שערורייה בבר-אילן!

Prince of Wales

New member
פה בא לידי ביטוי חוסר ההשכלה המדעית

שלך, המחבל לבש חגורת נפץ פלסטית, חומר נפץ פלסטי לא מתפוצץ מתנודות, צריך להשקיע אנרגיה בשביל לגרום לשרשרת הריאקציות.

אזרחים כלל לא אמורים להגיע לכדי מצב

כזה. ואם כבר הגיעו, והיו מוכנים לכך - לא ברחו מיד, לא איבדו עשתונות, חיכו לבריחת כל האנשים (כן, כולם. האישה הגיעה בזמן מנוסתם), החזיקו את המחבל למרות כל הסיכונים (זה לא מטען צה"לי, לכל הרוחות), ורק בשלב הזה ברחו מחמת פחד רגעי - מגיע להם בהחלט צל"ש !

טוען רב

New member
פחד רגעי או לא

הם, עובדתית, שחררו מחבל מתאבד שהיה בידיהם אל תוך ההמון (הוא התפוצץ בתחנת האוטובוס במרחק כ-30 מ´ ממקום השחרור), ואחראים לרצח הקשישה. בקש מילדי הקשישה להעניק להם את הצל"ש..

עובדתית

מצב נתון: תפסת [תת]אדם, על גופו 5 ק"ג חומר נפץ, הוא משתולל בכל כוחו (אדם בן 30 - לא חלש) - מה אתה עושה?

טוען רב

New member
הבעיה היא שהמצב האמיתי היה שונה

מדובר היה באדם פצוע בראשו לאחר שנגרר מספר מטרים ע"י דלתות האוטובוס שהחזיקו את ראשו. מה שאמר הנהג זה שהוא "התחיל להזיז את הידיים והרגליים" ולא "משתולל בכל כוחו" כדבריך. בנוסף, הוא היה בן 31. על כל פנים, כשם שהצליחו להחזיקו כמה דקות קודם לכן, יכלו הנ"ל (הרופא והנהג) לשתקו (והרופא ידע בדיוק איך לעשות זאת), ושילוחו אל הקשישה לרצחה זה פשע שעליהם לתת עליו את הדין.

בענייני חוק ../images/Emo88.gif

האם אתה יודע מר טוען רב שלקרוא לאדם כלשהו "פושע" כשהוא אינו פושע זוהי עבירה על החוק מסוג הוצאת דיבה ולשון הרע. קח לתשומת לבך.

פלסטיק

New member
אני לא מאמין שזה אפילו עלה לדיון

מאיפה בדיוק נפלת? שני אנשים שאינם חמושים ולא בתפקיד בטחוני סיכנו את חייהם (הרי הם יכלו לברוח בעצמם מיידית) והצילו עשרות אנשים ממוות ופציעה ואתה עוד קורה להם "פושעים"? אני בטוח שאתה היית נשכב על המחבל ומתפוצץ איתו (אם היה צורך) אבל לא כולם גיבורים כמוך אבל כמה "גיבורים" (אלו שברחו) באו לעזור לשני אלה בזמן שאחזו במחבל (ואני אין בליבי עליהם דבר)? כנראה שלא כל אזרחי המדינה גיבורים כמוך. יש מעט מאוד אנשים במדינה שזכו בעיטור הגבורה, רובם אחרי שנהרגו. נראה לי שאתה המועמד לעיטור הבא ואני מקווה שלא תיהרג תוך כדי.

zoharj

New member
טוען רב מכה שלישית

שוב מוכיח טוען רב ששחור הוא לבן ולבן הוא שחור. הדברים כפשוטם: היה מזל גדול ונמנע פיגוע איום בשל תושייתם של כמה אזרחים. אמנם גברת אחת נהרגה, אולם כל העסק היה יכול להיגמר הרבה יותר גרוע. מגיע טוען רב ומסובב את הדברים. הוא הופך את האזרחים האמיצים לפושעים מוגי לב. מבלי להיכנס לשאלה מה היה עושה הוא עצמו בסיטואציה דומה, אני חושש שכל ויכוח עם דיעות כאלה הוא חסר טעם. לפי אותו היגיון: "פושעי" אוסלו לדין. אריה דרעי "זכאי". ברוך "הגבר". לאן נגיע? ------------

