שעת האמת מתקרבת

אירילה

New member
שעת האמת מתקרבת

מחר אודיע למוסד כי נגיע עמו ביום חמישי ,לא שיערתי בנפשי שדווקא לי זה יהיה כל כך קשה , אני זה שדחפתי מהרהר לעצמי ,אולי חטאתי שדחפתי ,לא שיש לי חרטות ,זה בהחלט לא ,אבל עצם העובדה שאיני בן בשר ישיר אלא רק חתן ,אולי עוד יגידו מה פתאום הוא החליט? ומתוך דברים אלה בוודאי הבנתם שישנה בעיה שלא היתה צפויה.להניה עוד בת אחת קטנה ,אשר באמת ראוייה להיות "הנבחרת" מיתר הבנות ,היא שבאה כל יום מהעבודה הישר לאמנון כל יום ,זאת שרואה את מצבו באמת ,וזאת שכאשר ישנם רגעים קשים יוצאת החוצה להירגע ,דווקא היא כעת בהכחשה ברמות גבוהות מאוד ,בשעות אלו כשניה זקוקה לתמיכתה ,היא מפנה עורף , היום קיבלתי ממנה שיחת טלפון כשקודם הדיבור היה בכי מתמשך (אני יודע שזה בא מאהבה לאבא ,כי היא היחידה אולי שקשורה לאבא כל כך משאר האחיות) ולאחר מכן שאלה אותי אם זה סופי שאנחנו מאשפזים את אמנון ועניתי שכן ואז אמרה בבכי שהיא ל חושבת שעוד הגיע הזמן וכי יש עוד פתרונות ,שאלתי מה?< ענתה : להביא גבר במקום המטפלת ,התפלצתי מהתשובה ,אבל אני יודע שזה נובע ממהדחקה ומעצם המחשבה שאבא עוזב את הבית ,הרגש כאן אצלה גובר על ההיגיון. מחר יגיע הרגע היותר קשה עבורי ואני בטוח שלהניה זה יהיה יותר קשה , מחר ומר להניה להתחיל לארוז בגדים ונעליים לאמנון ושאר ציוד אישי ,ורק מעצם העובדה שנותנת אסוציאציה של לא עלינו הוצאת ביגוד של מת מהבית ,עושה לי לא טוב ,כאילו הוצאת את יקירך מחייך ,אבל אני יודע שאמנון לעולם לא ייצא מחיינו ויהיה רק מרחק נסיעה של 25 דקות מאיתנו שנראה כמו מרחק של שנות אור וששם באמת יזכה לתנאים יותר טובים מהבית וכדי רק להמחיש לכם איך הניה דיברה איתי היום בטלפון בבכי וסיפרה לי כיצד רחצו היא והמטפלת את אמנון ,זה היה כמו השפלה היא מספרת. במשך עשרת הימים האחרונים אמנון לא רצה להתקלח ולכן רחיצה אותו בשיטה האנגלית ,קערה וסבון עם מגבת מתחת במיטה ,אלא שהיום כבר היה כל כך מסריח מהשתן שהיה טבול בו החליטו לרחוץ אותו ויהי מה ,והמקלחון כבר קשה לו להיכנס ובטח לעוד שני אנשים שעוזרים ואז בלית ברירה שמו כסא מפלסטיק באמצע חדר האמבטיה ,ישב לו ערום והוציאו את צינור הטוש החוצה ושפכו עליו מים ,איזו ריקנות ישנה בהרגשה הזו ,הרי שאם היו עושים כך לחולה במוסד היינו מתנפלים ובצדק כלפי הצדק והניה המסכנה איך הרגישה עם זה..... ההחלטה לאל קלה ,אבל נכונה ואני שמח שהניה מגלה השלמה ובגרות ובתוך תוכי איני רוצה להיות אפילו לשניה במקומה. וואי....כמה כתבתי.... גרשון

גרשון, אומנם אתה מנהל הפורום אבל,

גם לך יש נפילות, כנראה, כמו לכולנו,איך כתבת בשר ודם, וטוב שכתבת, גם אותך צריך לעודד לכתוב
אתם עושים טוב , הבת הקטנה תפנים את העניין, כי גם טובת האם חשובה כאן, מחזיקה לכם אצבעות, ניצה.

אירילה

New member
זה לא נפילה ,זו פשוט הרגשה מזופתת

מאז שהתחתני עם אורית לפני כ 35 שנה (בחודש הבא אחגוג 35 שנות נישואין) החשבתי את אמנון כמו אבי הביולוגי ,שכן אני התייתמתי מאבי בגיל 13 ואמנון היה עבורי להשראה.

