שער היסודות 2 - שיעור

• פותח הנושא nubis
  • פורסם בתאריך

nubis

New member
שער היסודות 2 - שיעור

שער היסודות - שיעור 2 ,יסוד האש' הוא יסוד שונה משאר היסודות בכך שלהבדיל מאויר אדמה ומים, אפילו במישור הפיזי הוא מופיע בצורת אנרגיה. אך שלא כמו ,אקשה' הוא בעל נוכחות פיזית. האש מפיצה חום נעים להפיג את הצינה של הלילה ושומרת על טמפרטורת הגוף שלנו במצב האופטימלי, אך יכולה להפוך אדם שלם לגוש פחם מעשן. אם כך, לאש יש נקודה שבו היא הופכת מישות המביאה חיים, לישות המכלה חיים ולכן ישנה נקודת סף שבה האש במצב מאוזן - יוקדת אך עדיין בלתי מזיקה. אפשר לראות את פעולת האש בחום שהתאים שלנו מיצרים לצורך תהליכי החיים השונים, בתשוקה המינית המתפרצת בין שני נאהבים ובאדים החמים היבשים שעולים במידבר בצוהרי היום והופכים את הכל למטושטש. מעל הכול ניתן לראות את האש בשמש צוהרי יום, היוקדת (מוקד) מעל הראש ומביאה חיים וכליה (החמה). במישור הפנימי אש מתבטאת ככריזמה הסוחפת את כל הנוכחים ביכולת להלהיב ולשלהב, אך גם בכעס אדיר המביא לאיבוד שליטה ובהתפרצויות מהירות של חימה (שימו לב לקרבה שבין המילים חמה - חימה). במידה רבה, נכון לומר כי כמות האש שתוכלו לתעל ולייצב באישיות, היא שתקבע את הגבול העליון ליכולות המאגיות שלכם משום שהאש הפנימית עולה ככול שרמת האנרגיה שלכם עולה. המשמעות של איבוד את השליטה ב,יסוד האש' בזמן טקס, דומה למשמעות של איבוד הסבלנות בזמן ויכוח: בשניהם האישות מתלקחת והאנרגיות מתפרצות לכל כוון, חסרות מעצורים ושליטה. לכן, המצב הרצוי לאשיות המאגית, הוא היכולת לתעל כמויות אדירות של אנרגיה ולעמוד בבערה פנימית יוקדת מבלי להתלקח בחימה, מבלי לכעוס. הדליקו נר והתבוננו בו במשך דקה או שתיים לפני המסע ודקה או שתיים אחרי המסע. ערכו את המסע אל הלשכה כמו בשיעור הקודם. "אחרי שסיימת לזמן את ארבעת השערים אתה שם לב שלרגלך ריצפה לבנה וגבוה מעליך שמיים לבנים זוהרים. אתה פונה לכוון דרום אל שער האש וצועד דרכו למצוא את עצמך עומד בלב מדבר, עצום ממדים כששמש צוהריים יוקדת גבוה בשמיים כחולים חסרי עננים. (10 נשימות עמוקות ואיטיות) אתה מתחיל לצעוד על הדיונות החוליות הרותחות כשכל נשימה מיבשת את הגרון עוד ועוד. אתה צועד אל עבר השמש הלוהטת לכוון דרום עד שאתה כבר לא יכול לסבול את החום הנורא. אתה מסתובב ומאחוריך מוצא את שער האש ועובר דרכו אל הלשכה. (10 נשימות עמוקות ואיטיות) הרצפה והתקרה נעלמות השערים נסוגים אל החלל ואתה חוזר אל הפיזי." בברכה, אלמוג

THE gray

New member
ביום השני.....

אם אני לא טועה הרגשתי משיכה ממש חזקה אל תשער ורציתי לעשות בדיוק את זה לעמוד שמה על הדיונות החמות ולהרגיש את החום ברגליים... אני כבר לא יכול לחכות:)

jbu

New member
שאלה

האם השער של האש אחרי שאנחנו במדבר נמצא ממש מאחורנו או שאנחנו צריכים ללכת כול הדרך חזרה ?

nubis

New member
השער של האש

מצא ממש מאחוריכם כאשר אתם מסתובבים אך לפני שאתם מסתובבים הוא אינו שם
בברכה אלמוג

shataltal

New member
אני מאוד מקווה

שהתרגילים האלה לא מתקדמים לכוון שאני חושב שהם מתקדמים. אלמוג - עם כל הכבוד, ישנם דברים שפרסום ברבים (במקומות בהם כל ילד בן 14 מזמן שדים שינקו לו את החדר ועוצמתו של המאג באה לידי ביטוי ב"אנרגיה") לא יאה, לא מתאים, פשוט טעות ואף מעיד על חוסר אחריות הכותב. אם אני טועה אני מתנצל מראש.

