שעות שינה

ימימה

New member
שעות שינה

בזמן האחרון בתי הולכת לישון כל יום סביב 22:00, ואפילו יותר מאוחר. בעבר השתדלתי שתלך לישון עד 21:30, ובד"כ גם יותר מוקדם. אח"כ בא החופש וטרף את כל ההרגלים, ועכשיו, למרות נסיונותי, אני לא מצליחה שוב ליצור את ההרגל. ברור לי שהיא כבר יותר בוגרת, ויכולה ללכת לישון יותר מאוחר, והיא גם מתפקדת בסדר בסך הכל, אבל עדיין, נראה לי שיש לה מעט מדי שעות שינה יחסית לגילה (אני מעירה אותה סביב 6:30-6:45), ולטווח ארוך זה פשוט לא בריא. אם אני לא אומרת לה לישון, היא יכולה להרדם סביב 23:30, לעומת זאת כמעט בכל שעה שאני "מצליחה" להכניס אותה למיטה, היא נרדמת תוך דקות ספורות. כך שכנראה היא בכל זאת עייפה - היא ילדה מאד פעילה פיזית. כמה שעות שינה דרושות לילדה בת 9? באיזו שעה אתם קובעים ש"צריך ללכת לישון"?

Kalla

New member
בן כמעט 11 הולך לישון ב-21:30

לפני בית ספר (והוא גם קם בערך בשעות שציינת). גם הוא בחופשים ובסופי שבוע הולך לישון הרבה יותר מאוחר, אך ברור לו שאת הזכות הזאת הוא מקבל רק אם הוא מתנהג כמו בוגר והולך לישון בזמן כשלמחרת צריך לקום מוקדם. בחופש האחרון הוא אפילו הפתיע אותנו ובערך שבועיים לפני תחילת הלימודים התחיל ללכת לישון מוקדם יחסית (לא כמו בימי בית הספר, אבל לא יאוחר מ- 10:00-10:30) וביקש שנעיר אותו כל בוקר ב-7:00 כדי להתרגל שוב לשעות נורמליות לפני תחילת הלימודים, כדבריו. אגב, הוא יודע שכשהוא אינו יכול להרדם מותר לו לקרוא במיטה. כלומר, הוא קורא כל יום לפני השינה, ולרוב נרדם תוך כדי קריאה. בימים שהוא אינו מצליח להרדם, הוא פשוט ממשיך לקרוא עוד. לדעתי שיטה כזאת, כשהוא כבר נמצא במיטה מוכן לשינה, מבטיחה שיירדם ברגע שבאמת ירגיש עייף.

או יגמר הספר המענין ../images/Emo8.gif

אני קראנית-מיטה ותיקה, ו-לא, העייפות לא מנצחת ספר מרתק

Kalla

New member
כעקרון את צודקת. גם אני שייכת לזן

הקוראים במיטה ויודעת בדיוק על מה את מדברת. אבל מניסיון, כשהוא קורא במיטה, הוא נרדם לרוב בשעה שנראית לנו סבירה בהחלט ומספקת לו את שעות השינה הדרושות לו. אני בהחלט יכולה לחיות עם הפעמים המעטות שבהן אינו מצליח להרדם וממשיך לקרוא. כנראה ככלל הגוף שלו דורש את זמן השינה המסוים הזה, ובימים שאינו ישן מספיק יש לו עיגולים שחורים מתחת לעיניים כהוכחה לכך.

Kalla

New member
כנראה שהיותי אמו של זה עם העיגולים

מונע ממני לראות את הפן המשעשע של התופעה
.

iris mom of two

New member
אני לא יכולה להשתמש בשיטה הזו

יש לי כזו שמחזיקה פנס במיטה ואף פעם לא נרדמת תוך כדי קריאה.

iris mom of two

New member
בת 10.5 הולכת לישון ב-9:00

ובמיטה כבר משמונה וחצי. היא קוראת או עושה פעילות שקטה בחדר בחצי שעה שלפני המיטה. לעיתים רחוקות אני מרשה טלויזיה אם יש תוכנית שמעניינת אותה במיוחד. בן 7.5 והולך לישון בשמונה וחצי. הוא במיטה כבר משמונה ואנחנו מקריאים לו סיפור של לפני השינה. כרגע (אצלנו זה כמעט שמונה בערב) הוא מקריא סיפור לאבא שלו
.

ציפי ג

New member
ילד ממוצע בגיל זה

צריך לישון 9-10 שעות ביממה, כדי לתפקד באופן אופטימלי. אם הוא לא ישן את מספר השעות הללו, הוא מתקשה להתרכז, מתקשה לשמור על מצב רוח, קצב הגדילה שלו מתעכב הרבה פעמים. אם היא נרדמת כשהיא נכנסת למיטה, אז צריך להכניס אותה אליה. אני מכבה אורות בבית בסביבות השעה 9 והבית עובר לתאורת לילה - מנורות לילה על יד המיטות לקריאה בלבד. בד"כ הילדים נרדמים בשנת הלימודים תוך דקות ספורות.

פלגיה

New member
אני מסכימה עם קאלה

מהניסיון האישי שלי, אין טעם להכריח לישון. אבל יש מה לדבר על "ללכת לישון" - כלומר שעה שבה הוא כבר אחרי ארוחת ערב, מקלחת, פיג'מה ונמצא במיטה שלו. מי שעייף - נרדם כך. מי שלא - שיקרא ספר, מבחינתי עד השעות הקטנות של הלילה. אותי הכריחו לישון בשעה 8 או 8 וחצי והייתי קמה בחמש בבוקר, כי פשוט לא הייתי צריכה יותר לישון. הילד שלי כמעט בן עשר, לרוב הולך לישון ב- 9 וחצי, וקם קצת לפני 7. אבל אני בטוחה שהוא לא צובר עייפות מתמשכת, כי אם הוא מאוד עייף, הוא פשוט נרדם קודם (או אחר הצהרים) ממה שראיתי, מבחינת שעות שינה בגיל 10 צריך הכי פחות. אחר כך נכנסים לגיל ההתבגרות, ונהיים הרבה יותר עייפים.

