שעת האמת מתקרבת

../images/Emo140.gifגרשון היקר אני מאוד מעריכה אותך

על כל פועליך ואתה חזק ואמץ ואל תחת משום דבר, יש לך לגמול חסד לאורית ואתה יודע לעשות למענה ובשבילה על הצד הטוב ביותר, יש מי שמקשיב לך הן ברוחניות ,הן וירטואלית והן תקשורתית אתה לא לבד,חו"מ יש יותר גרועים מהסבל שלך אז תעשה שריר ותמשיך הלאה בסבבה
בשורות טובות לאורית והניה וכמובן לך

otow

New member
החלטות מסוג זה לעולם יהיו קשות

ואם היית מחליט להשאיר אותו בבית ולא לעשות כלום? אלו הן החלטות של דיני נפשות, תמיד. ולעולם, כנראה, גם רגשות האשמה יהיו חלק מזה. שלא נגיע לזה. וזאת אני, אפס שתיים, משום מה אני לא מצליחה להכנס תחת השם שלי.

otow - 02 כנראה שכחת את הסיסמא הקודמת

ואולי את המייל שנרשמת בו. תנסי לנחש אותם. בטוח שזה לא אותו מייל שרשמת כעת.

נמאס לי להבין את המערכת הזאת

מצד אחד הוא לא מאפשר לי לקבל רק סיסמא בלי שם משתמש, מצד שני הוא טוען שהשם אפס שתיים תפוס. אז נרשמתי מחדש כאפס שתיים 1 וזהו.

zs1957

New member
גרשון החלטתכם נבונה וחשובה להניה ואמנון כאחד

אני מבינה את הבת הצעירה ואת הרגשות שלך שמוציאים את אמנון מהבית למוסד סיעודי. קשה אבל צריך לעבוד עם ההגיון. גם להניה קשה מאד נפשית לטפל בו בבית במיוחד שהוא אלים, ומסרב להתקלח. במרכז הגריטרי יש סדר יום קבוע מקלחת ,אוכל,מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת,פיזיותרפיה ,טיפול 24 שעות 7 ימים בשבוע .אין חופשות של מטפלת של חודש ימים. והעקר להניהיהיה קל יותר נפשית ופיזית. אתם תבואו לבקר את אמנון והוא יתרגל למקום החדש ,שיהיה מעתה ביתו. גם הבת הצעירה תבין ,ששם מקומו והיא הצילה את הניה מהתמוטטות עצבים, תהיה לה אמא , פחות עצובה, פחות מתוחה. הוא יקבל שם את הטיפול הטוב ביותר. טיפול מקצועי, מיומן, חם ואוהב. בחרתם את המקום הנכון בזמן הנכון. אני מקווה שעופרה שגב תעשה מחר את העבודה עם הניה ובתה ותעצים את ההגיון על הרגש. תמסור לגיסתך ,שהמעבר למוסד גריאטרי הוא הטיפול הטוב ביותר והמקצועי עם צוות מיומן מאשר להיות בבית עם מטפלת שלא תמיד יודעת לטפל בחולה, שיש לה געגועים לבני משפחתה שעזבה, שלא פעם המעסיק הופך להיות הפסיכולוג שלה ומעודד אותה ,שכן הם באים ממצב סוציואקונומי נמוך ונושאים עמם מטענים רגשיים עמוקים. מאחלת לאמנון קליטה מהירה והמון הצלחה, ולהניה ,לך ל,אורית ,ולגיסתך הרבה עוצמה וחוזק נפשי . בשורות טובות, זהבה

