שעות שינה

פלגיה

New member
גםלי יש בעיה דומה עם ילדת גן

יש גדולים, והבית כולו ער ותוסס בשעה שהיא כבר היתה אמורה לישון, ולכן לדעתי היא הולכת לישון מאוחר מדי (גם ככה היא טיפוס המתקשה להיעדר מהעולם ולהירדם), קמה מאוחר, אבל לא ישנה מספיק שעות, ולכן לדעתי אצלה יש לנו בעיה של מחסור בשעות שינה.

כלל האצבע שלי בנושא שינה הוא:

אם צריך להעיר את הילד בבוקר, סימן שהוא לא ישן מספיק. גוף שקיבל את מנת השינה שלה הוא זקוק-יתעורר מעצמו, ללא צורך בהשכמה, או מקסימום בהשכמה מינימלית.

אם תתני למתבגרים או מבוגרים לישון

ללא מנגנון שמעיר אותם (שעון, שמש, אור, מים קרים), יש כאלו שישנו הרבה מעבר ל-12 שעות.
ילדים בדרך כלל מתעוררים שהגוף רווי בשינה. פעם ישנתי מעל יממה רצוף, אמי חשבה שאני בר-מינן....

רוצה לומר?

בערך עד גיל 4, באמת דאגתי לספק לילדיי 12 שעות שינה. ומה בכך? זה מה שהם הזדקקו. וכיום, בגיל 7, הם זקוקים כמעט לאותה כמות.

ובקשר ליממה-כנאה שזו היתה השלמה של

חסר שהצטבר. פעם, כשהייתי חולה, ישנתי יממה וחצי. כשצריך, אז צריך.

../images/Emo45.gif

כבר שנים שאין לי מגבלה על השעה בה אני צריכה לקום. יותר מ9 שעות אני ישנה רק כשיש חסכים...

פלגיה

New member
כבר שנים שאם אין מי שיעיר אותי

אני אשן עשר שעות בלי שום בעיה.

פלגיה

New member
הילדים שלי יודעים שאין להם מה לקום

בלילה, אני לא אשמע בכל מקרה. בלילה רגיל אצלי - אני קמה 8 שעות אחרי שהלכתי לישון. מעירה אותי תחושה עמומה של מחוייבות. כשהיא איננה (למשל בשבת) אני ישנה עשר או 11 שעות.

1אילת2

New member
כן ולא.

הילד שלי מתעורר מאור יום. בלילה הם ישנים עם דלת פתוחה, כדי שאוכל לשמוע אותם וכדי שהיתושים יצאו מהחדר אבל בבוקר הוא מתעורר. אני מנסה לקום בשש כדי לסגור להם את הדלת. הילדה מסוגלת לישון 12 שעות בלילה אם לא מפריעים לה. פעם אחרונה שלא הפרעתי לילד הוא ישן 11 שעות. הם בני חמש.

ימימה

New member
טוב, בעקבות תגובותיכם עשיתי מאמץ

היום, והצלחתי להכניס אותה למיטה ב-9:30, (וגם בן הזוג שלי היה היום, מה שבהחלט עזר). נקווה שזה סימן לבאות, ונצליח לעמוד בזה גם בהמשך. ואגב - ביום רגיל צריך לגרד אותה מהמיטה בשפכטל, אין מה לדבר על התעוררות טבעית, וכמעט לא משנה מתי היא הולכת לישון. בשבת, אחרי שבהגדרה היא הולכת לישון מאוחר, היא כמובן מזנקת מהמיטה ב7:00 לכל המאוחר (אבל זה כבר נושא לדיון אחר
)

למעלה