יש לנו משהוא משותף,

אנחנו השבוע "נחגוג" 35 שנה, בסילבסטר! כשהבת שאלה אותו מה קרה בסילססטר הוא ענה לה : "חבל שלא שברתי את 2 הרגליים" ידע בדיוק מה היה. שיהייה לכם יום נשואין שמח!! ניצה.

zs1957

New member
נפלא שאמך נקלטה יפה בבית האבות

עשיתם את הצעד הנכון. כעת אתם רגועים שהיא מטופלת היטב. בשורות טובות, זהבה

zs1957

New member
גרשון מזל טוב ליום הנישואין

הרבה שנות אושר , אהבה ובריאות. אמנון הוא כמו אביך הביולוגי ומכאן דאגתך הרבה אליו. הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.אמנון יקבל טיפול טוב ואתם תהיו רגועים , שמטפלים בו בחום באהבה ובמסירות. שיהיה בהצלחה !!!!!!!!1 להתראות בשמחות , זהבה

עודי5

New member
ליבי איתך גרשון

גם אני ואחותי היינו במקום הזה. אכן, טראומה קשה אכזרית וכואבת. לעולם לא נשכח את היום הנורא ההוא ורגשות האשמה יאכלו בנו תמיד. אבל , חשוב שתדע שבצד התחושה הנוראה שאנחנו עושים דבר שאסור לעשותו, הבאנו את אמא למקום הכי טוב שיכולנו למצוא עבורה. אם אני חושבת בהגיון (כפי שאתה מציע) עשינו עבור אמא את הטוב ביותר בהתחשב בנסיבות של כולנו. גם אנחנו שמענו מאנשים "טובים" עצות ושאלות "מה פתאום? למה? מי? למה שם? איך? אולי...?" זה קשה ומכביד עוד יותר על ההתמודדות שהיא קשה גם כך אבל, מתגברים, לומדים להתעלם ומאמינים בצדקת הדרך שבחרנו. אני מאחלת לך ולבני המשפחה שתתחזקו ותזכו לראות את הטוב שבמקום שבחרתם, את החיובי שבמעשה ואת צדקת ההחלטה שלכם. ותבוא שלוה ללבכם.

../images/Emo140.gifגרשון קח הכל בקלות עד כמה שאפשר

אתה עושה את הצעד הנבון והנכון לאמנון ולהניה,הרגש משחק לפעמים אבל ההגיון שלך נכון ושיהיה חזק יותר במוסד הוא יטופל יפה ,יש חברה של הרב אנשים כמוהו הוא ימצא את עצמו שם לאחר יום יומיים ואז הניה תגיד למה לא חשבנו קודם לפני הכפות
חזק ואמץ ומסור להניה את הערכתינו אליה שהיא עושה את הצעד הנכון לטובת שניהם בשורות טובות ובהצלחה

ענתי44

New member
מה איכפת לך מה כולם יגידו

אתה הבן של אמנון. אתה הגבר שהתאהב בביתו ונשא אותה על כפיים, אבי נכדיו והבן שהוא בחר ובשבילך האב שרצית. אתה זה שהיית לצידו כשחלה לאורך כל הדרך, בחורף בקיץ, ביום ובלילה, ללא תלונה ללא לאות- היית שם בשבילו ובשביל הניה. אתה אוהב אותו לא פחות מהבת שלו, שאני מבינה לליבה. גרשון היקר, זה טבעי שתרגיש את הרגשות שאתה מתאר. זה לא היה טבעי אם היית מחליט כמו מחשב ולא מרגיש ככה. אבל עם יד על הלב, לו היה מתקשר אליך חבר ומתאר לך את המצב של אביו, כמו של אמנון, ולנוכח הנפשות הפועלות סביבו מה היית מייעץ לו? אני משוכנעת שהיית מייעץ לו מה שהחלטת שלטובת אמנון צריך לעשות. זה לא אומר שהתהליך לא כואב ומייסר, אבל, הוא צודק. אני ממליצה לך להזמין את גיסתך היקרה לשיחה ואפילו עם דמעות ובכי להסביר לה את מה שהיא מתקשה לקבל. לומר לה שאתם לא זורקים את אמנון ולא נוטשים אותו, ושתהיו איתו ותבקרו, שתפקחו מקרוב, כמו מרים ששמרה על התיבה ובה אחיה התינוק. תגיד לה שאם תראו שזה גרוע יותר אפשר לשנות. זה החלטה שבמקרים מסויימים היא הפיכה. דבר לליבה, שתיתן סיכוי לאבא שלה. אני משוכנעת שאחרי המשבר והשוק של ההעברה כשאמנון יתאקלם בביתו החדש וכשאתם תראו שהוא מטופל עם כבוד ואהבה ובמלוא היחס גם אתה, גם הניה, אורית ואחותה תבינו שלמרות הכאב ורגשי האשמה, עשיתם את ההחלטה הטובה עבור כולם. אם אורית מרשה, אני שולחת לך חיבוק של עידוד. לך ולכל המשפחה

