שערוריה!!

באבלו

New member
שערוריה!!

הידעתם שסטודנט באו"פ אינו סטודנט שווה זכויות? אני סטודנטית שבחרה במסגרת האו"פ כיוון שבין היתר רציתי לשלב בחיי גם עבודה, בית, משפחונת... שנרשמתי לאו"פ דאגו לציין באוזני שהאוניברסיטה נחשבת לאחת משבע האונברסיטאות בארץ. ובכן, מסתבר שלא כולם ערים לזה. השנה ברצוני להתחתן. למי מיכם שלא בקיא - ברבנות יש לשלם אגרה וסטודנטים זכאים ל 40% הנחה שהם 600 שקלים. חוץ מסטודנטים באו"פ. לדברי הרבנות אנחנו לא סטודנטים. לפחות לא במשרה מלאה. אנחנו גם עובדים ולכן אנחנו יכולים לשלם את מלוא האגרה. חוצפה שכזו!! אני חושבת שעל האו"פ להקים קול צעקה. או אולי אגודת הסטודנטים. * למען ההגינות יצויין כי יש רבנויות שמפתיעות ולבסוף מכבדות את הסטודנט אבל א) לא מספיקה תעודת סטודנט ומטרטרים אותנו. ב) ברבנויות הגדולות לא מכירים בנו.

edna12

New member
חוצפה. ../images/Emo123.gif

הרבנות מחליטה מי סטודנט ומי לא?! משום מה אני לא מאוד מופתעת.

../images/Emo46.gif בהחלט שערוריה!

מתי כבר יבינו שאנחנו סטודנטים כמו כל סטודנט אחר, משלמים כמו כל סטודנט אחר, ולומדים קשה כמו כל סטודנט אחר! ומאיפה הגיע התירוץ ש"אנחנו גם עובדים ולכן אנחנו יכולים לשלם את מלוא האגרה" ואם הייתי לומדת באוניברסיטה "רגילה" ופורשת את התואר על פני יותר מ- 3 שנים (דבר שהוא אפשרי בהחלט בחלק מן התארים), מה אז ? גם היו אומרים לי שאני לא זכאית??? אני במקומך הייתי מביאה את העניין לידיעת דיקן הסטודנטים, ושולחת העתק מהמכתב גם לרבנות הראשית.

liat129

New member
דוקא אני קיבלתי הנחה

התחתנתי לפני קצת יותר משנה (איך שהזמן טס כשנהנים
..) ונרשמתי ברבנות ברמת השרון. הרב פשוט שאל אותי כמה פעמים בשבוע אני לומדת וכמה זמן אני סטודנטית, צילם את תעודת הסטודנט ורשם בטופס את הפרטים. עד כמה שאני זוכרת, גם באו"פ עצמו נותנים תעודת סטודנט רק למי שרשום לפחות ל 2 קורסים בשנה.. ככה שאם רק שנרשמת ללימודים, או שאת לומדת פחות מ 2 קורסים בשנה, זה אכן בעייתי. אגב, גם לחברות שלי שנרשמו ברבנות אחרת (אחת תל אביב,שנייה גבעתים - לא היתה בעיה כשהציגו תעודה..). הראת להם תעודת סטודנט? סיפרת להם שאת לומדת כמה קורסים? בכל אופן, מזל טוב לחתונה...

lilithmm

New member
מי ביקש ממך להתחתן ברבנות../images/Emo35.gif

אם את כ"כ רוצה להתחתן ברבנות, תתאימי את עצמך לדרישות שלהם.

האזרחק

New member
במקרה שלנו הוא לא התעניין בכלל

באיזו אוניברסיטה מדובר (או כמה אנחנו עובדים\לא עובדים)

מינגוס

New member
הבעיה היא בך שהחלטת לבחור

במוסד המושחת, הרקוב, והפרימיטיבי הזה כדי להתחתן קפריסין עבדה אחלה בשבילי

edna12

New member
הבעיה שבמדינת ישראל אין אופציה אחרת

זו חוצפה לשמה שכל אלטרנטיבה אחרת לא אפשרית בלי לצאת את גבולות הארץ

lilithmm

New member
יש אלטרנטיבה

מי שבאמת חייב רבנות זה רק גברים שנשאו לנשים לא יהודיות, ושמתעקשים שהילדים שלהם יהיו יהודים ע"פ ההלכה. אפשר להחתן עם הסכם נישואין במקום ברבנות, וזוגות שהתחתנו כך אינם צריכים את הרבנות אם מחליטים להתגרש, שזה מבחינתי פלוס אדיר. אם כ"כ חשוב לך תתחתני אצל עו"ד ואם יצא לך בעתיד להגיע לחופשה בחול מתישהו, תרשמי שם ויהיו חייבים לרשום אתך בארץ כנשואה. בכל אופן, הילדים שלך מבן הזוג שלך לא יחשבו לממזרים, גם אם יהיו לך ילדים מחוץ לכל מסגרת (ממזר הוא ילד שנשואה יולדת לגבר שונה מבעלה). כנראה שכן חשוב לך להתחתן ברבנות. בכל אופן, שיהיה הרבה בהצלחה!

למעלה