טוען רב

New member
אל תעוות את העובדות

הפיגוע ממילא נמנע כשהמחבל הטיפש לא הצליח להכנס לאוטובוס, ראשו נטפס בדלת והוא נגרר מספר מטרים ונפל פצוע על הקרקע. כאן היגעו הנהג והרופא לטפל בו, הם התיישבו לצידו והסירו את מעילו על מנת לטפל בו (ובהחלט ייתכן שהתחילו לטפל בפצע בראשו עוד לפני שגילו שהוא מחבל). לאחר שנודע להם שהוא מחבל, במקום להממו (והרופא ידע היטב כיצד לעשות זאת) הם פששוט צעקו "מחבל" ו.. ברחו. המחבל קם, צעד לעבר ההמון בתחנת האוטובוס במרחק כ-30 מ´ ורצח אישה קנה ומיסכנה (בעליל). לא היה כל צורך בהתנהגות גבורה, ואף לא בהתאבדות הירואית, אלא רק בהימום מחבל פצוע על-ידי רופא שהחזיק בו. כן, אני מצפה שכל רופא שילכוד מחבל במקום הומה אדם יהמם אותו ולא ישלח אותו אל ההמון ויברח לכיוון השני.

פלסטיק

New member
אולי תחליט?

אם המחבל היה חסר אונים אז מה זה משנה אם עזבו אותו? חוץ מזה אמרתי לך, לא כולם גיבורים כמוך. אתה יודע בדיוק מה קורה עם המחבל ומה רמת חיילות הפרט של לוחם חיזבללה בלי להיות ולראות, אלו שהיו שם לא יכולים לבלבל אותך עם העובדות.

טוען רב

New member
המחבל היה לכוד

ופצוע ועל כן היה חסר אונים. בינתיים הרופא הנחמד שלנו כנראה נתן לו טיפול רפואי ראשוני ואח"כ שחררו אל ההמון. לא צריך היה להיות גיבור, המחבל היה לכוד והרופא יכול היה להממו בקלות. במקום זאת הוא שילח את המחבל אל ההמון וברח אל הכיוון השני. פושע (לכאורה) כבר אמרתי? אתה צודק, אי אפשר לבלבל את העובדות, אפילו אתה אינך מסוגל לכך (ועל כן המתאבד הנ"ל לא היה איש חיזבאללה אלא שב"ח מסכן וידוע חסר כל הכשרה רצינית (מעבר להדרכה בסיסית בהפעלת המטען), פצוע ולכוד. זה, ד"א, בדיוק מה שאמרו "אלו שהיו שם" וכוחות הביטחון.

רננה 18

New member
טוען. לא שמעתי תגובתך על התפיסה

של ליל שישי? האם מגיע לו תעודה-פרס? הרי המחבל ברח לו ויכל לגרום אסון כבד לולא הצטרפו אנשי האבטחה של השגרירות האמריקאית?

טוען רב

New member
זהו בדיוק ההבדל

המאבטח במקרה הזה ניסה ללכוד את המחבל והמחבל נמלט ממנו. במקרה הזה הם הצליחו ללכוד את המחבל ופשוט שילחו אותו אל ההמון לרצוח את הזקנה.

רננה 18

New member
מילה על הנהג

אני לא כל כך מסכימה עם דעתך על הנהג ששיחרר את המחבל.אבל, ניחא. סיפר לי היום נהג אחר שלנהג הזה היסטוריה עם מקרים מוזרים. לפני זמן מה הוא דרס קשישה. לפני שנה, מישהי נפלה מאחור כאשר סגר עליה את הדלת. המחבל, חסר המזל פשוט לא ידע עם מי יש לו עסק.

טוען רב

New member
אז נראה שהטיפשות של הנהג

סגרה את הדלתות על המחבל ואח"כ שילחה אותו אל ההמון (לכאורה). על כל פנים, הוא אינו מפגר, ועל כן עליו להשפט ככל אדם אחר.

רננה 18

New member
מה אתה עושה בנידון?

מאחר ואתה לוקח זאת ברצינות, מדוע לא תכתוב למערכת העיתונים כדי לעורר תהודה בנושא? לדעתי, אם אתה מרגיש צודק, לא מספיק לכתוב פה בפורום. דעתך, בגלל היותה חריגה, תסיט את תשומת הלב לכך ויכול להיות שאנשים שחשבו את הנהג לגיבור יחשבו אחרת. אבל כל זה ללא ערבות מצידי שאכן כך יהא. הקהל נוהג כעדר ולא יקבל דעה חריגה.

למעלה