שער היסודות שיעור 1

nubis

New member
שער היסודות שיעור 1

שער היסודות - שיעור 1 בשיעור הקודם דיברתי על התהליך האלכימי של התמרת עופרת לזהב כמטפורה לתהליך האלכימי של התמרת האישיות מאישיות רגילה לאישיות מאגית. לצורך תהליך זה של פיתוח האישיות אנו נשתמש בטכניקה שמטרתה איזון ,היסודות הפנימיים'. להזכירכם, אלו מושגים פילוסופים אשר אינם נתונים להשגה על ידי האינטלקט אלא אך ורק על ידי חוויה מיסטית. על מנת להגיע אל החוויה המיסטית של השגת היסודות נערוך מסעות פנימיים, אשר יאפשרו לנו בצורה שיטתית והדרגתית להשיג בצורה של חוויה מיסטית את היסודות. מכאן גם שם הקורס שער היסודות. מבנה הקורס הוא חצי אינטראקטיבי, כלומר: · שיעור שבועי שיפורסם בפורום ביום שבת בצהרים עם זמן עד ראשון בצהרים לשאלות והבהרות (במהלך הקורס אני אענה רק למשתתפים). · מראשון עד חמישי (כולל),תרגול אישי של בערך 20 דקות (כל אחד והתרגול שלו) · בסוף כול תרגול עליכם לכתוב יומן חוויות יומי עם תאריך, שעת התחלה ושעת סיום. · כול יום יהיו תרגולי בזק שיעשו באופן חופשי במהלך היום. · יום שישי עד הצהרים העלאת היומן לשרשור מתאים בפורום. · אני אקרא את היומן ואכתוב בפורום תגובות אישיות כפתיחה לשיעור הבא. (במידה ויהיה צורך אני זמין תמיד במסרים למקרים חשובים או אישיים במיוחד). דוגמה ליומן היומי: יום ראשון 30/8/03 התחלה 20:00 סיום 20:20 עייף מדי וחסר נוחות, אין תוצאות יום שני 1/9/03 התחלה 20:00 סיום 20:25 הרגשה של חוסר נוחות זיעה וחום יחד עם רגיעה עמוקה ומסע חי וצבעוני יום שלישי 2/9/03 התחלה 20:00 סיום 20:15 החום ואי הנוחות גוברים אך עם זאת אני מתחיל להתרגל להרגשה. לפורמט שבו יש להגיש את היומן יש חשיבות גדולה מאוד, משום שאחרי המדיטציה, כאשר החוויה עדיין טרייה, יש חלון הזדמנות שבו ניתן להוציא את החוויה מהעולם הפנימי (מודעות מדיטטיבית) אל העולם היום יומי (מודעות רגילה) ודרך חלון הזדמנויות זה אני יכול להתייחס אל החוויה. כניסה להרפיה עמוקה היא חיונית כטכניקה מקדימה לכל מסע; אם רוצים שהמסע יהיה בעל יעילות מקסימלית - וזה אכן מה שאנו רוצים להשיג. מי שמכיר טכניקה שפועלת טוב בשבילו יכול להשתמש בה ומי שאינו יכול, עליו לבצע את הטכניקה הבאה: "שב או שכב בתנוחה נוחה עם בגדים רופפים ושים לב לנשימה איך האוויר חודר דרך האף אל הריאות, מרחיב אותן, יוצא ומשחרר בזה את המתחים שהצטברו ביום יום. האוויר חודר לבטן, דרך הריאות, מרחיב אותן, יוצא ומשחרר את המתחים שהצטברו ביום יום. מהבטן, האוויר יורד לרגליים, מביא את ההרגשה של מרחב ושחרור וזורם דרך כפות הרגליים החוצה. האוויר עולה מהבטן, אל הגב העליון והשכמות, דרך הגב התחתון, זורם אל הזרועות ומשם החוצה דרך כפות הידיים האוויר עולה אל הראש, דרך הצוואר, משחרר את המתחים ומקיף את הראש. עם כל נשימה - האוויר חודר לגוף, כאילו הוא חלל ריק ויוצא החוצה דרך הגוף ומקיף אותו. יש תחושה של ריחוף. בבטן התחתונה, תחושה של כבדות מתחילה להתפשט עם כל נשימה, תחושה של רגיעה וכבדות. תחושה זו זורמת באותו מסלול ובסופו - ההרגשה היא של ריחוף בתוך ענן של כבדות." המסע אל הלשכה: "אתה מרחף כמו ענן של כבדות בחלל, ללא שום תחושה מלבד קרירות נעימה, מסביב אין כלום - אתה לבד, חסר משקל. הכול מסביב ריק, דומם, אפלה אין סופית. נדמה שאתה פה כבר שנים, אך לא ניתן לדעת בוודאות כי במקום הזה - הזמן לא קיים, רק הנשימות ותחושת החיים שבך קיימים. (ספרו 10 נשימות רגועות עמוקות ואיטיות) מתוך הריק משהו מתחיל למשוך את תשומת לבך אתה מאמץ את הראיה, מחדד את השמיעה ומנסה לחוש משיכה, ערני לכל סימן (לבדוק שהגוף עדיין רפוי לגמרי). מצד שברור לך שהוא צד דרום, משהו מגיח מתוך האין סוף. זה שער - שני עמודים אדומים בוהקים ומעליהם גג של אש. בין העמודים אתה יכול להבחין בנוף מדברי אין סופי עם שמש צהרים קופחת. (ספרו 10 נשימות רגועות עמוקות ואיטיות) מצד ימין - הוא המזרח, מגיחים שני עמודים צהובים ומעליהם גג של ענן. אתה פונה אל השער ובין העמודים אתה יכול להבחין בנוף של שמיים עם עננים לבנים אין סופיים ושמש בשעת בוקר מוקדמת. (ספרו 10 נשימות רגועות עמוקות ואיטיות) מאחוריך, במערב, אתה מרגיש עוד שער מגיח. אתה מסתובב ומבחין בשני עמודים בכחול עמוק ומעליהם מרחף גג של מים ירוקים כחולים. בניהם נוף של אוקיינוס אין סופי ושמש בשעת בין ערבים. (ספרו 10 נשימות רגועות עמוקות ואיטיות) משמאלך, בצפון, אתה רואה עוד שני עמודים, בצבע ירוק עשיר ועליהם מונח גג מאבן אחת ענקית. בין העמודים אתה מבחין בשרשרת הרים אין סופית מוארת על ידי הכוכבים והירח . (ספרו 10 נשימות רגועות עמוקות ואיטיות) אתה עושה עוד סיבוב בלשכה, בוחן את השערים ולבסוף הם נסוגים אל החלל ונעלמים." חזור אל הפיזיות וכתוב את היומן של היום זכור להקפיד על יום תאריך, זמן התחלה וזמן סיום. בברכה, אלמוג