אירילה

New member
בוקר טוב ותודה לכל המעודדים

היינו אתמול אצל עפרה ונראה לי כי הניה יצאה מחוזקת ואני אף יותר ,חששותי בקשר לבת הקטנה התאמתו ,לאחר שהניה סיפרה שם שהיא שאלה אותה אם היא החליטה שכן בגלל שגרשון דחף? אבל הניה היתה כל כך החלטית בהחלטתה ואמרה דווקא שטוב שהעלתי את הנושא שהגיע הזמן להוציא את אמנון למוסד ,אבל ההחלטה היא כולה שלה ,עוד הוסיפה כי אם אמנון היה מסוגל ללכת כמו שצריך ולא מרביץ וההתנהגות שלו היתה קצת פחות אגריסיבית לא היתה חושבת להוציאו עדיין מהבית. יצאתי משיחה מעודד ,אבל עדיין הלב כבד ,ןנקןןה שהמעבר ביום חמישי יילך עד כמה שאפשר בקלות יחסית. טוב , אני חייב למהר ,נוסעים לניתוח עם אורית (היא הראשונה בתור) ,כשאחזור אכנס שוב במידה והכל יהיה בסדר. בוקר טוב לכולם גרשון

zs1957

New member
גרשון, בהצלחה לאורית בניתוח בכף היד

שהניתוח יעבור בשלום.החלמה מהירה לאורית. בהצלחה לאמנון עם המעבר לבית האבות, שתהיה לו קליטה מהירה ונעימה.. שמחה שאתה והניה יצאתם מחוזקים מהפגישה עם עפרה. חששותיך אכן היו נכונות הבת הקטנה טענה בפני הניה כי אתה זה ששכנעת להוציא את אמנון מהבית לבית האבות. אני חושבת שהיא בכלל לא מבינה מה הניה עוברת כאשר היא מטפלת בבית. מה היא סופגת ואיך נקרע לה הלב מההתדרדרות במצבו של אמנון.לא חוכמה לבוא ולבקר את האמא .הבת באה לשעה שעתיים והולכת. הניה היא זו שנושאת בנטל, בטיפול הסזיפי הקשה.. אני סבורה כי בעתיד היא תבין שעשיתם את המעשה הטוב ביותר בשביל אמנון והניה כאחד. ד"ש חם לאורית והניה. בשורות טובות זהבה

../images/Emo6.gifגרשון ה-../images/Emo23.gif קל נוטא שמאלה והכבד

בצד ימין אז ימין ה' עושה חיל ,אל לך לערבב ולכתוב עדיין הלב כבד,חשוב חיובי ואז יהיה טוב

hregev10

New member
בהצלחה בניתוח בידה של אורית

גרשון היקר - אתה עובר בזמן האחרון כל מיני דברים וזה כדרכו של עולם - הצרות באות בצרורות - הלואי והניתוח של אורית יהיה מוצלח והיא תשוב הביתה כשהיא מרגישה טוב ויכולה לתפקד כמו שהיה קודם. ולאמנון - שהאשפוז שלו במרכז הסיעודי יהיה רק לטובה, ולכם כולכם יהיה יותר קל, במיוחד להניה שעברה תקופה קשה מאד אף על פי שהבת הצעירה שלה לא מסוגלת להבין זאת. אני מודעת לבעיה הזו כי גם אני עברתי בעיה דומה עם הבת שלי שטענה שלא נועצנו בה בזמן שאשפזנו את מיכאל, אבל באותו היום שהודיעו לנו שצריך להוציאו מבית-החולים לאחר הארוע המוחי שעבר, היינו צריכים למצוא מקום שיענה על ציפיותנו והכל היה במהירות ממקום למקום ובתי גרה בירושלים ומטופלת ב-2 ילדים קטנים ואיך יכלנו להיוועץ בה כשהיא שם, אבל היא ממש כעסה ולא באה כשלושה חדשים אלי, העיקר שבסוף היא הבינה שלא היתה ברירה אחרת ועכשיו הכל חזר לקדמותו והיא באה עם הילדים מידי פעם. הלואי שכל מה שאנחנו עוברים ילווה בהצלחה ובקלות . להתראות חני

