שעות ריכוז

נויה א

New member
שעות ריכוז

היי לכולם.. אני הרבה זמן עוקבת אחרי הנעשה פה וממש נהנת ואפילו נעזרת... הפעם החלטתי ל"צאת מהמחבוא" ולשאול שאלה שדיי מציקה לי. אולי יש למשהו מכם רעיון.. האם מגיע לרכזת מקצועית שעות ריכוז? בבית סיפרנו נהוג לתת רק לרכזות אנגלית ומתמטיקה משום מה, האם יש איזה חוק או נוהג לתת רק למקצועות אלה שעות ריכוז? שעות הריכוז הן בנוסף לגמול הריכוז שמקבלת כל רכזת מקצוע. האם זה פר שרק רכזות מתמטיקה ואנגלית יזכו בשעות? מדובר ב4 שעות לרכזת = יום עבודה!!!. אני מרגישה שאני עובדת לא פחות מהן ואולי אף יותר וכל הפרמטרים שקיימים אצלהן לקבלת השעות קיימים גם במקצוע שלי. מה אני יכולה לעשות? פניתי למנהל והוא לא נתן לי תשובה מספקת וקצת התחמק באומרו שהם ידונו בנושא רק לקראת שנה הבאה. אודה לכל התיחסות ועצה. בתודה מראש.

פזיתנ

New member
שעות ריכוז

נויה ממה שידוע לי, ברוב בתי הספר (בכל אופן אלו שאני מכירה) אין שעות ריכוז. הרכזות ברובן מקבלות גמול ריכוז ולא שעות במערכת. אני מסכימה איתך שהגמול מגוחך ואינו מכסה אפילו את חלקה הקטן של ההשקעה הנדרשת. בבתי הספר יש למנהל סל שעות אותו הוא יכול לחלק ולתת לפי סדרי עדיפות. זו כנראה הסיבה שרכזות המתמטיקה והאנגלית קבלו שעות. פזית

נ ו ע ם

New member
עיצה פשוטה.

ביומן למורה מרוכזים לך כל הזכויות שלך. בדר"כ, מנהלים אוהבים לשמור לעצמם או "לקרובי משפחה" שעות שהיו צריכים לתת אותם למורים. רבים מהמורים בקטע מפחדים לדרוש את מה שמגיע להם ומעדיפים לשמור על יחסים תקינים. מנהל ישר יביא לך את מה שמגיע לך בלי שתבקשי. אני לא יודע כמה שעות את עובדת אילו כיתות וכו´... אבל היומן למורה יעזור לך רבות בנושא. ובלי שום קשר... ברוכה הבאה
נועם.

itu1

New member
שעות ריכוז

בהתאם לתקנון שירות עובדי הוראה והסכמי השכר מרכז מקצוע מקבל גמול באחוזים ולא בשעות אין לי ספק כי אין הגמול מספק ואינו משקף את העבודה הרבה המושקעת על המרכז. ישנם בתי ספר שהמנהל נותן למרכז שעות מתוך סל שעות הניהול גם אם למעשה אין הדבר חוקי ולאחרונה ישנה הקפדת יתר בנושא ומנהלים רבים ננזפו על הקצאת שעות אלו. אני תקוה כי בעתיד הלא רחוק ניתן יהיה במסגרת הסכמי השכר למסד שעות למרכז המקצוע הנושא נדון לא פעם וטרם הגענו להישג המיוחל. בברכה אריה

נויה א

New member
חן חן על התגובות

בעיקרון ידעתי פחות או יותר שזה כך...סתם צורם לי שעושים בבית סיפרינו הפליות...למה השעות שרכזת מתמטיקה או אנגלית שוות כסף ושל רכזות אחרות לא? כולן עובדות קשה ואף אחת לא עושה לעצמה יחסי ציבור.. סתם לא פר... אם נותנים שיתנו לכולם ואם לא נותנים אז כולם לא מקבלים..וזה שעושים את זה מתחת לשולחן בחדרי חדרים זה אומר דרשני לא? זהו הוצאתי את כל הקיטור...
בכל אופן תודה על ההתיחסות המכובדת