jbu

New member
רגע

אם אני בדרום ואני פונה ימינה, אני מגיעה למערב ששם נמצאה אלמנט המים ולא מזרח.

יפ, יש פשוט בלבול קטן בכיוונים

זה מה שקורה כשלא עושים הגהה
וסתם כקוריוז, הכיוונים שרוב כתבי הקבלה היהודית מסכימים עליהם, הם שונים. אבל זה לא משנה.

jbu

New member
למה אתה חייב להיות מניאק?

אני רואה שהוא עשה הגהה, בילבול קטן בכיוונים לא ממעיט בערכו, סה"כ בלבל בין ימין לשמאל בו נסקול אותו! אם כול הכבוד תרגיע, הוא לא עשה לכה כלום אז למה אתה חייב להיות מניאק כזה? אתה עושה מכול עכבר פיל, כול טעות כתיב אצלך כבר שמה
על הבן אדם, מצטער אבל אם ככך את מתנהג בסוף תמצא את עצמך עם אגו מנופך לבד במגדל השן שלך. אם אני לא טועה אתה לא עוסק באלכמיה לכן חוץ מלבקש ממנו לבדוק את עצמו אני לא הייתי מפנה אצבע מאשימה.

אדון פרנואיד

אני מזמין אותך להרגע. לא אמרתי לסקול, לא תקפתי ולא כלום. רק ציינתי שהוא לא עשה הגהה כמו שצריך ואני די בטוח שהוא לא יקח את זה קשה כמוך. אתה זה שעושה מכל עכבר פיל. אם כל טעות כתיב הייתה שמה X על בן אדם אצלי מזמן לא הייתי מתייחס למה שאתה כותב, או למה שכותבים כאן הרבה אנשים. חמודי, לא המעטיתי בערכו כלל וכלל. ציינתי שקיימות ואריציות נוספות. על אלכימיה, יקירי, יש לך עוד מה ללמוד. באלכימיה כפי שנוביס כותב עליה, אני עוסק ועוד איך. זה שאני לא קורא לזה כך זה כבר משהו אחר לחלוטין. אני מבקש ממך להפסיק לנסות להסתכסך עימי על כל נקודה ונקודה.

jbu

New member
תראו מי שמדבר

אני לא רב איתך, על אחד כמה וכמה לא על כול דבר אלה על זה שאתה מבקר אנשים בצורה גסה. לסקול= מטאפורה. אני די בטוח שלא אני ולא אלמוג נפגענו ממה שאמרתה, ואני אפילו לא מתרגש מזה. אתה עוסק בזה? יופי לך זה לא נותן לך זכות להתפרץ לקורס שאדם אחר מעביר ולתת עליו ביקורת, הקורסים של אלמוג נועדו לעזור פה לאנשים ויש אנשים שמלשמים הרבה כסף טוב בשביל קורסים גרועים, אז זה כמון שתתפרץ לאדם באמצע הקורס ותתחיל להעיר הערות, יש לך משהוא לומר לו לך למסרים או משהוא,אני בטוח שיש לו סיבה טובה לבחירת הכיוונים וזה ממש לא יפה לערער את סמכותו בקורס שלו! יודע מה? אני לא ראיתי אותך מנהל פה איזה שהוא קורס, זה כמו שאדם יושב בצד ומחלק הערות, בכול התקופה שלי בפורום הזה האדם היחיד שקידם אותי הוא אלמוג. "אלכימיה, יקירי, יש לך עוד מה ללמוד"- חוץ הטון המתנשא (מאוד) של המשפט הזה תן לי להגיד לך עוד משהוא, פה לא מדובר בידע על מאגיה אלה על דרך ארץ, וזה שאתה פונה לידע שלך במאגיה מראה על משהוא, אם מאגיה בשבילך היא ללמוד ולעשות כול מיני דברים אז אני מרחם עליך, בשבילי היא דרך להתחבר ליקום, לאלוהים ולא לתפוס תחת על אנשים אחרים. כול הידע וכול הנסיון שלך לא אומרים לי כלום אם אתה לא מתחשב באנשים אחרים ולא בן אדם קודם.