גרשון אני כללית בכיוון של ענתי אבל רוצה

להתמקד יותר על הבת הקטנה. מאד חשוב שתהיה ככל האפשר הרמוניה במשפחה. אתה צריך לדעתי לעשות כל מאמץ לשכנע את הבת בנכונות ההחלטה עד יום ה' לפני שזו תהיה עובדה מוגמרת. תצליח, מה טוב. זו המטרה. אבל גם אם לא תצליח יהיה חשוב בדיעבד שניסית. אפשר לצפצף על דיעה של שכנים וחברים, אבל אי אפשר להתעלם מדיעה של הבת שדוקא הכי קשורה לאמנון. תרצה או לא, זה יציק לך, אבל יהיה לך יותר קל כשתזכיר לעצמך שדברת על ליבה והיא מתעקשת ללא הצדקה אובייקטיבית. לא הייתי מציע שתגיד לה שזה בלתי הפיך. זה יישמע לה כמו הבטחה שאם המצב יהיה יותר גרוע בעיניה, תחזירו אותו הביתה. זה גם לא נכון לגופו של עניין, "טיול" כזה הלוך וחזור ירע את מצבו.

ענתי44

New member
יענקלה רוצה להבהיר לך משהו

ראשית אני הצעתי לגרשון לדבר עם גיסתו ולשכנע אותה. אבל בקשר להערה שלך, שללכת לבית אבות זה לא טיול.... בהחלט לא טיול, והכוונה ברוב המקרים לפתרון קבע אבל אם קורה שהסידור לא מתאים באופן של סבל ורע הרבה יותר מהסידור בבית, אז ועוד איך המצב הפיך. ברוב המוחלט של בתי האבות מדובר בטיפול נאות ורוב הקשישים, כולל חולי אלצהיימר, בסופו של דבר מסתגלים. הגיסה של גרשון אוהבת אהבה גדולה את אביה ואני מאמינה שהידיעה שניתן להחזיר תקל עליה. אבל כאשר תראה עד כמה אביה מטופל הייטב ושהוא בטוח ומוגן והעיקר אהוב ועד כמה הוטב לאמא שלה היא לא תוציא אותו, ותברך את גרשון על שהיה חזק ממנה ברוחו.

גרשון יקר, חיבוק להניה ואורית

אני מבינה אותך כי זה תמיד כך, מחליטים החלטה קשה אך רק כשמגיע הרגע בו צריך לבצע אותה, מתחילים להרגיש את המועקה והחשש והעצב ומה לא??? במיוחד שהוא היה כמו אב עבורך שנים רבות וגם הערכת אותו מאד. אל חשש, אני בטוחה שאתם תשגיחו עליו טוב גם מרחוק ויהיה מי שירחוץ אותו ויטפל בו שם. אני מבינה את הניה שקשה לה במצב כזה לרחוץ אותו. מאחלת לכם שיעבור בקלות, בלי רגשות אשם ושלאמנון יהיה טוב שם. מסור ד"ש להניה ואורית ומחזקת את כולכם בהחלטתכם, טובה

אירילה

New member
אכן הבת הקטנה היא בעיה

אבל ניסיתי לדבר איתה כך כך הרבה פעמים במשך השלשה שימים האחרונים והיא טוענת כל הזמן : "אין לי מה ללכת (הכוונה לפגישה היום עם עפרה שגב), לא רוצה ,תעזבו אותי". מה לא ניסיתי.... הבנות שלי דיברה איתה, האחיות שלה , הניה...שום כלום....עוד אתמול בערב לפני שהלכנו ניסיתי לדבר איתה על ליבה ושום דבר לא עזר ,הכחשה טוטאלית למצבו ,מין התנהגות של בת יענה שמביעה רק את ההכחשה למצבו. בלילה עוד דיברתי עם הניה בטלפון וסיכמנו שאם היא לא מוכנה להקשיב וגם לא רוצה לבוא היום לפגישה , בסופו של דבר היא תצטרך לעבור את המשבר לבדה ולהשלים עם כך ורק שתבינו שהיא בת 41 כבר ולא ילדה. כמובן שאני כל הזמן תומך בה ואומר לה כמה אני אוהב אותה (מה זה אוהב אותה??? הייתי לוקח אותה לגן כשהכרתי את אורית.....) ומסביר לה כל הזמן . אנימקווה שאולי תתעשת ואדבר איתה עוד בצהריים שתבוא איתנו , יותר מזה אין לי את הכוחות כי החל ממחר אני צריך להשקיע באורית שתעבור ניתוח בכף היד בבי"ח הדסה הר הצופים ויהיו לי איתה 10 ימים קשים (מנתחים אותה ביד הבריאה ואח"כ היא חייבת להיות חבושה לגמרי ללא אפשרות להניע את האצבעות 10 ימים) את 10 ימים ללא ידיים כלל. אתמול שוחחתי על כך עם אריאלה בטלפון וסיפרתי לה שאת הכוחות אני שואב ממנה ,אחרי כל מה שאריאלה היקרה שלנו עוברת ,לי אין מה להתלונן ואז אני אוגר כוחות מחדש. שיהיה לכולנו בוקר נפלא ושקט ולאריאלה רק בשורות טובות מאליעזר. גרשון