revitals

New member
הקרוב לצלחת אוכל

נויה לפי הידוע לי התגמול הוא או בשעות או בגמון-שכר אך כפי שכולנו יודעים יש תמיד מקורבים יותר ומקוורבים פחות להנהלה והמקורבים יותר גם זוכים ליותר. אצלנו בית ספר יסודי יש רכזת פדגוגית שהפסיקה לחנך להיא מקבלת שעות רבות מאוד על ריכוז כאשר העשייה הרבה שלה מסתכמת בעיקר התיוק דפי שיכפול של המורות וזה מחזיר אותנו למסקנה שאין דבר העומד בפני המנהל, כמה שזה קשה כדי לשרוד בשפיות מצאי את החצי כוס המלאה ותתעודדי רויטל

hinda

New member
גמול ריכוז

אני מבינה את מצוקתך. מנסיוני כמנהלת בי"ס אני יודעת שגמול ריכוז אינו גורר בעקבותיו זכויות לנצח. זהו גמול לשנה וניתן להעביר אותו מרכז מקצוע אחד למשנהו. נכון שמספר המשרות לריכוז הן מוגבלות והן תלויות בגודל בית הספר, אך מנהל רגיש שיודע להעריך פעלם של מורים עושה מדי שנה רוטציה וכך לא מתקפח אף מורה וכלם יוצאים מבינים ונשכרים.

מעטים המנהלים שאכן עושם רוטציה

מדי שנה. הטענה בד"כ "עד שהוא למד את התפקיד.." אצלנו, לפני שלוש שנים המנהלת המליצה על רוטציה.. כל רכזות השכבה התחלפו, אבל מאז.. הכל נשאר על כנו.

karin a

New member
שעות ריכוז

כפי הידוע לכם אני רכזת מחשבים בבית ספר יסודי . ומחנכת כיתה (ח"מ) . במשרה של 30 ש"ש . אני יכולה רק לציין כאן שהעבודה דורשת ממני שעות רבות בזמני החופשי וזה כולל : להישאר עם טכנאים לאחר שעות הלימודים, הדרכת מורים בתחום, אפילו בשעות אחה"צ בביתם , התקנת תוכנות בבית הספר, לימוד תלמידים, הדרכת נאמני מחשב ואף בניית אתר אינטרנט בבית הספר שאורך שעות ארוכות לתוך הלילה.... כל זה מרצוני החופשי בלבד !!!!!! אין לי כל ספק שמנהלת בית הספר מעריכה את עבודתי , היא רוצה לתת לי שעות בהן אני אלמד מחשבים את תלמדי בית הספר ומשתדלת להציע לי כל מה שאפשרי במסגרת החוק . אך יחד עם זאת , היא מוגבלת - על פי כל מה שצויין למעלה . היא איננה יכולה לתת לי שעות בהן אני אשב ואתייק מסמכים !!!! ואני לא מעוניינת בהן . אבל אני חושבת שרכזות המקצוע , חייבות לדרוש גמול ריכוז גבוה ביותר . ואני חייבת להדגיש את רכזות המחשבים בלי לזלזל באף מקצוע אחר. מכיוון שריכוז זה דורש שעות רבות מזמנה החופשי של הרכזת. בבתי ספר תיכוניים ישנה מורה מקצועית למחשבים אך ביסודי אין הדבר כך . 280 ש"ח בחודש ? זה ממש לא משהו שמצדיק את העבודה. למזלו של משרד החינוך רובנו עובדות מתוך אמונה פנימית , רצון ללמד להתקדם ולייעל . כי אם היינו עובדות למען הכסף אז אני כבר הייתי באינטל !!! שיהיה בהצלחה

karin a

New member
רוטציה

אולי יש מקצועות שאכן ניתן לעשות בהם רוטציה כמו רכזת חברתית ועוד כאלה שאני לא ממש מכירה. אבל במקצועות כמו מתמטיקה ? אני לעולם לא אוכל להיות רכזת מתמטיקה, חוץ מזה רכזת חייבת להתשלם אך מה הטעם בהשתלמות אם היא תוחלף בשנה הבאה? או רכזת אנגלית ? אני בטח לא ועוד רבות אחרות .... אינני חושבת שזה אפשרי מבחינת המערכת וגם לא הוגן לדרוש ממורה השקעה במקצוע כלשהו בידיעה שהוא יוחלף בתום השנה.

karin a

New member
להדס

נעלבתי !!!! אומנם הביקורים שלי לא ממש סדירים , אבל אני בפורום הזה עוד מלפני הרבה הרבה זמן ..... משתתפת בצערך על מות סבתך . karin a

אבל...

לא רשמתי את זה לך אלא למיה שרשמה שזו הפעם הראשונה שהיא כותבת בפורום

למעלה