nubis

New member
כיוון שאני

לקרוא את המחשבות שלך לא יכול קצת קשה לי לענות על השאלה אך אני אבהיר את הדברים למענך ולמען שאר המעוניינים. כמו שכתבתי במבוא הקורס שער היסודות מבוסס על מערכת לפיה הכול מורכב מ 4יסודות גם האישיות. בכול אישיות יש נקודה בה יסוד ספציפי מאוזן והמצב בו כל היסודות מאוזנים אחד עם השני. בלי קשר למאגיה! האישיות המאגית היא אישיות של אדם בוגר רגוע ושקול היכול לבחור את דרכו בחיים מתוך עוצמה פנימית (הקוסם) ולא מתוך הסיבות חיצוניות או דחפים פנימיים. הקורס הוא קורס במהות הבסיסית של אלכימיה כלומר התמרת האישיות ממצב גס למצב זך (הקוסם). כתוצאה של התפתחות האשיות המשתתפים בקורס יוכל להגביר את הכישורים המאגים שלהם ואת היכולת שלהם לספוג ידע פי עשרות ומאות מונים מאדם רגיל אך זו תהיה בחירה שלהם. באותה מידה אומן לחימה שעובר את הקורס יוכל להגביר במידה ניכרת את הידע שהוא סופג ואת ההבנה שלו בדרך שהוא בוחר. מקווה שעניתי על השאלה. בברכה אלמוג

THE gray

New member
לאיזה כיוון לשבתה שהם מתקדמים?

ומה לא טוב בכיוון הזה?

nubis

New member
כמה הבהרות ../images/Emo13.gif

בעקבות פניות בקשר לקורס הכנתי כמה שאלות ותשובות. שאלה: מה הסכנות בקורס? תשובה: הקורס הוא כמו נתיב חדש שעובר דרך ארץ שרוב האנשים בוחרים בכלל לא לצאת אליה למסע (המסע הרוחני). ישנם נתיבים (דרכים רוחניות) שכבר הלכו בהם הרבה אנשים בעבר ולכן הם רחבים, נוחים וברורים. אם כן הסכנה בירידה מהשביל (אלתורים אישים) בארץ שהיא פראית ומלאה סכנות ברורה. שאלה : אז למה לא ללכת בדרך סלולה רחבה וברורה?. תשובה: אין שום סיבה. שאלה: אז למה בעצם לפתוח דרך חדשה? תשובה: כיוון שהדרכים הקיימות נסללו על ידי מדריכים מדורות עברו ההתקדמות היא בקצב שאינו מתאים לדור של היום ובמסלול שאינו תואם את הראש הדינמי של הדור הנוכחי. שאלה: מה התפקיד שלך? תשובה: לפנות אבנים לסמן בורות לקצוץ ענפים ולהסיר סכנות בדרך וליצור נתיב שבו המשתתפים יכולים לצעוד בבטחה. אולם השביל עדיין דק והצעדים הבטוחים היחידים שאני מוכן לקחת עליהם אחריות הם הצעדים אותם אני מסמן. שאלה: למה אני לא יכול לפלס נתיב חדש לבדי? תשובה: יתכן שיגיע היום בו תסלול נתיב חדש אך גם אני התחלתי מסלול הכשרה בדרך סלולה וכשרכשתי את הכלים הדרושים התחלתי את דרכי הניפרדת. שאלה: למה רוב האנשים הצועדים בדרך רוחנית הולכים בדרך שסללו אחרים? תשובה: רוב האנשים הולכים בדרך שסללו אחרים ונישארים שם משום שזה בלתי אפשרי לבן אדם לסלול דרך חדשה לבדו! דרושה הרבה הרבה תמיכה של ישויות בעלות עוצמה. דבר אגב הליכה בדרכים הקיימות לא גורעת מהקושי או היעילות של המסע דוגמה לדרכים סלולות רחבות הן: בודהיזים, זן-בודהיזים, דאואיזם, שאמניזם, קבלה, דרך הלוחם, אלכימיה וכו.. אגב רוב המורים שמיצגים זרם מסוים עוסקים בהרחבת הדרך שבה הם הלכו. שאלה: אם אתה משתמש באלכימיה ובכלים שרכשתה מה בעצם עושה את הדרך שלך חדשה? תשובה: אני משתמש בכלים שרכשתי ופיתחתי בצורה חדשה זה כמו להשתמש במקוש ומצ'טה לפלס דרך שלא הלכו בה לפני כן. אם ישנם עוד שאלות אני אשמח לענות. בברכה אלמוג בברכה אלמוג

למעלה