kitiara 6

New member
jbu היקר..

אני אולי לא כותבת פה הרבה אבל אני חושבת שעברת הגבול... מה כואב לך? שמעירים ההארה או אפילו הערה (מקווה שאתה יודע את ההבדל). אני במקומך הייתי נותנת קצת כבוד לאנשים שהם קצת יותר מבוגרים ממך וגם קצת יותר חכמים ממך... אם אתה חושב שעם התנהגות כזאת יתנו לך לנהל פורום אתה טועה ובענק... החוכמה היא לא לתקוף ביקורת אלא ללמוד ממנה או להוכיח אותה כלא נכונה. הרגע הוכחת בדיוק מי אתה ומה אתה שווה.

jbu

New member
חשבתי לשתוק

אבל אני לא יעשה את זה. אתם נראים כמו ליצנים, אנשים שטפסו גבוה ואיבדו את הדרך. אתם מתקפים את הידעה שלי, גילי ואת צורת הכתיבה שלי, מה זה קשור??!! מלבד להוריד את ערכי? אני לא מעריך אותך מוסורסקי, אני לא מתפאל ממך או כלום ולא מאף אחד פה. אם אתם שופטים בן אדם לפי גיל, כישרון או ידע במאגיה אני מרחםפ עליכם, אני שופט בן אדם על האופי שלו, ע"פ העמידה על האדיאלים שלו ולא ע"פ כמה שהוא למד. אני רואה ממכם רק אנשים שהעלו את עצמם מעל אחרים.

kitiara 6

New member
אף אחד לא שופט ...

אותך עפ"י גילך... או הידע שלך במאגיה... אבל כבודו של מוסורסקי במקומו מונח.. אם היית מכיר אותו קצת יותר טוב היית מבין.. אתה לעולם לא יכול לדעת עד כמה האנשים מאחורי ההודעות חכמים או טיפשים אז אני חושבת שאולי כדאי שתתן להם להינות מהספק בהתחלה ואז תגיע למסקנות שלך! ושיהיה לך יום קסום

jbu

New member
לא התייחסת להתנהגות (עוד פעם)

"אני במקומך הייתי נותנת קצת כבוד לאנשים שהם קצת יותר מבוגרים ממך וגם קצת יותר חכמים ממך..." "אם אתה חושב שעם התנהגות כזאת יתנו לך לנהל פורום אתה טועה ובענק... החוכמה היא לא לתקוף ביקורת אלא ללמוד ממנה או להוכיח אותה כלא נכונה. הרגע הוכחת בדיוק מי אתה ומה אתה שווה." ?

ToryMaster

New member
אלעדי אהובי נשמת חיי

אני אל חושבת שזו הייתה הכוונה, אם יש ל ךעצבים מיותרים, אני תמיד מוכנה לריב איתך (מכות! מכות!) אבל באמת שהוא אל הבנאדם להוצאי עליו את העצבים

Ethan16

New member
הלכתי קצת לאיבוד....

אז אני הולך דרומה (לאלמנט האש), פונה ימינה, מערבה (לאלמנט המים), אחר-כך לאחור, מזרחה (לאלמנט האוויר), ולבסוף שמאלה לכיוון צפון (אלמנט האדמה)... נכון?

THE gray

New member
עצה......

תדמיינו שאתם כאילו עומדים כשאתם עושים את זה........כי לא הבנתי את זה בהתחלה וזה לא היה ברור לי...

nubis

New member
כווני היסודות

היה בלבול קטן בכוונים יש לפנות לפי הסדר הבא: 1) דרום - אש 2) מזרח - אוויר 3) מערב - מים 4) צפון אדמה מוסרסקי - גם בספרים שהוצאו לאור יש תיקונים אחרי שהספר כבר על המדפים בחנויות למרות הגאות חוזרות ונישנות. אז תנוח דעתך אני משתדל לחזור כמה פעמים על השיעור בזמן הכתיבה וגם אחריה. בברכה אלמוג

undervision

New member
שער החושים 13

אני לא יכול להגיד משהו מיוחד לגבי התרגול הנ"ל. אולי רק לפעמים ובעוצמה נמוכה, תופעות שהיו בשער 12.

למעלה