שעות עבודה

666HellSpawn666

New member
שעות עבודה

שלום, התחלתי לעבוד לפני כחודש בחברה ענקית... בקנה מידה עולמי רוב אנשי החברה עובדים בערך 11 שעות ביום.... זה תקני? ככה זה היום בהייטק?

עידו פ

New member
לא תקין, אבל נפוץ

11 שעות ביום זה הרבה בשביל עבודה משרדית מול מחשב, בהנחה ולא עושים המון הפסקות במהלך היום, אבל לצערי הרבה חברות היי-טק (במיוחד סטרטאפים) עובדים "מצאת החמה ועד צאת הנשמה". לומר לך שזה תקין - זה לא ! לומר לך שזה מומלץ - זה לא ! לומר לך שזה שכיח - זה לא !

666HellSpawn666

New member
ברור שאני לא ארשום את שם החברה

ולגבי התגובה של עידו - זאת לא חברת סטארט אפ, זאת חברה ענקית בכל קנה מידה....

batata11

New member
זה לא תמיד תלוי בחברה

אלא המחלקה שבא אתה נמצא. בדר"כ לכל פרוייקט/מחלקה יש מעין סגנון עבודה שונה מבחינת הפסקות או שעות. אפשר למצוא באותה חברה מחלקות שעובדות 8 שעות ביום וכאלו שעובדות 12...

avi0025

New member
מתוך סקרנות

אולי מישהו שקורא כאן עובד באותה חברה פחות או אפילו יותר שעות?? סה"כ לא כתבת משהו רע על החברה וחוץ מזה שהכל פה אנונימי.

משרדית

New member
לפי איזה הסכם עבודה ?...

האם רשום בהסכם עבודה את שעות העבודה? כל אדם צריך לעבוד כ 9 שעות, ללא יום שישי. כל השאר זה שעות נוספות, ולא תמיד חייבים. יש לנסות כל יום לצאת אחרי 9-10 שעות. אפשר לומר כי יש תור לרופא, כי יש פגישה , כי יש יום הולדת, או חתונה, וככה להזיז את העניין בצורה כזו עד שיבינו כי את חסרה בשעות הנוזפות האלו. בנוסף, תעשי מאמץ עליון לסיים פרק או סוג עבודה מסויים עד שעה 5 -6 ז"א, אם את רוצה לצאת ב 5 תכיני את סיום העבודה בשעה 4. לא תתחילי שום דבר חדש בשעה 4 יש להכין את מקום העבודה לקראת סיום העבודה. כולל פינוי אוכל שתיה וכד' תלכי לשרותים כ 1/4 שעה, ותעשי הכל כדי שיבינו שאת כבר לא ממש זמינה בשעות אלו. תאמיני לי, הם יבינו לבד לבסוף. אבל תהיי עקבית. מי שמוותר, מפסיד. בהצלחה!! מירי=משרדית

KajaGugu

New member
טירוף!!

לעבוד 11 שעות כדרך קבע זה לא הגיוני וגם לא נפוץ, בטח לא בחברה גדולה. 10 שעות בממוצע זה המון, 11 זה כבר טירוף. מקובל שצוות מסויים עובד על פרוייקט מסויים 11 שעות אבל לא כדרך קבע אלא בזמן לחץ במשך שבועיים או חודש, מקובל שמנהלים עובדים שעות כאלה אבל הם מתוגמלים בהתאם. חברה בה זה הממוצע היא פשוט לא הגיונית.

666HellSpawn666

New member
צודק אני מניח... אך אין מה לעשות

אני מניח שזה בגלל שאני בסוף "שרשרת המזון" בחברה בשלב זה...

martines

New member
אני יכול להפתיע אותך,ואציין שם חברה

עבדתי עד לא מזמן כמהנדס תוכנה בחברת מוטורולה הידועה, מוטורולה ישראל (להבדיל מסמיקונדקטור) , מה אני אגיד לך ? עבדתי בשני חברות סטארט אפ לחוצות לפני שהגעתי למוטורולה, והופתעתי לגלות שהם היו עוד יותר מטורפים מהסטארטאפים. בשמונת החודשים שלפני עזיבתי לא היה יום שלא עבדתי 11 שעות לפחות ולפעמים הרבה יותר. לא היה נדיר להתבקש להשאר 13-14 שעות, בשלב מסויים בקשו להשאר גם ימי שישי, בהתחלה זה היה בתורנות של יום שישי אחד בחודש, ודיי מהר זה הפך כל יום שישי. וכדי לדייק, יום שישי זה לא חצי יום עד 13:00 אלא עד 18:00 לפחות ! , ובהמשך בקשו להשאר מדיד פעם גם שבת מ 9-10 עד 17-18 אחה"ץ. כל זה למה ? כי החברה להוטה לסיים פרוייקט מהר כדי לקבל את הכסף של ולכן לוחות הזמנים תוכננו בהתאם לכך תוך שימוש מקסימלי במשאב הכי זול - מהנדסים שמקבלים משכורת גלובאלית.

מחקרים הראו שהשעות המרובות...

לא אפקטיביות. בנוסף רוב הטעויות נעשות בתחום שמעבר ל- 9 שעות עבודה. עבודת הצוות נפגעת, מקרים רבים של חולי, תאונות דרכים לאחר העבודה, תחלופה מהירה של העובדים, ופגיעה במאגר המידע של החברה.

martines

New member
זה נכון רק שזה לא מעניין משקיעים

חברות רוצות לרצות את המשקיעים שלהם, ומה נראה יותר טוב על הנייר מאשר המון שעות לקבוצה קטנה של אנשים, גם לא צריך לשלם להרבה אנשים וגם מקבלים המון שעות עבודה ,

למעלה