ציפי ג

New member
אם את מונה את מספר השעות

שאת, בנך, ובנה של קאלה ישנת/ישנים בסביבות גיל 10, יוצא שאתם סובבים סביב 9-10 שעות ביממה. אני אישית מאז ומעולם, העדפתי ללכת לישון מוקדם ולקום בחמש חמש וחצי. זה לא מוכיח שאני צריכה לישון פחות שעות, אלא שהשעון הביולוגי שלי מכוון מאוד לשעות האור. גם היום בבגרותי אני אלך לישון ב10 ואקום בחמש בבוקר. אלו השעות בהן אני פעילה - אני מבשלת מגהצת מכבסת תולה כביסה, מקפלת כביסה - הכל עם שחר כשהבית נם את שנתו. יש אנשים שכיוון השעון שלהם מכוון אחרת. אבל גם הם ישנים אם הם ישנים כדי צורכם - את אותן שעות כמוני. אלא מאי, הרבה מאוד אנשים קמים לעבודה, ולא ישנים כדי צורכם. ואז הם ישנים חמש שעות ביממה ובסוף השבוע הם ישנים יומיים - מעיין שעת הדוב. במחקרים על שינה שנערכו בעולם הגדול הוכח חד משמעית שילד ממוצע בגילאים הללו צריך 9-10 שעות שינה ביממה כדי לתפקד אופטימלית. אם הילד צריך לקום ב6.30 לבית ספר, והוא צריך 9 שעות שינה, אז 9.30 בערב זה סביר לגמרי. אני לא אומרת לריב עם הילדים על השעה - יש לי ילד שהוא אביר השעות הקטנות. אבל אני א. לא מעירה בבוקר, ומי שלא מתעורר לבד, נמצא במצב מאוד לא נח אם הוא מתעורר ב7.30 ולפני 20 דקות הוא היה צריך להיות בשחרית בבי"ס שרחוק 20 דקות נסיעה. וב. אני יוצרת אוירה מאוד שקטה בבית שבד"כ גורמת לאנשים להרדם. אין מוזיקה, אין תאורה חזקה, וגם הטלויזיה פועלת בשקט. גם אני נכנסת בשעות הללו להילוך נמוך. אני קוראת, או מכינה את השיעור של מחר, או מדברת עם בעלי, אבל הכל בשקט בשקט.

Kalla

New member
כעקרון מסכימה איתך

אבל אסור לשכוח שכמו בכל דבר, גם כאן יש חריגים. עד כמה שידוע לי, ליאונרדו דה-וינצ'י היה נרדם כל כמה שעות לפרק זמן של 15 דקות (או קרוב לזה) ואת רמת תפקודו נראה לי שכולנו מכירים. ואני בטוחה שהוא לא היחיד.

ציפי ג

New member
בודאי שלא

לכן אם הילד ישן מעט צריך לבדוק מה התפקוד שלו. אם הוא לא עייף, לא עצבני, מתפתח פיזית כראוי, מסוגל להתרכז - אז ניחא. אבל אנשים כמו לאונרדו יש אחד לכמה מיליארדים. המיליארדים האחרים די ממוצעים בצרכים שלהם, והם סובלים מחוסר שינה, והדברים ניכרים.

(וכוח באקדמיה לגבי רמת הסמים בגופו)

לגבי תינוקות ידוע לי שחשובה כמות השינה בסה"כ על פני יממה, אבל יש גם מחזור שינה שיש לו אורך מינימלי שמוכרח לעבור כדי להשלים את כל המרכיבים, לרבות שינה עמוקה וכו'. במקרה של ספק יש מעבדת שינה ונראה לי שזה הפתרון הנכון לשוליים. לגבי כל היתר מסכימה.

את צודקת. החיים המודרנים מאפשרים

לנו "להדליק את השמש" בעשר בלילה, ולבלבל את החלק במוח האחראי על השינה, וכך אנו מבלבלים את המערכות הביולוגיות של ילדיינו כבר מינקות. מה הפלא של 99% מאיתנו יש בעיות בנושא הזה? צריך להשתדל שהלילה יראה כמו לילה, ולהתמיד בזה מגיל צעיר, ולאורך זמן.

לאה_מ

New member
אצלנו אין "שעת שינה", אבל הילדים

די מודעים לגוף שלהם. האמצעית (כתה ד') זקוקה להכי הרבה שינה. היא משתדלת לכוון כך שתלך לישון בסביבות 21:30-22:00. קמה בבוקר ב-7:00. לפעמים מתעוררת מעצמה קצת קודם. הבכור (כתה ז') בד"כ הולך לישון בסביבות 22:30-23:00. אין לו בעיה לקום בבוקר. הצעיר (גן חובה) בד"כ הולך לישון בסביבות 22:30, אבל יש ימים שבהם הוא "נופל" הרבה יותר מוקדם (נרדם באיזה מקום בשעה 20:00, או אפילו קודם). לעתים הוא עדיין נרדם בצהרים, אבל עכשיו כשיש מועדונית זו לא אפשרות בימי חול.

למעלה