אירילה

New member
בשידור חי מהדסה הר הצופים ירושלים

איזו התקדמות.... 3 מחשבי אינטרנט פתוחים לקהל הממתינים באשפוז יום... אורית ב"ה אחרי הניתוח , מרגישה בטוב , הרופא אמר שלא היו הפתעות והניתוח היה כמתוכנן. אורית כבר מלובשת ואנחנו מחכים עוד 15 דקות ואז נקבל את מכתב השחרור והביתה ונחזור להוצאת תפרים עוד שבועיים. אתמול בערב עוד לאחר שחזרנו מעפרה ,הודעתי למטפלת על מה שקורה , שיחה מאוד ריגשתי היתה , הלב שלי יצא למטפלת אשר פרצה בבכי של כאב וכמובן גם על העובדה שתאלץ להיפרד מאיתנו בקרוב ,הסברתי לה שבינתיים חודש אחד היא עוד איתנו ועדיין נישאר משפחה עבורה גם אם תעבוד אצל משפחה אחרת ,מעבר למשכורת היא הקדישה את כל כולה לטיפול מסור באמנון. עם המעבר שארלט (המטפלת) תשהה ליד אמנון לפחות עוד חודש ולאחר מכן הבטחתי לה שאעשה את מיטב המאמצים למצוא לה משפחה טובה שאולי תהיה גם יותר טובה מאיתנו. אהיה אתכם בקשר כאן כשנחזור הביתה יום טוב לכולם והרבה הרבה בריאות גרשון

רק אם שארלט תעבור אלינו היא תהיה במשפחה עוד

יותר טובה
שמח לשמוע שהניתוח עבר ללא כל בעיות. ד"ש חמה לאורית.

zs1957

New member
../images/Emo140.gif לגרשון ואורית טוב שאתם אחרי הניתוח

מקווה שאורית חשה בטוב ואין כאבים חזקים. מאחלת לאורית החלמה מהירה. איזה כייף שיש בהדסה הר הצופים אינטרנט לציבור הממתינים לאשפוז יום. גרשון ,כעת אתה עקר הבית ואחראי על הנקיון, בישול ,כביסה הדחת כלים.וכל היוצא בזה כל הכבוד שאתבה דואג לשארלט המטפלת . בחודש השהייה שלה עם אמנון היא תוכל לחפש מקום עבודה חדש. גם למטפלים קשה להפרד מהחולים הם נקשרים אליהם מאד. בשורות טובות, זהבה

hregev10

New member
גרשון - טוב שאורית אחרי הניתוח

שמחתי לשמוע שהניתוח עבר בהצלחה כי הרי זה מה שרוצים , החלמה מהירה אורית. בקשר למטפלת - גם אנחנו כשמיכאל שלי נכנס למרכז הסיעודי החזקנו את המטפל שהיה לו חודש נוסף על מנת שלא ירגיש שכולם זרים אליו ויוכל להתרגל ביתר קלות, באותו חודש התחלקנו אני והמטפל כל אחד היה חצי יום וכך עברנו גם את המשוכה הזאת, להתראות ובשורות טובות. חני

בהצלחה לאורית בניתוח

מסור לאורית איחולי החלמה מהירים וטובים. וביום חמישי, שתעברו בקלות את המעבר למוסד הלואי שיהיה לאמנון טוב שם ויקבל טיפול מסור להניה מסור חיבוק ענק שיהיו לה כוחות נפש ושתהנה מהמשך חייה , מגיע גם לה..

