצין תורן. כולנו כבר מזמן התחלנו את השמירה, עברה כבר כשעה קלה ועדיין שורר שקט מוחלט.. אף אחד לא מדבר במכשיר הקשר, אין תנועה לא בבסיס, לא מחוצה לו, פשוט מת. אז חשבתי לעצמי, איך אוכל להפיח קצת רוח חיים בין חיילי המשמרת? ובכן, לקחתי את המירס (כשמדברים בו אז כל העמדות, כולל קצין ומפקד תורן, שומעים את מוצא פיך) ובקול באס צלול החלטתי לשאול שאלה שאלתית-"אוהבים נקניקיות??". "כן..", "כן!!", "כן..!" בקעו זה אחר במירס (כנראה כל העמדות, למעט קצין ומפקד תורן, דאגו לענות לי על השאלה המטרידה..) דקות ארוכות לאחר הארוע לא יכלתי להפסיק לצחוק..

Drunk Bullet

New member
להתרגל?

עזבתי תפקיד פיקודי בשביל הקורס, קיבלתי הקצאה מרע"ן תומכ"ל מז"י, וכמה דבילים בתחתית הסולם, לא יודעים מה הם עושים בכלל.

Drunk Bullet

New member
לא מדור

נפלטתי מפקע"ר למז"י, הייתי שם אצל קצין מיון והוא שלח אותי לרמת"ג מז"י לקבל צו למג"ל (הוא החליט שהשיבוץ שלי אחרי הקורס יהיה באחד הבט"רים של רובאי 02), אז קיבלתי צו ל16.04 במקום ל23.04 (כי אני מתחיל קורס בתאריך הזה), וכאן הכל כמו שכתבתי בהודעה הראשונה..עכשיו אני לחוץ ,שאני לא אקלט לקורס (כשיש לי הקצאה בטוחה ולא ע"ת מקום) בגלל הטמטום הזה.

לא נראה לי שבה"ד 10

שונה מבה"דים אחרים (20,12,11), ששם אני יודע בוודאות על מקרים שחיילים נקלטו לקורסים באיחורים די משמעותיים (ולא הייתה עם זה שום בעיה). ו..סחטיין, אתה הולך להנות, אין לך מושג איזה קרקס מחכה לך בבט"רים של מג"ל..

Drunk Bullet

New member
להנות?

בלבלתי את המוח לקצין מיון שישלח אותי לשיבטה (כן כן..), אבל הוא אמר שאי אפשר (למה?! מי עוד ירצה להגיע לשם מרצונו החופשי??). יש לי גם אפשרות להשאר כחובל בבה"ד 12, אבל אני כבר מעדיף להיות בבט"ר, ולהיות יותר בשטח (עד כמה שאפשר להרגיש שטח בבט"ר רובאי 02
).

דווקא אם תשאר בבה"ד 12

יש מצב להרבה יותר שטח מאשר בבט"רים של 02. אני לא יודע איך בדיוק הולכים השיבוצים שם, אבל אם 'תוצמד' למחזור קו"ם כלשהו ולא תהייה כל היום במרפאה, אז תבלה לא מעט בשטח (גם במסגרת הטירונות שלהם <03> וגם בקורס עצמו).

Drunk Bullet

New member
אבל טירונות הם עוברים במקום אחר

לא? הרי זה לא כמו בפלח"צ למשל, שכולם מיועדים לבה"ד 16, ולכן גם כל הסגל + חופ"ל עוברים איתם את הטירונות ואז ביחד עוברים לקורס (כי אם כן, אז זה די משנה את הבחירה שלי). חוץ מזה, בבה"ד 12 יש השלמת ק.קציני מגל ובשיקולים שלי זה דוקא מינוס.

לא

עוברים את הטירונות בבה"ד עצמו ואת ימי השטח מבלים בחולות של ניצנים. עכשיו, אני לא יודע אם החופ"ל ממשיך עם הפלוגה גם לקורס עצמו או לא, אבל מה שכן הוא נשאר צמוד אליה לכל אורך הטירונות (אני זוכר כשקו"ם י"ט באו לשבוע שטח בניצנים, פגשתי גם את החופ"לים שלהם..). ומה כ"כ רע בהשלמת ק.קציני מג"ל?..

Drunk Bullet

New member
הבעיה לא ספציפית בהשלמת ק.קציני מגל

פשוט הסיכוי להתקל בפלצנות של קצינים לעתיד/חולי סג"מת במפקדת מג"ל/בה"ד 12, גבוהה בהרבה מהסיכוי להתקל בתופעות הנ"ל, בבט"ר.

T a u r u s

New member
רמת"ג - מדור תנועה

עכשיו אני מעריך שאני יודע מי החכם שנתן לך צו ליום של ההדממה....

Drunk Bullet

New member
אצלינו בפיקוד זה נקרא כא"ס

השם של מפיק הצו רשום על הצו עצמו, אני יכול לתת לך את השם אם זה מעניין אותך (מש"ק קו"ש עם כומתת נח"ל). בסופו של דבר, אני כועס הרבה יותר על היח' שלי מאשר על מז"י (למרות שגם להם לא חסר, כי יכלתי להספיק להגיע למגל לפני ההדממה). הפיקוד התעקש להחזיק אותי ביח' עד ליום שני (כולל), ז"א שלסידורים של מעבר סמכות, קביעת שיבוץ וקבלת צו לבה"ד 10, נשאר לי יום אחד בלבד - ואם לקחת בחשבון את העובדה שזה היום האחרון לפני ההדממה, אז זה גם לא בדיוק יום שלם, כי כולם ממהרים לצאת מוקדם ביום הזה. מה שאירוני עוד יותר, זה שבכל שלב היו לי בעיות - חיכיתי כחצי שנה לקבל הקצאה לקורס מהפיקוד, בסוף הסתבר שהפיקוד בכלל לא מקבל הקצאות למחזור הזה, אז התגלגלתי עד למעבר לסמכות מז"י. וביום האחרון, חיכיתי למעלה משעתיים במדור קורסים בקו"ם כדי לקבל צו למז"י, ועד שהגעתי לשם, האדם שהייתי אמור לדבר איתו לא הגיע, ועד שסוף סוף הוא הגיע - הייתה הפסקת חשמל (כבר רציתי להעלות באש את כל הבסיס מרוב עצבים), שבגללה הייתי בבסיס הזה עד 3-4 אחה"צ.. ועכשיו הסיפור עם מגל.

T a u r u s

New member
להערכתי, קש"ל מג"ל יודע מה הוא אומר

אבל זה מטורף שכל הבעיות האלה קרו לבנאדם אחד...

Drunk Bullet

New member
אני כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות

מרוב בעיות אבסורדיות ומחסור לא נקלט בהגיון, אני כבר מגלה הומור פאסימי קיצוני. אה, אולי הקש"ל יודע מה הוא אומר, אבל לי הוא בכלל לא אמר שום דבר חוץ מ"נראה מה נעשה" וכד'. מאיפה אתה מכיר אותו?

T a u r u s

New member
אני מכיר אותו עוד כשהיה במז"י

אני מקווה ומעריך שאם הוא אמר "נראה מה נעשה", הכוונה שפשוט יהיה בסדר... בהצלחה בכל מקרה!!

למעלה