ע ו מ ר 4

New member
גרשון../images/Emo24.gifאם תסכים.

כתבתי לך מסר ...תציץ. ו..........קח איתך כמה תמונות...שאמנון מכיר מהבית...או של הנכדים...והמשפחה...ותלה לו ליד המיטה.ממני ביקשו לעשות כך לאבא...ואכן תלינו..ואהב את מה שראה. חיבוק גדול לכם לך ולאורית ולהניה כמובן. ימים לא קלים.

ענתי44

New member
תנסה שוב

אני משוכנעת שהיא אוהבת את אמנון ובאמת דואגת לו. מספיק שמישהו בעבודה סיפר לה על מקרה רע שהיא חוששת. תבין אותה, הבית של ההורים שלה מבחינתה מתפרק, האיש החזקאבא שלה הולך ונעלם מול עיניה. ומבחינתה ההוצאה מהבית מסמלת שנוצחתם בקרב מול האלצהיימר. אבל היא תתעשת כשתראה שאביה מטופל מעולה. ושתבין שבשלב הזה של המחלה המקום הכי טוב עבורו זה בית האבות שנבחר בקפידה. מאחלת לאורית שהכל יעבור בשלום ושההחלמה תהיה מלאה ומהירה. ואכן אתה צודק, כאשר אנחנו כולנו בפורום רואים איך אריאלה מתמודדת אז כל מה שנותר לקחת ממנה דוגמא.

גרשון יקר,תוותר על לקחת אותה אתכם

תתרכז רק בלהסביר ולהסביר שמצבו של אמנון מחייב אישפוז, שבחרתם את המקום הכי מתאים וכי זה לטובתו ולטובת כולכם. בסופו של דבר זה ייכנס לה לראש. תהיו גם סופר רגישים להציע לה להצטרף לביקור הראשון אחרי שאמנון כבר יהיה שם. קח כדוגמא את חברתנו תמר-טילי שבהתחלה לא הצליחה לבקר את בעלה, ועם הזמן לא ויתרה על שום ביקור. תכתוב לי במסר לאיזה מוסד אתם מכניסים אותו, כמה זה עולה והשיקול העיקרי בבחירה. טוב לי לדעת אפילו שזה עדיין לא באופק.

sarale14

New member
הבת הקטנה צריכה לעבור את המשבר לבדה.

קראתי את כל מה שכתבת. למילים אין סוף ולהסברים, היא תתפקח בסופו של דבר מההכחשה, רק טובת ההוכחה שאכן טוב לו במקום החדש. ואני מאמינה שבחרתם את הכי טוב שאפשר, נותר לי לאחל רק בהצלחה רבה, ושהניתוח של אורית יעבור בשלום ובהצלחה. ואתה מההכרות הקצרה שלי - מלאי כוחותיך יתחדשו ביעף אחרת זה נוגד את ההגיון. בשורות טובות שרהלה .

zs1957

New member
גרשון, בהצלחה לאורית בניתוח בכף היד

שיעבור הכל בשלום. הצלחה לאורית בניתוח ולהניה עם אמנון במעון החדש. גיסתך היא בשלב ההכחשה והחרדה כאשר היא תווכח שהכל בסדר היא תפנים שעשיתם את הצד הנבון. והאבא שלה מקבל את הטיפול הכי טוב ומאידך יש לה את אמא ששבה לתפקוד ולא אבדה צלם אנוש. הניה נושאת בכל הטיפול באמנון,הבת באה יושבת עם אבא והולכת.ביום יום הניה מתמודדת עם המחלה של אמנון לבדה סופגת מכות, עלבונות ובתמיכה גדולה שלך של אורית ובנותיך. אל תכעס על גיסתך ,היא תפנים שעשיתם את הצעד הנכון ואבא שלה יקבל טיפול יותר טוב מאשר בבית. הטיפול מקצועי, סיעודי , תומך ואהב הכל לצרכי החוסה ולרווחתו. גרשון, תן לזמן לעשות את שלו. שולחת לאורית ,להניה, ולך חיבוק תומך. כל טוב, זהבה

למעלה