נילי41

New member
גרשון יקירי ../images/Emo20.gif

לאורית בניתוח כף היד...
לאמנון במעבר למוסד החדש...
להניה בהסתגלות למצב החדש... ו
לך שאתה עומד בכל המבחנים והקשיים ומחזיק מעמד ומחזק את כולם. אז כל הכבוד לך על הכל וגם אם הלב כבד, בטווח הארוך כולם יבינו שאין מנוס ושהצעד שאתם עושים הוא הנכון והטוב לכולם. כשיוד עבר לבית אבות הוא היה כבר בשלב שלא זיהה את הבית, והמעבר לבית אבות עבר חלק כי הוא היה המשך ישיר של מרכז היום שיוד היה רגיל אליו כבר כמה שנים, אז מלבד חדרי השינה שנוספו הכל נראה לו אותו הדבר. גם הפעילות במקום דומה לפעילות במרכז היום כך שהוא לא הרגיש אפילו במעבר... ומבחינתי, זה היה הזמן המתאים למעבר שלו. אין ספק שמה שעובר על המשפחה, על מי שנשאר לבד בבית הוא קשה מנשוא, אבל אם מפנימים את המצב ולא מכחישים ויש הבנה שעשינו את הצעד הנכון, מתרגלים למצב החדש ומתחילים תקופה חדשה של ביקורים יומיים, או דו-יומיים, או שבועיים במוסד. אני מאחלת לכם הרבה בריאות ושאמנון ירגיש בנוח במקום החדש ושהניה תסתגל בקלות ושגם הבת הצעירה תבין שצריך לחשוב גם על הניה שלא יכולה להתמודד יותר וגם על כך שלאמנון יהיה טוב... אז ב-ה-צ-ל-ח-ה בכל מכל הלב

ronnyw

New member
מסכימה עם כל תג ואות במסר של נילי,

אני חושבת בוודאות שזה הצעד הנכון בזמן הנכון. רוצה רק להוסיף, שה"גיבורה" האמיתית של כל הסיפור היא הניה. אם אני זוכרת נכון, הניה התחילה מסטטוס של הכחשה גמורה, ועברה תהליך לא פשוט של הבנה והפנמה. כיום היא נמצאת במקום אחר לגמרי. אני בטוחה שאם אפשר היה לשקול את כובד הלב המחליט (מלשון "בלב כבד"), הרי שליבה של הניה הוא הכבד מכולם. היא גם זו שחיי היום-יום שלה יושפעו הכי הרבה, ולכן כדאי שכל האנרגיות (של הבת הצעירה, למשל) יופנו על מנת להקל על הניה את המהפכה בחייה. וכמובן - כל הברכות שבעולם גם לאורית ולך.

גרשון אומנם קצת באיחור,

אבל, איחולי החלמה מהירה לאורית, ושתחזור כמה שיותר מהר לחיי היום יום, כתבו לך קודמי את כל מה שאפשר, כך שלא נשאר לי הרבה מה להוסיף, בטוחה, שההחלטה שלכם הכי נכונה שיכולה להיות, הכל מתחיל ונגמר בהניה, היא זאת שמטפלתצ וזאת ששומעת 24 שעות אותו, ואם היא הפנימה ורוצה, לאף אחד אין זכות לערער על כך, ובטח לא להביע אי הסכמה. וכמו שכתבת, אורית במקום הראשון, בשורות טובות, ניצה.

אירילה

New member
../images/Emo51.gif לכולם ../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif

אנחנו בבית , אורית מרגישה בטוב , כף היד מתחילה להתעורר ומקווה שהלילה יעבור בשקט. בקשר לבת הקטנה של הניה מסע ההכחשה שלה נמשך , היום נודע לי שגם הספיקה להתווכח עם אחותה השניה כששאלה אותה אם לדעתה היא גם חושבת שהגיע הרגע להעביר את אמנון ,וכשזו ענתה לה שכבר ממזמן היה צריך להעבירו, ענתה לה שלא רוצה לשמוע עוד. ניתן לה את הזמן שלה להתגבר ,חבל רק שבחרה בדרך הקשה ,אבל זו בחירה שלה , יותר מאשר להוביל את הסוס לשוקת לא ניתן להכריח אותו לשתות ממנה. ביום חמישי נקבעה שעת הקבלה לשעה 09:00 בבוקר ,ועד אז נהיה גיבורים. שיהיו רק בשורות טובות גרשון

למעלה